Facebook Pixel

ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza

Cod: W57115001
Brand: Sandoz
Status:
ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza este un medicament care fluidifica secretiile bronsice si favorizeaza eliminarea lor, fiind util in afectiuni respiratorii acute si cronice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

27,39 Lei TVA inclus

Descriere ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza

ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza este un medicament care fluidifica secretiile bronsice si favorizeaza eliminarea lor, fiind util in afectiuni respiratorii acute si cronice.

Mod de actiune si indicatii:

ACC fluidifică mucusul vâscos în cazul afecţiunilor tractului respirator: laringită, sinuzita acuta si cronica, otita medie.
ACC facilitează tusea si expectoratia secretiilor in cazul afectiunilor respiratorii acute si cronice precum: bronsita acuta, bronsita astmatiforma, in acutizarile bronho-pneumopatiei cronice, mucoviscidoza, bronsiectazii, astm bronsic.

Mod de administrare:

Dacă nu exista alta recomandare, se administreaza astfel:

 • Copii cu varsta sub 2 ani: administrati ACC pulbere pentru solutie orala la copiii cu varsta sub 2 ani numai la recomandarea medicului.
 • Copii cu varsta intre 2-6 ani: se recomandă administrarea formelor farmaceutice cu concentratii adecvate.
 • Copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani: 1 plic de 2 ori pe zi (echivalent cu 400 mg acetilcisteina)
 • Adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani: 1 plic de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 400-600 mg acetilcisteina)

Se dizolva pulberea intr-un pahar cu apa si se bea intregul continut. Se administreaza dupa mese.

Reactii adverse posibile:

Ca toate medicamentele, ACC 200 poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

 • Mai putin frecvent pot aparea reactii gastro-intestinale (dureri abdominale, varsaturi si diaree), dureri de cap, hipotensiune arteriala, batai rapide ale inimii, urticarie, eruptii pe piele, mancarimi, febra.
 • Rar s-au semnalat dispnee, bronhospasm si indigestie.
 • Foarte rar pot aparea soc anafilactic si reactii de hipersensibilitate. In astfel de cazuri intrerupeti tratamentul si prezentati-va la medic.
 • Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Sandoz ACC 200 pulbere:

 • Daca sunteti alergic (hipersensibil) la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente
 • Daca aveti ulcer peptic activ
 • La copiii cu varsta sub 2 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati Sandoz ACC 200 pulbere:

 • Daca suferiti de astm bronsic (poate produce bronhospasm, iar pentru evitarea acestuia trebuie sa luati inainte bronhodilatoare)
 • Daca ati avut o boala ulceroasa
 • Reactiile adverse cutanate cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-au raportat foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Daca apar modificari cutanate sau mucoase, intrerupeti tratamentul si adresati-va unui medic.

Sarcina si alaptarea:

 • Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
 • Nu sunt disponibile suficiente date referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide. Daca sunteti gravida puteti utiliza ACC 600mg numai daca medicul va recomanda acest lucru.
 • Nu sunt disponibile informații referitoare la excretia in laptele matern. Acetilcisteina trebuie utilizata in timpul alaptarii numai după evaluarea stricta a raportului beneficiu-risc.

Compozitie:

 • Substanta activa este acetilcisteina. Un plic unidoza (3g) contine acetiscisteina 200 mg.
 • Celelalte componente sunt: zahar, acid ascorbic, zaharina, aroma de portocale.

Mod de prezentare: cutie cu 20 plicuri.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza

Mai multe informatii
Indicat pentruTuse plina, productiva
Stil de viataNormal
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

ACC 200 mg pulbere pentru soluţie orală

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest Vezi pct. 4.

 • Dacă după 4-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este ACC şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC

 3. Cum să luaţi ACC

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează ACC

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.              Ce este ACC şi pentru ce se utilizează

ACC fluidifică mucusul vâscos în cazul afecţiunilor tractului respirator: laringită, sinuzită acută şi cronică, otită medie.

ACC facilitează tusea şi expectoraţia secreţiilor în cazul afecţiunilor respiratorii acute şi cronice acompaniate de tulburări în formarea şi transportul mucusului: bronşită acută, bronşită astmatiformă, în acutizările bronho-pneumopatiei cronice, bronşiectazii, mucoviscidoză, astm bronşic.

2.              Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC

Nu utilizaţi ACC

 • dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6).

 • dacă aveți ulcer peptic activ

 • la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Atenţionări şi precauţii

Se recomandă prudenţă dacă acetilcisteina se utilizează în astmul bronşic sau la pacienţii cu ulcere evidenţiate anamnestic.

Reacţiile adverse cutanate cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-au raportat foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Dacă apar modificări cutanate sau mucoase noi, trebuie să vă adresaţi fără întârziere unui medic şi administrarea acetilcisteinei trebuie întreruptă.

ACC împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Utilizarea asociată de acetilcisteină şi medicamente antitusive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei, de aceea, o astfel de terapie asociată trebuie să aibă la bază o indicaţie terapeutică precisă.

Rapoartele asupra inactivării antibioticelor de către acetilcisteină sunt bazate numai pe experimentele in vitro, în care substanţele relevante au fost combinate direct. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef.

Acetilcisteina poate potența efectul vasodilatator al nitroglicerinei. Se recomandă prudență.

Utilizarea ACC cu alimente şi băuturi

Efectul mucolitic al acetilcisteinei este crescut de aportul de lichide. ACC se poate utiliza împreună cu alimente şi băuturi.

Sarcina și alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Nu sunt disponibile suficiente date referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide. Studiile experimentale la animale nu sugerează efecte dăunătoare directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrionale/fetale, nașterii sau dezvoltării post-natale. Acetilcisteina trebuie utilizată în timpul sarcinii după evaluarea strictă a raportului beneficiu-risc.

Alăptarea

Nu sunt disponibile informații referitoare la excreția în laptele matern. Acetilcisteina trebuie utilizată în timpul alăptării numai după evaluarea strictă a raportului beneficiu-risc.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc efectele asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

ACC conţine zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Atenţionare pentru pacienţii cu diabet zaharat: 3 g (1 plic) pulbere pentru soluţie orală conţin carbohidraţi 0,23 unităţi de pâine (2,717 g zahăr).

3.              Cum să luaţi ACC

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza uzuală este

 

Vârsta

Doza zilnică totală

 

Copii cu vârsta sub 2 ani

Administraţi ACC pulbere pentru soluţie orală la copii cu vârsta sub 2 ani numai la recomandarea medicului, deoarece nu există suficientă experienţă cu privire la

administrarea acetilcisteinei la acest grup de vârstă.

 

Copii cu vârsta între 2 şi 6 ani

Se recomandă administrarea formelor farmaceutice cu concentraţii adecvate.

Copii şi adolescenţi cu vârsta între 6-14 ani

Un plic de 2 ori pe zi (echivalent cu 400 mg acetilcisteină)

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani

Un plic de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 400-600 mg acetilcisteină)

Mod de administrare

ACC pulbere pentru soluţie orală se administrează după mese.

Vă rugăm să dizolvaţi pulberea într-un pahar cu apă şi să beţi în totalitate conţinutul paharului.

Durata administrării

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă aveţi impresia că efectul ACC pulbere pentru soluţie orală este prea puternic sau prea slab.

În bronşita cronică şi mucoviscidoză este necesar un tratament de lungă durată în scop profilactic.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din ACC

Nu s-au observat cazuri de supradozaj în cazul administrării formelor orale de acetilcisteină. Voluntarii au fost trataţi cu acetilcisteină 11,6 g/zi, timp de 3 luni, fără a se observa nicio reacţie adversă. Dozele orale de până la 500 mg acetilcisteină/kg au fost tolerate fără prezenţa oricărui semn de intoxicaţie.

Simptome ale intoxicaţiei

Supradozajul poate determina simptome gastro-intestinale cum sunt greaţa, vărsăturile şi diareea. Nou- născuţii pot prezenta hipersecreţie.

Tratamentul intoxicaţiei

Măsurile terapeutice depind de simptomele prezente.

Există experienţă referitoare la tratamentul intravenos cu acetilcisteină al intoxicaţiei cu paracetamol la om efectuat cu doze de maxim 30 mg acetilcisteină. Administrarea intravenoasă a unor doze extrem de mari de acetilcisteină în special rapid, a determinat reacţii anafilactoide parţial reversibile. În cazul unei administrări masive pe cale intravenoasă s-au observat convulsii epileptice şi edem cerebral.

Dacă uitaţi să utilizaţi ACC

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de ACC pulbere pentru soluţie orală sau aţi utilizat prea puţin, vă rugăm să continuaţi să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.              Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi prezentate în funcţie de frecvenţă, utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente                      care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente                               care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente                  care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare                                       care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare                              care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută         care nu poate fi estimată din datele disponibile

Reacţii adverse mai puţin frecvente

 • reacții de hipersensibilitate,

 • dureri de cap,

 • zgomote în urechi,

 • bătăi rapide ale inimii,

 • tensiune arterială mică,

 • greață,

 • vărsături,

 • diaree,

 • dureri abdominale,

 • urticarie,

 • erupție pe piele,

 • umflarea feţei, buzelor, gâtului,

 • mâncărimi,

 • exantem,

 • febră.

Reacţii adverse rare

 • dispnee,

 • bronhospasm,

 • dispepsie

Reacţii adverse foarte rare

 • șoc anafilactic,

 • eacții anafilactice/anafilactoide,

 • hemoragie

Reacţii adverse cu frecvență necunoscută

 • edem facial.

Scăderea agregării plachetare în prezența acetilcisteinei a fost confirmată de diferite studii. Relevanța clinică nu a fost încă clarificată până în prezent.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.              Cum se păstrează ACC

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperaturi peste 30° C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și etichetă, după EXP. Data de

expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.              Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine ACC

 • Substanţa activă este Un plic unidoză (3 g) conţine acetilcisteină 200 mg.

 • Celelalte componente sunt: zahăr, acid ascorbic, zaharină, aromă de portocale. 

Cum arată ACC şi conţinutul ambalajului

ACC 200 mg este o pulbere de culoare albă până la gălbuie, cu aglomerări parţiale, cu miros de portocale.

După reconstituire soluţia este incoloră, slab opalescentă.

Cutie cu 20 plicuri unidoză din PE-Al-hârtie conţinând câte 3 g pulbere pentru soluţie orală.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Hexal AG,

Industriestrasse 25, 83067 Holzkirchen, Germania

Fabricantul

Salutas Pharma GmbH

Otto von Guericke Allee 1, 39179 Barleben, Germania

 

LINDOPHARM GmbH

Neustrasse 82, 40721 Hilden, Germania

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sandoz Pharma Services

Calea Floreasca, nr. 169A, 014459

Clădirea A, etaj 1,

Bucureşti, sector 1 România

Tel:   +40 21 4075160

Acest prospect a fost aprobat în octombrie 2017.

AfectiuneTuse
tip_produsFara coloranti artificiali
SimptomeHipersecretie bronsica
SexUnisex
Indicat pentruTuse plina, productiva
Compozitie produsAcetilcisteina
Functie produsAntibronsic, Protector al sistemului respirator, Expectorant
adresabilitateUz general
Forma prezentarePlicuri
Varsta>6ani
Concentratiefara concentratie
BrandSandoz
Zona corpMucoase
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. ACC® cu aroma de mure 600 mg pulbere orala in plic x 10 plicuri

  ACC® cu aroma de mure 600 mg pulbere orala in pli...

  39,86 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Acc 600mg 10compr.eff

  Acc 600mg 10compr.eff

  38,76 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Acc 200mg 20compr.eff

  Acc 200mg 20compr.eff

  8,51 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Ketifexin 50 mg granule pentru solutie orala in plic x 10 plicuri

  Ketifexin 50 mg granule pentru solutie orala in pl...

  22,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Linex Complex 14caps.veg

  Linex Complex 14caps.veg

  35,40 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Secom - Cough sirop 118.5ml

  Secom - Cough sirop 118.5ml

  87,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Bronhofit ceai doze 20plicuri

  Fares - Bronhofit ceai doze 20plicuri

  5,95 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

  Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

  27,94 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Clinsin spray nazal 30ml

  Zdrovit - Clinsin spray nazal 30ml

  19,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Lab Gilbert Marimer - Spray Hypertonic decongestionant 100ml

  Lab Gilbert Marimer - Spray Hypertonic decongestio...

  36,49 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu