Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile

Cod: W65991004
Status:

Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

20,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile

Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile este un medicament utilizat pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian.

Indicatii:

Gaviscon cu aroma de capsuni, comprimate masticabile apartine unui grup de medicamente numite "supresori ai refluxului", care formeaza un strat protector deasupra continutului stomacului care impiedica acidul gastric sa paraseasca stomacul si sa patrunda in esofag, cauzand astfel senzatia de arsura si de disconfort.

Gaviscon cu aroma de capsuni comprimate masticabile se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care pot aparea, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii si la pacientii cu simptome asociate esofagitei.

Mod de administrare:

Adulti, inclusiv varstnici si copii peste 12 ani: la aparitia simptomelor, luati doua pana la patru comprimate dupa masa si la culcare.
Copii sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Gaviscon cu aroma de capsuni comprimate masticabile daca stiti ca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au aparut dificultati in respiratie si eruptii trecatoare pe piele.

Acest medicament contine sodiu (5,3 mmol per doza de doua comprimate) si calciu (1,6 mmol per doza de doua comprimate).

Daca vi s-a recomandat sa urmati o dieta restrictiva privind vreuna dintre aceste doua saruri, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament. Va rugam adresati-va medicului dumneavoastra privind concentratiile acestor saruri si daca aveti sau ati avut o afectiune semnificativa la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite saruri pot avea un efect asupra acestor afectiuni.

Reactii adverse posibile:

Daca apar aceste reactii adverse opriti administrarea acestui medicament si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. 

Foarte rar (mai putin de 1 din 10000), exista sanse de aparitie a unei reactii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include eruptie trecatoare pe piele, mancarime, dificultati in respiratie, ameteli sau umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.

Sarcina si alaptarea:

Puteti lua acest medicament daca sunteti gravida sau alaptati.

Compozitie:

 • Fiecare comprimat masticabil contine alginat de sodiu 250 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5 mg si carbonat de calciu 80 mg ca si substante active.
 • Celelalte componente sunt manitol (E421), macrogol 20000, aspartam (E951), aroma de capsuni (maltodextrina, amidon modificat E1450 ulei vegetal, propilenglicol E1520), oxid rosu de fier, xilitol, carmeloza sodica, stearat de magneziu.
Aceste comprimate nu contin zahar sau gluten.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 8 comprimate masticabile.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneSistem gastrointestinal
Tip produsFara zahar
SimptomeReflux esofagian
Indicat pentruDurere de stomac
Functie produsAnalgezic , Antiaciditate, Protector gastrointestinal
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate masticabile
BrandReckitt Benckiser
Zona corpMucoase

Prospect Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

GAVISCON CU AROMĂ DE CĂPŞUNI comprimate masticabile

Alginat de sodiu /Hidrogenocarbonat de sodiu/Carbonat de calciu

Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a lua acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest Vezi pct. 4.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

 3. Cum să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează acest medicament

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.          Ce este Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile şi pentru ce se utilizează?

Gaviscon cu aromă de căpşuni, comprimate masticabile aparţine unui grup de medicamente numite "supresori ai refluxului", care formează un strat protector deasupra conţinutului stomacului care împiedică acidul gastric să părăsească stomacul şi să pătrundă în esofag, cauzând astfel senzaţia de arsură şi de disconfort.

Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile se utilizează pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care pot apărea, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii şi la pacienţii cu simptome asociate esofagitei.

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

2.          Ce trebuie să știți înainte să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

Nu luaţi acest medicament dacă:

 • ştiţi că sunteţi alergic la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (vezi 6 pentru lista completă ).

Atenționări și precauții

Acest medicament conţine sodiu (10,6 mmol per doza de patru comprimate) şi calciu 3,2 mmol per doza de patru comprimate).

 • Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă în săruri de sodiu sau săruri de calciu, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

 • Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă suferiţi sau aţi suferit de o afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni.

Acest medicament conține aspartam. Dacă aveţi fenilcetonurie, luaţi în considerare că acest medicament este îndulcit cu aspartam, o sursă de fenilalanină.

Utilizarea altor medicamente:

Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interfera cu acţiunea altor medicamente.

Sarcina şi alăptarea:

Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

 1. Cum să luaţi Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile:

Pentru administrare orală. Mestecaţi bine înainte de înghiţire.

Adulţi, inclusiv vârstnici şi copii peste 12 ani: la apariţia simptomelor, luaţi două până la patru comprimate după masă şi la culcare.

Copii sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci să continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit.

Dacă luați mai mult decât trebuie, este posibil să vă simţiţi balonat. Este puţin probabil să vă facă rău, dar vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile:

Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi la respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului. Dacă experimentaţi vreuna dintre aceste reacţii adverse sau oricare altele întrerupeţi administrarea şi consultaţi imediat medicul.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează acest medicament:

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare (EXP: lună / an) înscrisă. Flacon din polipropilenă: Utilizați în termen de 6 luni de la deschidere.

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA ŞI VEDEREA COPIILOR.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine acest medicament

Fiecare comprimat masticabil conţine alginat de sodiu 250 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5 mg şi carbonat de calciu 80 mg ca şi substanţe active. Celelalte componente sunt manitol (E421), macrogol 20000, aspartam (E951), aromă de căpşuni (maltodextrină, amidon modificat E1450, ulei vegetal, propilenglicol E1520), oxid roşu de fier, xilitol, carmeloză sodică, stearat de magneziu.

Aceste comprimate nu conţin zahăr sau gluten.

Cum arată acest medicament și conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde, de culoare roz pal cu margini teşite cu miros şi aromă de căpşuni. Comprimatele sunt marcate pe o faţă cu o sabie şi un cerc, iar pe cealaltă faţă cu GS250.

Gaviscon cu aromă de căpşuni, comprimate masticabile este disponibil în următoarele mărimi de ambalaj:

Mărimi de ambalaj cu 4, 6, 8, 16, 24, 32, 48 sau 64 de comprimate.

Flacon din polipropilenă conţinând 8, 12, 16, 18, 20, 22 sau 24 de comprimate.

Ambalajele multiple (2 x 16, 2 x 18, 2 x 20, 2 x 22 sau 2 x 24) vor fi ambalate în cutii.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Reckitt Benckiser (România) S.R.L.

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5, Sector 1, București

România

Fabricanții

Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited Dansom Lane

Hull, HU8 7DS,

Marea Britanie

RB NL Brands B.V. Schiphol Boulevard 207

1118 BH Schiphol Olanda

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria

Gaviscon Erdbeer Kautabletten

Belgia

Gaviscon aardbei 250mg kauwtabletten

Bulgaria

Gaviscon Strawberry Tablets (Гавискон Ягода Таблетки)

Cipru

Gavoscon Strawberry Tablets

Germania

Gaviscon Erdbeer 250 mg / 133,5 mg / 80 mg Kautabletten

Grecia

Gavoscon Strawberry Tablets

Franța

GAVISCONELL SANS SUCRE FRAISE, comprimé à croquer édulcoré au

xylitol, au mannitol et à l’aspartam

Irlanda

Gaviscon Strawberry Chewable Tablets Sodium alginate 250mg, Sodium hydrogen carbonate 133.5mg, Calcium Carbonate 80mg

Luxemburg

Gaviscon fraise 250 mg comprimés à croquer

Marea Britanie

Gaviscon Strawberry Flavour Chewable Tablets

Olanda

Gaviscon 250 mg aardbei, kauwtabletten

Portugalia

Gaviscon Morango

România

Gaviscon cu aromă de căpşuni comprimate masticabile

 Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2019.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Gaviscon cu aroma de capsuni x 16 comprimate masticabile


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Hyllan - Refflor Choco 10tablete

  Hyllan - Refflor Choco 10tablete

  34,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Procombo 10caps

  Procombo 10caps

  44,69 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Dr Phyto - Laxodep sirop 150ml

  Dr Phyto - Laxodep sirop 150ml

  43,65 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml

  Gaviscon Mentol suspensie orala x 200 ml

  22,31 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Hofigal - Reglacid x 60 cps

  Hofigal - Reglacid x 60 cps

  15,18 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Strepsils® Intensiv Miere si Lamaie 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Miere si Lamaie 8,75mg x 24 p...

  36,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Strepsils® Mentol x 24 pastile

  Strepsils® Mentol x 24 pastile

  23,41 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 24 comprimate filmate

  Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 24 compri...

  41,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Strepsils® Lemon fara zahar x 24 pastile

  Strepsils® Lemon fara zahar x 24 pastile

  23,64 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x...

  36,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos