Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii

Cod: W43234001
Brand: Magistra
Status:
Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii se administreaza pentru tratamentul de scurta durata al starilor febrile si al durerilor usor-moderate la copii.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

10,05 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii

Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii se administreaza pentru tratamentul de scurta durata al starilor febrile si al durerilor usor-moderate la copii.

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al starilor febrile si al durerilor usoare si moderate la copii.

Mod de administrare:

Doza uzuala este de 60 mg paracetamol/kg pe zi repartizata in 4 prize, administrate la 4-6 ore. Nu trebuie sa se depaseasca doza de 80 mg paracetamol/kg pe zi.

La copii cu greutate cuprinsa intre 5-14 kg (2 luni - 3 ani) doza recomandata este de un supozitor Paracetamol MCC 125 mg; daca este necesar, doza poate fi repetata dupa 4-6 ore fara a depasi 3-4 supozitoare a 125 mg pe zi (in functie de greutate).

Se administreaza intrarectal.

Precautii si contraindicatii:

Contraindicatii

 • Hipersensibilitate (alergie sau idiosincrazie) la paracetamol si gliceride solide de semisinteza.
 • Insuficienta hepatocelulara.
 • Deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenaza.

Se impun precautii in caz de afectiuni hepatice, inclusiv hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) si in caz de insuficienta renala grava (numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, administrarea ocazionala fiind acceptabila).

Pentru a evita riscul de supradozaj, se recomanda verificarea absentei paracetamolului in compozitia altor medicamente utilizate concomitent.

In caz de diaree, se recomanda utilizarea altor forme farmaceutice.

Reactii adverse posibile:

Pot sa apara rar: reactii alergice (eruptii cutanate trecatoare, parestezii sau prurit); trombocitopenie (in general asimptomatica, rar sangerari sau hematoame, scaune negre si moi, sange in urina si in fecale, pete rosii pe tegumente); agranulocitoza (faringita si febra survenite neasteptat); dermatita; hepatita (icter conjunctival sau tegumentar); colica renala, insuficienta renala (oligo-anurie).

Sarcina si alaptarea:

Nu este cazul.

Compozitie:

Fiecare supozitor contine paracetamol 250 mg si excipienti: gliceride de semisinteza.

Mod de prezentare: cutie cu 2 folii a cate 5 supozitoare.

 

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruFebra
AfectiuneInflamatii si dureri
SimptomeDurere
Indicat pentruFebra
Compozitie produsParacetamol
Functie produsAnalgezic , Antipiretic
adresabilitateCopii
Forma prezentareSupozitoare
BrandMagistra
Zona corpRectal

Prospect Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii

Prospect

PARACETAMOL MCC 125 mg supozitoare 
Paracetamol
PARACETAMOL MCC 250 mg supozitoare 
Paracetamol

Compoziție

Paracetamol MCC 125 mg
Fiecare supozitor conţine paracetamol 125 mg şi excipienţi: gliceride de semisinteză. 

Paracetamol MCC 250 mg 
Fiecare supozitor conţine paracetamol 250 mg. şi excipienţi: gliceride de semisinteză. 

Grupa farmacoterapeutică 

Medicamente analgezice, antipiretice, anilide (inclusiv combinaţii) 

Indicaţii terapeutice 

Tratamentul simptomatic al stărilor febrile şi al durerilor uşoare şi moderate la copii. 

Contraindicaţii

-  Hipersensibilitate (alergie sau idiosincrazie) la paracetamol şi gliceride solide de semisinteză. 
-  Insuficienţă hepatocelulară. 
-  Deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază. 

Precauţii 

Se impun precauţii în caz de afecţiuni hepatice, inclusiv hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii) şi în caz de insuficienţă renală gravă (numai în tratamentul de lungă durată cu doze mari, administrarea ocazională fiind acceptabilă).
Pentru a evita riscul de supradozaj, se recomandă verificarea absenţei paracetamolului în compoziţia altor medicamente utilizate concomitent. 

În caz de diaree, se recomandă utilizarea altor forme farmaceutice. 

Interacţiuni 

Medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice, în cazul dozelor mari sau al tratamentului prelungit cu paracetamol. 

Tratamentul cronic cu barbiturice sau anticonvulsivante antiepileptice şi primidonă reduce efectul paracetamolului. 

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice, probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării; în cazul administrării dozelor mari de paracetamol pe perioade lungi este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional sau în administrarea cronică de doze mici ori moderate. 

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene, pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de nefropatie, necroză papilară renală, cancer de rinichi şi de vezică urinară. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia. 

Pot să apară valori fals scăzute ale testului pentru glicemie prin metoda oxidaze/peroxidaze şi o creştere falsă a valorilor acidului uric seric determinat prin testul fosfotungstic. 

Creşterile bilirubinei serice, ale timpului de protrombină şi ale activităţii lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică şi apar în special la doze mari. 

Atenţionări speciale 

Este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari la pacienţii cu leziuni hepatice preexistente.
Studiile efectuate nu au evidenţiat probleme specifice privind administrarea la copii.
Trebuie utilizate formele farmaceutice şi dozele recomandate fiecarei vârste.

Sarcina şi alăptarea 

Nu este cazul. 

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje 

Nu este cazul. 

Doze şi mod de administrare 

Doza uzuală este de 60 mg paracetamol/kg pe zi repartizată in 4 prize, administrate la 4-6 ore.
Nu trebuie să se depasească doza de 80 mg paracetamol/kg pe zi.
La copii cu greutate cuprinsă între 5-14 kg (2 luni - 3 ani) doza recomandată este de un supozitor Paracetamol MCC 125 mg; dacă este necesar, doza poate fi repetată după 4-6 ore fără a depăşi 3-4 supozitoare a 125 mg pe zi (în funcţie de greutate).
În caz de insuficienţă renală, cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul între două doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.
Dacă, sub tratament cu paracetamol, durerea nu se reduce în 5 zile, febra nu se remite sau reapare în 3 zile, sau faringita severă persistă şi nu se ameliorează în cel mult 2 zile (fiind însoţită sau urmată de febră, cefalee, erupţii cutanate, greaţă şi vărsături), se impune reevaluarea diagnosticului şi a tratamentului. 

Reacţii adverse 

Pot să apară rar: 
-  reacţii alergice (erupţii cutanate trecătoare, parestezii sau prurit); 
-  trombocitopenie (în general asimptomatică, rar sângerări sau hematoame, scaune negre şi moi, sânge în urină şi în fecale, pete roşii pe tegumente); 
-  agranulocitoză (faringită şi febră survenite neaşteptat); 
-  dermatită; 
-  hepatită (icter conjunctival sau tegumentar); 
-  colică renală, insuficienţă renală (oligo-anurie), piurie sterilă; 

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

Supradozaj

Cazurile de supradozaj au fost semnalate numai pentru formele orale de paracetamol.
Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro-intestinale (diaree, pierderea apetitului, greaţă, varsături, crampe sau dureri abdominale), transpiraţii intense. Simptomatologia poate să apară la 6-14 ore după ingestia supradozei şi poate să dureze aproximativ 24 de ore.
Dozele mai mari de 10 g la adulţi şi 150 mg/kg la copil pot provoca citoliză hepatică cu necroză ireversibilă. Simptomatologia apare după 24 - 48 ore de la ingestia produsului devenind mai gravă după 2 - 7 zile, odată cu instalarea insuficienţei hepatice.
În timp, se dezvoltă encefalopatie hepatică (cu tulburări mintale, stare de confuzie, agitaţie, stupoare), convulsii, depresie respiratorie, comă, edem cerebral, tulburări de coagulare, hemoragie digestivă, coagulare intravasculară diseminată, hipoglicemie, acidoză metabolică şi colaps cardiovascular.
Odată cu leziunile toxice hepatice, paracetamolul poate produce necroză tubulară renală sau chiar insuficienţă renală (oligo-anurie cu hematurie sau urină tulbure).
Tratamentul supradozajului se instituie urgent, chiar dacă manifestarile sunt minore.
Pentru reducerea absorbţiei se face evacuarea conţinutului gastric prin provocarea de vărsaturi şi lavaj gastric, folosindu-se soluţii cu cărbune activ; se administrează per os şi i.v. acetilcisteină.
Pentru accelerarea eliminării se foloseşte la nevoie hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneală. Trebuie monitorizate funcţiile hepatice (AST, ALT), timpul de protrombină şi bilirubina, funcţiile renale şi cardiace.
Tratamentul de susţinere trebuie să menţină echilibrul hidro-electrolitic şi glicemia şi la nevoie, se administrează fitomenadionă, plasmă şi factori ai coagulării. 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. 

Ambalaj

Paracetamol MCC 125 mg 
Cutie cu 2 folii din PVC /PE termosudate a câte 5 supozitoare. 

Paracetamol MCC 250 mg 
Cutie cu 2 folii din PVC /PE termosudate a câte 5 supozitoare. 

Producător

S.C. Magistra C&C S.R.L
Bd. Aurel Vlaicu nr. 82A, cod. 900055, Constanţa, România 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 

S.C. Magistra C&C S.R.L
Bd. Aurel Vlaicu nr. 82A, cod. 900055, Constanţa, România 

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață. 

Data ultimei verificări a prospectului 

Septembrie 2019 

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Paracetamol MCC 250 mg x 10 supozitoare pentru copii


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Mameldin Forte crema 50g

  Mameldin Forte crema 50g

  17,05 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fluxiv crema tonica 40g

  Fluxiv crema tonica 40g

  14,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Timburg Gel Albastru 500ml

  Timburg Gel Albastru 500ml

  18,72 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

  Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

  16,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fluxiv crema tonica 100g

  Fluxiv crema tonica 100g

  31,78 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos