Facebook Pixel

Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile

Cod: W65276004
Brand: Sanofi
Status:

Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile este un medicament care amelioreaza durerea sau senzatia de arsura din cadrul afectiunilor tractului digestiv care evolueaza cu hiperaciditate.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

18,90 Lei TVA inclus

Descriere Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile

Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile este un medicament care amelioreaza durerea sau senzatia de arsura din cadrul afectiunilor tractului digestiv care evolueaza cu hiperaciditate.

Indicatii:

Dicarbocalm N, comprimate masticabile, este un medicament din grupa antiacide. Substantele active continute in comprimatele masticabile neutralizeaza aciditatea gastrica ameliorand simptomele determinate de hiperaciditate.
Este indicat pentru ameliorarea senzatiei de arsura sau durere care apare in afectiunile tractului digestiv (esofag, stomac, duoden) care evolueaza cu hiperaciditate.

Mod de administrare:

Doza recomandata este de 1-2 comprimate masticabile la 1 ora dupa fiecare masa principala si in caz de senzatie de arsura sau durere.
Doza zilnica maxima este de 8 comprimate masticabile.

Comprimatele trebuie mestecate si lasate sa se dizolve in gura sau trebuie sfaramate si inghitite cu o cantitate mica de lichid.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Dicarbocalm N:

 • daca sunteti alergic la hidroxid de aluminiu, hidroxid de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament,
 • daca aveti insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei < 30 ml/min).

Discutati mai intai cu medicul dumneavoastra daca:

 • ati fost tratat pentru pirozis sau indigestie in mod continuu timp de 4 sau mai multe saptamani
 • aveti peste 55 de ani si luati zilnic tratament pentru indigestie eliberat fara prescriptie,
 • aveti peste 55 de ani si prezentati simptome noi sau modificate recent,
 • ati avut ulcer gastric sau ati suferit o interventie chirurgicala la nivelul stomacului,
 • aveti tulburari ale functiei rinichilor,
 • tulburari de tranzit (constipatie, diaree),
 • tulburari ale concentratiilor sanguine de fosfor si magneziu,pastedGraphic.png
 • aveti porfirie si urmati sedinte de dializa (utilizarea Dicarbocalm N nu este recomandata).

Reactii adverse posibile:

 • Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori): constipatie, diaree.
 • Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):  mancarimea pielii, eruptii cutanate tranzitorii insotite sau nu de mancarime, umflarea mainilor, picioarelor, fetei, limbii si mucoasei gatului insotite sau nu de sufocare, reactii alergice severe insotite de lesin sau tulburari ale starii de constienta, cresterea concentratiei de magneziu si aluminiu din sange, scaderea concentratiei de fosfor din sange.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Datorita absorbtiei in sange a hidroxidului de aluminiu si hidroxidului de magneziu, Dicarbocalm N nu trebuie utilizat in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Se recomanda evitarea administrarii de lunga durata si la doze mari. Sarurile de aluminiu pot determina aparitia unei constipatii care poate agrava constipatia caracteristica sarcinii; de asemenea ele pot determina la doze crescute o scadere a fosforului in sange. Absorbtia aluminiului trebuie considerata minima in cazul respectarii dozelor recomandate dar in conditiile nerespectarii dozelor si in special in cazul insuficientei renale a gravidei, apare riscul de intoxicatie a fatului si nou-nascutului cu aluminiu. Sarurile de magneziu pot determina diaree; la doze mari sau in cazul unui tratament prelungit exista un risc de hipermagneziemie (nivel crescut al magneziului in sange).

Alaptarea nu este contraindicata pe durata tratamentului cu Dicarbocalm N.

Compozitie:

 • Substanta activa este hidroxidul de aluminiu si hidroxidul de magneziu. Fiecare comprimat masticabil contine hidroxid de aluminiu 306 mg sub forma de oxid de aluminiu hidratat 400 mg si hidroxid de magneziu 400 mg.
 • Celelalte componente sunt: manitol, zahar, amidon de porumb pregelatinizat, aroma de menta, stearat de magneziu, sorbitol, acesulfam potasic.

Mod de prezentare: cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate masticabile.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile

Mai multe informatii
Indicat pentruHiperaciditate
Prospect

Prospect: Informaţii pentru pacient

Dicarbocalm comprimate masticabile

carbonat de calciu/carbonat de magneziu/trisilicat de magneziu

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Dicarbocalm şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dicarbocalm

 3. Cum să luaţi Dicarbocalm

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Dicarbocalm

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.                    Ce este Dicarbocalm şi pentru ce se utilizează

Acest medicament face parte dintr-o grupă farmacoterapeutică numită: antiacide, combinaţii cu compuşi de aluminiu, calciu şi magneziu.

Dicarbocalm este indicat pentru tratamentul simptomatic al manifestărilor dureroase din afecţiunile eso- gastro-duodenale care evoluează cu hiperaciditate.

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2.                    Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Dicarbocalm

Nu luați Dicarbocalm:

 • dacă sunteți alergic la carbonat de calciu, carbonat de magneziu sau trisilicat de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

 • dacă aveți insuficienţă renală severă (din cauza sărurilor de magneziu conținute în Dicarbocalm)

 • dacă aveți o creștere a nivelului de calciu în sânge

 • dacă aveți o creștere a cantității de calciu eliminată în urină

 • dacă aveți calculi la nivelul rinichilor

 • dacă luați concomitent medicamente digitalice (utilizate pentru afecțiuni ale inimii)

 • dacă aveți sarcoidoză (o boală inflamatorie a plămânilor).

Atenționări și precauţii

 • Înainte să luaţi Dicarbocalm, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:dacă aveți insuficiență renală cronică

 • dacă aveți antecendente de calculi la nivelul rinichilor

 • dacă aveți insuficiență cardiacă (o afecțiune a inimii)

Copii

Se recomandă supravegherea medicală pentru utilizarea Dicarbocalm la copii.

Dicarbocalm împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

S-au raportat interacţiuni cu alte medicamente administrate oral. S-a constatat o scădere a absorbţiei digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se preferă administrarea Dicarbocalm după o pauză de cel puțin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente.

În special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist dacă luaţi:

 • medicamente digitalice (utilizate pentru afecțiuni ale inimii): Acest medicament nu trebuie administrat împreună cu medicamente digitalice din cauza riscului crescut de aritmie cardiacă.

 • medicamente care conțin fier Administrarea acestui medicament împreună cu medicamente care conțin fier trebuie evitată din cauza scăderii absorbției acestor medicamente. Medicamentele care conțin fier trebuie luate după 2 până la 3 ore de la administrarea Dicarbocalm.

 • medicamente care conțin etidronat (utilizate penru probleme ale oaselor): administrarea acestui medicament împreună cu medicamente care conțin etidronat trebuie evitată din cauza scăderii absorbției acestor medicamente. Medicamentele care conțin etidronat trebuie luate după 2 până la 3 ore de la administrarea de calciu.

 • fenitoină: adminstrarea acestui medicament împreună cu fenitoină trebuie evitată din cauza scăderii concentrației plasmatice a acestora.

 • tetracicline: administrarea acestui medicament împreună cu tetracicline trebuie evitată din cauza scăderii absorbției acestor medicamente. Tetraciclinele trebuie luate după 2 până la 3 ore de la administrarea Dicarbocalm.

 • vitamina D: absorbția calciului este crescută de vitamina D

 • blocante ale canalelor de calciu: administrarea de doze mari de calciu poate reduce efectul blocantelor canalelor de calciu.

 • alcool: consumul excesiv de alcool poate reduce absorbția calciului.

 • nicotină și produse care conțin tutun: consumul de nicotină poate reduce absorbția calciului.

 • fibre: fibrele pot modifica absorbția intestinală a calciului.

 • cafeină: consumul excesiv de cafeină poate reduce absorbția calciului.

Nu se recomandă asocierea cu chinidina, deoarece creşte concentraţia plasmatică a chinidinei şi riscul de supradozaj, prin scăderea excreţiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).

Se recomandă prudenţă în cazul asocierii cu indometacină, bifosfonaţi, digitalice, săruri de fier, lincomicină, nitrofurantoină, dexametazonă (scade absorbţia lor digestivă dacă se administrează simultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanţă unele de altele).

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dicarbocalm se administrează în timpul sarcinii şi alăptării după evaluarea atentă a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal.

Dicarbocalm trebuie administrat în timpul sarcinii sau alăptării numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Dicarbocalm nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Dicarbocalm conține zahăr

Acest medicament conţine zahăr 717,4 mg.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Poate dăuna dinţilor.

În cazul administrării la diabetici se va ţine cont de conţinutul în zahăr.

3.                    Cum să luaţi Dicarbocalm

 Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală recomandată este de 3 - 4 comprimate masticabile Dicarbocalm pe zi, administrate oral. Comprimatele se sfărâmă sau se lasă să se dizolve în cavitatea bucală.

Se administrează după masă sau în faza dureroasă.

Dacă luați mai mult Dicarbocalm decât trebuie

În caz de supradozaj poate să apară creștere a acidității gastrice, creștere a concentrației calciului în sânge, diaree, greață, vărsături, constipație, scăderea poftei de mâncare, senzație exagerată de sete, somnolență, tulburări de ritm ale inimii și slăbiciune musculară.

Se întrerupe administrarea Dicarbocalm şi se instituie tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

Dacă uitaţi să luaţi Dicarbocalm

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.                    Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Au fost observate următoarele reacţii adverse:

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • hipercalcemie (creștere a concentrației calciului din sânge) cu risc de insuficienţă renală şi nefrocalcinoză (calculi la nivelul rinichilor)

 • tulburări gastro-intestinale, dureri la nivelul abdomenului

 • diaree

Administrat în doze mari timp îndelungat poate determina dureri la nivelul abdomenului superior și fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                    Cum se păstrează Dicarbocalm

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                    Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conține Dicarbocalm

 • Substanțele active sunt: carbonat de calciu 489 mg, carbonat de magneziu 11 mg şi trisilicat de

magneziu 6 mg.

 • Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, croscarmeloză sodică 900-1600 CP, povidonă K 30, zahăr, talc, ulei de mentă.

Cum arată Dicarbocalm și conținutul ambalajului

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate masticabile

Cutie cu 3 blistere PVC/Al a câte 10 comprimate masticabile

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Fabricantul

S.C. ZENTIVA S.A.

B-dul Theodor Pallady nr. 50 Sector 3, Bucureşti, România

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi Romania SRL

Tel: + 40 21 317 31 36

Acest prospect a fost revizuit în Iunie, 2021.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale: http://www.anm.ro/

AfectiuneSistem gastrointestinal
SimptomeArsuri la stomac
Indicat pentruHiperaciditate
Functie produsAntiaciditate, Protector gastrointestinal
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate masticabile
BrandSanofi
Zona corpMucoase
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comprimate filmate

  Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comp...

  12,98 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Mucosolvan® Junior 15 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Mucosolvan® Junior 15 mg/5 ml sirop x 100 ml

  21,59 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  55,34 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Antinevralgic P 20compr

  Antinevralgic P 20compr

  12,68 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. No-Spa® forte 80 mg comprimate x 24 comprimate

  No-Spa® forte 80 mg comprimate x 24 comprimate

  25,14 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Secom - Mastic Gum 500mg 45caps.veg

  Secom - Mastic Gum 500mg 45caps.veg

  169,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ceai flori de salcam 50g

  Fares - Ceai flori de salcam 50g

  6,02 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  Rennie® Spearmint x 24 comprimate masticabile

  18,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Ceai cicoare 50g

  Fares - Ceai cicoare 50g

  5,30 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastrorezistente

  Mezym® forte 20000 x 20 comprimate filmate gastro...

  27,90 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu