Facebook Pixel

Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml

Cod: W62514001
Brand: Sanofi
Status:
Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml se indica in caz de raceala si afectiuni respiratorii manifestate prin tuse si obstructie bronsica cu hipersecretie de mucus vascos.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

18,70 Lei TVA inclus

Descriere Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml

Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml se indica in caz de raceala si afectiuni respiratorii manifestate prin tuse si obstructie bronsica cu hipersecretie de mucus vascos.

Indicatii:

Bronchicum Elixir S este un medicament din plante (fitoterapeutic), sub forma de solutie orala.

Acest medicament este indicat in caz de raceala cu afectarea tractului respirator si de bronsita acuta, manifestata prin: tuse si obstructie bronsica prin secretie de mucus vascos.

Mod de administrare:

Daca farmacistul sau medicul dumneavoastra nu va recomanda altfel, dozele obisnuite sunt:
Copii intre 1 si 4 ani (aproximativ 8 - 16 kg): 2,5 ml solutie orala de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate.
Copii peste 4 ani, adolescenti si adulti: 5 ml solutie orala de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate.

Solutia se administreaza cu ajutorul masurii dozatoare, care prezinta gradatii corespunzatoare. Se recomanda sa se agite flaconul inainte de utilizare.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Bronchicum Elixir S:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la cimbru, radacina de ciubotica cucului, la alte plante din familia Labiatae (sau Lamiaceae) sau la oricare dintre celelalte componente ale Bronchicum Elixir S.

Aveti grija deosebita cand luati Bronchicum Elixir S:

 • daca tusea persista este necesar consult medical.
 • daca apar dispnee (dificultati de respiratie), febra mai mare de 39°C, sputa (expectoratie) purulenta sau cu sange, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Reactii adverse posibile:

 • Tulburari ale sistemului imunitar foarte rare: reactii alergice (de hipersensibilitate), cum sunt exantem, urticarie sau umflarea fetei, a limbii sau a cavitatii oro-faringiene (edem angioneurotic) asociata cu dispnee (dificultati de respiratie).
 • Tulburari gastro-intestinale rare: crampe abdominale, greata, varsaturi si diaree.
in cazul in care observati oricare dintre reactiile adverse mentionate, in special umflarea fetei, a limbii sau a cavitatii oro-faringiene, opriti administrarea Bronchicum Elixir S si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, care va evalua severitatea reactiei si va lua masurile necesare.

Opriti administrarea Bronchicum Elixir S daca observati orice semn de alergie (hipersensibilitate).

Sarcina si alaptarea:

in cadrul utilizarii extinse a cimbrului ca medicament si ca aliment, nu au fost raportate riscuri pentru sarcina si alaptare. Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii clinice privind administrarea radacinei de ciubotica cucului si a cimbrului in timpul sarcinii si al alaptarii. Prin urmare, nu este recomandata administrarea Bronchicum Elixir S la gravide si la femeile care alapteaza.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: tinctura de cimbru (Tinctura Thymi) 1:2-2,5 (m/m) 5 g si tinctura de ciubotica cucului (Tinctura Primulae) 1:2-2,5 (m/m) 2,5 g.
 • Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sirop de zahar invertit, sirop de caramel, apa purificata

Mod de prezentare: flacon din sticla continand 100 ml (130 g) solutie orala.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml

Mai multe informatii
Indicat pentruTuse plina, productiva
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Bronchicum Elixir S soluţie orală

Tinctură de cimbru/tinctură de ciuboţica cucului

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după câteva zile de tratament nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Bronchicum Elixir S şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bronchicum Elixir S

 3. Cum să luaţi Bronchicum Elixir S

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Bronchicum Elixir S

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii suplimentare

1.         Ce este Bronchicum Elixir S şi pentru ce se utilizează

Bronchicum Elixir S este un medicament din plante (fitoterapeutic), sub formă de soluţie orală.

Acest medicament este indicat în caz de răceală cu afectarea tractului respirator şi de bronşită acută, manifestată prin: tuse şi obstrucţie bronşică prin secreţie de mucus vâscos.

2.         Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bronchicum Elixir S

Nu luaţi Bronchicum Elixir S

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la cimbru, rădăcină de ciuboţica cucului, la alte plante din familia Labiatae (sau Lamiaceae) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Bronchicum Elixir S, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă tusea persistă este necesar consult medical.

Dacă apar dispnee (dificultăţi de respiraţie), febră mai mare de 39°C, spută (expectoraţie) purulentă sau cu sânge, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi

Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii la copii cu vârsta sub 1 an. Din acest motiv, nu se recomandă administrarea Bronchicum Elixir S la această grupă de vârstă. Utilizarea acestui medicament nu este recomandată la copii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 4 ani fără supraveghere medicală.

Bronchicum Elixir S împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

În cadrul utilizării extinse a cimbrului ca medicament şi ca aliment, nu au fost raportate riscuri pentru sarcină şi alăptare. Nu sunt disponibile rezultate specifice din studii clinice privind administrarea rădăcinii de ciuboţica cucului şi a cimbrului în timpul sarcinii şi al alăptării. Prin urmare, nu este recomandată administrarea Bronchicum Elixir S la gravide şi la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bronchicum Elixir S la dozele recomandate nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Se va ţine cont de conţinutul în alcool etilic al medicamentului.

Bronchicum Elixir S conţine alcool etilic 4,9%

Acest lucru trebuie avut în vedere la gravide sau la femeile care alăptează, grupuri sensibile la alcool inclusiv alcoolici, copii şi grupuri cu risc crescut, cum sunt persoane cu boli hepatice, epilepsie sau cu afecţiuni sau leziuni cerebrale.

Datorită conţinutului în alcool, acest medicament poate fi dăunător persoanelor cu etilism (alcoolism cronic).

Bronchicum Elixir S conţine zahăr și zahăr invertit

Acest medicament conţine 2,06 g zahăr/doza de 5 ml și 2,46 g amestec de fructoză și glucoză/doza de 5 ml (zahăr invertit). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

5 ml soluţie orală corespund la 0,38 unităţi de pâine albă (bread units, BU). Valoare calorică: 77 kJ = aproximativ 18 kcal pentru 5 ml soluţie orală. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

Bronchicum Elixir S conţine benzoat de sodiu

Acest medicament conţine benzoat de sodiu 0,18 mg. Benzoaţii de sodiu pot creşte riscul de producere a icterului (îngălbenire a pielii și a albului ochilor) la nou-născuţi (cu vârsta până la 4 săptămâni).

Bronchicum Elixir S conţine sodiu

Acest medicament conține sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) per doză, adică practic „nu conţine sodiu”.

3.         Cum să luaţi Bronchicum Elixir S

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu farmacistul sau cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Pe parcursul unei zile, luaţi medicamentul la intervale regulate.

Dacă farmacistul sau medicul dumneavoastră nu vă recomandă altfel, dozele recomandate sunt:

Copii între 1 şi 4 ani (aproximativ 8 - 16 kg): 2,5 ml soluţie orală de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate.

Copii peste 4 ani, adolescenţi şi adulţi: 5 ml soluţie orală de maximum 6 ori pe zi, la intervale regulate.

Soluţia se administrează cu ajutorul măsurii dozatoare, care prezintă gradaţii corespunzătoare. Se recomandă să se agite flaconul înainte de utilizare.

Durata tratamentului

Durata tratamentului depinde de tipul şi durata afecţiunii. Dacă simptomele nu se ameliorează după câteva zile de tratament sau se înrăutăţesc, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Pentru informaţii suplimentare privind doza şi durata tratamentului adresaţi-vă farmacistului sau medicului dumneavoastră. Luaţi în considerare informaţiile de la pct. 2 şi pct. 4.

Dacă aveţi impresia că efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să vă adresaţi farmacistului sau medicului dumneavoastră.

Dacă luați mai mult Bronchicum Elixir S decât trebuie

Dacă aţi luat cantităţi mai mari de Bronchicum Elixir S decât cele recomandate, reacţiile adverse prezentate mai jos pot fi mai intense. Nu au fost descrise simptome de supradozaj cu cimbru. Doze excesive de extract lichid din rădăcina de ciuboţica cucului pot provoca greaţă, vărsături şi diaree. În aceste situaţii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. La copii, ingerarea unor cantităţi mai mari poate determina simptome de intoxicaţie cu alcool etilic.

Dacă credeți că ați luat prea mult Bronchicum Elixir S, solicitați ajutor medical imediat.

Dacă uitați să luaţi Bronchicum Elixir S

În cazul în care aţi uitat să luaţi o doză: luaţi o doză cât mai curând (dacă nu se apropie momentul următoarei doze) şi apoi continuaţi conform recomandărilor. Totuşi, dacă aţi uitat să luaţi Bronchicum Elixir S o zi întreagă, nu luaţi dozele uitate şi continuaţi tratamentul ca de obicei, în ziua următoare.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.         Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

 • tulburări gastro-intestinale cum sunt crampe abdominale, greaţă, vărsături şi diaree.

Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

 • reacţii alergice (de hipersensibilitate), cum sunt exantem, urticarie sau umflarea feţei, a limbii sau a cavităţii oro-faringiene (angioedem) asociată cu dispnee (dificultăţi de respiraţie)

Reacții adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

 • tulburări gastrice

 • șoc anafilactic

În cazul în care observaţi oricare dintre reacţiile adverse menţionate, în special umflarea feţei, a limbii sau a cavităţii oro-faringiene (angioedem), opriţi administrarea Bronchicum Elixir S şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea reacţiei şi va lua măsurile necesare.

Opriţi administrarea Bronchicum Elixir S dacă observaţi orice semn de alergie (hipersensibilitate).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează Bronchicum Elixir S

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bronchicum Elixir S

 • Substanţele active sunt: tinctură de cimbru (Tinctura Thymi) 1:2-2,5 (m/m) 5 g şi tinctură de

ciuboţica cucului (Tinctura Primulae) 1:2-2,5 (m/m) 2,5 g.

 • Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sirop de zahăr invertit, sirop de caramel, apă purificată.

Cum arată Bronchicum Elixir S şi conţinutul ambalajului

Soluţie orală limpede sau slab opalescentă, de culoare brun-roșcat până la brun închis.

Cutie cu un flacon din sticlă de tip III, incoloră, conținând 100 ml (130 g) soluţie orală, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii, constituit din capac din PP, cu un strat interior din PE/Al/PE şi o măsură dozatoare din PP, cu gradaţii pentru măsurarea volumelor la: 2,5 ml; 5,0 ml; 7,5 ml; 10 ml; 12,5 ml; 15 ml.

Bronchicum Elixir S conţine extracte din plante; ocazional, în flacon pot fi observate sedimente sau opalescenţă dar acestea nu afectează eficacitatea preparatului.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE   ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Fabricantul

A. Nattermann & Cie. GmbH

Member of sanofi-aventis Group

Nattermannallee 1, 50829 Köln

Germania

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Opella Healthcare Romania S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36

Sigla SANOFI

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2021.

AfectiuneTuse
tip_produsNaturiste
SimptomeHipersecretie bronsica
Indicat pentruTuse plina, productiva
Functie produsProtector al sistemului respirator, Expectorant
adresabilitateUz general
Forma prezentareSolutie orala
BrandSanofi
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Bronchicum® Elixir S solutie orala x 100 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  24,84 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile

  Dicarbocalm® x 30 comprimate masticabile

  18,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  68,31 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Mucosolvan® 30 mg comprimate x 20 comprimate

  Mucosolvan® 30 mg comprimate x 20 comprimate

  23,49 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Dulcolax® 5 mg drajeuri gastrorezistente x 30 drajeuri

  Dulcolax® 5 mg drajeuri gastrorezistente x 30 dra...

  23,76 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Puressentiel - Respiratory spray aerian pentru decongestionarea cailor respiratorii cu 19 uleiuri esentiale 20ml

  Puressentiel - Respiratory spray aerian pentru dec...

  32,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de portocale 100ml

  Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de portoca...

  21,97 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. GripVis spray pentru gat 20ml

  GripVis spray pentru gat 20ml

  40,79 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Plantusin usureaza expectoratia (R16) 15caps.moi

  Fares - Plantusin usureaza expectoratia (R16) 15ca...

  23,79 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Herbagetica - Inflant+Curcumin oferta 60+60 caps

  Herbagetica - Inflant+Curcumin oferta 60+60 caps

  73,38 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu