Facebook Pixel

Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate

Cod: W03255003
Brand: Arena
Status:
Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate este un medicament antidiareic, care se administreaza in caz de diaree infectioasa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

16,11 Lei TVA inclus

Descriere Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate

Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate este un medicament antidiareic, care se administreaza in caz de diaree infectioasa.

Indicatii:

Enterite, enterocolite infectioase si toxiinfectii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidona, dizenterii bacilare, lambliaza.
Se poate indica in trichomoniaza, precum si in tratamentul holerei

Mod de administrare:

Pentru tratamentul holerei sau al altor infectii enterale: doza recomandata este de 1,25 mg furazolidona/kg, administrata oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
In cazul infestarii cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungita pana la 10 zile. Se recomanda sfaramarea şi diluarea cu putin lichid a comprimatelor in vederea obtinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani.

Precautii si contraindicatii:

Contraindicatii:

 • Hipersensibilitate la furazolidona, alti nitrofurani sau la oricare dintre excipienti.
 • Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza.
 • Ultimul trimestru de sarcina.
 • La femeile care alapteaza sugari cu varsta mai mica de 1 luna
 • Sugari cu varsta mai mica de 1 luna (risc de anemie hemolitica) Insuficienta renala severa.

Precautii:

In timpul tratamentului si 4 zile dupa oprirea acestuia nu se recomanda consumul de bauturi alcoolice (risc de reactii de tip disulfiram) si de alimente ce contin tiamina (risc de hipertensiune arteriala si alte fenomene toxice).

Reactii adverse posibile:

Furazolidona este bine tolerata. Reactiile adverse dispar la diminuarea dozei sau la intreruperea tratamentului.

Rareori, pot sa apara: cefalee, greata, varsaturi (la doze mari), reactii alergice: eruptii cutanate, febra, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitica, leucopenie, agranulocitoza ( mai ales la pacientii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza).

Furazolidona poate colora urina in galben-brun.

Sarcina si alaptarea:

Deoarece nu exista studii controlate la gravide, nu se recomanda administrarea furazolidonei in timpul sarcinii. Administrarea in ultimul trimestru de sarcina este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la fat.

Nu se stie daca furazolidona se excreta in laptele matern. De aceea, la femeile care alapteaza se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii. Administrarea la femeile care alapteaza copii cu varsta mai mica de 1 luna este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la sugar.

Compozitie:

Un comprimat contine furazolidona 25 mg şi excipienti: celuloza microcristalina. Polividona K 30, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu.

Mod de prezentare: cutie cu 10 comprimate.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate

Mai multe informatii
Indicat pentruDiaree
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 Furazolidonă Arena 25 mg, comprimate

Furazolidonă Forte Arena 100 mg comprimate

Furazolidonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi 4
 • Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Furazolidonă Arena şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Furazolidonă Arena
 3. Cum să utilizaţi Furazolidonă Arena
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Furazolidonă Arena
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.                            Ce este Furazolidonă Arena şi pentru ce se utilizează

Furazolidonă Arena este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile). Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază) şi al holerei.

Furazolidonă este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

2.                            Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Furazolidonă Aren Nu utilizaţi Furazolidonă Arena:

Nu luaţi Furazolidonă Arena dacă

 • sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidonă Arena ;
 • aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);
 • aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;
 • sunteţi gravidă în ultimul trimestru;
 • alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;
 • aveţi insuficienţă renală severă.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale:

 • Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;
 • Dacă sunteţi trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3- 4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Furazolidonă Arena împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu utilizaţi Furazolidonă Arena concomitent cu:

    unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)

    simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrină, fenilefrină)

    antidepresive triciclice sau neuroleptice

    săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică.

Furazolidonă Arena    împreună cu alimente, băuturi şi alcool

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disulfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice.

Cereţi medicului dumneavoastră lista completă cu alimente care conţin tiramină.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidonă Arena. Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi Furazolidonă Arena din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt.

Nu se cunoaşte dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidonă Arena . Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Furazolidonă Arena nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3.                            Cum să utilizaţi Furazolidonă Arena

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Furazolidonă Arena 25 mg comprimate este indicat tratamentului copiilor astfel :

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile.

Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani.

Furazolidonă Forte Arena 100 mg comprimate este indicat doar pentru tratamentul adulţilor. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

 • Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfecţii alimentare, dizenterii bacilare) sau al holerei : doza recomandată este de un comprimat Furazolidonă Forte Arena 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7
 • Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidonă Forte Arena 100 mg 100 mg (100 mg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Dacă utilizaţi mai mult Furazolidonă Arena    decât trebuie

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidonă Arena puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidonă Arena , vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Furazolidonă Arena

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4.                            Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază).

Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                            Cum se păstrează Furazolidonă Arena

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după Exp. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Furazolidonă Arena 25 mg

 • Substanţa activă este furazolidonă. Un comprimat conține 25 mg furazolidonă.
 • Celelalte componente sunt: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ, talc, stearat de magneziu.

Ce conţine Furazolidonă Forte Arena 100 mg

 • Substanţa activă este furazolidonă. Un comprimat conține 100 mg furazolidonă.
 • Celelalte componente sunt: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ, talc, stearat de magneziu.

Cum arată Furazolidonă Arena şi conţinutul ambalajului Furazolidonă Arena 25 mg

Comprimate lenticulare, de culoare galbenă, cu aspect omogen, cu diametrul de 7 mm, cu gust slab amar Medicamentul este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Furazolidonă Forte Arena 100 mg

Comprimate lenticulare, de culoare galbenă, cu aspect omogen, cu diametrul de 7 mm, cu gust slab amar. Medicamentul este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

ARENA GROUP SA

Str.Stefan Mihaileanu nr 31, cod 024022, sector 2, Bucuresti, România

Fabricantul 

ARENA GROUP SA

B-dul Dunarii nr 54, cod 077190, Oras Voluntari, Judetil Ilfov, Romania

Acest prospect a fost revizuit în August 2021.

AfectiuneDiaree
tip_produsFara zahar
SimptomeDiaree acuta
Indicat pentruDiaree
Functie produsAntidiareic, Antimicrobian
adresabilitateCopii
Forma prezentareComprimate
BrandArena
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Furazolidona Arena 25 mg x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Tusocalm 7,5 mg/120 mg x 20 comprimate

  Tusocalm 7,5 mg/120 mg x 20 comprimate

  23,42 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate

  Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate

  14,52 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Cloramina T-Sin 500mg 50compr

  Cloramina T-Sin 500mg 50compr

  34,38 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Digest Kids suspensie orala 7flacoane

  Digest Kids suspensie orala 7flacoane

  49,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Trachisept - Api Vital x 16 cpr

  Trachisept - Api Vital x 16 cpr

  7,46 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Plantusin pentru gat (R13) 30compr.supt

  Fares - Plantusin pentru gat (R13) 30compr.supt

  18,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Clotrimazol Atb® 10 mg/g crema x 35 g

  Clotrimazol Atb® 10 mg/g crema x 35 g

  16,72 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu