Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Caffetin® x 12 comprimate

Cod: W59787002
Brand: Alkaloid
Status:
Caffetin® x 12 comprimate se indica in tratamentul simptomatic al durerii slab-moderate cu diverse localizari.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

13,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Caffetin® x 12 comprimate

Caffetin® x 12 comprimate se indica in tratamentul simptomatic al durerii slab-moderate cu diverse localizari.

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al durerii de intensitate slaba-moderata: cefalee, migrena, durere dentara, durere menstruala, durere postoperatorie si posttraumatica, mialgie si artralgie.

Acest medicament contine codeina. Codeina apartine unei clase de medicamente denumita analgezice opioide, care amelioreaza durerea prin actiunea lor. Poate fi utilizata singura sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.

Codeina poate fi utilizata o perioada scurta de timp la adolescenti cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Mod de administrare:

Adulti: doza uzuala este de 1 -2 comprimate Caffetin Ia nevoie; daca este necesar administrarea se poate repeta, nedepasind 3 prize pe zi (maximum 6 comprimate).

Adolescenti cu varsta cuprinsa între 12 si 18 ani: doza uzuala este de 1 comprimat Caffetin la nevoie; daca este necesar administrarea se poate repeta, nedepasind 3 prize pe zi (maximum 6 comprimate Caffetin).

Comprimatele trebuie administrate cu o cantitate suficienta de lichid. Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile.

Precautii si contraindicatii:

Caffetin nu trebuie utilizat în urmatoarele cazuri: 

 • hipersensibilitate la propifenazona, la alte pirazolone sau compusi înruditi (fenazona, aminofenazona, metamizol), paracetamol, cafeina si codeina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
 • insuficienta hepatoceluiara, hepatita virala;
 • insuficienta renala severa;  
 • insuficienta respiratorie indiferent de grad (datorita efectului deprimant al codeinei asupra centrului respirator); 
 • deficit congenital de gIucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
 • agranulocitoza; porfirie acuta intermitenta;
 • copii cu varsta sub 12 ani; sarcina.
Pacientul trebuie informat ca analgezicele nu trebuie utilizate în mod regulat o perioada îndelungata de timp, cu exceptia cazurilor în care medicul recomanda aceasta.

Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, trebuie sa opriti administrarea acestui medicament si sa va adresati imediat unui medic: frecventa scazuta a respiratiilor sau respiratie superficiala, confuzie, somnolenta, pupile mici, senzatie sau stare de rau, constipatie, lipsa poftei de mancare. 

Consumul de bauturi alcoolice nu este recomandat în timpul tratamentului cu Caffetin.

Reactii adverse posibile:

In timpul tratamentului pot sa apara urmatoarele reactii adverse:

 • reactii alergice (prurit, eruptii cutanate tranzitorii, urticarie, edem angioneurotic, astm bronsoc anafilactic) si soc anafilactoid, în special datorita paracetamolului si propifenazonei;
 • disfunctii hepatice, chiar insuficienta hepatica;
 • cazuri izolate de trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, agranulocitoza, asociate administrarii propifenazonei si paracetamolului
 • greata, varsaturi, constipatie;
 • bronhospasm, deprimare respiratorie;
 • somnolenta sau insomnie, vertij;
 • tahicardie, palpitatii.

Sarcina si alaptarea:

Datorita lipsei studiilor adecvate si controlate, administrarea medicamentului este contraindicata în timpul sarcinii si alaptarii.
Nu luati Caffetin în timpul alaptarii. Codeina si morfina trec în laptele matern.

Compozitie:

Un comprimat contine paracetamol 250 mg, propifenazona 210 mg, cafein a 50 mg, fosfat de codeina sesquihidrat 10 mg si excipienti: stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloza microcristalîna, croscarmeloza sodica, behenat de glicerol.

Mod de prezentare: cutie cu 12 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
AfectiuneMigrena (durere de cap moderat-severa)
Tip produsFara zahar
SimptomeDurere dentara
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
Compozitie produsParacetamol, Codeina, Cafeina
Functie produsAnalgezic , Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandAlkaloid
Zona corpSistemic

Prospect Caffetin® x 12 comprimate

CAFFETIN comprimate

Paracetamol,propifenazonă, cafeină,fosfat de codeină

Compoziţie

Un comprimat conţine paracetamol 250 mg, propifenazonă 210 mg, cafein ă 50 mg, fosfat de codeină sesquihidrat 10 mg şi excipienţi: stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, amidonglicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidonă, hidrogenofosfat de calciu dihidrat, celuloză microcristalînă, croscarmeloză sodică, behenat de glicerol.

Grupa farmacoterapeutică: alte analgezice şi antipiretice, anilide, combinaţii. 

Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic al durerii de intensitate slabă-moderată: cefalee, migrenă, durere dentară, durere menstruală, durere postoperatorie şi posttraumatică, mialgie şi artralgie.
Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.
Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Contraindicaţii

Caffetin nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

- hipersensibilitate la propifenazonă, la alte pirazolone sau compuşi înrudiţi (fenazonă, aminofenazonă, metamizol), paracetamol, cafeina şi codeină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
-  insuficienţă hepatoceluiară, hepatită virală;
-  insuficienţă renală severă;
-  insuficienţă respiratorie indiferent de grad (datorită efectului deprimant al codeinei asupra centrului respirator);
-  deficit congenital de gIucozo-6-fosfat dehidrogenază;
-  agranulocitoză;
-  porfirie acută intermitentă;
-  alcoolism;
-  copii cu vârsta sub 12 ani;
-  sarcină.

Nu utilizați Caffetin:

-  Pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn;
-  Dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină;
-  Dacă alăptaţi.

Precauții: 

Pacientul trebuie informat că analgezicele nu trebuie utilizate în mod regulat o perioadă îndelungată de timp, cu excepţia cazurilor în care medicul recomandă aceasta.
Utilizarea îndelungată de analgezice care conţin paracetamol în doze mari, care pot avea efect cumulativ, poate determina apariţia afectării hepatice, nefropatiei şi insuficienţei renale ireversibile. Datorită conţinutului în propifenazonă, există risc de neutropenie şi agranulocitoză. În cazul apariţiei febrei, durerilor faringiene, ulceraţiilor şi abceselor la nivelul cavităţii bucale şi a abceselor perianale, administrarea medicamentului trebuie întreruptă imediat şi este necesar consult medical. 
Codeina este transformată în morfină de către o enzimă de la nivelul ficatului. Morfina este o substanţă care determină ameliorarea durerii. Anumite persoane au o altă variantă a acestei enzime, iar acest fapt le poate afecta în diferite moduri. La unele persoane nu se produce morfină sau se produce în cantităţi foarte mici şi nu va apărea o ameliorare suficientă a durerii. Alte persoane sunt mai predispuse la apariţia de reacţii adverse grave, din cauză că se produce o cantitate foarte mare de morfină. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi administrarea acestui medicament şi să vă adresaţi imediat unui medic: frecvenţă scăzută a respiraţiilor sau respiraţie superficială, confuzie, somnolenţă, pupile mici, senzaţie sau stare de rău, constipaţie, lipsa poftei de mâncare. 
Consumul de băuturi alcoolice nu este recomandat în timpul tratamentului cu Caffetin.
Interacţiuni

Este contraindicată asocierea medicamentului cu agonişti-antagonîşti morfinici (buprenorfmă, nalbufină şi pentazocină), datorită diminuării efectului analgezic al codeinei prin blocarea competitivă a receptorilor. 

Nu se recomandă administrarea concomitentă cu alcool etilic şi alte deprimante ale sistemului nervos central (antitusive morfinice, antidepresive sedative, antihistaminice H1 cu efect sedativ, barbiturice, anxiolitice, hipnotice, neuroleptice, clonidină şi substanţe înrudite), datorită creşterii efectului deprimant central. 

Asocierea cu ciprofloxacină sau norfloxacină poate determina creşterea concentraţiilor de cafeina, cu fenomene de excitaţie nervos centrală (de exemplu, halucinaţii). 

Nu se recomandă administrarea concomitentă cu medicamente cu efect stimulant nervos centrai şi băuturi care conţin cafeină. 

Alcoolul etilic, fenobarbitalul, fenitoina, carbamazepina, izoniazida şi rifampicina cresc hepatotoxicitatea paracetamolului. 

Utilizarea concomitentă cu anti coagul ante orale (de exemplu: acenocumarol, warfarină) sau antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) poate determina reacţii adverse gastro-intestinale. 

Frecvenţa de producere a neutropenieî este mai mare atunci când paracetamolul este utilizat în asociere cu zidovudina. De aceea, medicamentul se va utiliza în asociere cu zidovudina numai la recomandarea medicului.

Atenţionări speciale

Au fost raportate izolat cazuri de crize de astm bronşic şi de şoc anafilactic la pacienţii predispuşi, în cazul administrării de medicamente care conţin propîfenazonă şi paracetamol. Se recomandă prudenţă în cazul pacienţilor cu astm bronşic, rinită şi urticarie, mai ales la cei cu hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene.

În următoarele cazuri sunt necesare scăderea dozelor de Caffetin şi/sau prelungirea intervalului dintre administrări:

-  afectarea funcţiei hepatice;
-  afectare uşoară-moderată a funcţiei renale;
-  sindrom Gilbert;
-  tulburări ale hematopoiezei.

La pacienţii cu hipertensiune intracraniană, codeina poate creşte acest efect. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi după intervenţii chirurgicale
Caffetin nu trebuie utilizat pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi după îndepărtarea amigdalelor sau vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn. 

Utilizarea la copii cu probleme cu respiraţia
Caffetin nu este recomandat la copiii cu probleme cu respiraţia, deoarece simptomele toxicităţii la morfină pot fi mai grave la aceşti copii. 

Sarcina şi alăptarea 

Datorită lipsei studiilor adecvate şi controlate, administrarea medicamentului este contraindicată în timpul sarcinii şi alăptării.
Nu luaţi Caffetin în timpul alăptării. Codeina şi morfina trec în laptele matern. 

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Medicamentul este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Doze şi mod de administrare 

Adulţi: doza uzuală este de 1 -2 comprimate Caffetin Ia nevoie; dacă este necesar administrarea se poate repeta, nedepăşind 3 prize pe zi (maximum 6 comprimate Caffetin). 
Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani: doza uzuală este de 1 comprimat Caffetin la nevoie; dacă este necesar administrarea se poate repeta, nedepăşind 3 prize pe zi (maximum 3 comprimate Caffetin). 

Comprimatele trebuie administrate cu o cantitate suficientă de lichid.

Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Dacă durerea nu se ameliorează după 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuit.Caffetin nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariţie a problemelor severe cu respiraţia.

Reacţii adverse 

In timpul tratamentului pot să apară următoarele reacţii adverse: 

- reacţii alergice (prurit, erupţii cutanate tranzitorii, urticarie, edem angioneurotic, astm bronşoc anafilactic) şi şoc anafilactoid, în special datorită paracetamolului şi propifenazonei; 
- disfuncţii hepatice, chiar insuficienţă hepatică; 
- cazuri izolate de trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, agranulocitoză,  asociate administrării propifenazonei şi paracetamolului (vezi pct. Precauţii); 
-  greaţă, vărsături, constipaţie; 
-  bronhospasm, deprimare respiratorie; 
-  somnolenţă sau insomnie, vertij; 
-  tahicardie, palpitaţii. 

Supradozaj 

În caz de supradozaj pot să apară manifestări specifice fiecărei substanţe active, dar mai ales  paracetamolului şi codeinei.
Intoxicaţia acută cu paracetamol se manifestă prin vărsături, hemoragii digestive, leziuni hepatice, necroză tubulară renală, edem cerebral, hiperglicemie sau hipoglicemie. Manifestările intoxicaţiei apar obişnuit la 24-48 ore de la ingestie, iar insuficienţa hepatică este evidentă după 2-7 zile. Intoxicaţia este mai probabil să se producă în cazul consumului concomitent de alcool etilic. Este caracteristică o citoliză hepatică masivă, cu valori crescute ale tranşaminazelor, icter, encefalopatie, comă. Se recomandă internarea imediată a pacientului, efectuarea lavajului gastric şi administrarea intravenoasă de N-acetilcisteină, dacă este posibil în primele 8 ore de la producerea supradozajului. Intoxicaţia acută cu codeină se manifestă prin deprimare acută a centrului respirator (cianoză, bradipnee), somnolenţă, erupţii cutanate tranzitorii, vărsături, prurit, ataxie, edem pulmonar (rar). Se recomandă reanimare cardiorespiratorie, respiraţie asistată şi administrare de naloxonă, antidot (sub supraveghere, până la dispariţia manifestărilor). Intoxicaţia acută cu cafeina poate provoca stare de excitaţie nervos centrală, insomnie şi palpitaţii. 

Păstrare 

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. 

Ambalaj 

Cutie cu o folie termosudată din PE-A1 a 12 comprimate. 
Cutie cu o folie termosudată din PE-A1 a 10 comprimate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul 

ALKALOID-INT d.o.o.
Šlandrova ulica 4
1231 Ljubljana - Črnuče
Slovenia 

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2013 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Caffetin® x 12 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Antinevralgic - Forte 20compr

  Antinevralgic - Forte 20compr

  16,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Codamin® P x 20 comprimate

  Codamin® P x 20 comprimate

  10,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos