Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser

Cod: W66073001
Status:

Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser amelioreaza febra si durerea usor-moderata cu diverse localizari la sugari si copii cu varsta intre 3 luni si 12 ani.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,84 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser

Nurofen pentru copii suspensie orala, 3+ luni, cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser amelioreaza febra si durerea usor-moderata cu diverse localizari la sugari si copii cu varsta intre 3 luni si 12 ani.

Indicatii:

Nurofen pentru copii contine ibuprofen, substanta care apartine clasei de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS modifica raspunsul organismului la durere, inflamatie si febra. Nurofen pentru copii este utilizat pentru a ameliora febra si durerea la sugari si copii cu varsta intre 3 luni si 12 ani.

Nurofen pentru copii amelioreaza febra care poate sa apara dupa vaccinare sau febra care apare in cadrul diverselor afectiuni.
Nurofen pentru copii amelioreaza durerea usoara sau moderata (durere in gat, durere de dinti sau durerea determinata de aparitia dintilor, durere de cap si alte tipuri de durere, cum sunt cele asociate luxatiilor, inflamatiilor de la nivelul urechii).

Mod de administrare:

Sugari cu varsta cuprinsa intre 3-12 luni (5-9 kg):  50mg (2.5 ml) de pana la 3 ori in 24 de ore
Copii cu varsta cuprinsa intre 1-3 ani (10-16 kg): 100mg (5 ml) de pana la 3 ori in 24 de ore
Copii cu varsta cuprinsa intre 4-6 ani (17-20 kg): 150mg (7,5 ml) de pana la 3 ori in 24 de ore
Copii cu varsta cuprinsa intre 7-9 ani (21-30 kg): 200mg (10 ml) de pana la 3 ori in 24 de ore
Copii cu varsta cuprinsa intre 10-12 ani (31-40 kg): 300mg (15 ml) de pana la 3 ori in 24 de ore

Precautii si contraindicatii:

Nu administrati acest medicament copiilor care:

 • sunt alergici la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • au prezentat reactii alergice, cum sunt astm bronsic, secretii nazale, eruptie trecatoare pe piele insotita de mancarime sau umflare a buzelor, fetei, limbii sau a gatului (laringe) dupa utilizarea medicamentelor care contin acid acetilsalicilic sau alte AINS;
 • au avut ulcer sau sangerari la nivelul stomacului sau duodenului determinate de utilizarea anterioara a AINS;
 • au ulcer sau sangerari la nivelul stomacului sau duodenului sau daca au avut 2 sau mai multe astfel de episoade in trecut;
 • au insuficienta renala, hepatica sau cardiaca severa, inclusiv boala cardiaca coronariana 
 • sunt deshidratati (au pierdut lichide prin varsaturi, diaree sau prin consum insuficient de lichide).
 • prezinta orice sangerare activa
 • au o afectiune de origine necunoscuta care determina formarea anormala a celulelor sanguine.

Nurofen pentru copii contine maltitol (E 965). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat cu privire la posibilitatea existentei intolerantei la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a administra acest medicament. Ca urmare, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la fructoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Reactii adverse posibile:

Mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 de pacienti): reactii alergice nespecifice cum sunt urticarie si mancarimi, durere de cap, dureri abdominale, greata, indigestie, eruptii pe piele.

Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 de pacienti): diaree, balonare, constipatie, varsaturi.

Foarte rare (care afecteaza mai putin de 1 din 10.000 de pacienti): reactii severe de hipersensibilitate, meningita aseptica, hipereactivitate bronsica, ulcer si perforatie la nivelul stomacului sau duodenului, afte si inflamatie la nivelul gurii, inflamatie a mucoasei stomacului; tulburari ale producerii celulelor sanguine, anemie, tulburari hepatice, insuficienta renala acuta.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): ameteli, tulburari ale auzului si ale vederii, pete de culoare rosie - violacee pe piele, hiperreactivitate bronsica cuprinzand astm bronsic, bronhospasm sau dispnee, insuficiența cardiaca, hipertensiune, edeme.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Nu utilizati Nurofen pentru copii in ultimul trimestru de sarcina (cazuri extrem de rare la copii sub 12 ani). 

Alaptarea: Doar cantitati mici de ibuprofen si produsi de descompunere ai acestuia trec in laptele matern, dar Nurofen pentru copii poate fi utilizat in timpul alaptarii daca este luat in dozele recomandate si pe termen cat mai scurt posibil.

Compozitie:

 • Substanta activa este ibuprofenul. Fiecare mililitru de suspensie orala contine ibuprofen 20 mg. 5 ml suspensie orala contin ibuprofen 100 mg.
 • Celelalte componente sunt polisorbat 80, glicerina, maltitol lichid, zaharina sodica, acid citric monohidrat, citrat de sodiu, guma Xantan, clorura de sodiu, aroma de portocale, bromura de domifen, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon cu 100 ml suspensie orala.

 

Intrebari frecvente despre Nurofen sirop:

La cate ore se ia Nurofen pentru copii?

Nurofen pentru copii se administreaza pe cale orala, in mai multe prize, la interval de 6 - 8 ore. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati prospectul din pagina produsului.

Cate zile se poate da Nurofen la copii?

Tratamentul cu Nurofen pentru copii trebuie sa fie de scurta durata. Nu depasiti doza si durata de administrare recomandate pentru tratament, care este de 24 de ore pentru copii cu varsta intre 3-5 luni si 3 zile pentru copii peste 6 luni. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati prospectul din pagina produsului.

Cati ml de Nurofen se da la copii?

Doza zilnica recomandata de Nurofen pentru copii este de 20-30 mg ibuprofen/kg corp in 3 prize, la interval de 6 - 8 ore. Pentru mai multe informatii si pentru consultarea tabelului cu dozajul recomandat, va recomandam sa cititi prospectul din pagina produsului.

Cati ml de Nurofen se da la bebelusi?

Sugarilor cu varsta cuprinsa intre 3- 12 luni cu greutatea corporala intre 5 si 9 kg li se recomanda 2.5 ml de pana la 3 ori in 24 de ore. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati prospectul din pagina produsului.

Se poate da antibiotic si Nurofen in acelasi timp la copii?

In general, da, Nurofen pentru copii se poate asocia cu un antibiotic. Cu toate acestea, in unele cazuri, administrarea acestor doua medicamente impreuna poate creste riscul de efecte secundare. Este important sa discutati cu medicul sau cu farmacistul inainte de a administra copilului aceste doua medicamente impreuna. De asemenea, va recomandam sa consultati si prospectul din pagina produsului.

Se poate da Nurofen si paracetamol in acelasi timp la copii?

Nurofen si paracetamol sunt doua medicamente ce reduc febra. Desi ambele sunt sigure si eficiente, administrarea lor in acelasi timp nu este recomandata. Pentru a afla mai multe informatii, va recomandam sa consultati prospectul din pagina produsului.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruUsturimi, intepaturi in gat (viroze respiratorii, faringite)
AfectiuneRaceala si gripa, Febra
Tip produsFara zahar
SimptomeDurere de ureche (otalgie)
Indicat pentruUsturimi, intepaturi in gat (viroze respiratorii, faringite)
Compozitie produsIbuprofen
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antipiretic
adresabilitateCopii
Forma prezentareSuspensie
BrandReckitt Benckiser
Zona corpSistemic
GamaNurofen copii

Prospect Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Nurofen pentru copii cu aromă de portocale 100 mg/5 ml suspensie orală 
Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră cu vârsta mai mare de 6 luni sau după 24 de ore pentru copilul cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 luni nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Nurofen pentru copii şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen pentru copii 
 3. Cum să utilizaţi Nurofen pentru copii 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Nurofen pentru copii 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Nurofen pentru copii şi pentru ce se utilizează 

Nurofen pentru copii conţine ibuprofen, substanţă care aparţine clasei de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS modifică răspunsul organismului la durere, inflamaţie şi febră. Nurofen pentru copii este utilizat pentru a ameliora febra şi durerea la sugari şi copii cu vârsta între 3 luni şi 12 ani. 

Nurofen pentru copii ameliorează febra care poate să apară după vaccinare sau febra care apare în cadrul diverselor afecţiuni.
Nurofen pentru copii ameliorează durerea uşoară sau moderată (durere în gât, durere de dinţi sau durerea determinată de apariţia dinţilor, durere de cap şi alte tipuri de durere, cum sunt cele asociate luxaţiilor, inflamaţiilor de la nivelul urechii etc). 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen pentru copii 

Nu administraţi acest medicament copiilor care: 
-  sunt alergici la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6); 
-  au prezentat reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele însoţită de mâncărime sau umflare a buzelor, feţei, limbii sau a gâtului (laringe) după utilizarea medicamentelor care conţin acid acetilsalicilic sau alte AINS; 
-  au avut ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau duodenului (porţiunea iniţială a intestinului subţire) determinate de utilizarea anterioară a AINS; 
-  au ulcer sau sângerări la nivelul stomacului sau duodenului sau dacă au avut 2 sau mai multe astfel de episoade în trecut; 
-  au insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă severă, inclusiv boală cardiacă coronariană (afectare a funcţiilor ficatului, rinichilor sau ale inimii) 
-  sunt deshidrataţi (au pierdut lichide prin vărsături, diaree sau prin consum insuficient de lichide). 
-  prezintă orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului) 
-  au o afecţiune de origine necunoscută care determină formarea anormală a celulelor sanguine. 
-  sunt în ultimul trimestru de sarcină (cazuri extrem de rare la copii cu vârsta sub 12 ani) 

Medicamentul nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 3 luni, decât dacă este recomandat de către medicul dumneavoastră. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să utilizaţi Nurofen pentru copii adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului: 

 • în cazul în care copilul dumneavoastră:

- are lupus eritematos sistemic (LES) sau sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv din cauza riscului crescut de meningită aseptică;
- are afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum este rectocolita ulcero-hemoragică, boala Crohn, sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului, deoarece starea acestora se poate agrava;
- are tulburări de formare a celulelor sanguine;
- are probleme legate de mecanismul de coagulare a sângelui;
- este alergic sau are astm bronşic, sinuzită sau rinită, polipi la nivelul nasului sau alte afecţiuni care determină dificultăţi la respiraţie;
- are probleme de circulaţie la nivelul arterelor mâinilor sau picioarelor;
- are afecţiuni ale ficatului, rinichilor, inimii sau hipertensiune arterială (tensiune arterială mare);
- a fost supus recent unei intervenţii chirurgicale ample;

 • dacă un membru al familiei dumneavoastră suferă de porfirie (tulburare în producerea hemoglobinei) în primele 6 luni de sarcină (cazuri extrem de rare la copii cu vârsta sub 12 ani);
 • alăptare (cazuri extrem de rare la copii cu vârsta sub 12 ani). 

Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau duodenului 
În cazul în care copilul dumneavoastră a avut în trecut ulcer la nivelul stomacului sau duodenului, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome neobişnuite la nivelul abdomenului şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului cu ibuprofen. Riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz. Dacă apar sângerare sau ulceraţii la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt. 

Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau duodenului pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel de probleme. Acestea pot, de asemenea, pune în pericol viaţa. 

Riscul de apariţie a ulcerelor, perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau duodenului creşte dacă sunt utilizate doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, dacă anumite medicamente sunt luate în acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi „Utilizarea altor medicamente”). 

Reacţii la nivelul pielii 
Trebuie întreruptă administrarea Nurofen pentru copii dacă apar erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii ale pielii grave (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori putând pune în pericol viaţa. Riscul de apariţie a acestor reacţii este mai mare în prima lună, în cazul tratamentului prelungit. 

Efecte asupra inimii şi creierului 
Medicamente precum ibuprofenul se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. 

Nu depăşiţi doza şi durata de administrare recomandate pentru tratament, care este de 24 de ore pentru copii cu vârsta între 3-5 luni şi 3 zile pentru copii peste 6 luni. 

În cazul în care copilul dumneavoastră are probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că ar putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă are hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului) Nurofen pentru copii se administrează cu precauţie. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre tratament. 

Efecte asupra rinichilor 
Ibuprofenul poate determina afectarea funcţiilor rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Ca urmare, pot apărea umflarea picioarelor (edeme) şi insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la pacienţii cu predispoziţie.
Există un risc de insuficienţă renală la copii şi adolescenţi deshidrataţi. 

Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care prezintă afecţiuni la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care urmează tratament cu diuretice sau inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Totuşi, în general, aceste afecţiuni sunt reversibile la întreruperea administrării medicamentului. 

Alte precauţii 
Ibuprofenul poate ascunde simptomele sau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare. 

Vârstnici
Vârstnicii prezintă un risc crescut de aparitie a reacţiilor adverse.
Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special hemoragia gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului. 

Nurofen pentru copii împreună cu alte medicamente 

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a administra copilului dumneavoastră Nurofen pentru copii. 

Reacţiile adverse pot fi mai frecvente sau mai intense dacă Nurofen pentru copii este administrat în acelaşi timp cu alte medicamente. De asemenea, Nurofen pentru copii poate modifica efectele sau poate creşte frecvenţa de apariţie a reacţiilor adverse ale altor medicamente când sunt administrate în acelaşi timp. 

Următoarele medicamente interacţionează cu Nurofen pentru copii, dacă sunt administrate concomitent: 
-  alte medicamente antiinflamatoare (incluzând inhibitori ai ciclooxigenazei 2) 
-  acid acetilsaliciliccu excepţia situaţiei în care medicul a recomandat acid acetilsalicilic în doză mică (maxim 75 mg zilnic), deoarece ar putea crește riscul de reacții adverse 
-  anticoagulante (medicamente care împiedică coagularea sângelui), cum sunt heparina, warfarina 
-  metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi afecţiunilor autoimune) 
-  digoxină (pentru tratamentul diferitelor afecţiuni ale inimii) 
-  fenitoină (utilizată pentru a preveni apariţia convulsiilor în epilepsie) 
-  litiu (utilizat în tratamentul depresiei) 
-  diuretice (utilizate pentru eliminarea surplusului de apă din organism), inclusiv diuretice care economisesc potasiu 
-  antihipertensive (pentru tratamentul tensiunii arteriale mari), cum sunt:
          ·  inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, de exemplu, captopril 
          ·  medicamente beta-blocante 
          ·  antagonişti ai angiotensinei II 
-  colestiramină (utilizată pentru scăderea concentraţiei colesterolului în sânge) 
-  trimetoprim, aminoglicozide (antibiotic) 
-  inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate în tratamentul depresiei), cum ar fi sertralina
-  medicamente antiagregante plachetare 
-  tacrolimus și ciclosporină (pentru inhibarea sistemul imunitar după transplantul de organe) 
-  zidovudină sau ritonavir (utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV) 
-  mifepristonă 
-  probenecid sau sulfinpirazonă (pentru tratamentul gutei) 
-  antibiotice chinolonice 
-  sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat) 
-  corticosteroizi (utilizaţi împotriva inflamaţiilor) 
-  baclofen (un relaxant al muşchilor). 

Nurofen pentru copii împreună cu alimente şi băuturi 
Alcoolul etilic accentuează reacţiile adverse produse de ibuprofen, în special reacţiile adverse la nivelul stomacului, duodenului sau sistemului nervos. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Nu utilizaţi Nurofen pentru copii în ultimul trimestru de sarcină (cazuri extrem de rare la copii sub 12 ani). Alăptarea 
Doar cantităţi mici de ibuprofen şi produşi de descompunere ai acestuia trec în laptele matern, dar Nurofen pentru copii poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în dozele recomandate şi pe termen cât mai scurt posibil.
Fertilitatea
Evitați utilizarea acestui medicament dacă încercați să rămâneți gravidă. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Acest medicament nu are niciun efect asupra abilităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Nurofen pentru copii conţine maltitol (E 965). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat cu privire la posibilitatea existenţei intoleranţei la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a administra acest medicament.Ca urmare, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament. 

3. Cum să utilizaţi Nurofen pentru copii 

Întotdeauna utilizaţi Nurofen pentru copii exact aşa cum v-a spus farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Durere sau febră
Doza zilnică recomandată de Nurofen pentru copii este de 20-30 mg ibuprofen/kg administrată pe cale orală, administrată în mai multe prize, la interval de 6 - 8 ore. Doza recomandată nu trebuie depăşită.. În funcţie de vârsta copilului, se administrează următoarele doze, utilizând seringa gradată: 

Vârsta

Greutatea corporală (kg) 

Dozaj recomandat

Sugari cu vârsta cuprinsă între 3-12 luni cu greutate mai mare de 5
kg

5-9

50 mg (2.5 ml) de până la 3 ori în 24 de ore 

Copii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani 

10-16

100 mg (5 ml) de până la 3 ori în 24 de ore 

Copii cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani

17-20

150 mg (7.5 ml) de până la 3 ori în 24 de ore 

Copii cu vârsta cuprinsă între 7-9 ani

21-30

200 mg (10 ml) de până la 3 ori în 24 de ore 

Copii cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani

31-40

300 mg (15 ml) de până la 3 ori în 24 de ore 

Nurofen pentru copii nu trebuie administrat copiilor cu greutatea corporală mai mică de 5 kg.

Tratamentul febrei post-vaccinare
Doza recomandată este de 50 mg ibuprofen (2,5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii ) urmată, la nevoie, de o altă doză de 50 mg ibuprofen (2,5 ml Nurofen pentru copii suspensie orală ), la interval de 6 ore. Nu trebuie administrat mai mult de 5 ml suspensie orală Nurofen pentru copii (100 mg ibuprofen) într-un interval de 24 de ore.
Tratamentul cu Nurofen pentru copii trebuie să fie de scurtă durată. 

La copii cu vârsta peste 6 luni şi adolescenţi, dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile, se recomandă consult medical. 

La copii cu vârsta cuprinsă între 3-5 luni, cu greutate peste 5 kg, dacă simptomele se agravează se recomandă consult medical, iar dacă simptomele persistă se recomandă consult medical în primele 24 de ore. 

Reacţiile adverse pot fi reduse la minim prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor. 

Grupe speciale de pacienţi 

Insuficienţă renală 

Nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară până la moderată (pentru pacienţii cu insuficienţă renală severă). 

Insuficienţă hepatică
Nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară până la moderată (pentru pacienţii cu insuficienţă hepatică severă). 

Mod de administrare 

Pentru administrare orală 

1  Agitaţi bine flaconul înainte de administrare. 
2  Îndepărtaţi capacul (apăsaţi şi apoi rotiţi în sens invers acelor de ceasornic). 
3  Introduceţi seringa gradată în dopul flaconului. 
4  Pentru a umple uşor seringa gradată, întoarceţi flaconul cu dopul în jos şi aspiraţi uşor suspensia până la cantitatea necesară, marcată pe seringă. 
5  Se aduce flaconul în poziţia iniţială şi se scoate seringa gradată. 
6  Se introduce capătul seringii gradate în gura copilului şi se apasă uşor pistonul acesteia pentru a administra suspensia. 
7  Închideţi flaconul după administrarea medicamentului. 
8  Spălaţi seringa gradată cu apă caldă şi lasaţi-o să se usuce. Nu lăsaţi seringa pentru administrare orală la îndemâna sau vederea copiilor. 

Pentru pacienţii cu sensibilitate gastrică produsul poate fi administrat în timpul mesei.

Dacă utilizaţi mai mult Nurofen pentru copii decât trebuie 
În cazul supradozajului pot apărea următoarele reacţii adverse : greaţă, vărsături, tensiune arterială mică şi, rar, pierderea conştienţei. 

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă, accidental, aţi administrat o doză mai mare din Nurofen pentru copii. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Nurofen pentru copii 
Nu administraţi copilului dumneavoastră o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Nurofen pentru copii 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Întrerupeţi imediat administrarea Nurofen pentru copii şi contactaţi imediat medicul dacă copilul dumneavoastră prezintă simptome de angioedem, cum sunt: 

 • umflare a feţei, limbii sau a faringelui 
 • dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire 
 • reacţii alergice pe piele 

Nurofen pentru copii poate masca semnele sau simptomele unei posibile infecţii (febră, durere şi edem). În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă o infecţie cu simptome cum sunt febră şi afectarea gravă a stării generale sau febră cu simptome de infecţie locală precum dureri în gât, faringe, gură sau probleme urinare, trebuie să consultaţi imediat medicul. Acesta vă va recomanda efectuarea unor analize ale sângelui şi vă va administra un tratament contra infecţiei. 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Administrarea ibuprofen pentru perioade mai mari, pentru tratamentul afecţiunilor cronice, poate determina apariţia de reacţii adverse suplimentare. 

Mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 de pacienţi) 
Reacţii alergice nespecifice cum sunt urticarie şi mâncărimi, durere de cap, dureri abdominale, greaţă, indigestie, erupţii pe piele. 

Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi) 
Diaree, balonare, constipaţie, vărsături. 

Foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10.000 de pacienţi) 
Reacţii severe de hipersensibilitate (anafilaxie, angioedem care determină simptome cum sunt edem al feţei, limbii şi laringelui, dispnee, tahicardie, hipotensiune arterială, sau şoc), inflamaţie a meningelui (membrana de la suprafaţa creierului) fără infecţie bacteriană (meningită aseptică), hipereactivitate bronşică (astm bronşic, exacerbare a astmului bronşic, bronhospasm), ulcer şi perforaţie la nivelul stomacului sau duodenului (tubul care conectează stomacul cu intestinul subţire), scaune de culoarea păcurii, vărsături cu aspect de zaţ de cafea care pot pune viaţa în pericol, afte şi inflamaţie la nivelul gurii, inflamaţie a mucoasei stomacului, accentuarea simptomelor diferitelor afecţiuni inflamatorii intestinale (rectocolită ulcero- hemoragică şi boală Crohn), tulburări ale producerii celulelor sanguine (scăderea numărului globulelor albe, plachetelor sanguine şi globulelor roşii (leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză), anemie, tulburări hepatice, insuficienţă renală acută, necroză papilară, în special la administrarea pe termen lung, asociată cu creşterea concentraţiilor sanguine de acid uric şi edem scăderea nivelului de hemoglobină. 

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) 
Ameţeli, tulburări ale auzului şi ale vederii, pete de culoare roşie - violacee pe piele, hiperreactivitate bronşică cuprinzând astm bronşic, bronhospasm sau dispnee, insuficiență cardiacă, hipertensiune, edeme. 

Medicamente precum Nurofen pentru copii pot fi asociate cu un risc uşor crescut de evenimente cardiace („infarct miocardic”) sau atac vascular cerebral. Vă rugăm să remarcaţi că utilizarea celei mai mici doze necesare poate reduce posibilitatea de apariţie a reacţiilor adverse. Edemul, tensiunea arterială ridicată şi insuficienţa cardiacă au fost, de asemenea, raportate în legătură cu tratamentul cu AINS. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Nurofen pentru copii 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Nurofen pentru copii
Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 20 mg. 5 ml suspensie orală conţin ibuprofen 100 mg.
Celelalte componente sunt polisorbat 80, glicerină, maltitol lichid, zaharină sodică, acid citric monohidrat, citrat de sodiu, gumă Xantan, clorură de sodiu, aromă de portocale, bromură de domifen, apă purificată. 

Cum arată Nurofen pentru copii şi conţinutul ambalajului 
Nurofen pentru copii se prezintă sub formă de suspensie orală aproape albă cu aromă de portocale.
Nurofen pentru copii este disponibil în cutii cu un flacon din PET, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii, conţinând 100 ml, 150 ml sau 200 ml suspensie orală şi o seringă dozatoare cu piston. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL
Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Corpul A
Etaj 5, sector 1, București, România 

Fabricantul
RECKITT BENCKISER HEALTHCARE (UK) LIMITED
Dansom Lane, Hull, East Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie
sau
RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda 

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: 

Reckitt Benckiser România SRL
Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97
Corpul A, Etaj 5, Sector 1, Bucureşti, România
Tel: +40 215296700
office-romania@rb.com 

Acest prospect a fost revizuit în Martie, 2020. 

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Biosept Forte (A22) 20caps.moi

  Fares - Biosept Forte (A22) 20caps.moi

  28,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Thermoval Standard Termometru Digital

  Thermoval Standard Termometru Digital

  25,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Imunofix 30compr.

  Imunofix 30compr.

  24,98 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Thermoval Rapid Termometru Digital

  Thermoval Rapid Termometru Digital

  34,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de cirese 100ml

  Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de cirese ...

  30,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni suspensie orala x 100 ml

  Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni...

  19,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Nurofen® pentru copii 2 ani+ 125 mg supozitoare x 10 supozitoare

  Nurofen® pentru copii 2 ani+ 125 mg supozitoare x...

  18,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Nurofen® Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 mg x 12 capsule moi masticabile

  Nurofen® Junior 7 ani+ cu aroma de portocale 100 ...

  46,51 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos