Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate

Cod: W59477001
Status:
Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate contine extract de valeriana si se recomanda in tratarea tulburarilor de somn si a formelor usoare de tensiune nervoasa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

29,88 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate

Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate contine extract de valeriana si se recomanda in tratarea tulburarilor de somn si a formelor usoare de tensiune nervoasa.

Indicatii:

Exigan contine ca substanta activa extract uscat din radacina de valeriana. Este un medicament hipnotic si sedativ, util pentru tratarea formelor usoare de tensiune nervoasa si a tulburarilor de somn, la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani.

Mod de administrare:

Adolescenti cu varsta peste 12 ani, adulti si varstnici

 • pentru tratarea formelor usoare de tensiune nervoasa: 2 comprimate Exigan, de pana la 3 ori pe zi.
 • pentru tratarea tulburarilor de somn: 2 comprimate Exigan cu o jumatate de ora pana la o ora inainte de culcare; daca este necesar, se poate administra o doza a 2 comprimate Exigan, mai devreme, in cursul serii.

Doza maxima zilnica: 8 comprimate Exigan.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Exigan daca sunteti alergic la extractul uscat din radacina de valeriana sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa luati Exigan, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Terapia indelungata cu acest medicament poate provoca un sindrom numit „valerianism”, manifestat prin instabilitate emotionala.

Reactii adverse posibile:

In cazul utilizarii preparatelor cu extract de radacina de valeriana pot sa apara tulburari gastro- intestinale (greata, crampe abdominale). Nu se cunoaste frecventa acestora.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Nu luati acest medicament daca sunteti, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Daca va hotarati sa ramaneti gravida va rugam sa informati medicul. In timpul sarcinii medicul va va recomanda alt tratament.

Alaptarea: Nu trebuie sa luati acest medicament daca alaptati.

Compozitie:

 • Substanta activa este extract uscat din radacina de valeriana. Fiecare comprimat contine extract uscat din Valeriana officinalis L., radix 210 mg (echivalent cu 630-840 mg radacina de valeriana). Solvent de extractie: etanol 60%, v/v.
 • Celelalte componente sunt: amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTulburari de somn
AfectiuneTulburari de somn
Tip produsNaturiste
SimptomeInsomnie
Indicat pentruTulburari de somn
Compozitie produsValeriana
Functie produsAnxiolitic, Reducerea tulburarilor de somn, Sedativ
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandGedeon Richter
Zona corpSistemic

Prospect Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate

Prospect: Informații pentru utilizator 

EXIGAN 210 mg comprimate 
extract uscat din rădăcină de valeriană 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestați orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 14 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect: 

 1. Ce este Exigan şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Exigan 
 3. Cum să luaţi Exigan 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Exigan 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. Ce este Exigan și pentru ce se utilizează 

Exigan conține ca substanță activă extract uscat din rădăcină de valeriană. Este un medicament hipnotic şi sedativ, util pentru tratarea formelor ușoare de tensiune nervoasă şi a tulburărilor de somn, la adulţi şi adolescenți cu vârsta peste 12 ani. 

Dacă după 14 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Exigan 

Nu luaţi Exigan 
- dacă sunteţi alergic la extractul uscat din rădăcină de valeriană sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 

Atenționări și precauții 
Înainte să luați Exigan, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Terapia îndelungată cu acest medicament poate provoca un sindrom numit „valerianism”, manifestat prin instabilitate emoţională. 

Copii cu vârsta sub 12 ani 
Eficacitatea şi siguranţa administrării la copii cu vârsta sub 12 ani nu au fost stabilite, de aceea nu se recomandă utilizarea acestui medicament la pacienții din această categorie de vârstă. 

Exigan împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. 

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi alte medicamente pentru liniștire (sedative), deoarece aceste medicamente pot intensifica efectul deprimant asupra sistemului nervos central al Exigan. Administrarea unor astfel de medicamente împreună cu Exigan este posibilă doar la recomandarea şi sub supravegherea medicului dumneavoastră. 

Exigan împreună cu alimente, băuturi și alcool 
Alcoolul etilic poate intensifica efectele acestui medicament. În timpul tratamentului cu Exigan trebuie să evitați consumul excesiv de băuturi alcoolice. 

Sarcina şi alăptarea 

Sarcina
Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă. Dacă vă hotărâţi să rămâneţi gravidă vă rugăm să informaţi medicul. În timpul sarcinii medicul vă va recomanda alt tratament. 

Alăptarea
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă alăptaţi. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Acest medicament poate influenţa negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă vă simţiţi afectat nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje. 

3. Cum să luați Exigan 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doze recomandate: 

Adolescenți cu vârsta peste 12 ani, adulţi și vârstnici 
-  pentru tratarea formelor ușoare de tensiune nervoasă: 2 comprimate Exigan, de până la 3 ori pe zi. 

-  pentru tratarea tulburărilor de somn: 2 comprimate Exigan cu o jumătate de oră până la o oră înainte de culcare; dacă este necesar, se poate administra o doză a 2 comprimate Exigan, mai devreme, în cursul serii. 

Doza maximă zilnică: 8 comprimate Exigan. 

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului, în cazul în care aveți dificultăți la înghițirea comprimatului întreg. 

Utilizarea la copii cu vârsta sub 12 ani 
Nu se recomandă utilizarea la copii cu vârsta sub 12 ani deoarece nu au fost stabilite eficacitatea şi siguranţa utilizării Exigan la această grupă de vârstă. 

Durata tratamentului: 
Deoarece efectul terapeutic apare treptat, acest medicament nu este potrivit pentru obţinerea unui efect rapid în cazul tulburărilor de somn sau al tensiunii nervoase. Pentru obţinerea efectului optim se recomandă utilizarea continuă timp de 2-4 săptămâni.
Dacă simptomele persistă sau se agravează după 2 săptămâni de tratament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

Mod de administrare: 
Administrare orală. 

Dacă luați mai mult Exigan decât trebuie 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau mergeţi la spitalul cel mai apropiat dacă aţi luat mai mult Exigan decât v-a fost recomandat de către medic.
Dozele foarte mari de medicament pot determina oboseală, crampe abdominale, senzaţie de presiune în piept, stare de confuzie, tremurături ale mâinilor şi dilatare a pupilelor. Apariţia acestor simptome necesită tratament de susţinere. 
După administrarea acestui medicament în doze foarte mari, timp de mai mulți ani, la întreruperea tratamentului pot apare simptome de abstinență (tulburare a conștienței, însoțită de vederea, auzirea și simțirea unor lucruri care nu există în realitate). 

Dacă uitați să luaţi Exigan 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul, aşa cum este specificat în acest prospect sau așa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. 

Dacă încetaţi să luaţi Exigan 
Nu întrerupeţi tratamentul doar pentru că vă simţiţi mai bine.
Pentru obţinerea efectului terapeutic este necesară utilizarea continuă a medicamentului, timp de
2-4 săptămâni. Dacă simptomele persistă sau se agravează după 2 săptămâni de tratament, este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

În cazul utilizării preparatelor cu extract de rădăcină de valeriană pot să apară tulburări gastro-intestinale (greaţă, crampe abdominale). Nu se cunoaşte frecvenţa acestora. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale 
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti 011478 - RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Exigan 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 30 °C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informații 

Ce conţine Exigan 
-  Substanţa activă este extract uscat din rădăcină de valeriană. Fiecare comprimat conține extract uscat din Valeriana officinalis L., radix 210 mg (echivalent cu 630-840 mg rădăcină de valeriană). Solvent de extracţie: etanol 60%, v/v. 
-  Celelalte componente sunt: amidon de porumb, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru. 

Cum arată Exigan şi conţinutul ambalajului 
Exigan se prezintă sub formă de comprimate de formă rotundă, biconvexe, cu diametrul de aproximativ 13 mm, de culoare brun-deschis până la brună, uşor şi uniform pigmentate, prevăzute cu linie mediană pe una din feţe, cu miros caracteristic de valeriană.
Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale. 

Este disponibil în cutii cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 comprimate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
Gedeon Richter România S.A.
Str. Cuza Vodă Nr. 99-105, 540306 Târgu-Mureş, România 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 

România: Exigan
Ungaria: Relaxina 

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2017. 

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale: http://www.anm.ro/ 

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Exigan® 210 mg comprimate 2 x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Herbagetica - Magneziu Forte 60caps

  Herbagetica - Magneziu Forte 60caps

  41,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Remedia - Relaxirem Noapte 30caps

  Remedia - Relaxirem Noapte 30caps

  22,63 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Jamieson - Melatonina 5mg 100compr

  Jamieson - Melatonina 5mg 100compr

  60,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Esi - Melatonina Pura 5mg 60tb

  Esi - Melatonina Pura 5mg 60tb

  30,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Sanofi Novanight x 20compr.film

  Sanofi Novanight x 20compr.film

  28,03 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Panangin® 158 mg/140 mg x 50 comprimate filmate

  Panangin® 158 mg/140 mg x 50 comprimate filmate

  19,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Escapelle® 1,5 mg x 1 comprimat

  Escapelle® 1,5 mg x 1 comprimat

  57,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Papilocare® - Gel vaginal 5ml 7 canule

  Papilocare® - Gel vaginal 5ml 7 canule

  120,06 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fasconal® x 20 comprimate

  Fasconal® x 20 comprimate

  10,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Postinor®-2 comprimate 0,75 mg x 2 comprimate

  Postinor®-2 comprimate 0,75 mg x 2 comprimate

  67,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos