Facebook Pixel

Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri

Cod: W61533001
Brand: Bionorica
Status:
Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri se administreaza adultilor pentru tratamentul inflamatiilor acute ale sinusurilor paranazale.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

51,27 Lei TVA inclus

Descriere Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri

Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri se administreaza adultilor pentru tratamentul inflamatiilor acute ale sinusurilor paranazale.

Indicatii:

Sinupret acute drajeuri este un medicament obtinut din plante, care se utilizeaza la adulti pentru tratarea inflamatiilor acute si fara complicatii ale sinusurilor paranazale.

Mod de administrare:

Adultii trebuie sa ia 1 drajeu de 3 ori pe zi (maxim 3 drajeuri pe zi).

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Sinupret acute drajeuri daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • ati avut sau aveti ulcer gastric sau ulcer duodenal.
Sinupret acute drajeuri contine glucoza si (zahar) sucroza.
Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la anumite categorii de glucide, va rugam sa il intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane): tulburari gastrointestinale, cum sunt greata, flatulenta, diaree, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, durere la nivelul stomacului.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta 1 din 100 persoane): reactii locale de hipersensibilitate (de exemplu, eruptie pe piele, inrosire a pielii, mancarimi la nivelul pielii sau ochilor); ameteli.

Cu frecventa necunoscuta (care nu se poate estima pe baza datelor disponibile): reactii alergice severe (umflare a buzelor, limbii, gatului si/sau laringelui care determina ingustarea cailor respiratorii, aparitia dificultatilor la respiratie si umflare a fetei).
Daca apar primele semne ale reactiilor de hipersensibilitate, nu trebuie continuata administrarea Sinupret acute drajeuri.

Sarcina si alaptarea:

Din motive de siguranta, in timpul sarcinii trebuie evitata administrarea de Sinupret acute drajeuri. Nu se stie daca substantele active din Sinupret acute drajeuri sunt excretate in lapte la om. Sinupret acute drajeuri nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanța activa este extract uscat nativ (3-6:1) din radacina de gentiana (Gentiana lutea L.), flori de ciuboțica-cucului (Primula veris L.), iarba de macris (Rumex crispus L.), flori de soc (Sambucus nigra L.), iarba de verbina (Verbena officinalis L.) (1:3:3:3:3). Solventul I de extractie: etanol 51 % (m/m). Fiecare drajeu contine extract uscat nativ 160,00 mg.
 • Celelalte componente sunt: zahar (sucroza); talc; carbonat de calciu; celuloza microcristalina; maltodextrina; celuloza pulbere; hipromeloza; dextrina; accacia, uscat prin pulverizare; dioxid de siliciu coloidal hidrofob; dioxid de siliciu anhidru hidrofob; dioxid de titan glucoza lichida; stearat de magneziu [vegetal]; acid stearic; pulbere de clorofila 25% (contine complexe cu cupru ale clorofilinelor); Lac de aluminiu indigo carmin (contine indigotina și hidroxid de aluminiu); ceara carnauba; riboflavina.

Mod de prezentare: cutie continand 20 drajeuri.

 

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri la nivelul sinusurilor (sinuzita)
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Sinupret acute drajeuri

Substanță activă: extract uscat derivat din rădăcină de genţiană, flori de ciuboțica-cucului, iarbă de măcriş, flori de soc şi iarbă de verbină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 7-14 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Sinupret acute drajeuri şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sinupret acute drajeuri
 3. Cum să luaţi Sinupret acute drajeuri
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Sinupret acute drajeuri
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.          Ce este Sinupret acute drajeuri şi pentru ce se utilizează

Medicament din plante, care se utilizează la adulţi pentru tratarea inflamaţiilor acute şi fără complicaţii ale sinusurilor paranazale, însoțite de simptome cum sunt secreții nazale, nas înfundat, durere de cap, durere sau senzație de presiune la nivelul feței.

 

2.             Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Sinupret acute drajeuri

Nu luaţi Sinupret acute drajeuri

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6), sau
 • dacă aţi avut sau aveţi ulcer gastric sau ulcer

Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă apar sângerare nazală, febră, durere severă, secreții nazale purulente, tulburare de vedere, respectiv dacă faţa devine asimetrică sau dacă simţiţi amorţeală la nivelul feţei, deoarece aceste simptome sunt considerate a fi manifestări severe în toate formele de rino-sinuzită, necesitând examen medical de specialitate și tratament medical de urgență.

Adresați-vă medicului dacă simptomele persistă timp de peste 7-14 zile, dacă ele se înrăutăţesc sau reapar periodic.

În cazul pacienţilor care au gastrită și la pacienţii cu stomac sensibil, acest medicament trebuie administrat cu foarte mare precauţie. Este de preferat să luaţi Sinupret acute drajeuri după mese şi cu un pahar cu apă.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu se cunosc date suficiente în acest sens.

Sinupret acute drajeuri împreună cu alte medicamente

Nu s-au făcut studii sistematice privind interacţiunea cu alte medicamente. Din acest motiv, nu se poate exclude faptul ca administrarea concomitentă cu alte medicamente să determine efecte mai mari sau mai mici ale acestor medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii trebuie evitată administrarea de Sinupret acute drajeuri. Nu se ştie dacă substanţele active din Sinupret acute drajeuri sunt excretate în lapte la om. Sinupret acute drajeuri nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, dacă credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Sinupret acute drajeuri poate avea o influenţă mică asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilajele în cazul pacienţilor care prezintă reacţii adverse cum sunt ameţelile (vezi pct. 4).

Sinupret acute drajeuri conţine glucoză şi zahăr (sucroză).

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la anumite categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Notă pentru pacienţii cu diabet zaharat:

Un drajeu conţine în medie 0,3 g de carbohidraţi digerabili.

 

3.             Cum să luaţi Sinupret acute drajeuri

Întotdeauna luaţi acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau conform indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Doza recomandată este:

Adulţii trebuie să ia 1 drajeu de 3 ori pe zi (maxim 3 drajeuri pe zi).

Nu există date suficiente privind doza recomandată la pacienţii cu afectarea funcţiilor rinichilor/ficatului.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece nu se cunosc date suficiente în acest sens.

Mod de administrare

Drajeul Sinupret acute trebuie înghiţit cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), de 3 ori pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara); nu mestecați drajeurile. Dacă aveţi stomacul sensibil, Sinupret acute drajeuri trebuie luat, de preferat, după mese.

Durata tratamentului

Dacă nu se recomandă altfel, durata tratamentului este: 7-14 zile. Dacă în acest timp nu observaţi ameliorarea simptomelor, respectiv dacă manifestările persistă după acest timp, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă aţi utilizat mai mult din Sinupret acute drajeuri

Dacă doza de Sinupret acute drajeuri luată a fost mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră poate decide asupra măsurilor necesare. Este posibil ca reacţiile adverse prezentate mai jos (de exemplu, greaţă, durere de stomac, diaree) să fie mai intense.

Dacă uitaţi să luaţi Sinupret acute drajeuri

Dacă din greşeală aţi luat prea puţin din Sinupret acute drajeuri sau dacă aţi uitat de tot să luaţi Sinupret acute drajeuri, nu luaţi o doză dublă, ci continuaţi să luaţi doza prescrisă de medicul dumneavoastră sau doza specificată în acest prospect.

Dacă încetaţi să luaţi Sinupret acute drajeuri

De obicei, încetarea administrării Sinupret acute drajeuri nu are efecte negative.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.             Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)

Tulburări gastrointestinale, cum sunt greaţă, flatulenţă, diaree, senzaţie de uscăciune la nivelul gurii, durere la nivelul stomacului.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta 1 din 100 persoane)

 • Reacţii locale de hipersensibilitate (de exemplu, erupţie pe piele, înroşire a pielii, mâncărimi la nivelul pielii sau ochilor) și reacţii alergice severe (umflare a buzelor, limbii, gâtului şi/sau laringelui care determină îngustarea căilor respiratorii, apariţia dificultăţilor la respiraţie şi umflare a feţei)
 • Ameţeli

Dacă apar primele semne ale reacţiilor de hipersensibilitate, nu trebuie continuată administrarea Sinupret acute drajeuri.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Sinupret acute drajeuri

A se păstra la temperaturi sub 30°C.

A nu se lăsa acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sinupret acute drajeuri

 • Substanţa activă este extract uscat nativ (3-6:1) din rădăcină de genţiană (Gentiana lutea ), flori de ciuboțica-cucului (Primula veris L.), iarbă de măcriş (Rumex crispus L.), flori de soc (Sambucus nigra L.), iarbă de verbină (Verbena officinalis L.) (1:3:3:3:3);

Solventul I de extracţie: etanol 51 % (m/m). Fiecare drajeu conţine extract uscat nativ 160,00 mg.

 • Celelalte componente sunt: sucroză (zahăr); talc; carbonat de calciu (E 170); celuloză microcristalină; maltodextrină; celuloză pulbere; hipromeloză; dextrină; accacia, uscat prin pulverizare; dioxid de siliciu coloidal hidrofob; dioxid de siliciu anhidru hidrofob; dioxid de titan (E 171); glucoză lichidă; stearat de magneziu [vegetal]; acid stearic; pulbere de clorofilă 25% (conţine complexe cu cupru ale clorofilinelor E 141); lac de aluminiu indigo carmin (conţine indigo carmin (E 132) și hidroxid de aluminiu); ceară carnauba; riboflavină (E 101).

Cum arată Sinupret acute drajeuri şi conţinutul ambalajului

Cutii cu 20 de drajeuri, conţinând 2 blistere a câte 10 drajeuri.

Cutii cu 40 de drajeuri, conţinând 4 blistere a câte 10 drajeuri.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Sinupret acute drajeuri este disponibil sub formă de drajeuri rotunde, biconvexe, cu suprafaţă netedă, de culoare verde.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Bionorica SE Kerschensteinerstraβe 11-15

92318 Neumarkt

Germania

Tel: +49 (0)9181 231-90

Fax: +49 (0)9181 231-265

E-mail: info@bionorica.de

 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

AUSTRIA                         Sinupret intens, überzogene Tablette

BULGARIA.                      Синупрет екстракт обвити таблетки

CROAȚIA                         Sinupret akut obložene tablete

REPUBLICA CEHĂ              Sinupret akut

GERMANIA, LUXEMBURG   Sinupret extract, überzogene Tablette

DANEMARCA                    Sinux

ESTONIA                         Sinupret extract, kaetud tabletid

LETONIA                         Sinupret ekstrakts 160 mg apvalkotās tabletes

LITUANIA                        Sinupret intens dengtos tabletės, suaugusiesiems

POLONIA                         Sinupret extract, tabletki drażowane

ROMÂNIA                        Sinupret acute drajeuri

SLOVENIA                       Sinupret exera obložene tablete

SLOVACIA                       Sinupret Akut, obalené tablety

SUEDIA                          Sinuxol

 

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2020.

AfectiuneORL
tip_produsNaturiste
SimptomeNas infundat (obstructie nazala)
Indicat pentruDureri la nivelul sinusurilor (sinuzita)
Functie produsAntiinflamator
adresabilitateUz general
Forma prezentareDrajeuri
BrandBionorica
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sinupret® acute drajeuri x 20 drajeuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  70,56 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  63,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  33,09 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  72,28 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Canephron® drajeuri x 60 drajeuri 

  Canephron® drajeuri x 60 drajeuri 

  44,40 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Plantextrakt - Artrophyt crema cu sare de Bazna si extracte 150ml

  Plantextrakt - Artrophyt crema cu sare de Bazna si...

  36,63 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Crema galbenele si arnica 20g

  Fares - Crema galbenele si arnica 20g

  6,01 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Prisaca Transilvania - Spray Copii Nasuc Fericit 20ml

  Prisaca Transilvania - Spray Copii Nasuc Fericit 2...

  31,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Salviasept Acut fara zahar 24compr + 20% cadou

  Zdrovit - Salviasept Acut fara zahar 24compr + 20%...

  26,80 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Sun Wave - Reumabloc Gel 75g

  Sun Wave - Reumabloc Gel 75g

  55,61 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu