Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

Cod: W59296001
Brand: Bionorica
Status:
Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml este un medicament homeopat indicat femeilor ca tratament in tulburari de ciclu menstrual, sindrom premenstrual si mastopatie.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

45,89 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml este un medicament homeopat indicat femeilor ca tratament in tulburari de ciclu menstrual, sindrom premenstrual si mastopatie.

Indicatii:

Mastodynon este un medicament homeopat.

Mastodynon picaturi orale solutie este indicat la femei aflate la varsta fertila ca tratament in:

 • tulburari de ciclu menstrual;
 • sindrom premenstrual cu tulburari cum sunt dureri la nivelul sanilor, instabilitate psihica, umflare a membrelor inferioare, constipatie, durere de cap si migrene (durere de cap foarte pronuntata);
 • tulburari benigne dureroase ale sanilor (mastopatie).

Mod de administrare:

Femei adulte aflate la varsta fertila

Daca nu este prescris altfel de catre medic, doza recomandata este de 30 picaturi de doua ori pe zi. Durata tratamentului trebuie stabilita de catre un medic. Picaturile se administreaza dimineata si seara, diluate cu putina apa sau un alt lichid.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Mastodynon daca sunteti alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Daca luati agonisti sau antagonisti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

Se presupune ca Vitex agnus castus din compozitia medicamentului actioneaza asupra axului hipotalamo-hipofizar, prin urmare daca aveti antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Mastodynon.

Reactii adverse posibile:

Frecventa urmatoarelor reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile:

 • reactii alergice severe cu umflare a fetei, dificultati la respiratie si inghitire
 • reactii (alergice) pe piele (eruptii trecatoare, urticarie), acnee
 • dureri de cap, ameteli
 • tulburari gastro-intestinale (cum sunt greata, dureri abdominale)
 • tulburari ale ciclului menstrual.

Sarcina si alaptarea:

Mastodynon picaturi orale solutie nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum.
 • Celalalt component este alcoolul etilic.

Mod de prezentare: flacon cu 50 ml picaturi orale, solutie. 

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruSindrom premenstrual (tulburari hormonale)
AfectiuneTulburari hormonale
Tip produsHomeopate
SimptomeAbsenta menstruatiei (amenoree)
Indicat pentruSindrom premenstrual (tulburari hormonale)
Functie produsReglator hormonal
adresabilitateFemei
Forma prezentarePicaturi
BrandBionorica
Zona corpSistemic
GamaMastodynon

Prospect Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

MASTODYNON picături orale soluţie 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. 
-  Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect: 

 1. Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Mastodynon 
 3. Cum să utilizaţi Mastodynon 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Mastodynon 
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează 

Mastodynon este un medicament homeopat. 

Mastodynon picături orale soluţie este indicat la femei aflate la vârsta fertilă ca tratament în:
- tulburări de ciclu menstrual;
- sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt dureri la nivelul sânilor, instabilitate psihică, umflare a membrelor inferioare, constipaţie, durere de cap şi migrene (durere de cap foarte pronunţată);
- tulburări benigne dureroase ale sânilor (mastopatie). 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Mastodynon 

Nu utilizaţi Mastodynon 
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 

Atenționări și precauții 
Înainte să utilizați Mastodynon, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

În cazul unor simptome persistente, neclare sau care se repetă, adresaţi-vă medicului. Astfel de simptome pot fi asociate cu o afecţiune gravă şi pot necesita supraveghere medicală. 

Dacă aveţi sau aţi avut cancer sensibil la estrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament

Dacă luaţi agonişti sau antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. 

Se presupune că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului acţionează asupra axului hipotalamo-hipofizar, prin urmare dacă aveţi antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Mastodynon. 

În caz de tumori ale glandei pituitare secretoare de prolactină utilizarea Vitex agnus castus poate masca simptomele determinate de tumoră. 

Copii și adolescenți
Deoarece nu sunt disponibile date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, Mastodynon picături orale soluţie nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Mastodynon împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.
Din cauza efectelor dopaminergice şi estrogenice posibile ale Vitex agnus castus din compoziţia acestui medicament, nu poate fi exclusă interacţiunea Mastodynon cu agonişti şi antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni şi antiestrogeni. 

Mastodynon împreună cu alimente şi băuturi 
Mastodynon picături orale soluţie poate fi administrat concomitent cu alte lichide. 

Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi afectată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă, precum şi de stimulente, alcool şi tutun. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Nu există indicaţii pentru utilizarea acestui medicament la gravide.
Studiile cu privire la toxicitatea asupra funcţiei de reproducere sugerează că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului poate afecta lactaţia. 

Mastodynon picături orale soluţie nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi alăptării. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Mastodynon picături orale soluție conţine 53% (v/v) alcool etilic. 30 picături Mastodynon conţin aproximativ 0,39 g alcool etilic, care este echivalent cu 10 ml bere sau 4 ml vin. Alcoolul etilic poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie luat în considerare 

la gravide sau la femeile care alăptează, copii şi la grupuri cu risc crescut cum sunt pacientele cu boli hepatice sau epilepsie. 

3. Cum să utilizaţi Mastodynon 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Femei adulte aflate la vârsta fertilă 
Dacă nu este prescris altfel de către medic, doza recomandată este de 30 picături de două ori pe zi. Durata tratamentului trebuie stabilită de către un medic. Picăturile se administrează dimineaţa şi seara, diluate cu puţină apă sau un alt lichid. 

Dacă simptomele revin după încetarea tratamentului cu Mastodynon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a relua tratamentul. 

Pentru a obţine un efect terapeutic optim, se recomandă administrarea continuă de Mastodynon picături orale soluţie timp de 3 luni. Dacă simptomele persistă după 3 luni de tratament, este necesar consult medical. 

Utilizarea la copii și adolescenți 
Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani nu este recomandată. 

Dacă utilizați mai mult Mastodynon decât trebuie 

Până în prezent nu s-au raportat cazuri de supradozaj. 

Dacă aţi luat în mod accidental mai mult Mastodynon decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. 

Dacă uitați să utilizaţi Mastodynon 

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, luaţi-o doar pe aceasta. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Mastodynon 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi încetat sa utilizaţi Mastodynon. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: 

Foarte frecvente

pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

Frecvente

pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane

Mai puţin frecvente

pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane

Rare

pot afecta mai puţin de 1 din 1000 persoane

Foarte rare

pot afecta mai puţin de 1 din 10000 persoane

Cu frecvenţă necunoscută 

care nu se poate estima pe baza datelor disponibile

Frecvenţa următoarelor reacţii adverse nu poate fi estimată din datele disponibile: 
-  reacţii alergice severe cu umflare a feţei, dificultăţi la respiraţie şi înghiţire 
-  reacţii (alergice) pe piele (erupţii trecătoare, urticarie), acnee 
-  dureri de cap, ameţeli 
-  tulburări gastro-intestinale (cum sunt greaţă, dureri abdominale) 
-  tulburări ale ciclului menstrual 

În cazul apariţiei primelor semne de reacţii de hipersensibilitate, reacţii alergice sau altor reacţii adverse menţionate mai sus, întrerupeţi administrarea de Mastodynon picături orale soluţie şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

Administrarea medicamentelor homeopate poate duce la o înrăutăţire temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială). În acest caz întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Mastodynon 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului. 

Pe parcursul păstrării se poate forma un sediment slab, ceea ce nu afectează calitatea medicamentului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informații Ce conţine Mastodynon 

- Substanţele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum. Un ml picături orale, soluţie conţine: 

Vitex agnus castus D1                    185,0 mg
Caulophyllum thalictroides D 4        92,5 mg
Cyclamen purpurascens D 4           92,5 mg
Strychnos ignatii D 6                        92,5 mg 
Iris versicolor D 2                             185,0 mg
Lilium tigrinum D 3                           92,5 mg

1 ml picături orale soluţie conţine 32 de picături. 

- Celălalt component este alcoolul etilic. 

Cum arată Mastodynon şi conţinutul ambalajului 
Mastodynon se prezintă sub formă de lichid clar de culoare slab gălbui, cu miros aromat. Se poate forma un sediment slab, pe perioada păstrării. 

Este disponibil în cutii cu un flacon din sticlă brună a 50 ml sau 100 ml picături orale soluţie, prevăzut cu picurător.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
BIONORICA SE
Kerschensteinerstraße 11-15, D-92318, Neumarkt, Germania
Tel: +49 9181 / 231-90
Fax: +49 9181 / 231-265
Email: info@bionorica.de 

Acest prospect a fost revizuit în Iunie 2016. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Plantextrakt - Extract din mladite de zmeur 50ml

  Plantextrakt - Extract din mladite de zmeur 50ml

  30,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Doppelherz aktiv Meno Soia-Isoflavone + Calciu + Vitamina D3 x 30compr 

  Doppelherz aktiv Meno Soia-Isoflavone + Calciu + V...

  40,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. GNC - Women`s Evening Primrose Oil 1300mg 90cps

  GNC - Women`s Evening Primrose Oil 1300mg 90cps

  Pret special 242,10 Lei Pret cu TVA inclus Pret standard 269,00 Lei
  Economisesti 0,00 lei (0%)
  in stoc furnizor
 4. Secom - Vitex 400mg 100caps.veg

  Secom - Vitex 400mg 100caps.veg

  47,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Secom - Female hormone blend 100caps.veg

  Secom - Female hormone blend 100caps.veg

  56,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  71,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Mastodynon® comprimate x 60 comprimate

  Mastodynon® comprimate x 60 comprimate

  47,06 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos