Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g

Cod: W43366001
Status:
Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g este un medicament antiinflamator, care se administreaza in tratamentul local al durerilor si inflamatiilor de la nivelul muschilor si articulatiilor.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,17 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g

Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g este un medicament antiinflamator, care se administreaza in tratamentul local al durerilor si inflamatiilor de la nivelul muschilor si articulatiilor.

Indicatii:

Ibutop Gel este un medicament antiinflamator nesteroidian cu utilizare locala care reduce inflamatia si durerea.

Ibutop Gel este indicat in tratamentul topic sau adjuvant al:

 • luxatiilor, entorselor, intinderilor de ligamente sau contuziilor membrelor cauzate de traume directe (de exemplu accidente sportive);
 • durerilor musculare de origine reumatica;
 • afectiunilor articulare degenerative dureroase (artroze), afectiunilor reumatice inflamatorii ale articulatiilor si ale coloanei vertebrale, umflarea sau inflamarea tesuturilor moi din zona articulatiilor (de exemplu in cazul bursitelor, tendinitelor, inflamarea membranelor tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor), anchilozarea umarului, dureri ale spatelui, lumbago.

Mod de administrare:

Ibutop Gel se aplica de 3–4 ori pe zi. In functie de marimea zonei dureroase afectate este necesara aplicarea cutanata a unei benzi de gel cu lungimea de 4–10 cm, care corespunde unei cantitati de 2–5 g gel (100–250 mg ibuprofen). Doza maxima zilnica poate sa ajunga pana la 20 g gel (corespunzatoare cu 1000 mg ibuprofen).

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Ibutop Gel

 • daca sunteti alergic la ibuprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau sau la oricare dintre celelalte componente;
 • daca aveti leziuni ale pielii, inflamatii sau infectii cutanate, inflamatii ale mucoaselor sau eczeme;
 • sub pansament ocluziv;
 • daca sunteti gravida in ultimele 3 luni de sarcina.
 • la copii si adolescenti cu varsta sub14 ani.

Ibutop Gel nu se va administra pe zone cu plagi sau leziuni cutanate.

Trebuie evitat contactul cu ochii, buzele si zona genitala. Nu se va aplica pe mucoase. Se va intrerupe tratamentul daca apar eruptii cutanate sau prurit.

Se va evita aplicarea pe suprafete intinse.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse frecvente: inrosire a pielii, mancarimi, senzatie de arsura, modificare de culoare si aspect a pielii insotita de vezicule cu puroi, urticarie.

Reactiile adverse mai putin frecvente: manifestari alergice pe piele (dermatita de contact).

Reactiile adverse foarte rare: bronhospasm.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Adresati-va medicului dumneavoastra daca ramaneti gravida in timpul utilizarii Ibutop Gel. Nu utilizati ibuprofen in primul si al doilea trimestru de sarcina fara a-l contacta pe medicul dumneavoastra. Ibutop Gel este contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Alaptarea: Cantitati mici de ibuprofen si de metaboliti ai acestuia pot patrunde in laptele uman. Deoarece nu se cunosc efecte negative asupra nou-nascutilor, nu este necesara intreruperea alaptarii in cazul tratamentului pe termen scurt. Cu toate acestea, in cazul unui tratament pe termen lung, nu trebuie depasita o doza zilnica de 15 g gel si trebuie luata in considerare intreruperea alaptarii. Pentru a evita contactul sugarului cu Ibutop Gel, acest medicament nu trebuie aplicat pe san in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa este ibuprofen. Un gram gel contine ibuprofen 50 mg.
 • Celelalte componente sunt: alcool izopropilic, 2,2-dimetil-4-hidroxi-metil-1,3-dioxolan, poloxamer 407, trigliceride cu catena medie, ulei de lavanda, ulei neroli, apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 50 g gel.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri reumatismale
AfectiuneInflamatii si dureri
Substanta activaIBUPROFENUM
SimptomeDurere de umar
Indicat pentruDureri reumatismale
Compozitie produsIbuprofen
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antireumatic
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
ConcentratieFara concentratie
BrandDolorgiet GMBH
Zona corpArticulatii

Prospect Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Ibutop Gel 50 mg/g gel 
Ibuprofen 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Ibutop Gel şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ibutop Gel 
 3. Cum să utilizaţi Ibutop Gel 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Ibutop Gel
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Ibutop Gel şi pentru ce se utilizează 

Ibutop Gel este un antiinflamator nesteroidian de uz topic, pentru dureri articulare şi musculare. 

Ibutop Gel este indicat în tratamentul local simptomatic sau adjuvant al: 

- luxaţiilor, entorselor, întinderilor de ligamente sau contuzii ale membrelor cauzate de traume directe (de exemplu, accidentele sportive);
- durerilor musculare de origine reumatică;
- afecţiunilor articulare degenerative dureroase (artroze), afecţiunilor reumatice inflamatorii ale articulaţiilor şi ale coloanei vertebrale, umflarea sau inflamarea ţesuturilor moi din zona articulaţiilor (de exemplu în cazul bursitelor, tendinitelor, inflamarea membranelor tendoanelor, ligamentelor şi articulaţiilor), anchilozarea umărului, dureri ale spatelui, lumbago. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ibutop Gel 

Nu utilizaţi Ibutop Gel: 
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- pe răni deschise, inflamaţii sau infecţii cutanate sau în cazul inflamării mucoaselor sau al eczemelor; - sub pansamente ocluzive; 
- în ultimele trei luni de sarcină;
- la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani. 

Atenţionări şi precauţii 
Pacienţii care suferă de astm bronşic, febra fânului, inflamaţii ale mucoasei nazale (vegetaţii adenoide) sau boli pulmonare obstructive cronice (în special cele asociate cu simptome ale febrei fânului) şi pacienţii cu hipersensibilitate la toate tipurile de analgezice şi antireumatice sunt expuşi unui risc mai mare al crizelor de astm (intoleranţă la analgezice/astm analgezic), al inflamării mucoaselor pielii (edemul Quincke) sau al urticariei, decât ceilalţi pacienţi. 

Ibutop Gel trebuie administrat acestor pacienţi numai sub strictă observaţie, cu anumite măsuri de precauţie şi sub control medical direct. Aceleaşi măsuri se aplică şi în cazul pacienţilor cu hipersensibilitate (alergie) la alte substanţe şi care manifestă reacţii cutanate, mâncărimi sau urticarie. 

Trebuie evitat contactul cu ochii, buzele şi zona genitală. Nu se va aplica pe mucoase. Asiguraţi-vă că zonele de piele care au fost aplicate cu Ibutop Gel nu sunt atinse de copii. În cazul în care starea de disconfort durează mai mult de 3 zile, consultaţi medicul. 

Ibutop Gel împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 

Până în prezent nu sunt cunoscute interacţiuni ale Ibutop Gel în urma folosirii conform prescrierilor. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Sarcina 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timpul utilizării Ibutop Gel. Nu utilizaţi ibuprofen în primul şi al doilea trimestru de sarcină, fără a-l contacta pe medicul dumneavoastră. Ibutop Gel este contraindicat în ultimul trimestru de sarcina. 

Alăptarea 
Ibuprofenul şi metaboliţii acestuia se excretează în laptele uman, dar la dozele terapeutice ale Ibutop Gel nu se anticipează apariţia de efecte negative asupra nou născuţilor sau a sugarilor alăptaţi.
Ibutop Gel poate fi utilizat în timpul alăptării în cazul unui tratament pe termen scurt.
Cu toate acestea, o doză zilnică de 15 mg gel nu trebuie depăşită şi în cazul unui tratament pe termen lung, ar trebui să fie luată în considerare întreruperea alăptării. 
Pentru a evita contactul sugarului cu Ibutop Gel, acest medicament nu trebuie să se aplice pe sân în timpul alăptării. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Ibutop Gel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizaţi Ibutop Gel 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Dacă nu v-a fost prescris altfel, doza uzuală este: 

Ibutop Gel se aplică de 3–4 ori pe zi. În funcţie de mărimea zonei dureroase afectate este necesară aplicarea pe piele a unei benzi de gel cu lungimea de 4–10 cm, care corespunde unei cantităţi de 2–5 g gel (100–250 mg ibuprofen). Doza maximă zilnică poate să ajungă până la 20 g gel (corespunzătoare cu 1000 mg ibuprofen). 

Copii şi adolescenţi
Ibutop Gel nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 14 ani deoarece datele disponibile la această grupă de vârstă nu sunt suficiente. 

Modul de administrare
Numai pentru uz extern. A nu se înghiţi! 

Ibutop Gel se aplică într-un strat subţire pe partea afectată a corpului şi se masează uşor.
Pătrunderea ingredientului activ în piele poate fi intensificată prin iontoforeză (o formă specială de electroterapie). Ibutop Gel trebuie aplicat sub catod (polul negativ). Intensitatea curentului trebuie să fie de 0,1–0,5 mA pe 5cm2 de suprafaţă de electrod, durata tratamentului fiind de până la aproximativ 10 minute. 

Durata tratamentului
Medicul dumneavoastră determină durata tratamentului. În majoritatea cazurilor este suficientă aplicarea gelului timp de 1–2 săptămâni.
Nu există date disponibile privind aplicarea terapeutică care să depăşească această perioadă.
Dacă aveţi impresia că eficacitatea Ibutop Gel este prea puternică sau prea slabă, vă rugăm să contactaţi medicul sau farmacistul. 

Dacă utilizaţi mai mult Ibutop Gel decât trebuie 
În cazul depăşirii dozei recomandate, gelul trebuie îndepărtat şi suprafaţa respectivă spălată cu multă apă. În cazul aplicării unei cantităţi prea mari de Ibutop Gel, trebuie informat medicul. 

Nu se cunoaşte un antidot specific. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Următoarele frecvenţe sunt folosite pentru evaluarea reacțiilor adverse: 

Foarte frecvente:                                     

afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori 

frecvente      

afectează 1 până la 10 utilizatori

Mai puţin frecvente:                                

afectează 1până la 100 utilizatori

Rare:                                                        

afectează 1 până la 1000 utilizatori

Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori

Frecvenţă necunoscută:                           

frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile 

 

Reacţii adverse care pot să apară: 

Frecvente: reacţii ale pielii ca înroşire a pielii, mâncărimi, senzaţie de arsură, modificare de culoare şi aspect a pielii însoţită de vezicule cu puroi şi urticarie. 

Mai puţin frecvente: reacţii de hipersensibilitate, respectiv reacţii alergice obişnuite (dermatită de contact). Foarte rare: reacţii bronhospastice la pacienţii predispuşi la astfel de reacţii. 

Nu este exclus ca în cazul aplicării pe zone extinse sau pe perioade îndelungate de timp, Ibutop Gel să provoace unele efecte secundare care să afecteze un anumit organ sau întregul organism, ceea ce se poate întâmpla cu toate preparatele care conţin ibuprofen. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Ibutop Gel 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Ibutop Gel 
- Substanţa activă este ibuprofen. 100 g de Ibutop Gel conţin 5 g de ibuprofen.
- Celelalte componente sunt: alcool izopropilic, 2,2-dimetil-4-hidroxi-metil-1,3-dioxolan, poloxamer 407, trigliceride cu catenă medie, ulei de lavandă, ulei neroli, apă purificată. 

Cum arată Ibutop Gel şi conţinutul ambalajului 
Ibutop Gel este un gel transparent, incolor.
Ibutop Gel este disponibil în tub din aluminiu cu 50 g şi 100 g gel. 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

DOLORGIET GmbH & Co.KG,
Otto-von-Guericke-Straße 1, 53757 Sankt Augustin, Germania
Telefon:+49 2241-317-0
Fax: +49 2241-317390
E-Mail: info@dolorgiet.de 

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2015. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/ 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Ibutop Gel 50 mg/g gel x 50 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Herbagetica - Curcumin + 95 C3 Complex 120 caps.

  Herbagetica - Curcumin + 95 C3 Complex 120 caps.

  98,36 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. VivaNatura - Lyber crema activa masaj incalzitor cu untul pamantului si petrol 500ml

  VivaNatura - Lyber crema activa masaj incalzitor c...

  65,75 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. VivaNatura - Lyber crema activa cu untul pamantului 75ml

  VivaNatura - Lyber crema activa cu untul pamantulu...

  19,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Crema calmanta Tiobec CBD, 60 ml, Laborest

  Crema calmanta Tiobec CBD, 60 ml, Laborest

  70,20 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Urigood 30compr.

  Urigood 30compr.

  25,21 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos