Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml

Cod: W63410001
Brand: GSK
Status:
Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml se utilizeaza pentru a ameliora congestia nazala si rinoreea din diferite afectiuni ale tractului respirator superior, precum raceala, rinita si sinuzita.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

20,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml

Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml se utilizeaza pentru a ameliora congestia nazala si rinoreea din diferite afectiuni ale tractului respirator superior, precum raceala, rinita si sinuzita.

Indicatii:

Vibrocil picaturi nazale contine ca substante active un decongestionant nazal (fenilefrina) si un antihistaminic (maleat de dimetinden).
Vibrocil picaturi nazale asigura ameliorarea rapida si de durata a congestiei nazale si a nasului care curge, simptome prezente intr-o mare varietate de boli infectioase sau alergice ale tractului respirator superior. El ajuta la eliberarea cailor nazale, usurand senzatia de nas congestionat si incarcat. Vibrocil picaturi nazale nu interfera cu activitatea cililor nazali.

Vibrocil picaturi nazale este folosit pentru a ameliora congestia nazala din raceli, rinite acute si cronice, febra fanului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casa, blana de animale etc.), rinite vasomotorii si sinuzite.
Vibrocil picaturi nazale poate fi folosit si ca tratament adjuvant in cazul otitelor.

Vibrocil picaturi nazale poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra pentru ingrijrea pre- si postoperatorie in cazul interventiilor chirurgicale nazale.

Mod de administrare:

Copii cu varsta sub 1 an: nu este recomandat.
Copii cu varsta intre 1 si 6 ani (sub supravegherea unui adult): 1-2 picaturi administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.
Copii cu varsta intre 6 si 12 ani (sub supravegherea unui adult): 3-4 picaturi administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.
Adolescenti cu varsta peste 12 ani si adulti: 3-4 picaturi administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Vibrocil picaturi nazale daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la fenilefrina, la maleat de dimetinden sau la oricare dintre componentele acestui medicament;
 • luati sau ati luat in ultimele 14 zile un medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala ce contine un inhibitor de monoaminoxidaza (inhibitori MAO, folositi pentru depresie sau afectiuni psihiatrice);
 • suferiti de rinita atrofica (o afectiune a mucoasei nazale manifestata prin inflamatie cronica si formarea de cruste);
 • suferiti de glaucom cu unghi ingust (presiune crescuta in ochi).
Reactii adverse posibile:

Unele reactii adverse la Vibrocil picaturi nazale sunt rare ( pot afecta pana la 1 din 1000 de pacienti): disconfort nazal, uscaciune nazala, sangerare nazala si senzatie de arsura la locul de administrare.

Sarcina si alaptarea:

Vibrocil picaturi nazale nu trebuie folosit in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt fenilefrina si maleatul de dimetinden.
 • Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, fosfat disodic anhidru, acid citric monohidrat, sorbitol, esenta de lavanda deterpenata si apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 15 ml picaturi nazale, solutie.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDecongestionant nazal
AfectiuneORL
Tip produsFara alcool
SimptomeOtita
Indicat pentruDecongestionant nazal
Functie produsAntialergic, Decongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentarePicaturi
BrandGSK
Zona corpNas
GamaVibrocil

Prospect Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

VIBROCIL 2,5 mg/0,25 mg/ml picături nazale, soluţie 
Fenilefrină/ Maleat de dimetinden 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Vibrocil picături nazale cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. 
-  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile. 
-  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

În acest prospect găsiţi: 

 1. Ce este Vibrocil picături nazale şi pentru ce se utilizează 
 2. Înainte să utilizaţi Vibrocil picături nazale 
 3. Cum să utilizaţi Vibrocil picături nazale 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Vibrocil picături nazale 
 6. Informaţii suplimentare 

1. CE ESTE VIBROCIL PICĂTURI NAZALE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Vibrocil picături nazale conţine ca substanţe active un decongestionant nazal (fenilefrină) şi un antihistaminic (maleat de dimetinden).
Vibrocil picături nazale asigură ameliorarea rapidă şi de durată a congestiei nazale şi a nasului care curge, simptome prezente într-o mare varietate de boli infecţioase sau alergice ale tractului respirator superior. El ajută la eliberarea căilor nazale, uşurând senzaţia de nas congestionat şi încărcat. Vibrocil picături nazale nu interferă cu activitatea cililor nazali. 
Vibrocil picături nazale este folosit pentru a ameliora congestia nazală din răceli, rinite acute şi cronice, febra fânului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casă, blana de animale etc.), rinite vasomotorii şi sinuzite.
Vibrocil picături nazale poate fi folosit şi ca tratament adjuvant în cazul otitelor. 
Vibrocil picături nazale poate fi prescris de către medicul dumneavoastră pentru îngrijrea pre- şi postoperatorie în cazul intervenţiilor chirurgicale nazale.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 7 zile de tratament. 

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI VIBROCIL PICĂTURI NAZALE 

Nu utilizaţi Vibrocil picături nazale dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră: 
‐  sunteţi alergic (hipersensibil) la fenilefrină, la maleat de dimetinden sau la oricare dintre componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6); 
‐  luaţi sau aţi luat în ultimele 14 zile un medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală ce conţine un inhibitor de monoaminoxidază (inhibitori MAO, folosiţi pentru depresie sau afecţiuni psihiatrice); dacă nu sunteţi sigur că medicamentul eliberat pe bază de prescripţie pe care îl luaţi conţine un inhibitor MAO, întrebaţi-l pe medicul sau pe farmacistul dumneavoastră înainte de a utiliza Vibrocil picături nazale. 
‐  suferiţi de rinită atrofică (o afecţiune a mucoasei nazale manifestată prin inflamaţie cronică şi formarea de cruste); 
‐  suferiţi de glaucom cu unghi îngust (presiune crescută în ochi). 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vibrocil picături nazale 
Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Vibrocil picături nazale dacă aveţi oricare 
dintre următoarele probleme medicale: 
‐  boli de inimă 
‐  tensiune arterială crescută 
‐  tiroidă hiperactivă 
‐  diabet zaharat 
‐  prostată mărită, deoarece tratamentul ar putea conduce la retenţie urinară 
‐  epilepsie
Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, nu folosiţi Vibrocil picături nazale înainte de a vorbi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră.
Ca şi alte produse pentru desfundarea nasului, Vibrocil picături nazale poate conduce la tulburări ale somnului, ameţeli, tremurături la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi-vă medicul dacă aceste semne devin supărătoare.
Vibrocil picături nazale nu ar trebui folosit pentru mai mult de 7 zile consecutive. Dacă simptomele persistă, consultaţi un medic. Utilizarea prelungită sau excesivă ar putea determina reapariţia sau agravarea congestiei nazale.
Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la vârstnici.
Vibrocil picături nazale nu este destinat utilizării în ochi sau în gură. 

Copii şi adolescenţi 
Vibrocil picături nazale nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an.
Vibrocil picături nazale trebuie administrat sub supravegherea unui adult în cazul copiilor cu vârsta între 1 şi 12 ani. 

Utilizarea altor medicamente 
Spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua alte medicamente, în special: 
‐  Inhibitori de monoaminoxidază (IMAO), folosiţi pentru a trata depresia şi boala Parkinson: nu utilizaţi Vibrocil picături nazale dacă aţi luat IMAO în ultimele 14 zile. 
‐  Medicamente antidepresive, folosite pentru a trata depresia, cum ar fi antidepresivele triciclice şi tetraciclice. 
‐  Medicamente folosite pentru a trata tensiunea arterială crescută, cum ar fi beta-blocantele. Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, inclusiv dintre cele obţinute fără prescripţie medicală. 

Sarcina şi alăptarea 
Vibrocil picături nazale nu trebuie folosit în timpul sarcinii şi alăptării.
Dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi, credeţi că sunteţi însărcinată sau planificaţi să aveţi un copil, adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Nu există date disponibile cu privire la efectul Vibrocil picături nazale asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, este puţin probabil ca Vibrocil picături nazale să aibă vreun efect asupra acestei capacităţi. 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI VIBROCIL PICĂTURI NAZALE 

Utilizaţi întotdeauna Vibrocil picături nazale exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul sau farmacistul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doze 

Copii cu vârsta sub 1 an: nu este recomandat.
Copii cu vârsta între 1 şi 6 ani (sub supravegherea unui adult): 1-2 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani (sub supravegherea unui adult): 3-4 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi.
Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi: 3-4 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi. 

Mod de administrare 
Vibrocil picături nazale trebuie utilizat după ce v-aţi suflat nasul.
Înclinaţi-vă capul pe spate în timp ce staţi în picioare sau în şezut. Dacă staţi întins pe pat, trebuie să vă atârnaţi capul pe marginea patului. Aplicaţi picăturile în fiecare nară şi ţineţi capul înclinat pe spate timp de câteva minute pentru a permite medicamentului să se distribuie în nas. 

Dacă aţi utilizat mai mult Vibrocil picături nazale decât trebuie 
Dacă aţi aplicat prea mult Vibrocil picături nazale sau în cazul ingestiei accidentale, contactaţi imediat un medic sau un farmacist. 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Vibrocil picături nazale 
Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, Vibrocil picături nazale poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Unele reacţii adverse la Vibrocil picături nazale sunt rare ( pot afecta până la 1 din 1000 de pacienţi): disconfort nazal, uscăciune nazală, sângerare nazală şi senzaţie de arsură la locul de administrare. 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ VIBROCIL PICĂTURI NAZALE 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Vibrocil picături nazale după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe flacon după EXP:. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE 

Ce conţine Vibrocil picături nazale 
‐  Substanţele active sunt fenilefrina şi maleatul de dimetinden. 
‐  Celelalte componente sunt: clorură de benzalconiu, fosfat disodic anhidru, acid citric monohidrat, sorbitol, esenţă de lavandă deterpenată şi apă purificată. 

Cum arată Vibrocil picături nazale şi conţinutul ambalajului 
Soluţie limpede incoloră spre slab gălbuie disponibilă în flacoane de sticlă brună a câte 15 ml prevăzute cu pipetă. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ 
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L.
Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One
Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România 

Fabricant 
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE GmbH & Co. KG
Barthstraße 4, 80339 München, Germania 

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie, 2019.  

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Vibrocil® 2,5 mg/0,25 mg/ml picaturi nazale, solutie x 15 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Himalaya - Koflet-H Ghimbir 12pastile

  Himalaya - Koflet-H Ghimbir 12pastile

  17,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Zdrovit - Salviasept Kids Gat Acadele 6buc

  Zdrovit - Salviasept Kids Gat Acadele 6buc

  26,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Faringo Intensiv® 8,75 mg pastile x 16 pastile

  Faringo Intensiv® 8,75 mg pastile x 16 pastile

  13,25 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Irigator - Nr. 9 Pentru adulti si copii 240ml

  Irigator - Nr. 9 Pentru adulti si copii 240ml

  20,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Orocalmin cu aroma de portocala si miere 3 mg x 20 pastile

  Orocalmin cu aroma de portocala si miere 3 mg x 20...

  19,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Theraflu Max raceala si tuse 1000mg 10plicuri

  Theraflu Max raceala si tuse 1000mg 10plicuri

  36,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Advil® ultra 200 mg x 10 capsule moi

  Advil® ultra 200 mg x 10 capsule moi

  15,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Vibrocil® Duo 0,5 mg/ml+0,6 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  Vibrocil® Duo 0,5 mg/ml+0,6 mg/ml spray nazal, so...

  21,48 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Theraflu® Extra raceala si gripa pulbere pentru solutie orala x 10 plicuri

  Theraflu® Extra raceala si gripa pulbere pentru s...

  29,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Theraflu® Sinus raceala si gripa x 10 plicuri

  Theraflu® Sinus raceala si gripa x 10 plicuri

  26,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos