Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente

Cod: W63077001
Brand: Terapia
Status:
Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente este un medicament antiagregant plachetar, care se utilizeaza in prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

14,49 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente

Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente este un medicament antiagregant plachetar, care se utilizeaza in prevenirea formarii cheagurilor de sange.

Indicatii:

Aspenter contine ca substanta activa acidul acetilsalicilic (cunoscut si sub numele de aspirina).

Acidul acetilsalicilic (Aspenter) apartine unui grup de medicamente numit antitrombotice, antiagregante plachetare. Plachetele sunt celule mici prezente in sange, care participa la coagularea sangelui si sunt implicate in tromboza (formarea de cheaguri de sange).

Aspenter actioneaza prin prevenirea formarii cheagurilor de sange si este utilizat pentru:

 • prevenirea repetarii infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral (ischemic tranzitor si infarct cerebral);
 • reducerea riscului de infarct miocardic la pacientii cu angina pectorala sau cu factori de risc multipli, cum sunt: hipertensiune arteriala, crestere ale valorii lipidelor din sange (hipercolesterolemie), fumat, diabet zaharat si istoric familial;
 • mentinerea circulatiei sangelui la nivelul vaselor de sange ale inimii dupa anumite interventii chirurgicale (plastie vasculara si sunt coronarian).

Aspenter nu trebuie utilizat pentru tratamentul febrei sau al durerilor (indiferent de tipul acestora) deoarece elibereaza o cantitate mica de acid acetilsalicilic.

Mod de administrare:

 • Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral: Doza zilnica recomandata este de 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi (1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg pe zi).
 • Infarct miocardic acut: Doza zilnica recomandata este de 1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg (echivalent la 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi).
 • Profilaxia trombozei venoase si a embolismului pulmonar: Doza zilnica recomandata este de un comprimat Aspenter 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic).
 • Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multiplii de risc: Doza zilnica recomandata este de 1 – 2 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de 3 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 300 mg acid acetilsalicilic) la intervale de 2 zile.

Comprimatele filmate gastrorezistente trebuie inghitite intregi, cu suficient lichid, preferabil dupa masa.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Aspenter daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alti salicilati sau la oricare dintre celelalte componente ale Aspenter;
 • ati avut astm bronsic legat de utilizarea salicilatilor sau a substantelor inrudite, in special antiinflamatoare nesteroidiene;
 • aveti tendinta la sangerari, numar scazut de trombocite in sange, hemofilie;
 • aveti ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subtire;
 • utilizati Aspenter concomitent cu metotrexat in doze ≥15 mg/saptamana;
 • sunteti in ultimul trimestru de sarcina.

Aveti grija deosebita cand utilizati Aspenter daca:

 • prezentati sau ati prezentat alergii (astm bronsic, rinita alergica, polipi nazali sau reactii alergice la alte medicamente; in acest caz luati Aspenter numai sub supravegherea medicului dumneavoastra);
 • ati prezentat ulcer la nivelul stomacului sau intestinului subtire;
 • aveti anumite afectiuni care cresc riscul de hemoragii;
 • ati avut boli renale, hepatice sau cardiace severe
 • aveti deficit (de la nastere) de glucozo - 6 - fosfat - dehidrogenaza (o enzima).

Inaintea oricarei interventii chirurgicale spuneti medicului (sau stomatologului) ca luati Aspenter.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Daca descoperiti ca ati ramas gravida In timpul tratamentului cu Aspenter 100 mg, trebuie sa va adresati de urgenta medicului. 

In primul si al doilea trimestru de sarcina, Aspenter 100 mg poate fi luat numai daca medicul v-a recomandat acest lucru. In ultimul trimestru de sarcina, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Aspenter 100 mg, nu trebuie sa fie luat In doze mai mari de 150 mg pe zi, datorita unui risc crescut de complicatii pentru mama si copil Inainte si in timpul nasterii. In ultimul trimestru de sarcina, doze de pana la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai in cazul in care v-a prescris medicul dumneavoastra.

Alaptarea: Cantitati mici de acid acetilsalicilic si metabolitii sai activi trec in laptele matern. Nu au fost raportate pana in prezent efecte negative asupra copilului, prin urmare nu este necesar sa se Intrerupa alaptarea dar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 150 mg. In cazul in care luati doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), trebuie intrerupta alaptarea.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, Aspenter poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rar pot aparea:

 • Tulburari hematologice si limfatice: prelungirea timpului de sangerare, trombocitopenie (prezenta unui numar relativ scazut de trombocite in sange).
 • Tulburari ale sistemului imunitar: reactii de hipersensibilitate, cum sunt: scurtarea respiratiei si reactii cutanate.
 • Tulburari acustice si vestibulare: utilizarea de doze mari poate determina vertij si zgomote in urechi.
 • Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: declansarea crizelor de astm bronsic.
 • Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, hemoragii gastro-intestinale oculte, care, in cazuri rare, pot determina deficit de fier in organism; utilizarea de doze mari poate determina ulcere gastro-intestinale cu hemoragii grave.
 • Tulburari renale si ale cailor urinare: utilizarea de doze mari timp indelungat poate determina afectarea rinichilor.
 • Tulburari hepatobiliare: utilizarea de doze mari timp indelungat poate determina afectarea ficatului, in cazuri foarte rare.

Compozitie:

 • Substanta activa este acidul acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent contine 100 mg acid acetilsalicilic.
 • Celelalte componente sunt: nucleu - celuloza microcristalina (tip PH 112), amidon pregelatinizat, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru; film - talc, copolimer al acidului metacrilic cu acrilat de etil (sub forma de dispersie 30%), citrat de trietil, simeticona emulsie (sub forma de dispersie apoasa 30%), oxid rosu de fer (E172).

Mod de prezentare: cutie cu 4 blistere a cate 7 comprimate filmate gastrorezistente.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente

Mai multe informatii
Indicat pentru Sechele infarct miocardic
Afectiune Coagularea sangelui
Tip produs Fara zahar
Simptome Formarea cheagurilor de sange
Indicat pentru Sechele infarct miocardic
Compozitie produs Acid acetilsalicilic
Functie produs Antiagregant plachetar, Antitrombotic, Protector cardio-vascular
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Comprimate filmate
Brand Terapia
Zona corp Sistemic

Prospect Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente

Prospect: Informații pentru utilizator

Aspenter 100 mg comprimate gastrorezistente

Acid acetilsalicilic

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Aspenter 100 mg și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Aspenter 100 mg

 3. Cum să utilizați Aspenter 100 mg

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Aspenter 100 mg

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.          Ce este Aspenter 100 mg și pentru ce se utilizează

Aspenter 100 mg inhibă adeziunea şi agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) şi în felul acesta previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) în curs de dezvoltare (inhibarea agregării plachetare).

Aspenter 100 mg este utilizat:

 • pentru reducerea riscului de mortalitate la pacienţii la care se suspectează infarct miocardic acut

 • pentru reducerea riscului de morbiditate şi mortalitate la pacienţii cu infarct miocardic în antecedente

 • pentru profilaxia secundară a accidentului vascular cerebral

 • pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) şi accident vascular cerebral la pacienţii cu AIT

 • pentru reducerea riscului la pacienţii cu angina pectorală stabilă şi instabilă

 • pentru profilaxia trombembolismului după chirurgie vasculară sau intervenţii chirurgicale, de exemplu, PTCA (Angioplastia Coronariană Percutanată Transluminală), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiană, şunturi arterio-venoase

 • pentru profilaxia trombozei venoase profunde şi a embolismului pulmonar după imobilizare pe termen lung, de exemplu, după intervenţie chirurgicală majoră

 • pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular de exemplu, diabet zaharat, hiperlipidemie, hipertensiune arterială, obezitate, fumat, vârsta înaintată

 • pentru inhibarea profilactică a agregării plachetare în anevrism

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Aspenter 100 mg

Nu utilizați Aspenter 100 mg:

 • dacă sunteţi alergic la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 • dacă aveţi un istoric de a reacţiona la anumite medicamente împotriva durerii, febră sau inflamaţie (salicilaţi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), cu atacuri de astm sau altă hipersensibilitate (alergie);

 • dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal;

 • dacă aveţi o tendinţă patologică crescută de a sângera (diateză hemoragică);

 • dacă aveţi boli hepatice sau insuficienţă renală;

 • dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă pentru care nu primiţi tratament adecvat;

 • dacă luaţi concomitent 15 mg metotrexat sau mai mult pe săptămână;

 • dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină (vezi Sarcina şi alăptarea).

Dacă nu sunteţi sigur că cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Aspenter 100 mg.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Aspenter 100 mg, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Înainte de a lua Aspenter 100 mg verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră:

 • dacă aveţi hipersensibilitate la analgezice/antiinflamatoare/antireumatice şi în prezenţa altor alergii

 • dacă aveţi alte alergii (de exemplu, reacţii cutanate, prurit, urticarie)

 • dacă aveţi astm bronşic, febra fânului, umflarea mucoasei nazale (polipi nazali) sau boli cronice ale tractului respirator

 • dacă urmaţi un tratament concomitent cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivaţi cumarinici, heparina - cu excepţia tratamentului cu heparină în doze mici)

 • dacă aveţi istoric de ulcere gastrointestinale, inclusiv ulcere cronice sau recurente sau antecedente de hemoragii gastrointestinale

 • dacă aveţi afecţiuni grave ale ficatului

 • dacă aveţi insuficienţă renală sau insuficienţă circulatorie cardiovasculară (de exemplu, boli renale vasculare, insuficienţă cardiacă congestivă, hipovolemie, intervenţii chirurgicale majore, sepsis sau evenimente majore hemoragice), deoarece acidul acetilsalicilic poate creşte mai mult riscul de insuficienţă renală şi insuficienţă renală acută

 • dacă trebuie să faceţi o intervenţie chirurgicală (inclusiv interventii chirurgicale minore, cum ar fi extracţii dentare): poate apărea o creştere a tendinţei de sângerare. Vă rugăm să informaţi medicul dentist dacă aţi luat Aspenter 100 mg

 • dacă suferiţi de deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (G6PD), acidul acetilsalicilic poate induce hemoliză sau anemie hemolitică. Factorii care pot creşte riscul de hemoliză, de exemplu doze mari, febră sau infecţii

La doze mici acidul acetilsalicilic reduce excreţia de acid uric. Acest fapt poate cauza atacuri de gută la pacienţii cu predispoziţie.

Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, poate dura mai mult decât de obicei pentru oprirea sângerării. Acest lucru este legat de modul de acţiune al Aspenter 100 mg.

Tăieturi şi răni uşoare (de exemplu, atunci când vă radeţi) nu sunt în general semnificative. Dacă aveţi sângerări neobişnuite (într-un loc neobişnuit sau pentru o perioadă neobişnuită de timp), consultaţi medicul dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

Aspenter 100 mg nu trebuie să fie luat de către copii sau adolescenţi cu boli febrile cu excepţia

cazului în care medicul le-a prescris acest medicament şi alte măsuri terapeutice nu au reuşit. Vărsături prelungite în legătură cu astfel de boli ar putea fi un semn al sindromului Reye, o boală foarte rară, care pune viaţa în pericol şi care necesită atenţie medicală imediată.

Aspenter 100 mg împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Efecte crescute până la un risc crescut de reacţii adverse:

 • Anticoagulante (de exemplu, cumarină, heparină) şi medicamente trombolitice: acid acetilsalicilic poate creşte riscul de sângerare dacă sunt luate înainte de tratamentul Trebuie să fiţi atenţi, prin urmare, la semne de sângerare interne sau externe (de exemplu, echimoze), dacă apar în cursul unui astfel de tratament.

 • Alţi inhibitori ai agregării plachetare (medicamente care inhibă agregarea împreună cu trombocitele) de exemplu, ticlopidină, clopidogrel: risc crescut de sângerare

 • Medicamente care conţin cortizon sau substanţe ca şi cortizonul (cu excepţia produselor care sunt aplicate topic sau cortizon pentru tratamentul de substituţie pentru boala Addison): risc crescut pentru reacţii adverse gastrointestinale

 • Alcoolul: risc crescut de ulcer gastrointestinal şi hemoragie

 • Alte analgezice şi medicamente antiinflamatoare (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), precum şi alte medicamente antireumatice, în general: risc crescut de ulcer gastrointestinal şi sângerări

 • Antidiabetice: nivelurile de zahăr din sânge pot fi reduse

 • Digoxină (un medicament care consolidează contracţia muşchiului cardiac)

 • Metotrexat (un medicament folosit pentru tratarea cancerului şi a unor boli reumatismale) Acid valproic (un medicament pentru tratamentul convulsiilor creierului [epilepsie])

 • Inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei (medicamente pentru tratamentul depresiei): risc crescut de sângerări gastrointestinale.

Scăderea efectelor:

 • Anumite medicamente cresc excreţia de urină (diuretice aşa-numiţii antagonişti ai aldosteronului, de exemplu spironolactonă şi canrenoat, şi diuretice de ansă, de exemplu, furosemid)

 • Anumite medicamente antihipertensive (în special inhibitori ECA)

 • Remedii pentru gută care cresc excreţia de acid uric (de exemplu, probenecid, benzbromaronă).

Ibuprofenul poate afecta efectul inhibitor al acidului acetilsalicilic asupra agregării plachetare. Pacienţii trebuie să se adreseze medicului dacă urmează terapie cu acid acetilsalicilic şi iau ibuprofen pentru tratarea durerii.

Metamizolul (substanță care scade durerea și febra) poate reduce efectul acidului acetilsalicilic asupra agregării plachetare (celulele sangvine se lipesc și formează un cheag de sânge), atunci când sunt administrate concomitent. Prin urmare, această combinație trebuie utilizată cu precauție la pacienții care administrează o doză mică de acid acetilsalicilic pentru cardioprotecție.

Înainte de a utiliza acid acetilsalicilic informaţi-vă medicul despre medicamentele pe care le luaţi. Dacă utilizaţi în mod regulat acid acetilsalicilic solicitaţi sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua orice alt medicament (inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală).

Prin urmare, pacienţii nu ar trebui să ia Aspenter 100 mg în combinaţie cu oricare din substanţele menţionate mai sus cu excepţia cazului în care, în mod special medicul le-a recomandat acest lucru.

Aspenter 100 mg împreună cu alimente, băuturi și alcool

Vă rugăm să reţineţi faptul că acidul acetilsalicilic nu ar trebui să fie luat cu alcool.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Dacă descoperiţi că aţi rămas gravidă în timpul tratamentului cu Aspenter 100 mg, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

În primul şi al doilea trimestru de sarcină, Aspenter 100 mg poate fi luat numai dacă medicul v-a recomandat acest lucru.

În ultimul trimestru de sarcină, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Aspenter 100 mg, nu trebuie să fie luat în doze mai mari de 150 mg pe zi, datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil înainte şi în timpul naşterii (vezi pct. 2, Nu luaţi Aspenter 100 mg). În ultimul trimestru de sarcină, doze de până la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai în cazul în care v-a prescris medicul dumneavoastră.

Alăptarea

Cantităţi mici de acid acetilsalicilic şi metaboliţii săi activi trec în laptele matern. Nu au fost raportate până în prezent efecte negative asupra copilului, prin urmare nu este necesar să se întrerupă alăptarea dar doza zilnică nu trebuie să depăşească 150 mg. În cazul în care luaţi doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie să întrerupă alăptarea.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Aspenter 100 mg nu vă influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3.          Cum să utilizați Aspenter 100 mg

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Angină pectorală instabilă, profilaxia recidivei infarctului miocardic, după intervenţii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) şi a infarctului cerebral:

Doza zilnică recomandată este de 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi (1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg pe zi).

Infarct miocardic acut:

Doza zilnică recomandată este de 1-3 comprimate gastrorezistente de Aspenter 100 mg (echivalent la 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi).

Profilaxia trombozei venoase şi a embolismului pulmonar:

Doza zilnică recomandată este de un comprimat Aspenter 100 mg (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic).

Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacienţii cu factori multiplii de risc:

Doza zilnică recomandată este de 1 – 2 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de 3 comprimate Aspenter 100 mg (echivalent 1a 300 mg acid acetilsalicilic) la intervale de 2 zile.

Comprimatele trebuie administrate după mese şi înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).

Pentru tratamentul infarctului miocardic acut, primul comprimat gastrorezistent trebuie să fie sfărâmat sau mestecat.

Durata tratamentului

Aspenter 100 mg este destinat utilizării pe termen lung. Medicul este cel care trebuie să decidă cu privire la durata tratamentului.

Dacă utilizați mai mult Aspenter 100 mg decât trebuie

Ameţelile şi zgomote în urechi, în special la copii şi vârstnici pot indica o intoxicaţie severă.

Dacă, din greşeală, aţi luat mai multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Luaţi acest prospect sau ambalajul cu dumneavoastră pentru ca medicul să ştie ce aţi luat. Medicul dumneavoastră va decide cu privire la măsurile necesare pentru a fi luate în funcţie de severitatea dozei / intoxicaţiei.

Dacă uitați să utilizați Aspenter 100 mg

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Aspenter 100 mg sau aţi luat prea puţin nu luaţi o doză dublă data viitoare; pur şi simplu continuaţi să luaţi medicamentul aşa cum este menţionat în acest prospect sau cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetați să utilizați Aspenter 100 mg

Nu întrerupeţi tratamentul cu Aspenter 100 mg fără să consultaţi medicul.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4.          Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse enumerate mai jos se bazează pe rapoarte spontane după punerea pe piaţă, cu toate formulele de acid acetilsalicilic, inclusiv tratamentul pe cale orală pe termen scurt şi pe termen lung.

Au fost observate tulburări ale tractului gastrointestinal superior şi inferior, cum ar fi semne şi simptome comune de dispepsie, dureri gastrointestinale şi abdominale, rareori inflamaţii gastrointestinale şi ulcer gastrointestinal, cu potenţial de a duce la ulcer gastrointestinal hemoragic sau perforat cu teste de laborator respectiv semne clinice şi simptome specifice.

Datorită efectului său inhibitor asupra trombocitelor, acidul acetilsalicilic poate fi asociat cu un risc crescut de sângerare. Au fost observate sângerări, cum ar fi hemoragia perioperatorie, hematoame, epistaxis (sângerări nazale), hemoragii urogenitale şi hemoragii gingivale.

Au fost observate sângerări grave foarte rare, cum ar fi hemoragii ale tractului gastrointestinal, hemoragii cerebrale (în special la pacienţii cu hipertensiune arterială necontrolată şi/sau administrarea concomitentă de agenţi antihemostatici) rar şi foarte rar. Acestea, în cazuri unice, pot pune viaţa în pericol.

Hemoragia poate duce la anemie/anemie cu deficit de fier (ca urmare a microsângerării, de exemplu) acută şi cronică, cu simptome şi semne clinice în rezultatele testelor de laborator, respectiv, astenie, paloare şi hipoperfuzie.

Au fost raportate cazuri de hemoliză şi anemie hemolitică la pacienţii cu forme severe de deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază (G6PD).

Au fost observate reacţiile de hipersensibilitate la testele de laborator şi manifestările clinice respective de sindrom de astm uşoare până la moderate care ar putea afecta pielea, tractul respirator, tractul gastrointestinal şi sistemul cardiovascular, inclusiv simptome cum ar fi erupţii cutanate, urticarie, edem, prurit, rinită, congestie nazală, detresă cardio-respiratorie, şi foarte rar, reacţii severe, inclusiv şoc anafilactic.

Foarte rar a fost raportată insuficienţă hepatică tranzitorie cu creşterea nivelului transaminazelor hepatice.

Au fost raportate ameţeală şi tinitus care pot indica o supradozare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/ Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Aspenter 100 mg

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data expirării înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de umiditate.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Aspenter 100 mg

 • Substanţa activă este acidul Un comprimat gastrorezistent conţine 100 mg acid acetilsalicilic.

 • Celelalte componente sunt: nucleu - celuloză microcristalină (tip PH 112), amidon pregelatinizat, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru; film - talc, copolimer al acidului metacrilic cu acrilat de etil (sub formă de dispersie 30%), citrat de trietil, simeticonă emulsie (sub formă de dispersie apoasă 30%), oxid roșu de fer (E172).

Cum arată Aspenter 100 mg și conținutul ambalajului

Aspenter 100 mg se prezintă sub formă de comprimate filmate gastrorezistente rotunde, biconvexe, de culoare roz.

Ambalaj

Cutie cu 4 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 7 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 3 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 8 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 7 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 6 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 12 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 7 comprimate gastrorezistente.

Cutie cu 9 blistere din oPA-Al–PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2021.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Aspenter® 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Loperamid Terapia 2mg 10 capsule

  Loperamid Terapia 2mg 10 capsule

  4,67 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Faringo Hot Drink granule pentru solutie orala x 8 plicuri

  Faringo Hot Drink granule pentru solutie orala x 8...

  14,94 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Paduden® 3 luni+ cu aroma de caise suspensie orala x 100 ml

  Paduden® 3 luni+ cu aroma de caise suspensie oral...

  14,10 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Hepiflor Probiotic Pentru Bebelusi Si Copii X 10 pl

  Hepiflor Probiotic Pentru Bebelusi Si Copii X 10 p...

  15,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Aspacardio - Mix Omega3+Q10 30caps

  Aspacardio - Mix Omega3+Q10 30caps

  22,77 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Aboca - Ruscoven Bio gel 100ml

  Aboca - Ruscoven Bio gel 100ml

  56,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. GNC - Fier cu absorbtie usoara 18mg 90caps

  GNC - Fier cu absorbtie usoara 18mg 90caps

  119,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Arterin 2.9mg 90compr

  Arterin 2.9mg 90compr

  59,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Zenyth - Quercetin Mini 250 mg 30caps

  Zenyth - Quercetin Mini 250 mg 30caps

  32,81 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Zenyth - Colon Help Probiotic Forte 240g

  Zenyth - Colon Help Probiotic Forte 240g

  49,62 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu