Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g

Cod: W63944001
Brand: Sanofi
Status:
Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g este un medicament care se aplica local pentru calmarea durerilor musculare si articulare.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

22,46 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g

Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g este un medicament care se aplica local pentru calmarea durerilor musculare si articulare.

Indicatii:

FINALGON contine doua substante nonivamid = vanilamida acidului nonilic si nicoboxil = butoxietilesterul acidului nicotinic, care au efecte complementare ce ii confera dupa aplicarea pe piele efecte de calmare a durerii, revulsive si de incalzire.

Este utilizat in:

 • artrita, artralgii si mialgii reumatice;
 • leziuni produse in practicarea sportului, contuzii si entorse/luxatii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare;
 • lumbago, nevrita (inflamarea unui nerv), sciatica, bursita (inflamatia unei burse, un sac / o punga plina cu lichid in apropierea unei articulatii / incheieturi) si tenosinovita (inflamarea unui tendon si a invelisului sau);
 • tratament revulsiv local in tulburari circulatorii periferice (aplicarea unei substante pe piele care sa activeze/intensifice circulatia sanguina).
 • dureri acute nespecifice lombare
 • stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii inainte de prelevarea unei probe de sange.

Mod de administrare:

Incepeti tratamentul cu cel mult 1/2 cm (aproximativ cat un bob de mazare) unguent FINALGON pentru o suprafata de dimensiunea mainii. Nu utilizati mai mult de 1 cm unguent pentru o suprafata de dimensiunea mainii (circa 10cm x20cm) la o aplicare.

Intindeti unguentul FINALGON usor pe suprafata afectata, folosind aplicatorul inclus in ambalaj. Dupa utilizarea FINALGON, mainile trebuie spalate cu sapun si apa din abundenta.
FINALGON unguent trebuie folosit la nevoie, maxim pana la de 2 – 3 ori pe zi.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati FINALGON

 • daca sunteti alergic la nonivamid (vanilamida acidului nonilic), nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic) sau la oricare dintre celelalte componente.
 • daca aveti o piele foarte sensibila
 • pe rani, inflamatii ale pielii sau in caz de afectiuni cutanate – nu trebuie sa aplicati FINALGON pe aceste zone ale pielii.

Datorita intensificarii circulatiei sanguine la nivelul pielii induse de FINALGON, la locul de aplicare al unguentului pot sa apara roseata, senzatie de caldura, mancarime si arsura. Aceste simptome pot fi accentuate, indeosebi in cazul in care cantitatea aplicata de FINALGON este prea mare sau daca FINALGON se aplica printr-un masaj prea intens pe tegumente.
Daca FINALGON se administraza in exces sau se freaca prea intens pe piele, pot sa apara vezicule/basici pe piele.

Reactii adverse posibile:

Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti): senzatie de arsura, inrosirea pielii (eritem), mancarime, senzatie de caldura.

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti): eruptii cutanate.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii alergice cu progres rapid, care pun viata in pericol (reactii anafilactice), hipersensibilitate,  senzatie de intepaturi (parestezie), pustule la locul de aplicatie, reactii cutanate locale, basici, edem facial/umflarea fetei, urticarie.

Sarcina si alaptarea:

Datorita absentei datelor privind efectele administrarii FINALGON in timpul sarcinii si alaptarii, utilizarea medicamentului in aceste perioade nu este recomandata.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: nonivamid (vanilamida acidului nonilic) si nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic). Un gram unguent contine nonivamid 4 mg si nicoboxil 25 mg
 • Celelalte componente sunt: adipat de diizopropil, dioxid de siliciu coloidal, vaselina alba, acid sorbic, ulei de citronela de Ceylon, apa purificata

Mod de prezentare: tub cu 20 g unguent.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
AfectiuneInflamatii si dureri
SimptomeDurere musculara
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Calmarea durerilor articulare
adresabilitateUz general
Forma prezentareUnguent
BrandSanofi
Zona corpMuschi

Prospect Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

FINALGON 4 mg/25 mg pe gram unguent

Nonivamid (vanilamida acidului nonilic) /Nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic)

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală . Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este FINALGON şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi FINALGON
 3. Cum să utilizaţi FINALGON
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează FINALGON
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.         Ce este FINALGON şi pentru ce se utilizează

FINALGON conţine două substanţe nonivamid = vanilamida acidului nonilic şi nicoboxil = butoxietilesterul acidului nicotinic, care au efecte complementare ce îi conferă după aplicarea pe piele efecte de calmare a durerii, revulsive şi de încălzire.

Este utilizat în

 • artrită, artralgii şi mialgii reumatice;
 • leziuni produse în practicarea sportului, contuzii şi entorse/luxaţii, dureri musculare provocate de un efort fizic prea mare;
 • lumbago, nevrită (inflamarea unui nerv), sciatică, bursită (inflamaţia unei burse, un sac / o pungă plină cu lichid în apropierea unei articulaţii / încheieturi) şi tenosinovită (inflamarea unui tendon şi a învelişului său);
 • tratament revulsiv local în tulburări circulatorii periferice (aplicarea unei substanţe pe piele care să activeze/intensifice circulaţia sanguină).
 • Dureri acute nespecifice lombare
 • Stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii înainte de prelevarea unei probe de sânge.

 

2.         Ce trebuie să ştiţi înainte utilizaţi FINALGON

Nu utilizaţi FINALGON

 • dacă sunteţi alergic la nonivamid (vanilamida acidului nonilic), nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6).
 • dacă aveţi o piele foarte sensibilă
 • pe răni, inflamaţii ale pielii sau în caz de afecţiuni cutanate – nu trebuie să aplicaţi FINALGON pe aceste zone ale pielii.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi FINALGON, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Datorită intensificării circulaţiei sanguine la nivelul pielii induse de FINALGON, la locul de aplicare al unguentului pot să apară roşeaţă, senzaţie de căldură, mâncărime şi arsură. Aceste simptome pot fi accentuate, îndeosebi în cazul în care cantitatea aplicată de FINALGON este prea mare sau dacă FINALGON se aplică printr-un masaj prea intens pe tegumente.

Dacă FINALGON se administrază în exces sau se freacă prea intens pe piele, pot să apară vezicule/băşici pe piele.

După aplicarea unguentului FINALGON trebuie să vă spălati mâinile imediat şi trebuie să fiţi atenţi să evitaţi răspândirea unguentului pe suprafeţele sănătoase sau pe alte persoane.

Aveţi grijă ca FINALGON să nu vină în contact cu ochii, nasul sau cavitatea bucală. Dacă acest lucru se întâmplă, se poate produce o tumefiere a feţei tranzitorie, dureri la nivelul feţei, iritaţii ale zonei albe a ochilor, înroşirea ochilor, senzaţie de arsură oculară, tulburări vizuale, disconfort oral şi stomatită (inflamarea mucoasei bucale).

Pacienţii nu trebuie să facă baie sau duş fierbinte înainte de sau după aplicarea FINALGON. Chiar la câteva ore după aplicarea FINALGON, efectul de înroşire a pielii şi senzaţia intensă de căldură pot fi intensificate prin transpiraţii sau acoperirea suprafeţei tratate cu un material ocluziv.

Alte medicamente și FINALGON

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni ale FINALGON cu alte medicamente administrate fie local, fie sistemic.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Datorită absenţei datelor privind efectele administrării FINALGON în timpul sarcinii şi alăptării, utilizarea medicamentului în aceste perioade nu este recomandată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt disponibile date din studii privind efectele FINALGON asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

FINALGON conţine acid sorbic care poate produce reacţii cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).

 

3.          Cum să utilizaţi FINALGON 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Începeți tratamentul cu cel mult 1/2 cm (aproximativ cât un bob de mazăre) unguent FINALGON pentru o suprafaţă de dimensiunea mâinii. Nu utilizați mai mult de 1 cm unguent pentru o suprafaţă de dimensiunea mâinii (circa 10cm x20cm) la o aplicare.

Tratamentul trebuie început întotdeauna cu o doză foarte mică de FINALGON, care se aplică pe o suprafaţă foarte mică de piele pentru a testa reactivitatea individuală. Răspunsul la FINALGON este foarte diferit şi unele persoane au nevoie doar de o aplicare foarte uşoară a unguentului pentru a obţine o ușoară senzație de încălzire, în timp ce la alte persoane acestă senzație poate foarte slabă sau efectul de ușoară încălzire poate fi absent.

Întindeţi unguentul FINALGON uşor pe suprafaţa afectată, folosind aplicatorul inclus în ambalaj. După utilizarea FINALGON, mâinile trebuie spălate cu săpun şi apă din abundenţă.

FINALGON unguent trebuie folosit la nevoie, maxim până la de 2 – 3 ori pe zi.

Copii și adolescenți

Nu există date disponibile referitoare la utilizarea FINALGON la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Stimularea fluxului sanguin la nivelul pielii înainte de prelevarea unei probe de sânge.

Pentru a vă pregăti pentru prelevarea unei probe de sânge medicul dumneavoastră va aplica 1-2 cm unguent pe suprafața de unde se intenționează a se recolta proba (lobul urechii sau pulpa degetului) cu aproximativ 10 minute înainte de recoltare și-l va masa pîna la absobția completă în piele. Înainte de recoltarea probei de sânge medicul va înlătura surpusul de unguent și va dezinfecta zona.

Aveți grijă să nu atingeți zona tratată cu unguent pentru a evita ca acesta să fie transferat pe alte zone ale pielii sau pe alte persoane.

Sigiliul de aluminiu de la capătul tubului trebuie perforat complet cu un obiect ascuţit.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din FINALGON

Dacă utilizaţi mai mult FINALGON decât trebuie, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă s-a aplicat o cantitate prea mare de FINALGON, efectul ar putea fi diminuat prin ştergerea pielii cu ajutorul unui tampon cu ulei (de exemplu ulei alimentar) sau cremă grasă.

După o utilizare în exces de FINALGON, intensificarea circulaţiei sanguine poate fi exacerbată şi se pot agrava efectele adverse. Administrarea în exces poate duce la apariţia de vezicule pe porţiunile de piele pe care a fost administrat FINALGON.

Un supradozaj cu FINALGON poate produce de asemenea înroşirea părţii superioare a corpului, creşterea temperaturii corporale, bufeuri, intensificarea circulaţiei sanguine până la apariţia unei senzaţii dureroase şi scăderea tensiunii arteriale.

Dacă uitaţi să utilizaţi FINALGON

Dacă uitaţi să utilizaţi FINALGON, utilizaţi FINALGON imediat ce vă reamintiţi dar nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi FINALGON

FINALGON trebuie utilizat numai la nevoie şi se va înceta administrarea după ameliorarea simptomelor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.         REACŢII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, astfel:

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

 • senzaţie de arsură
 • înroșirea pielii (eritem)
 • mâncărime
 • senzaţie de căldură

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi)

 • erupţii cutanate

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • reacții alergice cu progres rapid, care pun viața în pericol (reacții anafilactice)
 • hipersensibilitate
 • senzație de înțepături (parestezie)
 • tuse
 • dificultăți în respirație
 • pustule la locul de aplicaţie
 • reacţii cutanate locale
 • bășici
 • edem facial/umflarea feței
 • urticarie

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Deasemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

5.         Cum se păstrează FINALGON

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 • Substanţele active sunt: nonivamid (vanilamida acidului nonilic) şi nicoboxil (butoxietilesterul acidului nicotinic). Un gram unguent conţine nonivamid 4 mg şi nicoboxil 25 mg
 • Celelalte componente sunt: adipat de diizopropil, dioxid de siliciu coloidal, vaselină albă, acid sorbic, ulei de citronela de Ceylon, apă purificată

Cum arată FINALGON şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g unguent şi un aplicator.

FINALGON se prezintă sub formă de unguent omogen, aproape incolor sau cu uşoară tentă brună, transparent sau uşor opac, aproape moale, cu miros de ulei de citronela.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE   ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Fabricantul

Globopharm Pharmazeutische Productions-und Handelsgesellschaft mbH

Breitenfurter Strasse 251

A-1230 Viena, Austria

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi Romania SRL

Tel: +40 21 317 31 36

{sigla Sanofi}

Acest prospect a fost aprobat în Iunie, 2021

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Antinevralgic P 20compr

  Antinevralgic P 20compr

  13,57 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Magne B6 60draj

  Magne B6 60draj

  36,17 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Sanofi Magnevie Stress Resist x 30compr.film

  Sanofi Magnevie Stress Resist x 30compr.film

  31,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Magnevie Immunity 30compr.

  Magnevie Immunity 30compr.

  30,56 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Dicarbocalm® Control 20 mg x 14 comprimate gastrorezistente

  Dicarbocalm® Control 20 mg x 14 comprimate gastro...

  46,68 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Fares - Ceai ghimpe 20plicuri

  Fares - Ceai ghimpe 20plicuri

  3,75 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Urinex 24 capsule moi gastrorezistente

  Urinex 24 capsule moi gastrorezistente

  24,02 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fares - Ceai scoarta de salcie 50g

  Fares - Ceai scoarta de salcie 50g

  5,32 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Renalex solutie (U65) 10ml

  Fares - Renalex solutie (U65) 10ml

  14,69 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Amniocen - Decasept lamaie 24compr.

  Amniocen - Decasept lamaie 24compr.

  10,51 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos