Facebook Pixel

Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

Cod: W60315001
Brand: Bayer
Status:

Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri este un medicament care trateaza simptomele asociate racelii si gripei, precum febra, durere si congestie nazala.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

18,55 Lei TVA inclus

Descriere Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

Aspirin® Complex Hot Drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri este un medicament care trateaza simptomele asociate racelii si gripei, precum febra, durere si congestie nazala.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK are proprietati de calmare a durerii, antiinflamatoare, de reducere a febrei si a congestiei nazale.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK contine doua substante active: acid acetilsalicilic si clorhidrat de pseudoefedrina.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK este indicat in tratamentul simptomatic al congestiei nazale/sinusale (rinosinuzita), insotita de durere si febra, asociate racelii si/sau manifestarilor asemanatoare gripei.

Mod de administrare:

Administrare orala.

Adulti si adolescenti (cu varsta peste 16 ani): continutul a 1-2 plicuri de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK se toarna intr-un pahar cu apa fierbinte, dar nu clocotita, si se amesteca bine. Suspensia orala se lasa sa se raceasca la o temperatura corespunzatoare inainte de administrare. Beti intregul continut din pahar imediat. Atentie: granulele nu se dizolva complet. Daca este necesar, doza recomandata se poate repeta la interval de 4-8 ore.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 6 plicuri (echivalent cu 3000 mg acid acetilsalicilic/180 mg clorhidrat depseudoefedrina).

Nu luati acest medicament mai mult de 3 zile fara sa discutati cu medicul dumneavoastra. Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active: Fiecare plic contine acid acetilsalicilic 500 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic, la pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
 • daca aveti antecedente de astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau unor substante cu actiune similara (in special medicamente antiinflamatoare nesteroidiene)
 • daca aveti ulcer gastric
 • daca aveti o tendinta de sangerare crescuta
 • daca aveti insuficienta hepatica, renala ori probleme cardiace
 • daca efectuati in acelasi timp (sau daca ati luat in ultimele doua saptamani) un medicament antidepresiv care contine un inhibitor de monoaminoxidaza (IMAO)

 Consultati medicul inainte de utilizare: daca utilizati alte medicamente care contin acid acetilsalicilic, daca utilizati  alte medicamente analgezice, antireumatice sauantiinflamatoare, daca aveti antecedente de ulcer sau sangerari la nivelul stomacului sau al intestinelor, sau inflamatii ale mucoasei stomacului (gastrita), daca aveti afectiuni hepatice, renale, la nivelul inimii sau circulatiei sangelui, daca aveti astm bronsic, diverse reactii alergice ori daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala ori daca efectuati in acelasi timp un tratament cu alte medicamente.

Acest medicament nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 16 ani, fara recomandarea medicului.

Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul sarcinii sau daca alaptati. Nu utilizati doze mari de ASPIRIN HOT DRINK pentru perioade mari de timp fara recomandarea medicului.

Acest medicament contine 2 g zahar per plic (echivalent cu 0,17 unitati glucidice). Acest lucru trebuie luat in considerare la pacientii cu diabet zaharat. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu 10 plicuri.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

Mai multe informatii
Indicat pentruFrisoane
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

 ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orală

Acid acetilsalicilic/clorhidrat de pseudoefedrină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întodeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect

 1. Ce este ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK
 3. Cum să luaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.          Ce este ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK şi pentru ce se utilizează

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK are proprietăţi de calmare a durerii, antiinflamatoare, de reducere a febrei şi a congestiei nazale.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK conţine două substanţe active: acid acetilsalicilic şi clorhidrat de pseudoefedrină.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK este indicat în tratamentul simptomatic al congestiei nazale/sinusale (rinosinuzită), însoțită de durere şi febră, asociate răcelii şi/sau manifestărilor asemănătoare gripei.

Dacă aveţi doar unul dintre simptomele menţionate mai sus, este mai indicat să luaţi un medicament care conţine doar una dintre substanţele active.

Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK

Nu utilizaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK:

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic, la pseudoefedrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6);
 • Dacă aveți antecedente de astm bronșic indus de administrarea salicilaților sau unor substanțe cu acțiune similară (în special medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
 • Dacă aveţi ulcer gastric;
 • Dacă aveţi o tendinţă de sângerare crescută;
 • Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi;
 • Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau insuficienţă renală;
 • Dacă prezentaţi insuficienţă cardiacă severă;
 • Dacă luaţi concomitent o doză de metotrexat de 15 mg/săptămână sau mai mare;
 • Dacă aveţi hipertensiune arterială severă sau boală coronariană severă;
 • Dacă suferiți de glaucom cu unghi îngust;
 • Dacă suferiți de retenție urinară;
 • Dacă utilizaţi concomitent (sau dacă ați luat în ultimele două săptămâni) un medicament antidepresiv care conţine un inhibitor de monoaminoxidază (IMAO).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • Dacă sunteți alergic (hipersensibil) la alte medicamente analgezice, antireumatice sau antiinflamatoare;
 • Dacă aveţi alergii (de exemplu, erupţii pe piele, mâncărime, urticarie), astm bronşic, febra fânului, inflamare a mucoasei nazale (polipi nazali) sau afecțiuni respiratorii cronice;
 • Dacă luaţi concomitent medicamente care subțiază sângele și ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge (anticoagulante);
 • Dacă aveţi antecedente de ulcer gastric sau de sângerare gastrointestinală;
 • Dacă aveţi funcţiile rinichilor şi ficatului afectate;
 • Dacă aveţi funcţia cardiovasculară afectată (de exemplu, când inima nu pompează suficient sânge în corp, dacă volumul de sânge din organism este redus, în caz de intervenție chirurgicală majoră, infecţii ale sângelui sau evenimente hemoragice majore);
 • Dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală (chiar minoră, cum ar fi extracţii dentare), deoarece acidul acetilsalicilic creşte riscul de hemoragie chiar la doze scăzute;
 • Dacă aveţi hipertiroidism, hipertensiune arterială uşoară până la moderată, diabet zaharat, boli de inimă, hipertensiune intraoculară (glaucom), hipertrofie de prostată sau sensibilitate la anumite substanţe conținute în unele medicamente pentru tuse sau răceală, de exemplu, fenilefrină şi efedrină (substanţe simpatomimetice);
 • Dacă suferiți de acidoză tubulară renală, ceea ce înseamnă că rinichii nu pot elimina corect acidul din corp. Acest lucru poate conduce la un risc crescut de reacții adverse din cauza nivelurilor mai ridicate de pseudoefedrină în sânge.
 • Dacă luaţi analgezice (și, în special, combinaţii de diferite medicamente analgezice) în mod În acest caz, există riscul de afectare permanentă a rinichilor dumneavoastră;
 • Dacă sunteţi predispuşi la a avea gută. Atunci când este administrat în doze mici, acidul acetilsalicilic reduce excreţia de acid uric în urină, ceea ce poate provoca o criză de gută;
 • Dacă aveţi deficit de G6PD (glucozo-6-fosfat dehidrogenază) (boală ereditară care afectează celulele roşii ale sângelui), deoarece utilizarea de doze mari de acid acetilsalicilic poate duce la hemoliză (distrugerea celulelor roşii ale sângelui);dacă dezvoltați un eritem febril generalizat asociat cu pustule, întrerupeți administrarea de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK și adresați-vă medicului dumneavoastră sau solicitați imediat asistență medicală. Vezi pct
 • din cauza inflamației colonului (colită ischemică) pot apărea dureri abdominale bruște sau sângerare rectală la administrarea de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK. Dacă manifestați aceste simptome gastro-intestinale, încetați utilizarea de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau solicitați asistență medicală. Vezi 4.

Poate avea loc reducerea fluxului sanguin la nervul optic în timpul administrării de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK. Dacă apare pierderea bruscă a vederii, întrerupeți administrarea ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK și contactați-vă medicul sau solicitați imediat asistență medicală. Vezi pct.4.

Dacă nu sunteți sigur dacă trebuie să luați acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sportivii trebuie să ia în considerare faptul că acest medicament poate determina pozitivarea testelor antidoping.

Utilizarea la vârstnici

Pacienţii vârstnici pot fi deosebit de sensibili la efectele pseudoefedrinei şi pot avea insomnii sau halucinaţii.

Copii şi adolescenţi

Există o posibilă asociere între acidul acetilsalicilic şi sindromul Reye în cazul utilizării la copii şi adolescenţi. Sindromul Reye este o boală foarte rară, care poate fi letală. Din acest motiv, acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani, decât la recomandarea medicului.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente obținute fără prescripţie medicală.

Acţiunea următoarelor medicamente poate fi modificată dacă sunt administrate concomitent cu ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK. Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră, deoarece poate fi necesar ca el/ea să ajusteze doza acestor medicamente de mai jos.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK poate creşte efectul:

 • Medicamentelor care subţiază sângele şi ajută la prevenirea coagulării cu ușurință a sângelui, de exemplu, ticlopidina;
 • Medicamentelor precum cortizon sau prednisolon, atunci când sunt utilizate pe cale orală sau injectabilă;
 • Digoxinei (pentru tratamentul insuficienţei cardiace sau bătăilor neregulate ale inimii), prin creşterea concentrației de digoxină din sânge;
 • Medicamentelor antiinflamatoare şi analgezice (medicamente antiinflamatoare/analgezice nesteroidiene);
 • Medicamentelor care scad glicemia (antidiabetice);
 • Metotrexatului (poate duce la creşterea riscului de reacţii adverse);
 • Acidului valproic (medicament pentru tratarea epilepsiei);
 • Antidepresivelor, inclusiv inhibitori de monoaminoxidază (IMAO);
 • Salbutamolului sub formă de comprimate, ceea ce poate determina bătăi neregulate sau rapide ale Totuşi, puteți să utilizaţi o formă farmaceutică de salbutamol cu administrare inhalatorie (la doza prescrisă);
 • Altor medicamente care conţin fenilefrină şi efedrină sau alte substanţe simpatomimetice, cum sunt cele conţinute de decongestionantele nazale (de exemplu, picături nazale).

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK poate diminua efectul:

 • Medicamentelor utilizate pentru eliminarea excesului de apă din organism şi creşterea cantităţii de urină (antagonişti aldosteronici şi diuretice de ansă);
 • Medicamentelor utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive, cum sunt guanetidina, metildopa, beta-blocante);
 • Medicamentelor folosite în tratamentul gutei care cresc excreţia acidului uric în urină (de exemplu, probenecid, sulfinpirazonă).

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK împreună cu alimente, băuturi și alcool

Acest medicament poate fi luat cu sau fără alimente.

Dizolvați granulele într-un pahar cu apă şi amestecați bine înainte de administrare. Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu acid acetilsalicilic poate creşte riscul de hemoragii gastrointestinale şi poate afecta capacitatea de reacție.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Din cauza lipsei de experienţă cu combinaţia de substanţe active din ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK, acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau dacă alăptaţi.

Dacă credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK aparţine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK, capacitatea de reacţie poate fi afectată. Riscul poate creşte suplimentar dacă se ingerează concomitent alcool etilic. Acest lucru trebuie luat în considerare când este necesară atenţie sporită, de exemplu, atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK conţine zahăr

Acest medicament conţine 2 g zahăr per plic (echivalent cu 0,17 unități glucidice). Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienţii cu diabet zaharat.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3.          Cum să luaţi ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK

Luaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este prescris altfel, dozele sunt cele precizate în tabelul următor:

 

Vârsta

Doza recomandată

Doza zilnică totală

Adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 16 ani)

1-2 plicuri (echivalent cu 500-1000 mg acid acetilsalicilic/30-60 mg

clorhidrat de pseudoefedrină)

Până la 6 plicuri (echivalent cu 3000 mg acid acetilsalicilic/180 mg

clorhidrat de pseudoefedrină)

 

Dacă este necesar, doza recomandată se poate repeta la interval de 4 ore. Doza maximă zilnică totală nu trebuie să depăşească 6 plicuri (echivalent cu 3000 mg acid acetilsalicilic/180 mg clorhidrat de pseudoefedrină).

Administrare orală.

Se toarnă conţinutul a unu sau două plicuri de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK într-un pahar cu apă fierbinte, dar nu clocotită, şi se amestecă bine. Suspensia orală se lasă să se răcească la o temperatură corespunzătoare înainte de administrare. Beți întregul conținut din pahar imediat.

Atenție: granulele nu se dizolvă complet.

Nu luaţi acest medicament mai mult de 3 zile fără să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Acest medicament nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani fără recomandarea medicului. Din cauza experienţei limitate de utilizare, dozele recomandate la adolescenţi nu pot fi precizate.

Dacă utilizaţi mai mult ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK decât trebuie

În caz de supradozaj pot apărea: dureri de cap, ameţeli, convulsii, vărsături, zgomote în urechi, bătăi rapide ale inimii (tahicardie), dureri în piept, agitaţie sau dificultăţi la respiraţie.

Dacă suspectaţi un supradozaj cu acest medicament, adresaţi-vă imediat unui medic.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile.

Posibile reacții adverse la acidul acetilsalicilic

Următoarele reacţii adverse sunt foarte grave şi este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă sau de spitalizare. Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

 • Ulcer gastroduodenal, care poate evolua uneori până la ulcer perforat;
 • Sângerări gastrointestinale care pot conduce uneori la anemie prin deficit de fier. Semnele hemoragiilor gastrointestinale sunt scaunele de culoare neagră sau vărsături cu sânge;
 • Reacții de tip alergic (respirație dificilă, erupții pe piele posibil însoțite de tensiune arterială mică), în special la pacienţii cu astm bronşic;
 • Hemoliză (distrugerea celulelor roșii ale sângelui), în cazul unui deficit sever de G6PD (glucozo-6-fosfat dehidrogenază);
 • Insuficiență renală, afecțiuni
 • Boala diafragmei intestinale (în special în tratamentul pe termen lung)

Următoarele reacţii adverse sunt grave şi este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

 • Creștere a riscului de sângerare;
 • Disconfort gastrointestinal, precum dureri de stomac, indigestie şi gastrită;
 • Creștere a valorilor transaminazelor hepatice;
 • Senzație de amețeală, zgomote în urechi (tinitus).

Următoarele reacţii adverse sunt uşoare:

 • Greață, vărsături,

Posibile reacții adverse la pseudoefedrină

Următoarele reacţii adverse sunt grave şi este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

 • Tulburări cardiace (de exemplu, bătăi rapide sau neregulate ale inimii);
 • Retenție urinară, în special la pacienţii cu hipertrofie de prostată;
 • Creșteri ale tensiunii arteriale, însă nu și în cazul hipertensiunii arteriale controlate prin tratament;
 • Insomnie sau, rar, halucinaţii, şi alte tipuri de stimulare a sistemului nervos central;
 • Reacții adverse la nivelul pielii (de exemplu, erupţie pe piele, urticarie, mâncărime);
 • Debutul brusc al febrei, înroșirea pielii sau numeroase pustule mici (posibile simptome ale pustulozei exantematice generalizate acute pot apărea în primele 2 zile de tratament cu ASPIRIN COMPLEX HOT Vezi pct. 2.

Întrerupeți administrarea de ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK dacă prezentați aceste simptome și adresați-vă medicului dumneavoastră sau solicitați imediat asistență medicală.

 • Inflamația colonului din cauza aportului sanguin insuficient (colită ischemică)
 • Flux sanguin redus la nervul optic(neuropatie optică ischemică)
 • Reacții adverse ușoare:
 • Gură uscată

Dacă manifestați oricare dintre reacţiile adverse menţionate mai sus, nu mai luaţi medicamentul. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, astfel încât el/ea să poată evalua severitatea reacţiei şi să decidă cu privire la orice altă acţiune necesară.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK

 • Substanţele active sunt: acid acetilsalicilic şi clorhidrat de pseudoefedrină. Fiecare plic conține acid acetilsalicilic 500 mg și clorhidrat de pseudoefedrină 30
 • Celelalte componente sunt: zahăr, hipromeloză, sucraloză, aromă de vanilie şi aromă de mentă- mentol-eucalipt (conţine mentol şi cineol).

Cum arată ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK şi conţinutul ambalajului

Granule de culoare albă până la gălbuie.

ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK este disponibil în cutii cu 10 sau 20 plicuri. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață:

BAYER S.R.L.

Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1,

sector 1, 013681, București

România

Fabricantul:

Bayer Bitterfeld GmbH

Ortsteil Greppin, Salegaster Chaussee

1 06803 Bitterfeld-Wolfen, Germania

 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Deși acest medicament este autorizat în alte State Membre, este posibil să nu fie întotdeauna comercializat.

Germania       Aspirin Complex Heissgetränk 500 mg / 30 mg Granulat zur Herstellung einer Suspension zum Einnehmen

Austria           Aspirin Complex Heissgetränk 500 mg / 30 mg Granulat zur Herstellung einer Suspension zum Einnehmen

Bulgaria         Аспирин Комплекс Горещ Евкалипт 500 mg / 30 mg Гранули за перорална суспензия

Ungaria          Aspirin Complex Forró Ital 500 mg / 30 mg granulátum belsőleges szuszpenzióhoz

Polonia    Aspirin Complex Hot 500 mg / 30 mg Granulat do sporządzania zawiesiny doustnej

România     ASPIRIN COMPLEX HOT DRINK 500 mg / 30 mg granule pentru suspensie orală

Slovacia     Aspirin Complex horúci nápoj 500 mg / 30 mg Granulát na perorálnu suspenziu

Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2021 

AfectiuneRaceala si gripa
tip_produsFara coloranti artificiali
SimptomeNas infundat (obstructie nazala)
Indicat pentruFrisoane
Compozitie produsAcid acetilsalicilic, Pseudoefedrina
Functie produsAnalgezic , Antipiretic, Decongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentarePlicuri
BrandBayer
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Alka-Seltzer® 324 mg x 10 comprimate efervescente

  Alka-Seltzer® 324 mg x 10 comprimate efervescente

  22,07 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Aspirin® plus C 400 mg/ 240 mg x 10 comprimate efervescente

  Aspirin® plus C 400 mg/ 240 mg x 10 comprimate ef...

  14,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  32,39 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Aspirin® 500 mg x 8 drajeuri

  Aspirin® 500 mg x 8 drajeuri

  15,48 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 5. Afrin® mentol 0,5 mg/ml spray nazal, solutie 15 ml

  Afrin® mentol 0,5 mg/ml spray nazal, solutie 15 m...

  15,40 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Coldrex® Sinus Extra 500 mg / 3 mg / 50 mg x 20 comprimate

  Coldrex® Sinus Extra 500 mg / 3 mg / 50 mg x 20 c...

  15,48 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Voltaren Emulgel 11,6 mg/g gel x 100 g

  Voltaren Emulgel 11,6 mg/g gel x 100 g

  24,25 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  19,53 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Combifexin 200mg/500 mg x 10 comprimate filmate

  Combifexin 200mg/500 mg x 10 comprimate filmate

  19,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Faringo Hot Drink granule pentru solutie orala x 8 plicuri

  Faringo Hot Drink granule pentru solutie orala x 8...

  14,89 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu