Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Loprid 2 mg x 10 comprimate

Cod: W54470002
Brand: Helcor
Status:
Loprid 2 mg x 10 comprimate este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in tratamentul simptomatic al diareei acute.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

10,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Loprid 2 mg x 10 comprimate

Loprid 2 mg x 10 comprimate este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in tratamentul simptomatic al diareei acute.

Indicatii:

Loprid contine clorhidratul de loperamida, care apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loprid se utilizeaza pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree.

In caz de diaree, Loprid face scaunele mai consistente si mai putin frecvente.

Mod de administrare:

Adulti: Pentru episodul brusc (acut), administrati 2 comprimate Loprid o data, apoi un comprimat Loprid, dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul. Dar: Nu administrati mai mult de 8 comprimate Loprid in decurs de 24 de ore!

Adolescenti cu varsta peste 12 ani: Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administrati un comprimat Loprid, apoi continuati cu un comprimat Loprid pentru fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Loprid daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Loprid.
 • aveti sange in scaun sau daca aveti febra;
 • aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu colita ulceroasa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);
 • medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.
 • la copii cu varsta sub 12 ani (datorita formei farmaceutice si dozei).

Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide). Farmacistul va fi in masura sa va ofere o pulbere speciala care contine zahar si saruri. Cand este adaugata in apa, aceasta va inlocui sarurile pe care le-ati pierdut in timpul unui episod diareic.

Reactii adverse posibile:

Loprid este de obicei bine tolerat si este putin probabil sa apara reactii adverse, daca este administrat conform recomandarilor medicului.
Pot sa apara: constipatie si balonare, precum si dificultate de a urina.
In timpul utilizarii Loprid au fost raportate cazuri izolate de reactii alergice si, in unele cazuri, reactii severe de hipersensibilizare, incluzand soc anafilactic, reactii anafilactoide, edem angioneurotic si eruptii buloase, incluzand sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf si necroliza epidermica toxica, eruptie trecatoare pe piele, urticarie si mancarimi.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra, care va decide daca puteti sa utilizati Loprid.

Se recomanda sa nu utilizati Loprid daca alaptati, deoarece cantitati mici din Loprid se excreta in laptele dumneavoastra.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de loperamida. Un comprimat contine clorhidrat de loperamida 2 mg.
 • Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, povidona K 30, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Mod de prezentare: cutie cu 10 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDiaree
AfectiuneDiaree
Tip produsFara zahar
SimptomeDiaree acuta
Indicat pentruDiaree
Compozitie produsLoperamid
Functie produsAntidiareic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandHelcor
Zona corpSistemic

Prospect Loprid 2 mg x 10 comprimate

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Loprid 2 mg, comprimate
Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Loprid cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
-  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu seîmbunătăţesc după 2 zile.
-  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă
nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:
 1. Ce este Loprid şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte utilizaţi Loprid
 3. Cum să utilizaţi Loprid
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Loprid
 6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE LOPRID ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Loprid conţine clorhidratul de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loprid se utilizează pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree.

În caz de diaree, Loprid face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI LOPRID

Nu utilizaţi Loprid
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Loprid.
-  dacă aveţi sânge în scaun sau dacă aveţi febră;
-  dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă sau colităpseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);
-  dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacăsunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.
-  la copii cu vârsta sub 12 ani (datorită formei farmaceutice şi dozei).
Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loprid
- Deşi Loprid opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.
- Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în timpul unui episod diareic.
În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Loprid va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Loprid pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului, întrerupeţi imediat tratamentul cu Loprid şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de ingrijire medicală atentă cât timp luaţi Loprid.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu anticolinergice), pentru că acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Loprid.
Se recomandă să nu utilizaţi Loprid dacă alăptaţi, deoarece cantităţi mici din Loprid se excretă în laptele dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, se recomandă să fiţi precaut când conduceţi vehicule şi folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Loprid
Loprid conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI LOPRID

Utilizaţi întotdeauna Loprid aşa cum este recomandat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze şi mod de administrare

Doza de Loprid pe care trebuie să o utilizaţi depinde de vârsta dumneavoastră.

Puteţi utiliza Loprid oricând în cursul zilei.
Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Adulţi
Pentru episodul brusc (acut), administraţi 2 comprimate Loprid o dată, apoi un comprimat Loprid, după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

Dar: Nu administraţi mai mult de 8 comprimate Loprid în decurs de 24 de ore!

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani
Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administraţi un comprimat Loprid, apoi continuaţi cu un comprimat Loprid pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

Dar: nu daţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

Greutatea copilului în kilograme (kg)

 Numărul maxim de comprimate de Loprid pe zi
De la 54 kg  Niciodată mai mult de 6 comprimate Loprid

 Dacă aveţi nelămuriri, cereţi explicaţii medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea Loprid. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Loprid
În cazul în care utilizaţi o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară: simptome neurologice (stupor, tulburări de coordonare, somnolenţă, mioză, hipertonie musculară şi deprimare respiratorie), retenţie de urină şi ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decât adulţii la efectele asupra sistemului nervos.

Dacă uitaţi să utilizaţi Loprid
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Loprid poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Loprid este de obicei bine tolerat şi este puţin probabil să apară reacţii adverse, dacă este administrat conform recomandărilor medicului.
Pot să apară: constipaţie şi balonare, precum şi dificultate de a urina.
În timpul utilizării Loprid au fost raportate cazuri izolate de reacţii alergice şi, în unele cazuri, reacţii severe de hipersensibilizare, incluzând şoc anafilactic, reacţii anafilactoide, edem angioneurotic şi erupţii buloase, incluzând sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf şi necroliză epidermică toxică, erupţietrecătoare pe piele, urticarie şi mâncărimi.
Dacă aveţi aceste manifestări, opriţi tratamentul cu Loprid şi, dacă aceste reacţii sunt severe, adresaţi- vă medicului dumneavoastră.

Următoarele simptome pot să apară uneori, dar acestea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greaţă şi vărsături, oboseală, ameţeli şi somnolenţă, uscăciunea gurii şi flatulenţă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25
oC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Loprid după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Loprid
-  Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. Un comprimat conţine clorhidrat de loperamidă 2 mg.
-  Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, povidonă K 30, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arată Loprid şi conţinutul ambalajului
Loprid se prezintă sub formă de comprimate lenticulare, de culoare albă sau aproape albă, având gravat pe una din feţe „LD”, iar pe cealaltă faţă o crestătură, cu diametrul de 7 mm.

Este ambalat în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate, cutii cu 1 blister din PVC/Al cu 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
S.C. A.C. Helcor Pharma SRL 
Str. Dr. Victor Babeş nr. 50 
Baia-Mare, Jud. Maramureş 
România
Producătorul
S.C. A.C. Helcor SRL
Str. Dr. Victor Babeş nr. 62 
Baia-Mare, Jud. Maramureş 
România

Acest prospect a fost aprobat în August, 2013

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Loprid 2 mg x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Ceai frunze de zmeur 50g

  Fares - Ceai frunze de zmeur 50g

  5,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Furazolidon 100 mg x 20 comprimate

  Furazolidon 100 mg x 20 comprimate

  19,27 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fares - Ceai Enterostop antidiareic 50g

  Fares - Ceai Enterostop antidiareic 50g

  8,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Tasectan 500mg 15caps.

  Tasectan 500mg 15caps.

  28,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Bonflor Boulardii, 10 capsule, Fiterman Pharma

  Bonflor Boulardii, 10 capsule, Fiterman Pharma

  32,61 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos