Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Cod: W63411001
Brand: GSK
Status:
Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml decongestioneaza rapid nasul si ajuta la eliminarea secretiilor nazale, fiind indicat in caz de raceala, rinita si sinuzita.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

15,48 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml decongestioneaza rapid nasul si ajuta la eliminarea secretiilor nazale, fiind indicat in caz de raceala, rinita si sinuzita.

Indicatii: 

Vibrocil Actilong contine substanta activa xilometazolina. Decongestioneaza rapid nasul dumneavoastra infundat si ajuta la eliminarea secretiilor nazale , pentru a putea sa respirati mai usor.

Vibrocil Actilong este utilizat pentru eliberarea nasului infundat din cauza racelii, febrei fanului sau altor rinite alergice si sinuzitei. Efectul Vibrocil Actilong debuteaza in decurs de cateva minute si dureaza pana la 12 ore. Vibrocil Actilong este bine tolerat, chiar de catre pacientii cu mucoasa nazala sensibila.

Vibrocil Actilong administrat intranazal poate fi utilizat si in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene (ce acopera pe interior caile nazele si gatul). De asemenea, Vibrocil Actilong poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului.

Teste de laborator au aratat ca xilometazolina reduce activitatea rinovirusurilor umane asociate cu raceala comuna.
Formula hidratanta contine de asemenea substante calmante care ajuta la prevenirea uscaciunii si iritatiei cailor nazale.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: Doza recomandata este de o aplicare in fiecare nara, de 3 ori pe zi, la nevoie. Nu trebuie depasita doza maxima de 3 aplicatii pe zi in fiecare nara. Ultima doza o puteti administra inainte sa va duceti la culcare.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Vibrocil Actilong daca:

 • sunteti alergic la xilometazolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • vi s-a efectuat recent o interventie chirurgicala trans-nazala (operatie chirurgicala pe creier efectuata prin nas sau gura);
 • daca aveti glaucom cu unghi inchis (presiune crescuta la nivelul ochiului);
 • daca aveti mucoasa nasului foarte uscata ( inflamatie a mucoasei nasului neinsotita de secretii, rinita uscata sau rinita atrofica).

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse frecvente (apar la mai mult de 1utilizator din 10): uscaciunea sau iritatia mucoasei nazale, greata, durere de cap, senzatia de arsura locala.
Reactii adverse foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 de pacienti): reactii alergice (eruptie pe piele, senzatie de mancarime), vedere incetosata, batai ale inimii neregulate sau rapide.

Sarcina si alaptarea:

Nu utilizati Vibrocil Actilong in timpul sarcinii.
Daca alaptati, Vibrocil Actilong ar trebui utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoatra.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de xilometazolina. Un ml contine clorhidrat de xilometazolina 1 mg.
 • Celelalte componente sunt: dihidrogenofostat de sodiu dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, edetat disodic, clorura de benzalconiu, sorbitol 70% (necristalizat), hipromeloza 4000 mPa*s, clorura de sodiu, apa purificata

Mod de prezentare: flacon continannd 10 ml spray nazal, solutie.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruRinita alergica
AfectiuneORL
PROMOTII ACTIVEEsentiale in gripa si COVID
Tip produsFara alcool
SimptomeSecretie nazala (curge nasul)
Indicat pentruRinita alergica
Compozitie produsMentol, Xilometazolina
Functie produsDecongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentareSpray
BrandGSK
Zona corpNas

Prospect Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

VIBROCIL ACTILONG 1 mg/ml spray nazal, soluţie 
Clorhidrat de xilometazolină 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect: 

 1. Ce este VIBROCIL ACTILONG şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG 
 3. Cum să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează VIBROCIL ACTILONG 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este VIBROCIL ACTILONG şi pentru ce se utilizează 

Vibrocil Actilong este un decongestionant nazal care eliberează rapid nasul înfundat. Este indicat pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani. 

Vibrocil Actilong conţine substanţa activă xilometazolină. Decongestionează rapid nasul dumneavoastră înfundat şi ajută la eliminarea secreţiilor nazale , pentru a putea să respiraţi mai uşor. 

Vibrocil Actilong este utilizat pentru eliberarea nasului înfundat din cauza răcelii, febrei fânului sau altor rinite alergice şi sinuzitei. 

Efectul Vibrocil Actilong debutează în decurs de câteva minute şi durează până la 12 ore. Vibrocil Actilong este bine tolerat, chiar de către pacienţii cu mucoasă nazală sensibilă. 

Vibrocil Actilong administrat intranazal poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene (ce acoperă pe interior căile nazele şi gâtul). De asemenea, Vibrocil Actilong poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului. 

Teste de laborator au arătat că xilometazolina reduce activitatea rinovirusurilor umane asociate cu răceala comună.
Formula hidratantă conţine de asemenea substanţe calmante care ajută la prevenirea uscăciunii şi iritaţiei căilor nazale.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG 

Nu utilizaţi Vibrocil Actilong dacă: 
·  sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
·  vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală trans-nazală (operaţie chirurgicală pe creier efectuată prin nas sau gură). 
·  aveţi glaucom cu unghi închis (presiune crescută la nivelul ochiului) 
·  aveţi mucoasa nasului foarte uscată (inflamaţie a mucoasei nasului neînsoţită de secreţii, rinită uscată sau rinită atrofică) 
·  copilul are vârsta mai mică de 12 ani. 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus deoarece este posibil să nu puteţi utiliza Vibrocil Actilong. 

Atenţionări şi precauţii 

Înainte de a utiliza Vibrocil Actilong discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă aveţi următoarele probleme medicale: 
·  hipertensiune arterială 
·  dacă suferiţi de boală de inimă (de exemplu, sindrom de interval QT prelungit) 
·  dacă aveţi activitate crescută a glandei tiroide (hipertiroidie) 
·  dacă suferiţi de diabet zaharat 
·  dacă aveţi prostata marită (hipertrofie de prostată) 
·  dacă aveţi o tumoră rară a glandei suprarenale, care produce cantităţi mari de adrenalină şi noradrenalină (feocromocitom) 
·  dacă sunteţi tratat cu anumite medicamente prescrise pentru tratamentul depresiei. Aceste medicamente sunt: 
             - inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO): NU utilizați VIBROCIL ACTILONG dacă luați sau aţi luat inhibitori ai monoaminooxidazei înainte cu 2 săptămâni
             - antidepresivele triciclice şi tetraciclice
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, înainte de a utiliza Vibrocil Actilong. 

Similar altor medicamente utilizate pentru eliberarea nasului înfundat, Vibrocil Actilong poate provoca tulburări de somn, ameţeli sau tremor la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi medicul dumneavoastră dacă aceste semne devin supărătoare. 

Similar altor medicamente pentru decongestionarea nasului, Vibrocil Actilong nu se va utiliza mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului. 

Vibrocil Actilong nu se utilizează în zona ochilor sau în gură.
Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la persoanele în vârstă. 

Copii 
Vibrocil Actilong nu trebuie utilizat la copii cu vârsta mai mică de 12 ani. 

Vibrocil Actilong împreună cu alte medicamente 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi , aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

În particular, nu ar trebui să utilizaţi Vibrocil Actilong dacă sunteţi tratat cu anumite medicamente prescrise pentru tratamentul depresiei. Aceste medicamente sunt: 
             - inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO): NU utilizați VIBROCIL ACTILONG dacă luați sau aţi luat inhibitori ai monoaminooxidazei înainte cu 2 săptămâni
             - antidepresivele triciclice şi tetraciclice

Dacă luaţi sau aţi luat medicamentele mai sus menţionate vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Vibrocil Actilong.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Nu utilizaţi Vibrocil Actilong în timpul sarcinii.
Dacă alăptaţi, Vibrocil Actilong ar trebui utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoastră. 

Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Vibrocil Actilong nu are nicio influenţă asupra conducerii vehiculelor sau utilizării utilajelor. 

Informaţii importante privind unele componente ale Vibrocil Actilong 
Vibrocil Actilong conţine clorură de benzalconiu care în aplicare topică este iritantă. Poate provoca reacţii adverse cutanate. 

3. Cum să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG 

Utilizaţi întotdeauna Vibrocil Actilong exact cum este recomandat în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Nu este recomandat să utilizaţi Vibrocil Actilong la copii cu vârsta sub 12 ani. 

Adulţi şi adolescenți cu vârsta peste 12 ani 
Doza recomandată este de o aplicare în fiecare nară, de 3 ori pe zi, la nevoie. Nu trebuie depăşită doza maximă de 3 aplicaţii pe zi în fiecare nară. Ultima doză o puteţi administra înainte să vă duceţi la culcare. 

Similar altor medicamente pentru decongestionarea nasului, Vibrocil Actilong nu se va utiliza mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului. 

Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la persoanele în vârstă. 

Instrucţiuni pentru utilizare/manipulare 

 1. Nu tăiaţi vârful duzei. Doza măsurată de spray este pregătită înainte de prima utilizare. 
 2. Suflaţi nasul. 
 3. Îndepărtaţi capacul de protecţie. 
 4. Înainte de prima aplicare, activați pompa prin acționarea acesteia de 4 ori. Odată activată, pompa va rămâne în mod normal funcțională pe parcursul tratamentului regulat zilnic. Dacă se întâmplă ca soluția să nu fie pulverizată în timpul acționării complete a pompei sau dacă produsul nu a fost folosit mai mult de 7 zile, pompa va trebui activată din nou prin 4 acționări repetate. Fiţi foarte atenţi să nu pulverizaţi în ochi sau în gură. 
 5. Ţineţi flaconul în poziţie verticală, cu degetul mare dedesubt şi duza între alte două degete. 
 6. Aplecaţi-vă uşor înainte şi introduceţi duza într-o nară. 
 7. Apăsaţi pompa şi inhalaţi în acelaşi timp, astfel încât să asiguraţi distribuirea optimă a soluţiei în nas. 
 8. Repetaţi operaţiunea la cealaltă nară. 
 9. Curăţaţi şi uscaţi duza imediat după utilizare şi acoperiţi imediat cu capacul, după utilizare. 
 10. Pentru a evita o posibilă răspândire a infecţiei, spray-ul trebuie utilizat doar de către o singură persoană.

Atomizorul dozator permite dozarea exactă şi asigură o bună distribuţie a soluţiei pe suprafaţa mucoasei. Aceasta exclude posibilitatea administrării accidentale a unei doze mai mari decât cea recomandată. 

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile. 

Dacă utilizaţi mai mult Vibrocil Actilong decât trebuie 
Dacă utilizaţi mai mult Vibrocil Actilong, sau în cazul unei ingestii accidentale, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Vibrocil Actilong 
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, Vibrocil Actilong poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
OPRIŢI administrarea Vibrocil Actilong şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre următoarele semne ale unei reacţii alergice: 
·  Unele dintre sau toate simptomele următoare care sunt reacții adverse frecvente (apar la mai mult de 1 pacient din 10) şi includ: uscăciunea sau iritaţia mucoasei nazale, greaţă, durere de cap, senzaţia de arsură locală. 
·  Reacţii alergice (dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire, umflarea feţei, a buzelor, a limbii sau gâtului), vedere înceţoşată, bătăi ale inimii neregulate sau rapide. Aceste reacţii adverse sunt foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi). 
·  Mâncărimi grave ale pielii, cu erupţie roşie sau vezicule

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice altă reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. 
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează VIBROCIL ACTILONG 

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi Vibrocil Actilong după data de expirare înscrisă pe cutie sau etichetă după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi între 15 -300C în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi . Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Vibrocil Actilong 
-  Substanţa activă este clorhidratul de xilometazolină. Un ml conţine clorhidrat de xilometazolină 1 mg. 
-  Celelalte componente sunt: dihidrogenofostat de sodiu dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, edetat disodic, clorură de benzalconiu soluție, sorbitol lichid (necristalizat), hipromeloză, clorură de sodiu, apă purificată 

Cum arată Vibrocil Actilong şi conţinutul ambalajului 
Vibrocil Actilong se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră, inodoră. 

Este disponibil în cutie cu flacon din PEÎD, conținând 10 ml spray nazal, soluţie, prevăzut cu pompă dozatoare (materiale în contact cu soluţia - PEJD, PEÎD, PE/butil, oţel inoxidabil) cu aplicator nazal (duză) din PP şi capac de protecţie. 

Deţinătorul autorizatiei de punere de piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ 
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L.
Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One
Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România 

Fabricantul 
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE GmbH & Co. KG
Barthstraße 4, 80339 München, Germania 

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2019.  

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Vibrocil® Actilong 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Rinopanteina spray nazal 20 ml

  Rinopanteina spray nazal 20 ml

  34,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Lab Gilbert Marimer - Spray decongestionant cu uleiuri esentiale 20ml

  Lab Gilbert Marimer - Spray decongestionant cu ule...

  37,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Nosette - Baby spray nazal 50ml

  Nosette - Baby spray nazal 50ml

  29,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Nisita - Spray nazal 20ml

  Nisita - Spray nazal 20ml

  33,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Afrin 0,5mg/ml spray nazal 15ml

  Afrin 0,5mg/ml spray nazal 15ml

  21,83 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Voltaren® 11.6mg/g gel cu aplicator x 100 g gel

  Voltaren® 11.6mg/g gel cu aplicator x 100 g gel

  35,08 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Voltaren® Forte 23.2mg/g gel x 100 g gel

  Voltaren® Forte 23.2mg/g gel x 100 g gel

  45,62 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Theratuss - Naturals aroma zmeura 16compr

  Theratuss - Naturals aroma zmeura 16compr

  13,21 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Vitamax x 5 cps. moi

  Vitamax x 5 cps. moi

  12,82 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Panadol® Extra 500 mg/65 mg x 12 comprimate filmate

  Panadol® Extra 500 mg/65 mg x 12 comprimate film...

  11,33 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos