Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml

Cod: W01176002
Brand: GSK
Status:
Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml are actiune antibacteriana si se utilizeaza in diverse afectiuni de la nivelul cavitatii bucale.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

29,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml

Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml are actiune antibacteriana si se utilizeaza in diverse afectiuni de la nivelul cavitatii bucale.

Indicatii:

Substanta activa, digluconatul de clorhexidina, este cunoscuta ca avand actiune antibacteriana. Aceasta inseamna ca distruge o varietate larga de bacterii, fungi, si unele virusuri care produc inflamatia si infectia cavitatii bucale, reducand formarea placii bacteriene la nivelul dintilor si gingiilor.

Este utilizat pentru:

 • inhibarea formarii placii bacteriene;
 • tratamentul si profilaxia gingivitei care produce inrosirea, inflamarea si uneori sangerarea gingiilor;
 • mentinerea igienei cavitatii bucale mai ales cind periajul dentar nu poate fi efectuat in mod adecvat (dupa chirurgie orala sau la pacientii cu handicap fizic si mental);
 • contributia la procesul de vindecare dupa interventii chirurgicale sau tratamente dentare;
 • tratamentul ulcerelor aftoase bucale recurente si a aftelor bucale;
 • tratamentul ulceratiilor date de proteze dentare (stomatita de proteza) si a candidozei orale recurente;
 • in afectiuni parodontale dupa tratament.

Mod de administrare:

Apa de gura se foloseste ca atare. Se clateste bine cavitatea bucala timp de 1 minut cu 10 ml apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash, de doua ori pe zi. Dupa clatire se scuipa.

 • In gingivite se recomanda sa continuati tratamentul timp de aproximativ o luna.
 • Ulcere bucale aftoase si candidoza orala: continuati utilizarea timp de inca 2 zile dupa vindecare.
 • Stomatite cauzate de proteza dentara: curatati si mentineti protezele in Corsodyl Mint Mouthwash apa de gura timp de 15 minute de doua ori pe zi, sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra dentist.
 • Interventii chirurgicale dentare: se utilizeaza inaintea interventiei; clatiti gura timp de 1 minut cu 10 ml Corsodyl Mint Mouthwash inaintea aplicarii tratamentului sau utilizati conform recomandarilor medicului dumneavoastra dentist.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Corsodyl Mint Mouthwash daca sunteti alergic la digluconatul de clorhexidina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Aveti grija deosebita cand utilizati Corsodyl Mint Mouthwash.

 • Este doar pentru uz extern.
 • Nu inghititi apa de gura, ea va fi scuipata dupa clatirea gurii.
 • Nu utilizati in alt loc decat in gura. Evitati contactul cu ochii sau urechile. Daca ajunge in contact cu ochii sau urechile, spalati imediat cu multa apa.

Reactii adverse posibile:

Intrerupeti utilizarea apei de gura Corsodyl Mint Mouthwash si mergeti imediat la medic daca apar eruptii, umflarea buzelor, a limbii, gatului sau a fetei sau aveti dificultati respiratorii. Acestea pot fi simptomele unei reactii alergice grave.

Intrerupeti utilizarea apei de gura Corsodyl Mint Mouthwash si spuneti-i medicului dentist daca aveti durere sau iritatie la nivelul gurii.

Alte reactii adverse care pot aparea:

 • Patarea temporara a limbii sau dintilor. Aceasta nu este permanenta. In mod normal poate fi indepartata prin periaj si clatire minutioasa cu apa. Puteti preveni patarea daca reduceti consumul de alimente/ bauturi care pot colora, cum ar fi ceai, cafea sau vin rosu mai ales in urmatoarea ora dupa utilizare si spalandu-va pe dinti zilnic cu pasta de dinti. Patarea poate fi controlata prin periaj dentar dar in unele cazuri poate fi necesara o curatare profesionala. In cazul protezelor dentare modificarea de culoare a danturii poate fi prevenita prin folosirea produselor de curatare obisnuite, in anumite cazuri fiind necesar tratamentul profesionist (detartraj si lustruire) pentru indepartarea completa a petelor.
 • Puteti observa o modificare a gustului sau o senzatie de furnicatura sau arsura la prima utilizare a apei de gura Corsodyl Mint Mouthwash. Acestea dispar de obicei in timpul tratamentului. Totusi, daca persista atunci consultati un medic.

Sarcina si alaptarea:

Puteti utiliza Corsodyl Mint Mouthwash apa de gura daca sunteti insarcinata sau daca alaptati. Totusi, trebuie sa utilizati cu precauție orice medicament in cursul sarcinii și sa discutați inainte cu medicul, dentistul sau farmacistul dumneavoastra.

Compozitie:

 • 100 ml apa de gura contin digluconat de clorhexidina 0,20 g sub forma de digluconat de clorhexidina solutie 1,07 g.
 • Contine excipientii: glicerol, hidroxistearat de macrogolglicerol, sorbitol lichid, aroma de menta (Optamint 291616), apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 300 ml apa de gura.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruIngrijire orala
AfectiuneCarii
Tip produsFara alcool
SimptomeInflamatii bucale (stomatite, gingivite)
Indicat pentruIngrijire orala
Functie produsAntiseptice, Protector al cavitatii bucale
adresabilitateUz general
Forma prezentareApa de gura
BrandGSK
Zona corpCavitatea bucala

Prospect Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml

Prospect

CORSODYL MINT MOUTHWASH 
Soluţie bucofaringiană, 1 % 

-Citiţi cu atenţie întregul prospect deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
-Acest medicament se poate elibera şi fără prescripţie medicală pentru ca dumneavoastră să vă trataţi o afecţiune uşoară fără ajutorul medicului. Totuşi, pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să utilizaţi medicamentul Corsodyl Mint Mouthwash cu atenţie. 

-Păstraţi acest prospect. Este posibil să aveţi nevoie să-l recitiţi.
-Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi întrebaţi medicul stomatolog sau farmacistul.
-Dacă simptomele nu dispar sau se înrăutăţesc după 5 zile este necesar consult medical. 

Ce contine ambalajul? 
Cutie cu un flacon din polietilenă tereftalat (PET) a 300 ml soluţie bucofaringiană, însoţit de o măsură dozatoare marcată cu o linie care indică volumul de 10 ml. 

Ce este apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash? 
Substanţa activă este digluconat de clorhexidină 0,2 g sub formă de digluconat de clorhexidină soluţie 1 g. 
Apa de gura contine de asemenea, excipienti: etanol (96%), ulei de ricin polioxilhidrogenat, sorbitol 70%, ulei de mentă LH 5684, apă purificata. 

Cine produce apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash? 
Producătorul: 
            Glaxo SmithKline Consumer Healthcare, Marea Britanie.
            Glaxo SmithKline Liquides Industrie, Franţa 

Deţinătorul APP: 
           GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE,
           GLAXOSMITHKLINE EXPORT LTD.
           Brentford, TW8 9GS, Marea Britanie 

Cum actioneaza apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash? 
Substanta activa, clorhexidina gluconat este cunoscuta ca avand actiune antimicrobiana. Aceasta inseamna ca distruge o varietate larga de bacterii, fungi, si unele virusuri care produc inflamatia si infectia cavitatii bucale. 

Pentru ce este indicata apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash? 
Apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash este utilizata pentru combaterea placii bacteriene la nivelul dintilor si gingiilor. Este indicata pentru tratamentul si profilaxia gingivitei, care produce inrosirea, inflamarea si uneori sangerarea gingiilor. Alte utilizari includ: mentinerea igienei cavitatii bucale in situatiile in care periajul dentar nu este posibil (de exemplu, dupa chirurgia dentara), contribuind la procesul de vindecare post-chirurgicala, la tratamentul ulcerelor bucale, a stomatitei de proteza (infectia/inflamatia cavitatii bucale determinate de proteza) si a aftelor bucale. Aceste ultime doua afectiuni sunt determinate de o ciuperca numita Candida albicans care conduce la aparitia unor puncte albe la nivelul cavitatii bucale sau de roseata sub proteza. 

Verificati inainte de a utiliza acest medicament 
Nu utilizati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash daca ati avut o reactie alergica la acesta sau la componentele mentionate. Corsodyl Mint Mouthwash nu trebuie administrat la copii sub 6 ani. 

Puteţi să utilizaţi Corsodyl Mint Mouthwash împreună cu alte medicamente? 
Clorhexidina este incompatibila cu agentii anionici. 

Daca sunteti insarcinata sau alaptati 
Puteti utiliza apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash daca sunteti insarcinata sau alaptati. Totusi, trebuie sa utilizati cu precautie orice produs medicamentos in cursul sarcinii si sa discutati inainte cu medicul, stomatologul sau farmacistul dumneavoastra. 

Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce utilizaţi Corsodyl Mint Mouthwash?
Nu au fost raportate sau nu sunt cunoscute efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

Cum sa utilizati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash? 
Corsodyl Mint Mouthwash este un medicament pentru uz extern, numai la nivelul cavitatii bucale. Aceasta inseamna ca trebuie sa utilizati apa de gura numai la nivelul cavitatii bucale si sa incercati sa nu o inghititi. 

Daca va curatati dintii prin metoda obisnuita, ar trebui sa va periati dintii inainte de a utiliza Corsodyl Mint Mouthwash apa de gura (clatindu-va bine inainte de a utiliza apa de gura) sau intr-un moment diferit al zilei. 

Clatiti-va gura de doua ori pe zi, timp de 1 minut cu 10 ml apa de gura (pana la linia marcata in interiorul capacului). Daca sunteti supus unei proceduri chirurgicale, clatiti-va inainte de interventie, conform instructiunilor stomatologului dumneavoastra. 

Trebuie sa utilizati apa de gura pentru o perioada de timp adecvata, conform instructiunilor de utilizare din acest prospect sau recomandarilor stomatologului dumneavoastră. Pentru tratament gingiilor rosii inflamate sau sangerande (gingivita) ar trebui sa folositi apa de gura timp de o luna. Veti avea nevoie de doua flacoane. Pentru ulcere bucale, stomatita de proteza si afte, continuati sa utilizati apa de gura inca doua zile dupa ce au disparut manifestarile, pana la maximum o luna. In cazul stomatitei de proteza, de asemenea ar trebui sa va curatati proteza si apoi sa o lasati in apa de gura timp de 15 minute de doua ori pe zi. 

Daca manifestarile persista dincolo de perioada maxima recomandata pentru aplicarea apei de gura, opriti utilizarea acesteia si adresati-va medicului dumneavoastră sau stomatologului 

Feriti contactul cu ochii sau urechile. Daca apa de gura intra in contact cu ochiul in mod accidental, spalati imediat cu multa apa.

Ce trebuie sa stiti in cazul in care inghititi Corsodyl Mint Mouthwash
Daca inghititi in mod accidental, este improbabil sa prezentaţi reacţii adverse. Totusi, este bine sa va adresati stomatologului, medicului sau farmacistului, daca inghititi mai mult decat doza de 10 ml recomandata pentru clătirea cavităţii bucale. 

Pentru informaţii suplimentare în privinţa dozelor şi a modului de administrare, adresaţi-vă medicului. 

Corsodyl Mint Mouthwash vi se potriveste?
Cand utilizati apa de gura, puteti constata modificari de culoare la nivelul limbii. Acestea vor dispare la incetarea aplicarii apei de gura. De asemenea, puteti constata modificari de culoare ale dintilor, coroanelor dentare sau a protezelor. Aceste modificari de culoare nu sunt permanente, fiind determinate de reactia dintre clorhexidina si colorantii naturali din alimente si bauturi. Acest fenomen poate fi prevenit prin periajul zilnic cu o pasta de dinti normala si prin clatirea minutioasa cu apa inainte de utilizarea apei de gura. In cazul protezelor, va fi nevoie sa utilizati un produs de curatat adecvat in asociere cu mentinerea protezei in apa de gura, asa cum a fost aratat mai sus. In unele cazuri, aceasta modalitate de curatare a dintilor si a protezelor nu va fi suficienta pentru a indeparta complet petele si va trebui sa solicitati sprijinul dentistului. Daca aveti plombe de culoare alba, se recomanda sa va adresati stomatologului sau medicului, inainte de a utiliza acest produs. Uneori, stomatologul nu va putea sa curete in mod adecvat aceste plombe, mai ales daca au suprafete sau muchii rugoase sau dupa utilizarea prelungita a apei de gura. Ar putea fi necesara inlocuirea acestor plombe. Daca nu puteti sa va periati dintii in mod adecvat, de exemplu daca aveti o punte sau purtati o proteza, puteti solicita stomatologul sa le curete dupa finalizarea tratamentului cu apa de gura. 

Cand incepeti aplicarea apei de gura, puteti constata de asemenea, ca alimentele au un gust neobisnuit sau ca aveti o senzatie de arsura la nivelul limbii. De obicei, acest efect se atenueaza pe masura ce continuati tratamentul cu apa de gura. 

Ocazional, se poate produce descumarea mucoasei bucale in cursul tratamentului. In acest caz, diluati cantitatea apei de gura utilizata, cu o cantitate egala de apa si amestecati bine inainte de aplicare. Aceasta ar trebui sa va permita sa continuati tratamentul fara probleme. 

Ocazional, se poate produce inflamatia glandelor salivare la nivelul obrajilor in cursul tratamentului. Inflamatia dispare atunci cand tratamentul este intrerupt. 

Ocazional, se poate produce o eruptie pruriginoasa. Sunt cunoscute, insa extrem de rare reactiile alergice generalizate (inclusiv tulburari respiratorii) la substanţa activă. 

Daca sunteti ingrijorat de aceste manifestari sau daca se produc alte efecte neobisnuite, intrerupeti tratamentul si adresati-va stomatologului, medicului sau farmacistului. 

Alte informatii
Nu inalbiti tesaturile care au fost in contact cu apa de gura pentru ca pot apare pete maronii. 

Datorită prezenţei uleiului de ricin polioxilhidrogenat în compoziţia produsului, pot apare tulburări gastrice şi diaree. 

Datorită prezenţei sorbitolului în compoziţia produsului: dacă sunteţi cunoscut cu intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. 

Produsul conţine etanol 96%. 

Unde trebuie sa pastrati apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash 

Apa de gura va fi pastrata la o temperatura sub 25°C si nu va fi utilizata dupa data de expirare înscrisă pe ambalaj 

Nu uitati: Nu lasati medicamentele la indemana copiilor 

Cum puteţi afla mai multe despre Corsodyl Mint Mouthwash ?
În acest prospect nu sunt prezentate toate informaţiile despre acest produs. Dacă după citirea prospectului mai aveţi întrebări sau dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului, sau farmacistului. 

Data ultimei verificări a prospectului 
Iunie, 2005  

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Corsodyl® mint mouthwash 0,2 g/100 ml, apa de gura x 300 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos