Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri

Cod: W66098006
Brand: Reckitt Benckiser
Status:
Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

21,91 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri

Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Indicatii:

Gaviscon Mentol suspensie orala in plic apartine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formeaza un strat protector pana la 4 ore peste continutul stomacului, impiedicand acidul gastric sa paraseasca stomacul, unde actioneaza, si sa patrunda in esofag, unde provoaca durere si disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii sau la pacientii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Mod de administrare:

Adultii, inclusiv varstnici, și adolescenți cu varsta de 12 ani si mai mari: unul pana la doua plicuri dupa masa si la culcare sau conform recomandarilor (maxim de patru ori pe zi).

Copii și adolescenți cu varsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Gaviscon Mentol suspensie orala in plic daca stiti ca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol suspensie orala in plic, deoarece foarte rar au aparut dificultati in respiratie si eruptii trecatoare pe piele.

Acest medicament contine cantitati mici de sodiu (6,2 mmol per 10 ml) si calciu (1,6 mmol per 10 ml). Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta restrictiva privind vreuna dintre aceste substante, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra. Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra privind concentratiile acestor saruri si daca aveți sau ati avut o afectiune la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite saruri pot avea un efect asupra acestor afectiuni.

Reactii adverse posibile:

Daca apar aceste reactii adverse, opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Foarte rar (mai putin de 1 din 10000), exista sanse de aparitie a unei reactii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include eruptie trecatoare pe piele, mancarime, dificultati in respiratie, ameteli sau umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.

Sarcina si alaptarea:

Puteti lua acest medicament daca sunteti gravida sau alaptati.

Compozitie:

 • Substantele active din fiecare plic (10 ml) cu suspensie orala sunt : alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg si carbonat de calciu 160 mg.
 • Celelalte componente sunt: carbomer 974 P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) si parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharina sodica, hidroxid de sodiu, aroma naturala de menta si apa purificata. Acest medicament nu contine zahar sau coloranti.

Mod de prezentare: cutie cu 12 plicuri a cate 10 ml suspensie orala.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri

Mai multe informatii
Indicat pentru Hiperaciditate
Afectiune Sistem gastrointestinal
Tip produs Fara zahar
Simptome Durere epigastrica
Indicat pentru Hiperaciditate
Functie produs Analgezic , Antiaciditate, Protector gastrointestinal
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Plicuri
Brand Reckitt Benckiser
Zona corp Mucoase

Prospect Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi acest medicament cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

 • Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Gaviscon Mentol suspensie orală în plic şi pentru ce se utilizează.

 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

 3. Cum să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

 6. Informaţii suplimentare.

1.     CE ESTE GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ÎN PLIC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Gaviscon Mentol suspensie orală în plic aparţine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formează un strat protector până la 4 ore peste conţinutul stomacului, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul, unde acţionează, şi să pătrundă în esofag, unde provoacă durere şi disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

2.  CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ÎN PLIC 

Nu luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic:

-    dacă ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol suspensie orală în plic, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (pentru lista completă vezi informaţiile suplimentare).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

Acest medicament conţine sodiu (6,2 mmol per 10 ml) şi calciu (1,6 mmol per 10 ml). Doza maximă zilnică recomandată din acest medicament conține 1140,8 mg sodiu (componenta principală stabilă/sare de masă). Aceasta este echivalentă cu 57,04% din maximul zilnic recomandat pentru un adult.

Dacă medicul nu v-a recomandat altfel, Gaviscon Mentol suspensie orală în plic este indicat pentru tratamentul de scurtă durată. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți nevoie zilnic de Gaviscon Mentol suspensie orală în plic pentru o perioadă lungă de timp sau în mod regulat, în special dacă v-a fost recomandat să urmați o dietă cu conținut scăzut de sodiu.

-    Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă aveți sau aţi avut o afecţiune la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni.

Adresaţi-vă medicului dumneavostră dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare.

Metil-parahidroxibenzoatul (40 mg/10 ml) și propil-parahidroxibenzoatul (6 mg/10 ml) pot provoca reacții alergice (chiar întârziate).

Folosirea altor medicamente

Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interacţiona cu anumite medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol suspensie orală în plic Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216) care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3.  CUM SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ÎN PLIC 

Pentru administrare orală.

Adulţii, inclusiv vârstnici, și adolescenți cu vârsta de 12 ani şi mai mari: unul până la două plicuri după masă şi la culcare sau conform recomandărilor (maxim de patru ori pe zi).

Copii și adolescenți cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

Dacă luaţi prea mult din acest medicament, vă puteţi simţi balonat și puteți experimenta un oarecare disconfort abdominal. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă acest simptom nu dispare.

Dacă uitaţi să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

Dacă ați uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit.

4.  REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol suspensie orală în plic poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.  CUM SE PĂSTREAZĂ GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ÎN PLIC

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA ŞI VEDEREA COPIILOR

Nu utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală în plic după data de expirare înscrisă pe plic sau cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se păstra la frigider sau congela.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

 • Substanţele active din fiecare plic (10 ml) cu suspensie orală sunt : alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg şi carbonat de calciu 160 mg.

 • Celelalte componente sunt: carbomer 974P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharină sodică, hidroxid de sodiu, aromă naturală de mentă şi apă purificată. Acest medicament nu conţine zahăr sau coloranţi.

Cum arată Gaviscon Mentol suspensie orală în plic şi conţinutul ambalajului

Medicamentul Gaviscon Mentol suspensie orală în plic este o suspensie de culoare aproape albă, cu miros şi aromă de mentă.

Gaviscon Mentol suspensie orală în plic este disponibil în ambalaje cu 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18,

20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 sau 36 plicuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Reckitt Benckiser (România) S.R.L.

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5,

Sector 1, București, România

Fabricantul

RECKITT BENCKISER HEALTHCARE Ltd.

Dansom Lane, Hull, HU8 7DS, East Yorkshire, Marea Britanie

RB NL Brands B.V.

Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria                           Gaviscon Liquid Sachets Mint Suspension zum Einnehmen

Bulgaria                          GAVISCON LIQUID SACHETS 500 mg/10 ml+267 mg/10ml+160 mg/ 10 ml oral suspension

Cipru                              Gaviscon Liquid Sachets

Danemarca                     Galieve Cool Mint

Finlanda                         Galieve Mint oraalisuspensio, annospussi

Germania                       Gaviscon Liquid 500 mg / 267 mg / 160 mg Suspension zum Einnehmen

Grecia                            Gaviscon Liquid Sachets

Irlanda                            Gaviscon Liquid Sachets Oral Suspension Sodium Alginate 500mg, Sodium Bicarbonate 267mg and Calcium Carbonate 160mg

Islanda                           Galieve Cool Mint, mixtúra, dreifa, skammtapoki

Marea Britanie                Gaviscon Liquid Sachets

Norvegia                        Galieve mikstur, suspensjon, med mintsmak, i dosepose

Polonia                           Gaviscon o smaku mięty Saszetki

Portugalia                       Gaviscon

România                         Gaviscon Mentol suspensie orală în plic

Suedia                            Galieve Mint oral suspension, dospåse

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2021.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Strepsils® + Plus x 24 pastile

  Strepsils® + Plus x 24 pastile

  27,40 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 24 comprimate filmate

  Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 24 compri...

  36,85 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Nurofen® Express 200 mg capsule moi x 20 capsule moi

  Nurofen® Express 200 mg capsule moi x 20 capsule ...

  27,40 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile

  Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masti...

  14,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  32,74 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastrorezistente

  Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastro...

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate efervescente

  Efferalgan - Vitamine C 330mg+200mg 20 comprimate ...

  14,81 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  15,34 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Nalgesin® 220 mg x 20 comprimate filmate

  Nalgesin® 220 mg x 20 comprimate filmate

  14,38 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fiterman - Fleximobil Ice gel 100g

  Fiterman - Fleximobil Ice gel 100g

  33,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu