Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Bioflu Plus (de noapte), 16 capsule moi, Biofarm

Cod: W52978001
Brand: Biofarm
Status:
Bioflu® Plus x 16 capsule moi se indica in afectiuni respiratorii, pentru a ameliora simptome precum febra, tusea neproductiva si congestia nazala.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

15,89 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Bioflu Plus (de noapte), 16 capsule moi, Biofarm

Bioflu® Plus x 16 capsule moi se indica in afectiuni respiratorii, pentru a ameliora simptome precum febra, tusea neproductiva si congestia nazala.

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate bolilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronsite).
Tratament simptomatic in raceala si gripa.

Mod de administrare:

Adultsi adolescentidoza uzuala este de o capsula moale Bioflu Plus seara, inainte de culcare. Se recomandutilizarea in asociere cu Bioflu, capsule moi, acesta din urmfiind administrat pentru ameliorarea simptomatologiei diurne.

Nu se administreaza copiilor cu varsta mai mica de 12 ani.

Durata tratamentului trebuie sa fie scurta (maxim 5 zile).

Precautii si contraindicatii:

Contraindicatii:

 • Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan, maleat de clorfeniramina sau la oricare dintre excipienti,
 • Hipertensiune arteriala severa sau necontrolata prin tratament, tulburari de ritm cardiac,
 • Antecedente de accident vascular cerebral,
 • Tusea din astmul bronsic si tusea productiva
 • Insuficienta respiratorie,
 • Insuficienta hepatocelulara,
 • Insuficienta renala severa,
 • Diabet zaharat,
 • Hipertiroidie,
 • Glaucom cu unghi inchis,
 • Epilepsie, convulsii in antecedente,
 • Obstructie piloro-duodenala,
 • Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza,
 • Copii cu varsta mai mica de 12 ani.

Datorita pseudoefedrinei din compozitia sa, Bioflu capsule trebuie utilizat cu precautie la pacientii care sufera de hipertensiune arteriala usoara sau moderata. Similar altor simpatomimetice, pseudoefedrina trebuie utilizata cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiace, tensiune intraoculara crescuta, obstructie piloroduodenala.

Administrarea trebuie facuta cu precautie in cazul afectarii renale usoare sau moderate (in special in cazul asocierii cu afectiuni cardiovasculare).

Este necesara prudenta in cazul pacientilor tratati simultan cu antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) si medicamente cu efecte supresive asupra activitatii SNC.

Nu se va utiliza in asociere cu alte medicamente care contin paracetamol.

Se impun precautii in caz de afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii).

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse frecvente: ameteli, stare de confuzie; anxietate, neliniste; palpitatii, tahicardie; tremor; somnolenta; greata, varsaturi;  hipotensiune arteriala sau hipertensiune arteriala; dificultati de coordonare motorie; xerostomie.

Reactii adverse mai putin frecvente: diaree sau constipatie, dureri abdominale; retentie urinara; respiratie dificila;  trombocitopenie, leucopenie, neutropenie, agranulocitoza, pancitopenie; necroza tubulara acuta cu insuficienta renala acuta; cefalee.

Reactii adverse rare: eruptii cutanate tranzitorii; fotosensibilizare; dermatita exfoliativa; edem angioneurotic; mialgii; parestezii; transpiratii; reactii extrapiramidale; halucinatii.

Sarcina si alaptarea:

Datorita posibilei relatii dintre aparitia de malformatii fetale si expunerea la pseudoefedrina in primul trimestru de sarcina pe de o parte, iar pe de alta a faptului ca in timpul ultimelor trei luni de sarcina, toti inhibitorii sintezei prostaglandinelor pot expune fatul la toxicitate cardiopulmonara (hipertensiune pulmonara cu inchiderea canalului arterial) si renala sau pot sa inhibe contractiile uterului medicamentul nu trebuie administrat in timpul sarcinii.

Pseudoefedrina se excreta in laptele matern in cantitate mare, putand determina reactii adverse cardiovasculare si neurologice la sugar. De asemenea, dextrometorfanul se excreta prin laptele matern. Au fost descrise cateva cazuri de hipotonie musculara si de apnee la sugari, dupa administrarea la mame a altor antitusive centrale in doze mai mari decat cele terapeutice. Clorfeniramina se excreta in cantitati mici in laptele matern si nu este recomandata administrarea la mamele care alapteaza datorita faptului ca poate determina reactii adverse la sugari (agitatie sau iritabilitate). De aceea, ca masura de precautie, nu se recomanda administrarea medicamentului la femeile care alapteaza.

Compozitie:

 • Substantele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan sub forma de bromhidrat de dextrometorfan anhidru si maleat de clorfeniramina. O capsula moale contine paracetamol 250,00 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30,00 mg, bromhidrat de dextrometorfan 10,51 mg corespunzator la bromhidrat de dextrometorfan anhidru 10,00 mg si maleat de clorfeniramina 2,00 mg.
 • Celelalte componente sunt: continutul capsulei-povidona K 25, propilenglicol, apa purificata, polietilenglicol 400 si capsula-gelatina, glicerol, sorbitol lichid partial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apa purificata.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 8 capsule moi.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDecongestionant nazal
AfectiuneRaceala si gripa
SimptomeDurere
Indicat pentruDecongestionant nazal
Compozitie produsParacetamol, Pseudoefedrina
Functie produsAnalgezic , Antialergic, Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareCapsule moi
BrandBiofarm
Zona corpSistemic
GamaBioflu

Prospect Bioflu Plus (de noapte), 16 capsule moi, Biofarm

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Bioflu Plus capsule moi 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 
-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 

În acest prospect găsiţi: 

 1. Ce este Bioflu Plus capsule moi și pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Bioflu Plus capsule moi 
 3. Cum să utilizați Bioflu Plus capsule moi 
 4. Reacții adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Bioflu Plus capsule moi 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. CE ESTE BIOFLU PLUS CAPSULE MOI ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive şi febrei asociate bolilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronşite).
Tratament simptomatic în răceală şi gripă. 

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BIOFLU PLUS CAPSULE MOI 

Nu utilizaţi Bioflu Plus capsule moi 
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrină, bromhidrat de dextrometorfan, maleat de clorfenamină sau alte antihistaminice sau la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Plus, capsule moi; 
-  dacă aveţi hipertensiune arterială severă sau necontrolată prin tratament, boală coronariană gravă sau tulburări de ritm cardiac; 
-  dacă aţi avut în trecut accident vascular cerebral; 
-  dacă aveţi astm bronşic şi tuşiţi; 
-  dacă aveţi insuficienţă respiratorie; 
-  dacă aveţi insuficienţă hepatocelulară; 
-  dacă aveţi insuficienţă renală severă; 
-  dacă aveţi probleme uretro-prostatice cu imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinară totală sau parţială (retenţie urinară); 
-  dacă aveţi obstrucţie piloro-duodenală; 
-  dacă aveţi diabet zaharat;
-  dacă aveţi hipertiroidie; 
-  dacă aveţi glaucom cu unghi închis; 
-  dacă aveţi sau aţi avut epilepsie sau convulsii; 
-  dacă alăptaţi sau sunteţi gravidă; 
-  dacă aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază; 
-  dacă utilizaţi inhibitori de monoaminooxidază (în administrarea concomitentă sau în termen de 14 zile de la retragerea acestora); 
-  la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. 

Atenționări și precauții 
Înainte să luați Bioflu capsule moi, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament este recomandat numai pentru adulţi şi adolescenţi. 

Tusea productivă este o componentă fundamentală a mecanismului de apărare bronhopulmonară şi de aceea nu trebuie suprimată. Nu se recomandă asocierea unui expectorant sau mucolitic cu un antitusiv. Înainte de prescrierea unui antitusiv, trebuie identificate cazurile în care tusea necesită tratament etiologic adecvat, în special astmul bronşic, bronşiectazia, obstrucţia bronşică, insuficienţa ventriculară stângă de cauze cunoscute, embolia pulmonară, tusea de origine cardiacă, cancerul şi afecţiunile endobronşice. 

Datorită pseudoefedrinei şi clorfenaminei din compoziţia sa, medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii care suferă de hipertensiune arterială uşoară sau moderată, afecţiuni cardiace, tensiune intraoculară crescută. 

Administrarea trebuie făcută cu precauţie în cazul afectării renale uşoare sau moderate (în special în cazul asocierii cu afecţiuni cardiovasculare). 

Este necesară prudenţă în cazul pacienţilor trataţi simultan cu simpatomimetice de tipul derivaţilor de ergotamină, antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) şi medicamente cu efecte supresive asupra activităţii SNC. 

Nu se va utiliza în asociere cu alte medicamente care conţin paracetamol. 

Se impun precauţii în caz de alcoolism şi afecţiuni hepatice, incluzând hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii). 

În plus, datorită prezenţei dextrometorfanului şi clorfenaminei nu se recomandă administrarea concomitentă a medicamentului cu alcool etilic sau medicamente care conţin alcool etilic.
Tot datorită clorfenaminei, se recomandă prudenţă la vârstnici, deoarece aceştia pot prezenta: 

-  sensibilitate crescută la anumite reacţii adverse ale clorfenaminei, cum sunt: hipotensiunea arterială ortostatică, vertijul, sedarea marcată; 
-  constipaţie cronică (risc de producere a ileus-ului paralitic). 

În cazul în care simptomele nu se remit după administrarea de doze uzuale, nu se creşte doza, ci se recomandă reevaluarea situaţiei clinice. Nu se administrează mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului. 

Similar altor medicamente, dacă sunteţi gravidă sau dacă utilizaţi orice alt medicament, se recomandă consultarea medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de administrarea medicamentului. 

Bioflu Plus împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. 

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu inhibitori de monoaminooxidază (sau în termen de 14 zile de la retragerea acestora) poate duce la manifestări de toxicitate (inclusiv ameţeli, greaţă, tremor, spasme musculare, hipotensiune arterială sau hipertensiune arterială, hiperpirexie şi comă) şi de aceea este contraindicată. 

Administrarea de bromhidrat de dextrometorfan cu depresoare ale activiţătii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice H1 sedative, clonidină şi compuşi înrudiţi, neuroleptice, anxiolitice şi hipnotice (altele decât benzodiazepinele), talidomidă conduc la potenţarea efectului deprimant nervos central. 

De asemenea, alcoolul etilic potenţează efectul sedativ al antitusivelor centrale; în timpul tratamentului cu dextrometorfan se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice şi de medicamente care conţin alcool etilic. 

Pentru a evita supradozajul, nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.
Alcoolul etilic (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.
Absorbţia paracetamolului este accelerată de metoclopramidă şi domperidonă.
Colestiramina reduce absorbţia paracetamolului, dacă se administrează în prima oră de la ingestia de paracetamol.
Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paracetamolului. 

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. În cazul administrării unor doze zilnice mai mari de2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional. 

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia. 

Datorită conţinutului în paracetamol, pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică şi apar în special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi. 

Datorită pseudoefedrinei, Bioflu Plus, capsule moi poate creşte efectele simpatomimeticelor, de exemplu, decongestionante, derivaţi de ergotamină (antimigrenoase) sau medicamente care scad apetitul alimentar, existand riscul apariţiei unor pusee hipertensive.
Clorhidratul de pseudoefedrină poate suprima parţial acţiunea hipotensivă a medicamentelor care interferează cu acţiunea simpatomimetică: bretilium, betanidină, guanetidină, debrisoquină, metildopa, agenţi blocanţi a- şi b- adrenergici. 

Pseudoefedrina poate creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii care primesc glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice. 

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie sau poate potenţa manifestările activităţii anticolinergice (pericol de apariţie a ocluziilor intestinale, retenţie urinară, glaucom). Dacă este necesară utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomandă reducerea dozei de antidepresive şi monitorizarea atentă a stării clinice a pacientului. 

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu fluoxetină poate duce la potenţarea reacţiilor adverse ale dextrometorfanului (ameţeli, hiper-reactivitate) şi/sau a manifestărilor potenţiale ale toxicităţii (greaţă, vomă, înceţoşarea vederii, halucinaţii vizuale şi auditive).
Utilizarea concomitentă cu paroxetină poate creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninergic (manifestat prin hipertensiune, tremor, mioclonie, hiperreflexie, confuzie, nelinişte, transpiraţie abundentă, schimbări de dispoziţie) şi se poate impune reducerea dozei sau oprirea tratamentului cu ambele medicamente. 

Se recomandă prudenţă în cazul asocierii de clorfenamină cu:
- deprimante ale sistemului nervos central (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadonă, neuroleptice, anxiolitice): asocierea cu clorfenamină creşte riscul de deprimare centrală;

- atropina şi alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice) potenţează efectele de tip parasimpatolitic (constipaţie, retenţie urinară, uscăciunea gurii) prin efect aditiv cu clorfenamina. 

Bioflu Plus capsule moi împreună cu alimente, băuturi şi alcool 
Se va evita consumul de alcool etilic, cafea, ceai negru, băuturi energizante, fumatul. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționți să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Datorită posibilei relaţii dintre apariţia de malformaţii fetale şi expunerea la pseudoefedrină în primul trimestru de sarcină pe de o parte, iar pe de altă a faptului că în timpul ultimelor trei luni de sarcină, toţi inhibitorii sintezei prostaglandinelor pot expune fătul la toxicitate cardiopulmonară (hipertensiune pulmonară cu închiderea canalului arterial) şi renală sau pot să inhibe contracţiile uterului medicamentul nu trebuie administrat în timpul sarcinii. 

Pseudoefedrina se excretă în laptele matern în cantitate mare, putând determina reacţii adverse cardio- vasculare şi neurologice la sugar. De asemenea, dextrometorfanul se excretă prin laptele matern. Au fost descrise câteva cazuri de hipotonie musculară şi de apnee la sugari, după administrarea la mame a altor antitusive centrale în doze mai mari decât cele terapeutice. Clorfenamina se excretă în cantităţi mici în laptele matern şi nu este recomandată administrarea la mamele care alăptează datorită faptului că poate determina reacţii adverse la sugari (agitaţie sau iritabilitate). De aceea, ca măsură de precauţie, nu se recomandă administrarea medicamentului la femeile care alăptează. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Bioflu Plus, capsule moi are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducătorii de vehicule şi cei care folosesc utilaje trebuie avertizaţi asupra riscului de somnolenţă şi ameţeli legat de utilizarea medicamentului. 

Bioflu Plus, capsule moi conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. 

Bioflu Plus, capsule moi conţine p-hidroxibenzoat de metil care poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate). 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI 

Adulţi şi adolescenţi: doza uzuală este de o capsulă moale Bioflu Plus seara, înainte de culcare. Se recomandă utilizarea în asociere cu Bioflu, capsule moi, acesta din urmă fiind administrat pentru ameliorarea simptomatologiei diurne. 

Nu se administrează copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani. 

Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (maxim 5 zile). 

Dacă utilizaţi mai mult Bioflu Plus, capsule moi decât trebuie 
Pot apărea următoarele manifestări clinice: tremor, nelinişte, insomnie, tahicardie, creşterea sau scăderea marcată a tensiunii arteriale, paloare, midriază, retenţie urinară acută, insuficienţă hepatică şi/sau renală acută, dureri abdominale, encefalopatie hepatică, acidoză metabolică, hipoglicemie, hiperpnee, convulsii, delir, comă, aritmii (inclusiv ventriculare), miocardită, tromboze vasculare, hipokaliemie. Datorită clorfenaminei, efectelor anticolinergice se pot agrava şi, de asemenea pot apare aritmii cardiace, deprimarea SNC cu sedare excesivă, fenomene paradoxale de stimulare a SNC (halucinaţii, convulsii) şi hipotensiune arterială marcată. 
Dacă suspectaţi un supradozaj sau un copil a luat din greşeală Bioflu Plus, capsule moi, adresaţi-vă de urgenţă medicului sau celui mai apropiat spital. 

Dacă uitaţi să luaţi Bioflu Plus, capsule moi 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză din Bioflu Plus, capsule moi la ora la care era programată. 

Dacă încetați să luați Bioflu Plus, capsule moi 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, Bioflu Plus, capsule moi poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 utilizator din 10), frecvente (care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100), mai puţin frecvente (care afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000), rare (care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000), foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). 

Reacţii adverse frecvente 
-  ameţeli, stare de confuzie; 
-  dificultăţi de coordonare motorie; 
-  anxietate, nelinişte; 
-  palpitaţii, accelerarea ritmului bătăilor inimii (tahicardie); 
-  uscăciunea gurii; 
-  tremor; 
-  somnolenţă; 
-  greaţă, vărsături; 
-  creşterea sau scăderea tensiunii arteriale. 

Reacţii adverse mai puţin frecvente 
-  diaree sau constipaţie, dureri abdominale; 
-  modificări ale numărului de celule în sânge, cum sunt scăderea plachetelor din sânge (trombocitopenie), scăderea celulelor albe din sânge (leucopenie, neutropenie) care poate deveni severă (agranulocitoză) sau scăderea celulelor roşii, albe şi plachetelor din sânge prin diminuarea formării la nivelul măduvei hematogene sau prin distrugere periferică excesivă (pancitopenie); 
-  imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinară totală sau parţială (retenţie urinară); 
-  necroză tubulară acută cu insuficienţă renală acută (afectarea rinichilor); 
-  respiraţie dificilă; 
-  dureri de cap. 

Reacţii adverse rare
-  erupţii trecătoare pe piele; 
-  dermatită exfoliativă; 
-  inflamarea pielii şi ulceraţii ale pielii, umflarea feţei, laringelui, mâinilor, picioarelor şi probleme de respiraţie (edem angioneurotic); 
-  sensibilitate crescută faţă de acţiunea radiaţiilor luminoase şi ultraviolete (fotosensibilizare); 
-  dureri musculare (mialgie); 
-  senzaţie anormală de percepţie a excitaţiilor tactile, dureroase, termice sau vibratorii (parestezie); 
-  transpiraţie; 
-  reacţii extrapiramidale; 
-  halucinaţii. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. 

Nu utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după Data expirării. 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6.CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII 

Ce conţine Bioflu Plus, capsule moi 
-  Substanţele active sunt paracetamol, clorhidrat de pseudoefedrină, bromhidrat de dextrometorfan sub formă de bromhidrat de dextrometorfan anhidru şi maleat de clorfenamină. O capsulă moale conţine paracetamol 250,00 mg, clorhidrat de pseudoefedrină 30,00 mg, bromhidrat de dextrometorfan 10,51 mg corespunzător la bromhidrat de dextrometorfan anhidru 10,00 mg şi maleat de clorfenamină 2,00 mg. 
-  Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-povidonă K 25, propilenglicol, apă purificată, polietilenglicol 400 şi capsula-gelatină, glicerol, sorbitol lichid parţial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apă purificată. 

Cum arată Bioflu Plus, capsule moi şi conţinutul ambalajului 
Capsule moi, ovale, de culoare albastră, care conţin o soluţie vâscoasă limpede. 

Mărimea ambalajului: 
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 8 capsule moi
Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 8 capsule moi 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
BIOFARM S.A.
Str. Logofătul Tăutu nr. 99, Sector 3, Bucureşti, România Telefon: 021 30.10.600
Fax: 021 30.10.605
E-mail: office@biofarm.ro 

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie, 2020. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Bioflu Plus (de noapte), 16 capsule moi, Biofarm


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Dr Phyto - Virodep 30compr. de supt

  Dr Phyto - Virodep 30compr. de supt

  41,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. GeloRevoice cirese si mentol 20 comprimate de supt

  GeloRevoice cirese si mentol 20 comprimate de supt

  21,46 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Respirator, 250 g, ApicolScience

  Respirator, 250 g, ApicolScience

  25,62 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Sun Wave - Sinosun spray nazal 20ml

  Sun Wave - Sinosun spray nazal 20ml

  48,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Snup 0,5 mg/ml spray nazal 15ml

  Snup 0,5 mg/ml spray nazal 15ml

  10,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  11,87 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Bioflu® Plus Junior sirop 100 ml

  Bioflu® Plus Junior sirop 100 ml

  12,30 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bioflu, 16 capsule moi, Biofarm

  Bioflu, 16 capsule moi, Biofarm

  14,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos