Facebook Pixel

Parasinus® x 20 comprimate

Cod: W60739002
Brand: GSK
Status:
Parasinus® x 20 comprimate este un medicament indicat in raceala si gripa, care amelioreaza simptome precum febra, durerea, stranutul si congestia nazala.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

11,88 Lei TVA inclus

Descriere Parasinus® x 20 comprimate

Parasinus® x 20 comprimate este un medicament indicat in raceala si gripa, care amelioreaza simptome precum febra, durerea, stranutul si congestia nazala.

Indicatii:

PARASINUS este un decongestionant nazal de uz sistemic.

PARASINUS este indicat in profilaxia si tratamentul rinitelor alergice si vasomotorii si pentru tratamentul simptomatic al racelii comune si gripei (pentru ameliorarea stranutului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).

Mod de administrare:

Comprimatele se vor administra cu o jumatate de ora inainte de mese; se recomanda ingestia comprimatelor cu o cantitate suficienta de lichid.

Adulti: 1-2 comprimate PARASINUS de 3 ori pe zi (nu se vor administra mai mult de 6 comprimate/zi si mai mult de 2 comprimate / priza).
Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate PARASINUS pe zi (nu se vor administra mai mult de 3 comprimate pe zi si mai mult de1 comprimat pe priza)

 

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati PARASINUS daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, fenacetina, la alte antiinflamatoare (risc crescut de reactii alergice) sau la oricare dintre celelalte componente;
 • aveti insuficienta hepatocelulara;
 • aveti deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
 • aveti insuficienta renala severa (riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari);
 • aveti hipertensiune arteriala severa;
 • aveti insuficienta coronariana severa.
Aveti grija deosebita cand utilizati PARASINUS:
 • In caz de alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) si in caz de insuficienta renala grava (numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, in tratamentul ocazional fiind acceptabil).
 • Clorfeniramina se va administra cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (mai ales la hipertensivi), presiune intraoculara crescuta, astm bronsic, ulcer gastroduodenal, obstructie pilorica si epilepsie.
 • Este necesara supravegherea atenta a pacientilor cu tulburari de mictiune, indeosebi varstnici cu adenom de prostata, datorita actiunii alfasimpatomimeticelor asupra sfincterului vezical intern.

Reactii adverse posibile:

Pot sa apara rar reactii alergice, afectarea sistemului nervos central SNC (agitatie, ameteli, dureri de cap, confuzie, convulsii, halucinatii, insomnie, iritabilitate, neliniste, nervozitate, parestezii, psihoza, slabiciune, sedare, somnolenta, tremur, vedere incetosata sau alte tulburari de vedere), tulburari cardiovasculare, tulburari respiratorii (cresterea vascozitatii secretilor bronsice, deprimare respiratorie, congestie nazala, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, nasului si gatului), tulburari gastro-intestinale (dureri abdominale, greata, varsaturi), tulburari urogenitale (disurie, retentie de urina, colica renala, insuficienta renala acuta), tulburari hematologice (anemie hemolitica, agranulocitoza,leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie), transpiratii, blefarospasm, icter si hipoglicemie.

Sarcina si alaptarea:

Nu se recomanda administrarea PARASINUS in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg
 • Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, talc, povidona, acid stearic, stearat de magneziu.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate.

 

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Parasinus® x 20 comprimate

Mai multe informatii
Indicat pentruDecongestionant nazal
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator

PARASINUS comprimate

Paracetamol, Maleat de clorfenamină, Clorhidrat de pseudoefedrină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Parasinus și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Parasinus

 3. Cum să utilizați Parasinus

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Parasinus

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.          Ce este Parasinus și pentru ce se utilizează

Parasinus este un decongestionant nazal de uz sistemic, analgezic şi antipiretic. Parasinus este indicat în:

 • profilaxia şi tratamentul inflamaţiei mucoasei nazale (rinită) de natură alergică şi vasomotorie şi

pentru tratamentul simptomatic al răcelii comune şi gripei (pentru ameliorarea strănutului, rinoreei, congestiei nazale şi sinusale, febrei, cefaleei, a ochilor înlăcrimați, durerilor musculare și durerilor la nivelul sinusurilor) și pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, dureri în gât, dureri de articulaţii sau de spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual, nevralgii, migrene.

Paracetamolul este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare până la moderate şi ca antipiretic. Clorhidratul de pseudoefedrină reduce rinoreea şi congestia nazală. Clorfenamina potenţează efectele pseudoefedrinei şi induce o ameliorare a congestiei nazale, rinoreei şi strănutului datorită efectelor de diminuare a secreţiilor mucoase.

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Parasinus

Parasinus comprimate conţine paracetamol.

Dacă luaţi o cantitate prea mare de paracetamol vă puteţi afecta grav ficatul.

Nu utilizați Parasinus:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, pseudoefedrină, clorfenamină, fenacetină, la alte antihistaminice, alte antiinflamatoare (risc crescut de reacţii alergice) sau la oricare dintre celelalte componente ale Parasinus;

 • dacă aveţi insuficienţă hepatocelulară (totalitatea manifestărilor clinice şi biologice consecutive unei diminuări importante a masei celulelor hepatice);

 • dacă aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

 • dacă suferiţi de afecţiuni ale rinichiului (în acest caz puteţi utiliza Parasinus doar la recomandarea medicului);

 • dacă aveţi tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară;

 • dacă aveţi o boală cu predispoziţie de creştere a tensiunii intraoculare şi scăderea acuităţii vizuale (aveți glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis);

 • dacă aveţi o creştere anormală a tensiunii arteriale (hipertensiune arterială severă) sau o boală a inimii, insuficienţă coronariană severă;

 • dacă urmaţi tratament cu inhibitori de monoaminoxidază-IMAO (inclusiv o perioadă de 2 săptămâni de la oprirea tratamentului cu aceştia) (vezi Parasinus împreună cu alte medicamente);

 • dacă urmaţi tratament cu medicamente pentru răceală şi gripă, congestie nazală sau nas înfundat, medicamente stimulante numite amfetamine (uneori folosite în tratamentul tulburărilor de atenţie), medicamente care inhibă pofta de mâncare sau alte medicamente care conţin antihistaminice (folosite uneori în tratarea alergiilor);

 • dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi (în acest caz puteţi utiliza Parasinus doar la recomandarea medicului);

 • dacă luaţi orice alte medicamente pe bază de prescripţie medicală sau disponibile fără prescripţie medicală care conţin paracetamol pentru a trata durerea, febra, simptomele de răceală şi gripă, sau medicamente care vă ajută să dormiţi.

Nu se administrează copiilor cu vârsta sub 12 ani, decât la recomandarea medicului. Citiţi întotdeauna şi urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj şi din acest prospect.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi acest medicament adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • Dacă aveți boli renale sau hepatice;

 • Dacă aveți greutatea sub cea normală sau sunteţi subnutrit;

  • - Dacă consumați regulat alcool; Este posibil să fie necesar să nu mai folosiţi deloc acest medicament sau să limitaţi cantitatea de paracetamol pe care o luaţi.În caz de alcoolism şi afecţiuni hepatice, incluzând hepatita virală (creşte riscul hepatotoxicităţii) şi în caz de insuficienţă renală gravă (numai în tratamentul de lungă durată cu doze mari, în tratamentul ocazional fiind acceptabil);

  • Este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari la pacienţii cu leziuni hepatice preexistente;

  • În caz de insuficienţă renală gravă se impune prudenţă datorită riscului de acumulare;

  • În caz de hiperactivitate a glandei tiroide, mărire în volum a prostatei, bătăi neregulate ale inimii, glaucom (creşterea tensiunii intraoculare), diabet, epilepsie sau feocromocitom;

  • În caz de astm, bronşite sau tulburări cronice pulmonare;

  • În caz de infecţie severă. În acest caz riscul apariţiei acidozei metabolice poate creşte.

Semnele acidozei metabolice includ: respiraţie adâncă, rapidă, dificilă, stare de rău (greaţă) sau vomă, pierderea poftei de mancare. Contactaţi imediat medicul dacă prezentaţi o combinaţie a acestor simptome.

 • Sunt necesare precauţii suplimentare la administrarea acestui medicament dacă aveți prostata mărită în volum, datorită acţiunii asupra sfincterului vezical

La copii şi persoanele în vârstă este mult mai probabil să apară efecte anticolinergice neurologice şi un nivel crescut de energie, agitaţie, nervozitate.

 • Clorfenamina se va administra cu precauţie la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare (mai ales la persoanele cu tensiune arterială crescută), pacienţilor care fac tratament cu alfa sau beta- blocante sau alte medicamente pentru hipertensiune arterială, persoane care prezintă o tulburare a ritmului inimii, presiune intraoculară crescută (glaucom), persoane care au o tumoră a medulosuprarenalei, astm bronşic, ulcer gastroduodenal, tulburări care opresc tranzitul gastro-intestinal (obstrucţie pilorică) şi

Proprietăţile numite anticolinergice ale clorfenaminei pot provoca somnolenţă, ameţeli, vedere înceţoşată şi dificultăţi de coordonare a mişcării la unii pacienţi, ceea ce poate afecta serios abilitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Sfatul medicului ar trebui să fie solicitat înainte de a lua clorfenamină concomitent cu acest medicament deoarece utilizarea concomitentă cu medicamente care provoacă sedare, cum ar fi medicamentele care combat anxietatea şi cele care provoacă somnul, poate determina o creştere a efectelor sedative.

 • Dacă prezentați eritem generalizat febril asociat cu pustule, încetați să luați Parasinus și adresați-vă medicului dumneavoastră sau solicitați asistență medicală Vezi punctul 4.

 • Din cauza inflamației colonului (colită ischemică) pot apărea dureri abdominale bruște sau sângerare rectală la administrarea de Parasinus. Dacă manifestați aceste simptome gastro- intestinale, încetați utilizarea de Parasinus și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau solicitați asistență medicală. Vezi 4.

Întrerupeţi imediat administrarea medicamentului şi solicitaţi imediat asistenţă medicală în cazul în care:

 • Aveţi brusc dureri abdominale sau sânge în scaun.

 • Simţiţi brusc dureri severe de cap.

 • Simţiţi somnolenţă, nervozitate, tulburări de somn, oboseală, ameţeală, dificultăţi de concentrare, lipsă de coordonare, vedere înceţoşată, gura uscată, greaţă sau senzaţie de vomă – aceste efecte pot apărea ocazional.

În cazuri rare au fost raportate halucinaţii, în special la copii.

 • Au fost raportate cazuri rare de encefalopatie posterioară reversibilă/ sindrom cerebral vasoconstrictor reversibil în urma administrării simpatomimeticelor, inclusiv pseudoefedrina. Siptomele raportate au inclus apariţia unor dureri severe de cap, greaţă, vărsături şi tulburări de În majoritatea cazurilor, simptomele au fost remediate în decursul a câtorva zile, prin administrarea tratamentului potrivit. În cazul constatării simptomelor encefalopatiei posterioare reversibilă/ sindromului cerebral vasoconstrictor reversibil, trebuie oprită administrarea de pseudoefedrină, solicitându-se sfatul medicului.

Dacă simptomele persistă, cereţi sfatul medicului. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Cereţi sfatul medicului dacă vă aflaţi sau dacă v-aţi aflat în trecut într-una din situaţiile de mai sus.

Parasinus împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea concomitentă a acestui medicament cu medicamente simpatomimetice (cum ar fi decongestionante, suprimante pentru pofta de mâncare şi amfetamine ca psihostimulante) care interferă cu catabolismul aminelor simpatomimetice, pot cauza ocazional o creştere a tensiunii arteriale.

Agoniştii morfinei, antiacidele, cărbunele activat şi anticolinergicele scad viteza de absorbţie a paracetamolului, dar nu şi cantitatea totală absorbită, iar cisaprida îi creşte rata de absorbţie.

Toxicitatea paracetamolului este crescută de administrarea concomitentă cu alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, aspirină sau alţi salicilaţi, barbiturice, carbamazepine, hidantoine, rifampicină, sulfinpirazonă, săruri de aur. Paracetamolul creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor derivate de imidazol, carmustinei şi înruditelor, doxorubicinei şi înruditelor, izoniazidei şi înruditelor, mercaptopurinei, ciclosporinei, cloramfenicolului, methotrexatului. Estrogenii şi contraceptivele estro-progestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului. Paracetamolul poate reduce efectele neplăcute legate de administrarea interferonului. Efectul anticoagulant al warfarinei şi al altor cumarine poate fi amplificat prin utilizarea zilnică prelungită de produse care conţin paracetamol cu risc crescut de hemoragie; dozele ocazionale nu au nici un efect semnificativ.

Riscul de apariţie a reacţiilor adverse ale clorfenaminei este crescut de administrarea concomitentă cu deprimante ale sistemului nervos central SNC (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, anxiolitice, alcool etilic), atropina şi alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice), fenitoina (putând determina creşterea toxicităţii fenitoinei). Este contraindicată asocierea cu alcool etilic, sultopridă şi inhibitori de monoaminoxidază (IMAO). De asemenea este contraindicată asocierea cu IMAO şi datorită conţinutului de pseudoefedrină.

Pseudoefedrina se asociază cu prudenţă cu guanetidina sau cu substanţe înrudite şi cu anestezice volatile halogenate. Produsele care conţin pseudoefedrină pot antagoniza efectul anumitor clase de antihipertensive (de exemplu, beta-blocante, metildopa, rezerpină, debrisoquină, guanetidină).

Înainte să utilizaţi acest medicament verificaţi cu medicul dacă:

 • Luaţi medicamente pentru controlul tensiunii arteriale, medicamente numite alfa sau beta blocante.

 • Luaţi warfarină sau medicamente similare utilizate ca să vi se subţieze sângele.

 • Luaţi medicamente care tratează anxietatea (anxiolitice) sau care vă ajută să adormiţi (somnifere).

 • Luaţi medicamente care conţin fenitoină pentru tratarea epilepsiei.

Interacţiuni cu testele de laborator:

Paracetamolul poate modifica rezultatele unor determinări de laborator: glicemia, concentraţia serică de acid 5-hidroxiindolacetic, testul cu bentiromida pentru evaluarea funcţiei hepatice, concentraţia plasmatică de acid uric, bilirubina, lactat-dehidrogenaza, transaminaze, măsurarea timpului de protrombină.

Clorfenamina poate inhiba răspunsul histaminic cutanat, inducând astfel rezultate fals-negative, de aceea este recomandabil să se oprească administrarea clorfenaminei cu cel puţin 72 de ore înainte de efectuarea testelor cutanate care utilizează extracte alergenice.

Parasinus împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu există restricţii legate de administrarea împreună cu alimente. Este interzis consumul de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Parasinus.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Nu se recomandă administrarea Parasinus în timpul sarcinii şi alăptării decât la sfatul medicului.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Datorită proprietăţilor anticolinergice ale clorfenaminei care pot provoca somnolenţă, ameţeală, vedere înceţoşată, la unii pacienţi produsul poate afecta grav capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.

Acest produs poate cauza somnolenţă, ameţeală, vedere înceţoşată. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje cât timp nu sunteţi siguri că sunteţi sau nu afectaţi de aceste efecte.

3.          Cum să utilizați Parasinus

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru administrare orală.

Trebuie să utilizaţi întotdeauna cea mai mică doză eficientă recomandată pentru a vă ameliora simptomele.

Comprimatele se vor administra cu o jumătate de oră înainte de mese; se recomandă ingestia comprimatelor cu o cantitate suficientă de lichid.

Interval minim între administrări: 4 ore.

A nu se depăşi doza recomandată sau frecvenţa de administrare.

Nu trebuie utilizat cu alte produse care conţin paracetamol, medicamente care ajută la reducerea congestiei mucoasei nazale sau medicamente folosite împotriva alergiei (antihistaminice), inclusiv preparate pentru tuse, gripă şi răceală. Pacienţii ar trebui să fie sfătuiţi să solicite consult medical dacă simptomele persistă mai mult de 7 zile.

 • Adulţi (inclusiv vârstnici) şi copii cu vârsta de 12 ani şi peste: 1-2 comprimate Parasinus la fiecare 4 sau 6 ore, după cum este necesar. Doza maximă zilnică este: 8 comprimate în 24 de ore. Intervalul minim de dozare este de 4

 • Copii sub 12ani: Nu este recomandat pentru copii cu vârsta sub 12 ani decât la sfatul

 • În caz de insuficienţă renală cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul între 2 doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Parasinus

Consultaţi imediat medicul, chiar dacă nu aveţi nici un simptom, deoarece există riscul de insuficienţă hepatică.

Simptome:

Supradozajul cu paracetamol poate provoca insuficienţă hepatică.

Supradozajul clorfenaminei produce efecte similare cu cele enumerate la reacţii adverse. Alte simptome pot include excitaţie paradoxală, tulburări cauzate de substanţe toxice, spasme ale muşchilor, oprirea temporară a respiraţiei, contracţia musculară lentă, susţinută, care determină mişcarea involuntară şi colaps cardiovascular, inclusiv schimbarea ritmului de bătaie a inimii. Supradozajul cu pseudoefedrină poate duce la simptome datorate stimulării sistemului nervos central şi cardio-vascular de exemplu excitare, agitaţie, halucinaţii, hipertensiune arterială şi aritmii. În cazurile severe pot să apară tulburări de comportament, spasme ale muşchilor, comă şi criză hipertensivă. Contracţiile plasmatice de potasiu pot fi reduse datorită schimburilor extracelulare şi intracelulare de potasiu.

Tratament:

Tratamentul trebuie instituit rapid în cazul supradozajului cu paracetamol chiar dacă simptomele de supradozaj nu sunt prezente. Se poate solicita administrarea de N-acetilcisteină cu metionină.

Tratamentul supradozajului cu pseudoefedrină trebuie să includă măsurile standard de susţinere. Se folosesc beta blocante pentru a contracara complicaţiile cardiovasculare şi scăderea potasiului în sânge.

Tratamentul supradozajului cu clorfenamină trebuie să fie un tratament de susţinere şi conform simptomelor specifice. Pentru spasme ale muşchilor şi stimularea marcată a sistemului nervos central este recomandat tratamentul cu diazepam parenteral.

Dacă uitaţi să luaţi Parasinus

Dacă uitaţi să luaţi un comprimat de Parasinus, luaţi-l imediat ce vă aduceţi aminte. Totuşi, dacă se apropie ora pentru doza următoare nu mai luaţi doza uitată şi aşteptaţi momentul pentru următoarea doză. Nu dublaţi dozele pentru a compensa dozele uitate.

Dacă încetaţi să luaţi Parasinus

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot apărea cu diferite frecvenţe, aşa cum sunt definite în continuare: foarte frecvente

 • afectează mai mult de un pacient din 10, frecvente - afectează între 1 şi 10 pacienţi din 100, mai puţin frecvente - afectează între 1 şi 10 pacienţi din 1000, rare - afectează între 1 şi 10 pacienţi din 10000, cu frecvenţa necunoscută – care nu poate fi estimată din datele

Paracetamol

Reacţii adverse foarte rare:

 • Tulburări sanguine precum reducerea numărului de trombocite. Acestea pot provoca sângerări neobişnuite şi apariţia de hematoame.

 • Sensibilitatea organismului faţă de anumite substanţe.

 • Izbucniri bruşte ale unor reacţii ale pielii cum ar fi erupţii cutanate şi sindrom Stevens Johnson.

 • Spasm al bronhiilor provocat de tuse la pacienţii sensibili la aspirină şi alte AINS (antiinflamatoare nesteroidiene).

Pseudoefedrină

Reacţii adverse frecvente:

 • Nervozitate, insomnie, ameţeală, greaţă, vărsături, uscăciunea gurii.

Reacţii adverse mai puţin frecvente:

 • Agitaţie.

 • Nelinişte,

 • Dificultate la urinare

 • Retenţie urinară, aceasta este cel mai probabil să apară la persoanele care au hipertrofie de prostată cu risc de retenţie urinară.

Reacţii adverse rare:

 • Halucinaţii, în particular la

 • Accelerarea anormală a bătăilor

 • Bătaie rapidă sau neregulată a

 • Creşterea tensiunii S-a observat o creştere a tensiunii arteriale sistolice. La administrarea dozelor terapeutice, efectele pseudoefedrinei asupra tensiunii arteriale nu sunt semnificative clinic.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută:

 • Inflamație a colonului din cauza aportului insuficient de sânge (colită ischemică).

 • În primele 2 zile de tratament cu Parasinus, poate apărea brusc febră, înroșire a pielii sau multe pustule mici (simptome posibile ale pustulozei exantematice acute generalizate - PEGA). Vezi punctul

Opriți utilizarea Parasinus dacă prezentați aceste simptome și contactați medicul sau solicitați asistență medicală imediat.

Clorfenamină

Reacţii adverse foarte frecvente:

 • Sedare şi somnolenţă.

Reacţii adverse frecvente:

 • Tulburări de atenţie, tulburări de coordonare, ameţeli, dureri de cap

 • Vedere înceţoşată.

 • Greaţă, uscăciunea

 • Oboseală.

Reacţii adverse cu frecvență necunoscută:

 • Reacţii alergice uneori foarte severe (reacţii anafilactice).

 • Umflarea ţesutului subcutanat, reacţie frecventă asociată urticariei, reacţii

 • Lipsa poftei de mâncare.

 • Confuzie, excitaţie, iritabilitate, coşmaruri. Copiii şi persoanele în vârstă sunt mai predispuse la efectele neurologice anticolinergice şi de excitaţie paradoxală cum ar fi nivel crescut de energie, agitaţie,

 • Scăderea tensiunii arteriale

 • Îngroşarea secreţiilor bronşice.

 • Vărsături, dureri abdominale, diaree,

 • Inflamaţie a pielii, urticarie şi mâncărimi ale pielii, sensibilitate la lumină.

 • Spasme musculare, slăbiciune musculară.

 • Probleme la urinat.

 • Senzaţie de constricţie toracică.

Nu trebuie să vă îngrijoraţi de această listă a posibilelor reacţii adverse. Puteţi să nu aveţi niciuna din aceste reacţii adverse.

Copiii şi vârstnicii sunt mai predispuşi la a dezvolta reacţii adverse în cazul utilizării acestui medicament.

Opriţi administrarea medicamentului şi comunicaţi imediat medicului dacă observaţi vreuna din următoarele reacţii adverse care sunt rare:

 • erupţii trecătoare pe piele şi alte alergii, prurit, inclusiv o reacţie alergică bruscă de mare amploare care implică întregul organism numită anafilaxie, uneori cu dificultăţi de respiraţie, inflamaţia buzelor, a limbii, a gâtului sau a feţei;

 • iritaţie a pielii sau descuamare sau ulcere bucale;

 • dificultăţi de Aceasta este cel mai probabil să apară la persoanele care au o creştere în volum a prostatei;

 • vânătăi inexplicabile sau sângerări neaşteptate;

 • dacă anterior aţi avut dificultăţi în respiraţie când aţi luat aspirină şi/sau alte antiinflamatoare nesteroidiene şi acum aveţi aceeaşi reacţie la acest medicament.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Parasinus 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se pǎstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Parasinus

 • Substanţele active sunt: paracetamol 500 mg, maleat de clorfenamină 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg

 • Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, talc, povidonă, acid stearic, stearat de

Cum arată Parasinus și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă până la aproape albă, inscripţionate cu două puncte pe una din feţe.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Cutie cu 2 blistere securizate pentru copii din PVC/Al-PET a câte 10 comprimate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L.,

Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One,

Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România

Fabricantul

SmithKline Beecham S.A.

Ctra. De Ajalvir km. 2,500

Alcalá de Henares,

Spania

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2019.

AfectiuneRaceala si gripa
PROMOTII ACTIVESALOFARM 30 ANI
tip_produsFara zahar
SimptomeDurere
Indicat pentruDecongestionant nazal
Compozitie produsParacetamol, Pseudoefedrina
Functie produsAnalgezic , Antipiretic, Decongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandGSK
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Parasinus® x 20 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Solpadeine® x 12 comprimate efervescente

  Solpadeine® x 12 comprimate efervescente

  18,56 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fenistil® gel 1 mg/g gel x 30 g gel

  Fenistil® gel 1 mg/g gel x 30 g gel

  20,75 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Coldrex® MaxGrip lemon pulbere pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Coldrex® MaxGrip lemon pulbere pentru suspensie o...

  22,70 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Voltaren® Forte 23,2 mg/g gel x 100 g gel

  Voltaren® Forte 23,2 mg/g gel x 100 g gel

  55,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Panadol® Extra 500 mg/65 mg x 12 comprimate filmate

  Panadol® Extra 500 mg/65 mg x 12 comprimate film...

  7,56 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Nurofen® Immedia Ultra 400 mg drajeuri x 24 drajeuri

  Nurofen® Immedia Ultra 400 mg drajeuri x 24 draje...

  35,34 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Mobilat® gel x 50 g

  Mobilat® gel x 50 g

  15,96 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule p...

  21,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Nostamine® picaturi oftalmice/nazale, solutie x 10 ml

  Nostamine® picaturi oftalmice/nazale, solutie x 1...

  12,67 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Voltaren® Forte 23,2 mg/g gel x 100 g gel

  Voltaren® Forte 23,2 mg/g gel x 100 g gel

  55,81 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu