Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml

Cod: W66096003
Status:
Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

22,31 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml

Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Indicatii:

Gaviscon Mentol suspensie orala apartine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formeaza un strat protector peste continutul stomacului pentru pana la 4 ore, impiedicand acidul gastric sa paraseasca stomacul, unde actioneaza, si sa patrunda in esofag, unde provoaca durere si disconfort.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii sau la pacientii cu simptome asociate esofagitei de reflux.

Mod de administrare:

Adulti, inclusiv varstnici, si copii cu varsta de 12 ani si mai mari: 10-20 ml dupa mese si la culcare (maxim de patru ori pe zi).

Copii cu varsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Gaviscon Mentol suspensie orala daca stiti ca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol suspensie orala, deoarece foarte rar au aparut dificultati in respiratie si eruptii trecatoare pe piele.

Acest medicament contine cantitati mici de sodiu (6,2 mmol per 10 ml) si calciu (1,6 mmol per 10 ml). Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta restrictiva privind vreuna dintre aceste substante, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra. Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra privind concentratiile acestor saruri si daca aveți sau ati avut vreo afectiune semnificativa la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite saruri pot avea un efect asupra acestor afectiuni.

Reactii adverse posibile:

Daca apar aceste reactii adverse, opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Foarte rar (mai putin de 1 din 10000), exista sanse de aparitie a unei reactii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include eruptie trecatoare pe piele, mancarime, dificultate in respiratie, ameteli sau umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.

Sarcina si alaptarea:

Puteti lua acest medicament daca sunteti gravida sau alaptati.

Compozitie:

 • Fiecare 10 ml de suspensie orala contine alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg si carbonat de calciu 160 mg ca substante active.
 • Celelalte componente sunt carbomer 974 P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) si parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharina sodica, hidroxid de sodiu, aroma de menta nr. 4 si aroma de menta nr. 5 si apa purificata. Acest medicament nu contine zahar sau gluten.

Mod de prezentare: flacon cu 200 ml suspensie orala.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDurere de stomac
AfectiuneSistem gastrointestinal
Tip produsFara zahar
SimptomeArsuri la stomac
Indicat pentruDurere de stomac
Functie produsAnalgezic , Antiaciditate, Protector gastrointestinal
adresabilitateUz general
Forma prezentareSuspensie
BrandReckitt Benckiser
Zona corpMucoase

Prospect Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Gaviscon Mentol suspensie orală 
Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi acest medicament cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate. 

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile. 
 • Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

            Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4. 

Ce găsiţi în acest prospect găsiţi: 

 1. Ce este Gaviscon Mentol suspensie orală şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 
 3. Cum să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Gaviscon Mentol suspensie orală 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. CE ESTE GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Gaviscon Mentol suspensie orală aparţine unui grup de medicamente numite „supresori ai refluxului”, care formează un strat protector peste conţinutul stomacului pentru până la 4 ore, împiedicând acidul gastric să părăsească stomacul, unde acţionează, şi să pătrundă în esofag, unde provoacă durere şi disconfort. 

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei de reflux. 

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ 

Nu luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 
- dacă ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele Gaviscon Mentol suspensie orală, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (pentru lista completă vezi informaţiile suplimentare). 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 
Acest medicament conţine cantităţi mici de sodiu (6,2 mmol per 10 ml) şi calciu (1,6 mmol per 10 ml). 
-  Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă privind vreuna dintre aceste substanţe, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. 
-  Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă aveți sau aţi avut vreo afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni. 

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare. 

Gaviscon Mentol suspensie orală împreună cu alte medicamente 
Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interfera cu efectul anumitor medicamente. 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Sarcina şi alăptarea 
Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi. 

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol suspensie orală 
Acest medicament conţine parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216) care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate). 

3. CUM SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ 

Pentru administrare orală.
Agitaţi bine înainte de utilizare. 

Adulţi, inclusiv vârstnici, şi copii cu vârsta de 12 ani şi mai mari: 10-20 ml după mese şi la culcare (maxim de patru ori pe zi). 

Copii cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului. 

Dacă luaţi mai mult Gaviscon Mentol suspensie orală decât trebuie 
Dacă luaţi prea mult din acest medicament, este puţin probabil să vă facă rău. Cu toate acestea, vă puteţi simţi balonat. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă acest simptom nu dispare. 

Dacă uitaţi să luaţi Gaviscon Mentol suspensie orală 
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol suspensie orală poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultate în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. 

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ GAVISCON MENTOL SUSPENSIE ORALĂ 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A nu se păstra la frigider sau congela.
Înainte de prima utilizare, verificaţi ca sigiliul de pe capac să nu fie distrus. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului 

6. CONȚINUTIL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII 

Ce conţine Gaviscon Mentol suspensie orală 
-  Fiecare 10 ml de suspensie orală conţine alginat de sodiu 500 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 267 mg şi carbonat de calciu 160 mg ca substanţe active. 
-  Celelalte componente sunt carbomer 974 P, parahidroxibenzoat de metil (E 218) şi parahidroxibenzoat de propil (E 216), zaharină sodică, hidroxid de sodiu, aromă de mentă nr. 4 şi aromă de mentă nr. 5 şi apă purificată. Acest medicament nu conţine zahăr sau gluten. 

Cum arată Gaviscon Mentol suspensie orală şi conţinutul ambalajului 
Gaviscon Mentol suspensie orală este o suspensie de culoare aproape albă, cu miros şi aromă de mentă. 

Gaviscon Mentol suspensie orală este disponibil în flacoane a 100, 150, 200, 300, 500 sau 600 ml. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Reckitt Benckiser (Romȃnia) S.R.L.
Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5,
Sector 1, Bucureşti, Romȃnia 

Fabricantul 
Reckitt Benckiser Healthcare Ltd.
Dansom Lane, Hull, EAST Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie 

RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 

Austria                      Gaviscon Liquid Mint Suspension zum Einnehmen 
Bulgaria                    ГАВИСКОН МЕНТА ЛИКВИД 500 mg/10 ml + 267 mg/10ml + 160 mg/10 ml перорална суспензия
Danemarca               Galieve Cool Mint (Liquid in bottle and sachets)
Portugalia                 Gaviscon 
România                   Gaviscon Mentol suspensie orală
Ungaria                     Gaviscon borsmenta ízű belsőleges szuszpenzió tasakban 

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2020. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Antigast x 20 cpr

  Antigast x 20 cpr

  11,78 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  18,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Hyllan - Duo-Carb Complex 20compr.masticabile

  Hyllan - Duo-Carb Complex 20compr.masticabile

  10,67 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Secom - Charcoal Activated 280mg 50caps

  Secom - Charcoal Activated 280mg 50caps

  34,43 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Hofigal - Reglacid x 60 cps

  Hofigal - Reglacid x 60 cps

  15,18 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x...

  36,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Strepsils® + Plus x 24 pastile

  Strepsils® + Plus x 24 pastile

  32,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  32,74 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de portocale, 100 mg/5 ml, 100 ml, Reckitt Benckiser

  Nurofen sirop pentru copii 3+ luni cu aroma de por...

  Rating:
  0%
  18,46 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni suspensie orala x 100 ml

  Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni...

  20,34 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos