Facebook Pixel

Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

Cod: W63512001
Brand: Angelini
Status:

Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri se administreaza pentru ameliorarea simptomelor asociate cu raceala si gripa, precum congestie nazala, febra si durere cu diferite localizari.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

15,12 Lei TVA inclus

Descriere Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri se administreaza pentru ameliorarea simptomelor asociate cu raceala si gripa, precum congestie nazala, febra si durere cu diferite localizari.

Indicatii:

TANTUMGRIP contine o combinatie de ingrediente care sunt eficiente in ameliorarea simptomelor asociate cu raceala si gripa, incluzand ameliorarea durerilor asociate, a durerii in gat, a durerii de cap, congestiei nazale si scaderea temperaturii.
Paracetamolul este calmant al durerii (analgezic) cunoscut. Este eficient impotriva durerilor, inclusiv dureri de cap si poate, de asemenea, sa reduca febra (antipiretic).

Clorhidratul de fenilefrina (decongestionant nazal) reduce inflamatia de la nivelul mucoasei nasului, ameliorand congestia nazala si reducand presiunea care poate provoca durere de cap.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: 1 plic la interval de 4-6 ore pana la maxim 4 plicuri in interval de 24 ore.
Dizolvati un plic intr-un pahar cu apa (aproximativ 150 ml), calda sau rece si indulciti dupa gust.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati TANTUMGRIP daca:

 • sunteti alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrina sau la oricare dintre celelalte componente;
 • aveti tensiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala) sau tiroida hiperactiva
 • luati alte medicamente decongestionante nazale sau oculare (simpatomimetice).

TANTUMGRIP contine sucroza, sodiu si glucoza:

Sucroza: acest medicament contine 2 g de sucroza pe plic. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Acest lucru trebuie luat in considerare la pacientii cu diabet zaharat in cazul consumului a mai mult de 2 plicuri pe zi (mai mult de 5 g sucroza).
Sodiu: acest medicament contine 135,8 mg sodiu pe plic. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii care urmeaza o dieta cu continut controlat de sodiu.
Glucoza: daca vi s-a spus de catre medicul dumneavoastra ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii la nivelul pielii;

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii alergice sau de hipersensibilitate; tulburari ale sangelui, cum ar fi trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoza, leucopenie sau neutropenie; hipertensiune arteriala; durere de cap; varsaturi; palpitatii; pancreatita acuta.

Sarcina si alaptarea:

Utilizarea TANTUMGRIP nu este recomandata in timpul sarcinii sau alaptarii.

Compozitie:

 • Fiecare plic contine: Substantele active sunt: paracetamol 600 mg, clorhidrat de fenilefrina 10 mg (echivalent la 8,2 mg fenilefrina).
 • Ceilalti excipienti sunt: sucroza, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharina sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid ascorbic, aroma de portocala rosie, curcumina E 100, sirop de glucoza uscata.

Mod de prezentare: cutie cu 10 plicuri.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

Mai multe informatii
Indicat pentruDecongestionant nazal
Prospect

PROSPECT:

INFORMAȚII PENTRU UTILIZATOR 

TANTUMGRIP cu gust de portocală 600 mg/10 mg pulbere pentru soluție orală

Paracetamol / clorhidrat de fenilefrină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest Vezi pct. 4.
 • Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este TANTUMGRIP şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi TANTUMGRIP
 3. Cum să luaţi TANTUMGRIP
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează TANTUMGRIP
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.     CE ESTE TANTUMGRIP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

TANTUMGRIP conține o combinație de ingrediente care sunt eficiente în ameliorarea simptomelor asociate cu răceala și gripa, incluzând ameliorarea durerilor asociate, a durerii în gât, a durerii de cap, congestiei nazale și scăderea temperaturii.

Paracetamolul este calmant al durerii (analgezic) cunoscut. Este eficient împotriva durerilor, inclusiv dureri de cap și poate, de asemenea, să reducă febra (antipiretic).

Clorhidratul de fenilefrină (decongestionant nazal) reduce inflamația de la nivelul mucoasei nasului, ameliorând congestia nazală și reducând presiunea care poate provoca durere de cap.

TANTUMGRIP trebuie utilizat de către adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2.     CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI TANTUMGRIP

Ca toate medicamentele TANTUMGRIP poate să nu fie potrivit pentru unele persoane.

Nu luați TANTUMGRIP:

 • dacă sunteți alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
 • dacă aveți o afecțiune cardiacă gravă
 • dacă aveți tensiune arterială crescută (hipertensiune arterială) sau tiroidă hiperactivă
 • dacă luați sau ați luat în ultimele 14 zile un medicament numit inhibitor al monoaminooxidazei (IMAO), folosit de obicei pentru tratarea depresiei
 • dacă luați alte medicamente decongestionante nazale sau oculare (simpatomimetice).

Atenţionări şi precauţii

Nu luați acest medicament împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol, deoarece consumul a mai mult de 6-8 g de paracetamol pe zi vă poate afecta ficatul. Afecțiuni ale ficatului pot apărea de asemenea la doze mai mici sau la utilizarea pe termen scurt, chiar dacă nu aveți probleme hepatice dar consumați alcool sau luați alt medicament care ar putea fi toxic pentru ficat. Abuzul de alcool pe termen lung crește semnificativ riscul de toxicitate hepatică cauzată de paracetamol. Riscul cel mai crescut este la alcoolicii cronici cu abstinență pe termen scurt (12 ore). Nu trebuie să beți alcool în timp ce luați acest medicament.

Înainte să luaţi TANTUMGRIP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • dacă aveți sindrom Raynaud (circulație proastă care face ca degetele de la mâini sau de la picioare să devină palide și amorțite), sau diabet zaharat
 • dacă aveți probleme cu ficatul sau rinichii
 • dacă aveți o boală de ficat non-cirotică (boală de ficat care nu este asociată cu modificări ale structurii ficatului)
 • dacă aveți glaucom cu unghi închis sau mărire a prostatei

TANTUMGRIP împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripție medicală.

În special, este important să-i spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:

 • medicamente care ar putea accelera (de ex. metoclopramidă, domperidon care sunt utilizate pentru a trata greața și vărsăturile) sau reduce/întârzia (de ex. colestiramină care este utilizată pentru tratarea colesterolului) absorbția
 • medicamente utilizate pentru subțierea sângelui sau pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (de ex. warfarină și alte anticoagulante cumarinice), deoarece paracetamolul luat în doze mari poate duce la un risc crescut de sângerare.
 • medicamente care conțin antidepresive triciclice (o clasă specifică de medicamente utilizate pentru tratarea depresiei), alte decongestionante, sau barbiturice (utilizate pentru a trata probleme de somn sau epilepsie).
 • medicamente care conțin inhibitori de monoaminooxidază (vezi și pct. “Nu luați TANTUMGRIP”).
 • medicamente care conțin beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale), sau vasodilatatoare (medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, durerii de picioare cauzată de probleme vasculare sau de sindrom Raynaud).
 • medicamente prescrise pentru insuficiență cardiacă (digoxină și glicozide cardiace).

Sarcina și alăptarea

Utilizarea TANTUMGRIP nu este recomandată în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

TANTUMGRIP nu afectează capacitatea de a conduce sau de a folosi utilaje.

TANTUMGRIP conține sucroză, sodiu și glucoză:

Sucroză; acest medicament conține 2 g de sucroză pe plic. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienții cu diabet zaharat în cazul consumului a mai mult de 2 plicuri pe zi (mai mult de 5 g sucroză).

Sodiu; acest medicament conține 135,8 mg sodiu pe plic. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu conţinut controlat de sodiu.

Glucoză; dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

3.   CUM SĂ LUAŢI TANTUMGRIP 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 1 plic la interval de 4-6 ore până la maxim 4 plicuri în interval de 24 ore.

Utilizarea la copii

Nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Instrucțiuni de utilizare

Dizolvați un plic într-un pahar cu apă (aproximativ 150 ml), caldă sau rece și îndulciți după gust.

Dacă simptomele dumneavoastră de răceală sau gripă persistă mai mult de 3 zile, sau se înrăutățesc, adresați- vă medicului sau farmacistului. Nu utilizați TANTUMGRIP mai mult de 5 zile.

Dacă luați mai mult TANTUMGRIP decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau altcineva a luat prea mult TANTUMGRIP, sau dacă credeți că un copil a înghițit conținutul plicurilor, mergeți la camera de gardă a celui mai apropiat spital și anunțați imediat medicul.

Din cauza riscului de apariție întârziată a afecțiunii hepatice grave trebuie să mergeți la spital sau la medicul dumneavoastră chiar dacă vă simțiți bine. Vă rugăm să luați cu dumneavoastră acest prospect, orice plicuri rămase și recipientul pentru a le arăta la spital sau medicului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.   REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane

 • Reacții la nivelul pielii

Reacții adverse cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

 • Reacții alergice sau de hipersensibilitate (cum ar fi erupții cutanate)
 • Tulburări ale sângelui, cum ar fi trombocitopenie (reducere a numărului de trombocite din sânge care ar putea însemna o sângerare sau învinețire cu ușurință), pancitopenie (scădere a numărului de celule albe și roșii din sânge), agranulocitoză, leucopenie sau neutropenie (scădere a numărului de celule albe din sânge, ceea ce crește riscul de apariție al infecțiilor)
 • Hipertensiune arterială
 • Durere de cap
 • Vărsături
 • Palpitații (bătăi ale inimii neregulate sau puternice)
 • Pancreatită acută (inflamarea pancreasului caracterizată prin apariția bruscă a durerii abdominale )
 • Dificultate la urinare (numai la bărbați).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.   CUM SE PĂSTREAZĂ TANTUMGRIP

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se depozita în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate și lumină. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Este important să aveți mereu informațiile referitoare la produs. Vă rugăm să păstrați atât cutia cât și prospectul.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.  CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conține TANTUMGRIP

Fiecare plic conține:

Substanțele active sunt: paracetamol 600 mg, clorhidrat de fenilefrină 10 mg (echivalent la 8,2 mg fenilefrină).

Ceilalți excipienți sunt: sucroză, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid ascorbic, aromă de portocală roșie, curcumină E 100, sirop de glucoză uscată. Vezi de asemenea pct. 2 “TANTUMGRIP conține sucroză, sodiu și glucoză”.

Cum arată TANTUMGRIP și conținutul ambalajului

TANTUMGRIP plicuri cu pulbere pentru soluție orală.

TANTUMGRIP este disponibil în cutii conținând 10 sau 16 plicuri. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Angelini Pharma Österreich GmbH

Brigittenauer Lände 50-54

1200 Viena

Austria

Fabricantul:

ACRAF SpA

Via Vecchia del Pinocchio, 22, 60131, Ancona,

Italia

Acest medicament este autorizat în statele membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie: TANTUMGRIP orange flavour 600 mg/10 mg powder for oral solution

Austria: TantoGrip mit Orangengeschmack, 600 mg/10 mg Pulver im Beutel zur Herstellung einer Lösung zum Einnehmen

Bulgaria: Тантум Флу с вкус на портокал 600 mg/10mg прах за перорален разтвор в саше Republica Cehă: TANTOGRIP pomeranč

Ungaria: TANTOGRIP narancs 600mg/10mg por belsőleges oldathoz

Grecia: TANTOGRIP 600mg/10mg κόνις για πόσιμο διάλυμα με γευση πορτοκάλι σε φακελίσκο Polonia: TANTUM FLU o smaku pomarańczowym

Portugalia: TANTUMGRIP sabor a laranja 600 mg+10 mg pó para solução oral

România: TANTUMGRIP cu gust de portocală 600 mg/10 mg pulbere pentru soluție orală Slovacia: TANTUMGRIP 600 mg/10 mg prášok na perorálny roztok s pomarančovou príchuťou

Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2019

AfectiuneFebra
SimptomeDurere
Indicat pentruDecongestionant nazal
Compozitie produsParacetamol
Functie produsAnalgezic , Antipiretic, Decongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentarePlicuri
BrandAngelini
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Tantumgrip® cu gust de portocala pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Tantum Verde® cu aroma de lamaie 3 mg x 20 pastile

  Tantum Verde® cu aroma de lamaie 3 mg x 20 pastil...

  21,34 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Tantum Verde® cu gust de portocala si miere 3 mg x 20 pastile

  Tantum Verde® cu gust de portocala si miere 3 mg ...

  22,63 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Tantum Rosa irigator

  Tantum Rosa irigator

  32,99 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Tantum Verde® 1,5 mg/ml spray bucofaringian 30 ml

  Tantum Verde® 1,5 mg/ml spray bucofaringian 30 m...

  32,29 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Tantumgrip® cu gust de lamaie si miere pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

  Tantumgrip® cu gust de lamaie si miere pulbere pe...

  15,12 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Viva Natura Lyber Crema Antireumatica 250ml

  Viva Natura Lyber Crema Antireumatica 250ml

  32,08 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Trachisan® comprimate de supt x 20 comprimate

  Trachisan® comprimate de supt x 20 comprimate

  17,05 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Urimil - Forte 7plasturi

  Urimil - Forte 7plasturi

  56,19 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Cetilar crema 50ml

  Cetilar crema 50ml

  47,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Codamin® P x 20 comprimate

  Codamin® P x 20 comprimate

  10,08 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu