Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

MIG-400® x 10 comprimate filmate

Cod: W52905001
Status:

MIG-400® x 10 comprimate filmate este un medicament care se administreaza in tratamentul simptomatic al febrei si al durerii usoare, pana la moderat-severe.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

8,91 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere MIG-400® x 10 comprimate filmate

MIG-400® x 10 comprimate filmate este un medicament care se administreaza in tratamentul simptomatic al febrei si al durerii usoare, pana la moderat-severe.

Indicatii:

MIG-400 este un medicament antiinflamator si analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

MIG-400 se utilizeaza in tratamentul simptomatic al

 • durerii usoare pana la moderat severe
 • febrei

Mod de administrare:

 • Adolescenti cu varsta peste 12 ani si adulti (> 40kg): 1/2 -1 comprimat filmat de 2-3 ori pe zi (maxim 1200mg ibuprofen pe zi)
 • Copii intre 10 - 12 ani (30 - 39kg): 1/2 comprimat filmat de 2-3 ori pe zi (maxim 800mg ibuprofen pe zi)
 • Copii intre 6 - 9 ani (20 - 29kg):  1/2 comprimat filmat de 2-3 ori pe zi (maxim 600mg ibuprofen pe zi)

Precautii si contraindicatii:

Nu luati MIG-400:

 • daca sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componentele acestui medicament
 • daca in trecut ati prezentat reactii alergice dupa administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene,
 • in tulburari de formare a sangelui de origine neclara;
 • in ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemoragii recurente;
 • in antecedente de hemoragie sau perforatie gastro-intestinala legate de tratamentul anterior cu AINS;
 • in tulburari severe ale functiei hepatice sau renale;
 • in insuficienta cardiaca severa.
Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu asa-numitii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).
Administrarea prelungita a oricarui tip de medicamente pentru calmarea durerii de cap poate provoca agravarea acesteia. In cazul in care aceasta situatie se manifesta sau este suspectata in cazul dumneavoastra, trebuie sa va adresati medicului pentru recomandari si tratamentul trebuie intrerupt. Diagnosticul de durere de cap cauzata de utilizarea abuziva a medicamentelor (MOH) trebuie suspectat la pacientii care prezinta dureri de cap frecvente sau zilnice chiar daca (sau din cauza ca) sunt utilizate periodic medicamente pentru tratamentul durerii de cap.

Reactii adverse posibile:

Frecvente (pot afecta mai putin de 1 din 10 persoane): simptome gastro-intestinale cum sunt arsuri la stomac, durere abdominala, greata, varsaturi, meteorism, diaree, constipatie si sangerari gastro-intestinale minore care in cazuri exceptionale pot provoca anemie.

Mai putin frecvente (pot afecta mai putin de 1 din 100 persoane): reacții de hipersensibilitate, ameteli, insomnie, agitatie, iritabilitate sau oboseala, tulburari de vedere, ulcere gastrice sau duodenale (ulcer peptic), uneori asociate cu sangerare si perforatie, stomatita.

Rare (pot afecta mai putin de 1 din 1000 persoane): tiuituri in urechi (tinitus).

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Puteti utiliza ibuprofen numai in primele 6 luni de sarcina, dupa ce ati discutat cu medicul dumneavoastra. Din cauza unui risc crescut de complicatii pentru mama si copil, MIG-400 nu trebuie utilizat in ultimele 3 luni de sarcina.

Alaptarea: Substanta activa, ibuprofen, si produsii de metabolizare ai acesteia trec in laptele matern in cantitati mici. Deoarece pana in prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesara intreruperea obligatorie a alaptarii in cazul tratamentului de scurta durata. Totusi, daca vi s-a recomandat un tratament mai indelungat sau cu doze mai mari, trebuie sa aveti in vedere intreruperea din timp a alaptarii.

Compozitie:

Substanta activa este ibuprofen. Fiecare comprimat filmat contine ibuprofen 400 mg.

Celelalte componente sunt: Nucleu: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu. Film: hipromeloza, macrogol 4000, povidona K 30, dioxid de titan.

Mod de prezentare: cutie cu 10 comprimate filmate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTraumatisme articulare (entorse, luxatii)
AfectiuneInflamatii si dureri
Tip produsFara zahar
SimptomeDurere de cap (cefalee)
Indicat pentruTraumatisme articulare (entorse, luxatii)
Compozitie produsIbuprofen
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate filmate
BrandBerlin Chemie
Zona corpSistemic
GamaMig

Prospect MIG-400® x 10 comprimate filmate

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

MIG-400, comprimate filmate 400 mg 
Ibuprofen

Pentru copii cu vârsta peste 6 ani (greutate peste 20 kg) şi adulţi 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 3 zile de tratament la copii şi adolescenţi sau după 3 zile de tratament pentru febră şi după 4 zile de tratament pentru durere la adulţi nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este MIG-400 şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi MIG-400 
 3. Cum să luaţi MIG-400
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează MIG-400 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este MIG-400 şi pentru ce se utilizează 

MIG-400 este un medicament antiinflamator şi analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic). 

MIG-400 se utilizează în tratamentul simptomatic al
- durerii uşoare până la moderat severe
- febrei 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi MIG-400 

Nu luaţi MIG-400: 
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6); 
-  dacă în trecut aţi prezentat reacţii alergice după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt: - bronhospasm;
- crize de astm bronşic;
- edem al mucoasei nazale; 
- reacţii pe piele (de exemplu, roşeaţă, urticarie sau reacţii asemănătoare); 
-  în tulburări de formare a sângelui de origine neclară;
-  în ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemoragii recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite); 
-  în antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală legate de tratamentul anterior cu AINS; 
-  în hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active; 
-  în tulburări severe ale funcţiei hepatice sau renale; 
-  în insuficienţa cardiacă severă; 
-  în ultimele trei luni de sarcină. 

Copii
MIG-400 nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg, deoarece în mod obişnuit această concentraţie nu este adecvată. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să luaţi MIG-400, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. 

Dacă prezentaţi oricare dintre afecţiunile menţionate mai jos adresaţi-vă unui medic înainte de utilizarea medicamentului. 

Siguranţa gastro-intestinală 

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2). 

Vârstnici:
Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului. 

Hemoragii gastro-intestinale, ulceraţii şi perforaţii
Hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, au fost raportate pentru toate AINS în orice moment al tratamentului, cu sau fără simptome de alarmă sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. 

Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu antecedente de ulcer, în special dacă a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: „Nu luaţi MIG-400”) şi la pacienţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă. 

Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii care necesită tratament în asociere cu doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau cu alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro-intestinale. 

Dacă aveţi antecedente de reacţii adverse gastro-intestinale, în special dacă sunteţi în vârstă, trebuie să anunţaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului.
Se recomandă precauţii dacă primiţi în acelaşi timp medicamente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizii orali, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 2: „MIG-400 împreună cu alte medicamente”). Dacă în timpul administrării MIG-400 apar hemoragii sau ulcere gastro-intestinale, tratamentul trebuie întrerupt.

AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu antecedente de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn) deoarece pot determina agravarea acestor afecţiuni (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”). 

Efecte asupra sistemului cardiovascular 

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului. 

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua MIG-400 în cazul în care: 

-  aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv “accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu “AIT”). 
-  aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător). 

Reacţii cutanate 

Au fost raportate reacţii grave la nivelul pielii în asociere cu tratamentul cu MIG-400. Trebuie să încetaţi să mai luaţi MIG-400 şi să solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă prezentaţi erupţie pe piele, leziuni ale mucoaselor, băşici sau alte semne de de alergie, întrucât acestea pot fi primele semne ale unei reacţii foarte grave la nivelul pielii. Vezi pct. 4. 

Alte precauţii 

-  În anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic şi colagenoza mixtă) MIG-400 trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu/risc. Există un risc crescut de a dezvolta aceste simptome de inflamare non-infecţioasă la nivelul membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică) (vezi pct. 4). 

-  În mod special, este necesară monitorizarea atentă de către medic: 
             -  în tulburări gastro-intestinale sau antecedente de boli inflamatorii cronice intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn); 
             -  în caz de tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă; 
             -  în afecţiuni ale funcţiei renale sau hepatice; 
             -  după intervenţii chirurghicale majore; 
             -  în alergii (de exemplu, reacţii pe piele la alte medicamente, astm bronşic, febra fânului), umflarea cronică a mucoasei nasului sau afecţiuni cronice ale căilor respiratorii care îngustează aceste căi. 

-  Reacţiile acute severe de hipersensibilitate (de exemplu, şoc anafilactic) sunt observate foarte rar. La primul semn al unei reacţii de hipersensibilitate după ce aţi luat MIG-400, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să mergeţi la medic. 

-  Ibuprofen, substanţa activă din MIG-400, poate inhiba temporar funcţia trombocitelor din sânge (agregarea trombocitară). De aceea, pacienţii cu tulburări de coagulare trebuie monitorizaţi cu atenţie. 

-  Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente care conţin ibuprofen, efectul anticoagulant al dozelor mici de acid acetilsalicilic (împiedicarea formării de cheaguri de sânge) poate fi diminuat. De aceea, în acest caz, nu trebuie să utilizaţi medicamente care conţin ibuprofen fără să întrebaţi medicul.

-  Dacă luaţi în acelaşi timp medicamente care inhibă coagularea sângelui sau scad glicemia, trebuie să vă verificaţi coagularea sângelui sau valoarea glucozei în sânge, ca măsură de precauţie. 

-  În administrarea de lungă durată a MIG-400 este necesară verificarea periodică a funcţiei hepatice, a funcţiei renale şi a numărului de celule ale sângelui. 

-  Înaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie întrebaţi sau informaţi despre tratamentul cu MIG-400. 

-  Administrarea prelungită a oricărui tip de medicamente pentru calmarea durerii de cap poate provoca agravarea acesteia. În cazul în care această situaţie se manifestă sau este suspectată în cazul dumneavoastră, trebuie să vă adresaţi medicului pentru recomandări şi tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul de durere de cap cauzată de utilizarea abuzivă a medicamentelor (MOH) trebuie suspectat la pacienţii care prezintă dureri de cap frecvente sau zilnice chiar dacă (sau din cauză că) sunt utilizate periodic medicamente pentru tratamentul durerii de cap. 

-  În termeni generali, obişnuinţa de a utiliza analgezice, în special a asocierii de mai multe substanţe active împotriva durerilor, poate determina leziuni renale permanente cu risc de insuficienţă renală (nefropatie analgezică). 

-  Este recomandat ca în timpul varicelei să evitaţi utilizarea MIG-400. 

Copii şi adolescenţi 
Există un risc de afectare renală în cazul deshidratării la copii şi adolescenţi. 

MIG-400 împreună cu alte medicamente 
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

MIG-400 poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu: 

- medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina) 
- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA, cum sunt captoprilul, beta- blocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul) 

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu MIG-400. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza MIG-400 împreună cu alte medicamente. 

Efectul substanţelor active sau a grupelor de medicamente menţionate mai jos pot influenţa tratamentul asociat cu MIG-400. 

Creşterea efectului şi/sau a reacţiilor adverse: 
-  Dacă se administrează în asociere următoarele medicamente, concentraţia în sânge a acestora poate să crească: 
         -  digoxina (medicament pentru creşterea forţei de contracţie a muşchiului inimii); 
         -  fenitoina (medicament pentru tratarea convulsiilor); 
         -  litiu (medicament pentru tratarea afecţiunilor psihice).
În cazul utilizării corecte (vezi pct. 3 „Cum să luaţi MIG-400”), nu este necesară verificarea concentraţiilor serice de litiu, digoxină şi fenitoină. 
-  medicamente inhibitoare ale coagulării sanguine; 
-  metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afecţiuni reumatice): Nu luaţi MIG-400 în decurs de 24 de ore înainte sau după administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina creşterea concentraţiilor de metotrexat şi accentuarea reacţiilor adverse ale acestuia.
-  acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice, inclusiv inhibitori ai COX-2 (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul stărilor depresive) şi medicamente cortizonice (glucocorticoizi): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal; 
-  medicamentele care conţin probenecid sau sulfinpirazonă (medicamente pentru tratarea gutei): acestea pot întârzia excreţia de ibuprofen. Astfel, este posibilă acumularea de ibuprofen în organism şi creşterea reacţiilor adverse ale acestuia. 

Diminuarea efectului:
-  Medicamente pentru creşterea eliminării de lichide (diuretice) şi a celor pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive). 
-  Inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace şi tensiunii arteriale mari): creşte riscul apariţiei unor tulburări ale funcţiei renale. 
-  Acid acetilsalicilic în doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra coagulării sângelui poate fi afectat (vezi pct. 2 „Atenţionări şi precauţii”). 

Alte interacţiuni posibile
-  Zidovudina (medicament pentru tratamentul SIDA): există un risc crescut de hemoragii la nivelul articulaţiilor şi de vânătăi la pacienţii hemofilici cu infecţie HIV. 
-  Ciclosporina (medicament pentru suprimarea răspunsului imunitar după transplant şi pentru tratamentul reumatismului): există riscul lezării rinichilor. 
-  Tacrolimus: există riscul lezării rinichilor. 
-  Medicamente care economisesc potasiu şi care elimină apa din organism (anumite diuretice): dacă le luaţi în acelaşi timp pot creşte concentraţia de potasiu în sânge. 
-  Derivaţi de sulfoniluree (medicamente pentru scăderea glicemiei): deşi până în prezent nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi derivaţii de sulfoniluree, ca la alte AINS, în cazul administrării în asociere a acestor medicamente, valorile glicemiei trebuie verificate, ca precauţie. 
-  Medicamente anticoagulante: există raportări izolate despre interacţiuni între ibuprofen şi medicamentele anticoagulante. În tratamentul concomitent, se recomandă verificarea statusului coagulării. 

MIG-400 împreună cu alcool 
Dacă este posibil, trebuie să nu consumaţi alcool în timpul tratamentului cu MIG-400, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt accentuate. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 

Sarcina 

Dacă apare o sarcină în timpul tratamentului cu MIG-400 trebuie să anunţaţi medicul.
Puteţi utiliza ibuprofen numai în primele 6 luni de sarcină, după ce aţi discutat cu medicul dumneavoastră. Din cauza unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil, MIG-400 nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină. 

Fertilitatea 

MIG-400 aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului. 

Alăptarea 

Substanţa activă, ibuprofen, şi produşii de metabolizare ai acesteia trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesară întreruperea obligatorie a alăptării în cazul tratamentului de scurtă durată. Totuşi, dacă vi s-a recomandat un tratament mai îndelungat sau cu doze mai mari, trebuie să aveţi în vedere întreruperea din timp a alăptării. 

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Deoarece în cazul utilizării MIG-400 în doze mari pot apărea reacţii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala şi ameţelile, în unele cazuri pot fi modificate reflexele precum şi capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Acest fapt are loc mai ales în cazul utilizării în asociere cu alcool. În acest caz nu mai sunteţi capabil să reacţionaţi rapid şi prompt la evenimente neaşteptate şi bruşte. Nu conduceţi maşini sau alte vehicule în acest caz! Nu folosiţi unelte sau utilaje! Nu lucraţi fără un sprijin sigur pentru picioare! 

3. Cum să luaţi MIG-400 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact cum scrie în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este de: 

              Greutatea corporală 
                 Vârsta)

               Doza unică 

  Doza maximă zilnică (24 ore) 

20 kg-29 kg
 6 şi 9 ani 

1/2 comprimat filmat (echivalentul a 200 mg ibuprofen)

1 1⁄2 comprimate filmate (echivalentul a 600 mg ibuprofen)

30 kg-39 kg 
10 şi 12 ani 

1/2 comprimat filmat (echivalentul a 200 mg ibuprofen)

2 comprimate filmate (echivalentul a 800 mg ibuprofen)

≥40 kg
(adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi) 

1/2 -1 comprimat filmat (echivalentul a 200–400 mg ibuprofen)

3 comprimate filmate (echivalentul a 1200 mg ibuprofen)

Dacă aţi luat doza unică maximă, aşteptaţi cel puţin 6 ore până la următoarea doză.
Vârstnicii şi pacienţii cu ulcer duodenal sau gastric în trecut:
Aceşti pacienţi trebuie să înceapă cu cea mai mică doză (vezi pct. 2 „Atenţionări şi precauţii”) 

Insuficienţă renală şi hepatică:
Nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică uşoară până la moderată. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi 
Dacă la copii cu vârsta de la 6 ani şi adolescenţi acest medicament se administrează mai mult de 3 zile sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat medicul. 

Modul şi calea de administrare 

Administrare orală.
Vă rugăm înghiţiţi comprimatele filmate întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), în timpul sau după masă. 

Modul de divizare:
Comprimatul poate fi divizat în părţi egale.
Comprimatul se ţine între degetul mare şi arătătorul de la ambele mâini, cu linia de rupere pentru divizare orientată în sus şi se rupe în două jumătăţi de-a lungul liniei, apăsând în jos cu degetul mare. 

Durata utilizării 

A se utiliza numai pentru o perioadă scurtă de timp. 

Nu luaţi MIG-400 mai mult de 3 zile pentru tratamentul la copii şi adolescenţi şi mai mult de 3 zile pentru tratarea febrei şi 4 zile pentru tratarea durerii la adulţi, fără recomandarea medicului. 

Dacă observaţi că efectul MIG-400 este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră. 

Dacă luaţi mai mult MIG-400 decât trebuie 

Luaţi MIG-400 conform indicaţiilor medicului sau instrucţiunilor din acest prospect. Dacă aveţi senzaţia că ameliorarea durerii nu este adecvată, NU măriţi doza din proprie iniţiativă, şi adresaţi-vă medicului.
Dacă aţi luat mai mult MIG-400 decât trebuie sau dacă medicamentul a fost utilizat accidental de către copii, adresați-vă întotdeauna unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent şi recomandări cu privire la ceea ce trebuie să faceţi. 

Simptomele posibile ale supradozajului sunt: 
-  simptomele pot include greaţă, dureri de stomac, vărsături (pot conţine striuri de sânge), dureri de cap, ţiuit în urechi, confuzie şi mişcări oscilatorii ale ochilor. La doze mari, au fost raportate somnolenţă, durere în piept, palpitaţii, pierderea conştienţei, convulsii (îndeosebi la copii), slăbiciune şi ameţeală, sânge în urină, frisoane şi probleme cu respiraţia; 
-  tulburări la nivelul sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, stare de confuzie şi pierderea conştienţei (şi convulsii la copii); 
-  tulburări gastro-intestinale, cum sunt dureri de stomac, greaţă şi vărsături, hemoragii gastro- intestinale; 
-  tulburări ale funcţiei hepatice şi renale; 
-  scăderea tensiunii arteriale; 
-  scurtarea respiraţiei (depresie respiratorie) 
-  coloraţie albăstruie-roşie a pielii şi a mucoaselor (cianoză). 

Nu există un antidot specific. 

Anunţaţi medicul imediat dacă suspectaţi un supradozaj cu MIG-400. În funcţie de severitatea intoxicaţiei, acesta va decide măsurile terapeutice necesare. 

Dacă uitaţi să luaţi MIG-400 

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Trebuie să observaţi dacă aveţi următoarele reacţii adverse; discutaţi acestea cu medicul dumneavoastră, care va decide în viitor cum să procedaţi. 

Lista cu următoarele reacţii adverse include toate reacţiile adverse observate în cursul tratamentului cu ibuprofen, precum şi cele înregistrate în cursul tratamentului cu doze mari şi pe termen lung la pacienţii cu afecţiuni reumatice. Frecvenţele acestor reacţii, mai puţin frecvenţele foarte rare, se referă la tratamentul de scurtă durată, cu doze zilnice de până la 1200 mg ibuprofen în cazul formelor farmaceutice pentru administrarea pe cale orală (= 3 comprimate filmate de MIG-400) şi de maximum 1800 mg pentru supozitoare. 

În ceea ce priveşte următoarele reacţii adverse, trebuie menţionat faptul că sunt, în principal, dependente de doză şi variază de la pacient la pacient. 

Cele mai frecvente reacţii adverse observate sunt de natură gastro-intestinală. Ulcerele gastrice şi duodenale (ulcere peptice), perforaţia sau hemoragia gastro-intestinală, uneori letale, pot apărea, în special la vârstnici (vezi pct. 2: „Atenţionări şi precauţii”).
După administrare au fost raportate greaţă, vărsături, diaree, balonare, constipaţie, tulburări digestive, dureri abdominale, scaune negre ca smoala, vărsături cu sânge, stomatită ulcerativă (inflamarea mucoasei gurii cu ulceraţii), agravarea colitei ulcerative şi a bolii Crohn (vezi pct. 2: „Atenţionări şi precauţii”). 

Mai puţin frecvent a fost observată inflamarea mucoasei gastrice. Riscul de apariţie a sângerărilor gastro-intestinale este dependent, în special, de dozele utilizate şi de durata administrării. 

În cazul în care aveţi dureri severe în partea superioară a abdomenului, vărsături cu sânge, sânge în scaun și/sau o colorație negru a scaunului, atunci trebuie să se întrerupă administrarea MIG-400 și se informează imediat medicul. 

La asocierea cu AINS au fost raportate edemul, tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă. 

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. 

Frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane)
- Simptome gastro-intestinale cum sunt arsuri la stomac, durere abdominală, greaţă, vărsături, meteorism, diaree, constipaţie şi sângerări gastro-intestinale minore care în cazuri excepţionale pot provoca anemie 

Mai puţin frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane)
·  Reacții de hipersensibilitate cu erupții pe piele și mâncărime, de asemenea, crize de astm bronşic (cu posibilă scădere marcată a tensiunii arteriale):
În acest caz trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră şi să opriţi administrarea MIG-400.
· Tulburări ale sistemului nervos central cum sunt: durere de cap, ameţeli, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
· Tulburări de vedere
· Ulcere gastrice sau duodenale (ulcer peptic), uneori asociate cu sângerare şi perforaţie, inflamaţie a mucoasei de la nivelul gurii, cu ulceraţii (stomatită ulcerativă), agravare a colitei sau a bolii Crohn, inflamaţie a mucoasei gastrice (gastrită) 

Rare (pot afecta mai puţin de 1 din 1000 persoane) 
· Ţiuituri în urechi (tinitus) 

Foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 din 10000 persoane)
• Foarte rar, a fost descrisă o agravare a inflamaţiilor legate de infecții (de exemplu, dezvoltarea de fasciită necrozantă) coincizând cu utilizarea anumitor medicamente antiinflamatoare (antiinflamatoare nesteroidiene ca MIG-400).
Au fost observate simptome de inflamaţie a mucoasei creierului (meningită aseptică), cum ar fi dureri de cap severe, greață, vărsături, febră, rigiditate a gâtului sau tulburare a conştienţei. Un risc crescut pare să existe pentru pacienţii care deja suferă de anumite afecțiuni autoimune (lupus eritematos sistemic, boala mixtă de țesut conjunctiv).
Dacă apar semne ale unei infecţii (de exemplu, înroșire, umflare, bufeuri, durere, febră) sau acestea se agravează în timpul utilizării de MIG-400 ar trebui să fie, prin urmare, cerut sfatul unui medic, fără întârziere.
• Probleme în formarea sângelui (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză)
Primele semne pot include febră, durere de gât, leziuni superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală pronunţată, sângerări din nas şi sângerări la nivelul pielii.
În cazul în care apar oricare dintre aceste probleme, opriţi imediat administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă unui medic. Nu trebuie să vă administraţi singur medicamente pentru calmarea durerii sau pentru scăderea febrei. 
• Reacții severe de hipersensibilitate generală
Ele pot apărea ca edem facial, edem al limbii, umflarea internă a laringelui cu îngustarea căilor respiratorii, dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii, scădere marcată a tensiunii arteriale până la șoc care poate pune viaţa în pericol.
În cazul în care prezentaţi oricare dintre simptomele de mai sus, fapt care se poate întâmpla chiar dacă utilizaţi medicamentul pentru prima dată, aveţi nevoie de asistență medicală imediată.
• Reacții psihotice, depresie  
· Bătăi ale inimii (palpitaţii), insuficienţă cardiacă, atac de cord (infarct miocardic)
• Tensiune arterială mare (hipertensiune arterială)
· Inflamaţie la nivelul gâtului (esofagită) sau pancreasului (pancreatită), îngustare asemănătoare unei membrane la nivelul intestinului subţire şi intestinului gros (stricturi intestinale, asemănătoare unor diafragme)
• Disfuncţie a ficatului, leziune la nivelul ficatului, în special în cazul tratamentului de lungă durată, insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită)
În caz de administrare prelungită, valorile hepatice trebuie verificate în mod regulat.
• Reacții severe ale pielii, cum ar fi erupții pe piele cu înroșire și vezicule, unele dintre ele cu rezultat letal (de exemplu, sindromul Stevens - Johnson, necroliză epidermică toxică/sindromul Lyell) (vezi şi pct. 2), căderea părului (alopecie).
În cazuri excepționale, se pot produce infecții grave ale pielii și complicații ale țesuturilor moi în timpul infecţiei cu varicelă sau erizipel facial/zona zoster.
· Afectarea ţesutului renal (necroză papilară) și creşterea concentrației de acid uric în sânge · Acumulare de lichid în corp (edem), în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau funcţie a rinichilor afectată, sindrom nefrotic (acumulare de lichid în organism [edeme] şi eliminare crescută de proteine în urină), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstiţială), care poate fi însoţită de disfuncţie acută a rinichilor
• Reducerea excreției urinare, acumularea de apă în organism (edeme), precum și starea generală de rău, pot fi semne de tulburare renală până la insuficienţă renală.
Dacă apar simptomele menționate sau se înrăutățesc, atunci trebuie să opriți tratamentul cu MIG- 400 și să vă adresați unui medic. 

Cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată din datele disponibile) 
·  Poate să apară o reacție cutanată severă cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele DRESS includ: erupție cutanată, febră, umflare a ganglionilor limfatici și o creștere a eozinofilelor (un tip de globule albe). Vezi şi pct. 2. 
·  O erupţie extinsă pe piele, de culoare roşiatică şi cu aspect de solzi, cu umflături sub piele şi băşici, localizată în special în zonele în care pielea este cutată, pe trunchi şi la nivelul extremităţilor superioare, însoţită de febră, care apare la iniţierea tratamentului (pustuloză exantematică generalizată acută). Dacă prezentaţi aceste simptome, încetaţi utilizarea MIG-400 şi solicitaţi asistenţă medicală. Vezi şi pct. 2. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO 
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează MIG-400 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine MIG-400 

Substanţa activă este ibuprofen.
Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg. 

Celelalte componente sunt:
Nucleu
Amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu. 

Film
Hipromeloză, macrogol 4000, povidonă K 30, dioxid de titan. 

Cum arată MIG-400 şi conţinutul ambalajului 
Comprimate filmate oblongi, de culoare albă până la aproape albă, cu linie de rupere pe ambele feţe, marcate cu „E” pe ambele părţi ale liniei de rupere, în partea superioară. 

Comprimatul filmat poate fi divizat în doze egale. 
Cutii cu blister (ambalaj cu protecţie pentru copii) fabricat din film alb, rigid din PVC și folie moale din hârtie-aluminiu laminat sau folie moale din aluminiu a câte 10 comprimate filmate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Glienicker Weg 125
12489 Berlin
Germania 

{Sigla} 

Fabricantul 
Berlin-Chemie AG 
Glienicker Weg 125
12489 Berlin
Germania 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 
Bulgaria:                  MIG-400
Estonia:                   IBUSTAR
Germania:                EUDORLIN Extra Ibuprofen-Schmerztabletten
Ungaria:                   IBUSTAR 400 mg film-coated tablets
Letonia:                    IBUSTAR 400 mg film-coated tablets
Polonia :                   MIG 
România :                MIG-400 
Republica Slovacia: MIG-400 

Acest prospect a fost revizuit în luna Noiembrie 2020. 

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri MIG-400® x 10 comprimate filmate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. DVR Pharm - Telom-R Articular 120caps

  DVR Pharm - Telom-R Articular 120caps

  74,48 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Narcis - Plasture antireumatic cu mentol 12x18cm

  Narcis - Plasture antireumatic cu mentol 12x18cm

  1,95 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Herbagetica - Curcumin C3 complex 60caps

  Herbagetica - Curcumin C3 complex 60caps

  54,94 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Saliform® Forte crema x 100 g

  Saliform® Forte crema x 100 g

  36,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Paracetamol Atb® 125 mg pentru sugari x 6 supozitoare

  Paracetamol Atb® 125 mg pentru sugari x 6 supozit...

  8,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Mezym® forte 10000 x 10 comprimate filmate gastrorezistente

  Mezym® forte 10000 x 10 comprimate filmate gastro...

  11,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Lioton® Gel 100000 UI x 30 g

  Lioton® Gel 100000 UI x 30 g

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Espigo X 14 Plicuri

  Espigo X 14 Plicuri

  15,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Lioton® Gel 100 000 UI/100 g x 100 g

  Lioton® Gel 100 000 UI/100 g x 100 g

  65,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastrorezistente

  Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastro...

  28,44 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos