Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Sinupret® sirop 100ml

Cod: W66107001
Brand: Bionorica
Status:

Sinupret® sirop 100ml se administreaza in tratamentul inflamatiilor acute si cronice ale sinusurilor paranazale.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

37,65 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Sinupret® sirop 100ml

Sinupret® sirop 100ml se administreaza in tratamentul inflamatiilor acute si cronice ale sinusurilor paranazale.

Indicatii:

Sinupret sirop este un medicament din plante pentru tratamentul inflamatiilor acute si cronice ale sinusurilor paranazale.

Este indicat la copii incepand cu varsta de 2 ani, adolescenti si adulti.

Mod de administrare:

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani: 2,1 ml de 3 ori pe zi
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 11 ani: 3,5 ml de 3 ori pe zi
Adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste: 7 ml de 3 ori pe zi

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Sinupret sirop daca sunteti alergic la radacina de gentiana, parti aeriene de verbina, parti aeriene de macris, flori de soc, flori de ciubotica-cucului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse mai putin frecvente:
Tulburari gastro-intestinale (de exemplu, dureri de stomac, greata).

Cu frecventa necunoscuta:
reactii alergice (umflarea buzelor, limbii, gatului si/sau laringelui cu ingustarea cailor respiratorii (angioedem), dificultati la respiratie, umflarea fetei).
In cazul aparitiei primelor semne de reactii de hipersensibilitate sau reactii alergice, opriti administrarea de Sinupret sirop si adresati-va medicului dumneavoastra.

Sarcina si alaptarea:

Din motive de siguranta, Sinupret sirop se va administra in timpul sarcinii si in perioada de alaptare doar dupa o evaluare stricta a raportului risc-beneficiu de catre medicul dumneavoastra.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: extract din gentiana (radacina), verbina (iarba), macris (iarba), soc (floare), ciubotica-cucului (floare cu caliciu). Un ml sirop contine: 416,8 mg extract (proportia medicament/extract 1:38,5) din radacina de gentiana (Gentianae radix), taiata; iarba de verbina (Verbenae herba), taiata; iarba de macris (Rumicis herba), taiata; flori de soc (Sambuci flos), macinate; flori de ciubotica-cucului cu caliciu (Primulae flos cum calycibus), taiate; (1:3:3:3:3);
 • Celelalte componente sunt: maltitol lichid, aroma de cirese.

Mod de prezentare: flacon continand 100 ml sirop.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneORL
PROMOTII ACTIVEEsentiale in gripa si COVID
Tip produsNaturiste
SimptomeNas infundat (obstructie nazala)
Indicat pentruDureri la nivelul sinusurilor (sinuzita)
Functie produsAntiinflamator
adresabilitateUz general
Forma prezentareSirop
BrandBionorica
Zona corpSistemic
GamaSinupret

Prospect Sinupret® sirop 100ml

Sinupret Sirop

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-        Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-        Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-        Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-        Dacă după 7-14 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Sinupret Sirop şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Sinupret Sirop
 3. Cum să utilizaţi Sinupret Sirop
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Sinupret Sirop
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1. Ce este Sinupret Sirop și pentru ce se utilizează

Sinupret Sirop este un medicament din plante utilizat în tratamentul inflamațiilor acute și cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale. Este indicat copiilor începând cu vârsta de 2 ani, adolescenților și adulților.

 1. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Sinupret Sirop

Nu utilizați Sinupret Sirop

- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la rădăcină de gențiană, iarbă de verbină, iarbă de măcriș, flori de soc, flori de ciuboțica-cucului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

Vă rugăm să vă adresați medicului dacă simptomele durează mai mult de 7-14 zile, se înrăutățesc sau revin periodic și/sau dacă apar simptome ca sângerări nazale, febră persistentă, secreții nazale purulente sau simptome neclare.

În cazul pacienţilor care au gastrită sau la pacienţii cu stomac sensibil, acest medicament trebuie să se ia cu foarte mare precauţie. Este de preferat să luaţi Sinupret Sirop după mese şi cu un pahar cu apă.

Copii

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 2 ani, Sinupret Sirop nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Sinupret Sirop împreună cu alte medicamente

Până în prezent nu au fost raportate interacțiuni cu alte medicamente.

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Sinupret Sirop împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu este cazul.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Sinupret Sirop se va utiliza în timpul sarcinii și în perioada de alăptare doar după o strictă evaluare a raportului risc-beneficiu de către medic.

Datorită conținutului de alcool, dacă sunteți gravidă sau alăptați, utilizați Sinupret Sirop doar dacă nu puteți lua Sinupret drajeuri.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauții speciale.

Acest medicament conține maltitol lichid și 8% (V/V) alcool etilic, adică 0,44 g alcool la 7 ml, care este echivalent cu 11 ml bere sau 4 ml vin. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism. Acest lucru trebuie avut în vedere la gravide sau la femeile care alăptează, copii și grupuri cu risc crescut cum sunt pacienții cu boli ale ficatului sau epilepsie.

Acest medicament conține maltitol lichid. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

7 ml Sinupret Sirop conțin 5,5 g de maltitol lichid, echivalent a aproximativ 0,35 unități glucidice de carbohidrați. Trebuie să luați aceasta în considerare dacă respectați un regim alimentar indicat în diabet. Valoarea calorică a maltitolului este de 2,3 kcal/g. Maltitolul poate avea un ușor efect laxativ.

 1. Cum să utilizați Sinupret Sirop

Luaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată este de:

Vârsta

Doza în ml pentru o administrare

(se administrează de 3 ori pe zi)

Doza zilnică totală

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani

2,1 ml = 2,5 g

6,3 ml = 7,5 g (2,1 ml de 3 ori pe zi)

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani

3,5 ml = 4,2 g

10,5 ml =12,6 g

(3,5 ml de 3 ori pe zi)

Adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste

7,0 ml = 8,4 g

21,0 ml = 25,2 g

(7,0 ml de 3 ori pe zi)

 

Sinupret Sirop se administrează de 3 ori pe zi. Pentru dozarea corectă se folosește măsura dozatoare atașată flaconului ce prezintă gradații corespunzătoare.

Mod de administrare

Luați Sinupret Sirop de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara) cu ajutorul măsurii dozatoare, nediluat sau diluat cu puțină apă. Dacă este necesar, după ce se ia medicația se poate bea puțin lichid (fără alcool), de preferat un pahar cu apă. Sinupret Sirop poate fi administrat în timpul mesei, cu puțin lichid, sau independent de mese.

Dacă aveți un stomac sensibil, este recomandat să luați Sinupret Sirop după mese.

Pe parcursul păstrării se poate forma un sediment slab, ceea ce nu afectează calitatea medicamentului.

Agitați flaconul înainte de utilizare.

Vă rugăm să țineți cont de informațiile de la subpunctul „Atenționări și precauții”. Dacă nu a fost prescris altfel, durata tratamentului este de 7 - 14 zile.

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aveți impresia că efectul medicamentului este prea puternic sau prea slab.

Dacă utilizați mai mult Sinupret Sirop decât trebuie

Dacă ați luat mai mult Sinupret Sirop decât trebuie, vă rugăm să informați medicul, care va decide asupra oricăror măsuri necesare. Efectele adverse menționate mai jos pot fi mai pronunțate.

Dacă uitați să utilizați Sinupret Sirop

Dacă în mod accidental ați luat prea puțin sau ați uitat să luați Sinupret Sirop, nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuați să luați Sinupret Sirop așa cum v-a prescris medicul sau cum este descris în acest prospect.

Dacă încetați să utilizați Sinupret Sirop

Întreruperea tratamentului cu Sinupret Sirop se poate face în deplină siguranță.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvențe:

Foarte frecvente:   care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:   care afectează mai puțin de 1 din 10 pacienți

Mai puțin frecvente:       care afectează mai puțin de 1 din 100 pacienți

Rare: care afectează mai puțin de 1 din 1000 pacienți

Foarte rare:  care afectează mai puțin de 1 din 10000 pacienți

Cu frecvență necunoscută:        care nu poate fi estimată din datele disponibile

Reacții adverse mai puțin frecvente:

-        tulburări gastrointestinale (de exemplu dureri de stomac, greață);

-        reacții de hipersensibilitate (erupții pe piele, înroșirea pielii, mâncărime).

Cu frecvență necunoscută: reacții alergice (umflarea buzelor, limbii, gâtului și/sau laringelui cu îngustarea căilor respiratorii (angioedem), dificultăți la respirație, umflarea feței).

În cazul apariției primelor semne de reacții de hipersensibilitate opriți administrarea de Sinupret Sirop.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

 1. Cum se păstrează Sinupret Sirop

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon (etichetă), după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

După deschiderea flaconului a se păstra la temperaturi sub 25°C. A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Pe parcursul păstrării se poate forma un sediment slab, ceea ce nu afectează calitatea medicamentului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Sinupret Sirop

-        Substanțele active sunt: extract din gențiană (rădăcină), verbină (iarbă), măcriș (iarbă), soc (floare), ciuboțica-cucului (floare cu caliciu). Un ml sirop conține:

416,8 mg extract (proporția medicament/extract 1:38,5) din rădăcină de gențiană (Gentianae radix), tăiată; iarbă de verbină (Verbenae herba), tăiată; iarbă de măcriș (Rumicis herba), tăiată; flori de soc (Sambuci flos), măcinate; flori de ciuboțica-cucului cu caliciu (Primulae flos cum calycibus), tăiate; (1:3:3:3:3);

-        Celelalte componente sunt: maltitol lichid, aromă de cireșe.

Cum arată Sinupret Sirop și conținutul ambalajului

Sinupret Sirop se prezintă sub formă de lichid vâscos, limpede, de culoare brun deschis, cu gust dulce şi aromă de cireşe. Se poate forma un sediment slab pe perioada păstrării.

Este disponibil în cutii cu un flacon a 100 ml sirop, prevăzut cu măsură dozatoare cu gradații (2,1 ml; 3,5 ml; 7,0 ml).

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt, Germania

Telefon +49 9181 / 231-90

Fax    +49 9181 / 231-265

e-mail: info@bionorica.de

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2020.

Informații detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sinupret® sirop 100ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Loroblis Baby 30plic

  Loroblis Baby 30plic

  77,79 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Zdrovit - Clinsin Med Junior rezerve 30plicuri

  Zdrovit - Clinsin Med Junior rezerve 30plicuri

  16,29 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Faringo Intensiv® 8,75 mg pastile x 16 pastile

  Faringo Intensiv® 8,75 mg pastile x 16 pastile

  15,09 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Bixtonim XYLO® 1 mg/ml picaturi nazale, solutie 10 ml

  Bixtonim XYLO® 1 mg/ml picaturi nazale, solutie 1...

  13,05 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Physiomer spray hypertonic 135ml

  Physiomer spray hypertonic 135ml

  27,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  58,96 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  45,25 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Canephron® drajeuri x 60 drajeuri 

  Canephron® drajeuri x 60 drajeuri 

  44,77 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  30,07 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  71,85 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos