Nu ai niciun produs in cos

a:7:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_combine";s:9:"attribute";N;s:8:"operator";N;s:5:"value";s:1:"1";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"all";s:10:"conditions";a:2:{i:0;a:7:{s:4:"type";s:42:"salesrule/rule_condition_product_subselect";s:9:"attribute";s:3:"qty";s:8:"operator";s:2:">=";s:5:"value";s:1:"2";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"any";s:10:"conditions";a:1:{i:0;a:5:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_product";s:9:"attribute";s:15:"promo_categorie";s:8:"operator";s:2:"[]";s:5:"value";a:1:{i:0;s:4:"8338";}s:18:"is_value_processed";b:0;}}}i:1;a:5:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_address";s:9:"attribute";s:10:"country_id";s:8:"operator";s:2:"==";s:5:"value";s:2:"RO";s:18:"is_value_processed";b:0;}}}

Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile

Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.
Cod: W66097016
Brand: Reckitt Benckiser

8 92 lei

Pret cu TVA

Acest produs face parte din categoria OTC-uri – medicamente fara prescriptie medicala si poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei.

Comenzile sunt confidentiale Transport gratuit Impachetare sigura Taxa unica de trasport

Descriere Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile

Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Indicatii:

Gaviscon Mentol comprimate masticabile formeaza un strat protector care pluteste deasupra continutului stomacului. Acest strat impiedica acidul gastric sa paraseasca stomacul si sa patrunda in esofag, alinand astfel senzatia de arsura in capul pieptului si senzatia de disconfort in gat si gura. Arsura in capul pieptului poate sa apara dupa mese (de exemplu, atunci cand se consuma alimente grase sau picante) sau in timpul sarcinii sau la pacienti cu simptome legate de inflamatia peretelui esofagului (de exemplu, inghitire dificila si/sau dureroasa, ulcerati la nivelul gurii, varsaturi).

Gaviscon Mentol comprimate masticabile se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii si la pacientii cu simptome asociate esofagitei.

Mod de administrare:

Adulti, inclusiv varstnici si adolescenti cu varsta de 12 ani si mai mari: la aparitia simptomelor, luati doua pana la patru comprimate dupa masa si la culcare (maxim de patru ori pe zi).
Copii și adolescenți cu varsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Gaviscon Mentol comprimate masticabile daca stiti ca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au aparut dificultati in respiratie si eruptii trecatoare pe piele.

Acest medicament contine sodiu (5,3 mmol per doza de doua comprimate) si calciu (1,6 mmol per doza de doua comprimate).

Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta restrictiva privind vreuna dintre aceste doua saruri, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament. Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra privind concentratiile acestor saruri si daca aveti sau ati avut o afectiune semnificativa la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite saruri pot avea un efect asupra acestor afectiuni.

Reactii adverse posibile:

Daca apar aceste reactii adverse opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. 

Foarte rar (mai putin de 1 din 10000), exista sanse de aparitie a unei reactii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include eruptie trecatoare pe piele, mancarime, dificultati in respiratie, ameteli sau umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.

Sarcina si alaptarea: 

Puteti lua acest medicament daca sunteti gravida sau alaptati.

Compozitie:

  • Substantele active in fiecare comprimat masticabil sunt: alginat de sodiu 250 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5 mg si carbonat de calciu 80 mg.
  • Celelalte componente sunt :macrogol 20000, manitol (E 421), aroma de menta, aspartam (E 951), acesulfam potasic, copovidona, stearat de magneziu.

Aceste comprimate nu contin zahar sau gluten.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 8 comprimate masticabile.

Informatii aditionale Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile

Afectiune Sistem gastrointestinal
Simptome Regurgitare
Indicat pentru Hiperaciditate

Prospect Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Gaviscon Mentol comprimate masticabile 
Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. 
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Gaviscon Mentol cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. 
-  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile. 
-  Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 

În acest prospect găsiţi: 
1. Ce este Gaviscon Mentol şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să luaţi Gaviscon Mentol
3. Cum să luaţi Gaviscon Mentol
4. Reacţii adverse posibile 
5. Cum se păstrează Gaviscon Mentol
6. Informaţii suplimentare 

1. CE ESTE GAVISCON MENTOL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Gaviscon Mentol comprimate masticabile formează un strat protector care pluteşte deasupra conţinutului stomacului. Acest strat împiedică acidul gastric să părăsească stomacul şi să pătrundă în esofag, alinând astfel senzaţia de arsură în capul pieptului şi senzaţia de disconfort în gât şi gură. Arsura în capul pieptului poate să apară după mese (de exemplu, atunci când se consumă alimente grase sau picante) sau în timpul sarcinii sau la pacienţi cu simptome legate de inflamaţia peretelui esofagului (de exemplu, înghiţire dificilă şi/sau dureroasă, ulceraţi la nivelul gurii, vărsături). 

Gaviscon Mentol comprimate masticabile se utilizează pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii şi la pacienţii cu simptome asociate esofagitei. 

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL
Nu luaţi Gaviscon Mentol comprimate masticabile dacă:
- ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (pentru lista completă vezi Informaţii suplimentare). 

Aveţi grijă deosebită înaintea tratamentului cu Gaviscon Mentol comprimate masticabile 
Acest medicament conţine sodiu (5,3 mmol per doza de două comprimate) şi calciu (1,6 mmol per doza de două comprimate). 
- Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă privind vreuna dintre aceste două săruri, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. 

Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă aveţi sau aţi avut o afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni. 

Dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

Folosirea altor medicamente 
Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interacţiona cu anumite medicamente. 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală. 

Sarcina şi alăptarea 
Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. 

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol comprimate masticabile 
Dacă aveţi fenilcetonurie, luaţi în considerare faptul că acest medicament este îndulcit cu aspartam, care este o sursă de fenilalanină. 

3. CUM SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL 

Pentru administrare orală. Mestecaţi bine înainte de înghiţire.
Adulţi, inclusiv vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi mai mari: la apariţia simptomelor, luaţi două până la patru comprimate după masă şi la culcare (maxim de patru ori pe zi).
Copii și adolescenți cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului. 

Dacă aţi luat mai mult Gaviscon Mentol decât trebuie 
Dacă utilizaţi prea mult din acest medicament, este posibil să vă simţiţi balonat. Este puţin probabil să vă facă rău, dar vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Dacă aţi uitat să luaţi Gaviscon Mentol 
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci să continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă apar aceste reacţii adverse opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ GAVISCON MENTOL 

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA ŞI VEDEREA COPIILOR. 

Nu utilizaţi Gaviscon Mentol după data de expirare (EXP: lună/an) înscrisă pe cutie, flacon şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Gaviscon Mentol 

-  Substanţele active în fiecare comprimat masticabil sunt: alginat de sodiu 250 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5 mg şi carbonat de calciu 80 mg.
-  Celelalte componente sunt :macrogol 20000, manitol (E 421), aromă de mentă, aspartam (E 951), acesulfam potasic, copovidonă, , stearat de magneziu. 
Aceste comprimate nu conţin zahăr sau gluten. 

Cum arată Gaviscon Mentol şi conţinutul ambalajului

Gaviscon Mentol comprimate masticabile sunt comprimate rotunde, de culoare aproape albă până la crem, cu un aspect uşor marmorat.
Gaviscon Mentol comprimate masticabile este disponibil în cutii cu 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20, 22, 24, 32, 36, 40, 44, 48, 64 comprimate masticabile. 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Reckitt Benckiser (Romȃnia) S.R.L.
Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5,
Sector 1, Bucureşti, Romȃnia 

Fabricanții 
RECKITT BENCKISER HEALTHCARE Ltd.
Dansom Lane, Hull, HU8 7DS, East Yorkshire, Marea Britanie 

RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 

Belgia                     Gaviscon aangepaste formule munt 250 mg kauwtabletten
Bulgaria                  Gaviscon Peppermint Tablets 250mg/135.5mg/80mg chewable tablets
Danemarca             Galieve Peppermint
Franţa                     Gavisconell sans sucre menthe, comprimé à croquer édulcoré à l`aspartam et à l`acésulfame potassique 
Germania                Gaviscon Pfefferminz 250 mg / 133,5 mg / 80 mg Kautabletten
Irlanda                     Gaviscon 250mg Peppermint Chewable Tablets
Luxemburg              Gaviscon formulation adaptée menthe 250 mg comprimé à croquer
Marea Britanie         Gaviscon Peppermint Tablets
Portugalia                Gaviscon
Republica Cehă       Gaviscon žvýkací tablety
România                  Gaviscon Mentol comprimate masticabile
Ungaria                    Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta

Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2019.

Citeste mai mult

Review-uri si Pareri Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi Gaviscon Mentol x 16 comprimate masticabile ? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Produs

Produse similare

Recomandam produsele

Cele mai cumparate produse

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara retetasuplimente alimentarevitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmeticeproduse pentru bebelusitehnica si aparatura medicala

Beneficiile mattca.ro:

  • Transport gratuit la comenzi de peste 230 de lei
  • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 16,9 lei
  • Livrarea in 32 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog