Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Mastodynon® comprimate x 60 comprimate

Cod: W57456001
Brand: Bionorica
Status:
Mastodynon® comprimate x 60 comprimate este un medicament homeopat indicat femeilor ca tratament in tulburari de ciclu menstrual, sindrom premenstrual si mastopatie.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

44,62 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Mastodynon® comprimate x 60 comprimate

Mastodynon® comprimate x 60 comprimate este un medicament homeopat indicat femeilor ca tratament in tulburari de ciclu menstrual, sindrom premenstrual si mastopatie.

Indicatii:

Mastodynon este un medicament homeopat.

Mastodynon picaturi orale solutie este indicat la femei aflate la varsta fertila ca tratament in:

 • tulburari de ciclu menstrual;
 • sindrom premenstrual cu tulburari cum sunt dureri la nivelul sanilor, instabilitate psihica, umflare a membrelor inferioare, constipatie, durere de cap si migrene (durere de cap foarte pronuntata);
 • tulburari benigne dureroase ale sanilor (mastopatie).

Mod de administrare:

Daca nu este prescris altfel de catre medic, doza recomandata este de un comprimat Mastodynon de 2 ori pe zi (un comprimat dimineata si unul seara). Comprimatele se inghit cu o cantitate suficienta de lichid (de exemplu un pahar cu apa). Durata tratamentului trebuie stabilita de catre medic.

Pentru a obtine un efect terapeutic optim, se recomanda administrarea continua de Mastodynon timp de 3 luni. Daca simptomele persista dupa 3 luni de tratament, este necesar consult medical.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Mastodynon daca sunteti alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Daca luati agonisti sau antagonisti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

Se presupune ca Vitex agnus castus din compozitia medicamentului actioneaza asupra axului hipotalamo-hipofizar, prin urmare daca aveti antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Mastodynon.

Reactii adverse posibile:

Frecventa urmatoarelor reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile:

 • reactii alergice severe cu umflare a fetei, dificultati la respiratie si inghitire
 • reactii (alergice) pe piele (eruptii trecatoare, urticarie), acnee
 • dureri de cap, ameteli
 • tulburari gastro-intestinale (cum sunt greata, dureri abdominale)
 • tulburari ale ciclului menstrual.

Sarcina si alaptarea:

Mastodynon nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum.
  Un comprimat contine: Vitex agnus castus Ø 162 mg, Caulophyllum thalictroides D4 81 mg, Cyclamen purpurascens D4 81 mg, Strychnos ignatii D6 81 mg, Iris versicolor D2 162 mg, Lilium tigrinum D3 81 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de cartof, stearat de magneziu.

Mod de prezentare: cutie cu 60 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruSindrom premenstrual (tulburari hormonale)
AfectiuneTulburari hormonale
Tip produsHomeopate
SimptomeMetroragie (sangerare intre menstre)
Indicat pentruSindrom premenstrual (tulburari hormonale)
Functie produsReglator hormonal
adresabilitateFemei
Forma prezentareComprimate
BrandBionorica
Zona corpSistemic

Prospect Mastodynon® comprimate x 60 comprimate

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Mastodynon comprimate

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Mastodynon
 3. Cum să utilizaţi Mastodynon
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Mastodynon
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.          Ce este Mastodynon şi pentru ce se utilizează

Mastodynon este un medicament homeopat.

Mastodynon este indicat ca tratament la femei aflate la vârsta fertilă care prezintă următoarele tulburări:

 • tulburări ale ciclului menstrual;
 • sindrom premenstrual cu tulburări cum sunt dureri la nivelul sânilor, instabilitate psihică, umflare a membrelor inferioare, constipaţie, durere de cap, migrenă (durere de cap foarte pronunţată);
 • tulburări benigne dureroase ale sânilor (mastopatie).

 

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Mastodynon

Nu utilizaţi Mastodynon

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens (sau alte specii de primula), Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenționări și precauții

În cazul unor simptome persistente, neclare sau care se repetă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Astfel de simptome pot fi manifestări ale unei boli şi pot necesita consult medical şi tratament.

Dacă aveţi sau aţi avut cancer sensibil la estrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă luaţi agonişti sau antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

Se presupune că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului acţionează asupra axului hipotalamo- hipofizar, prin urmare dacă aveţi antecedente de boli ale glandei pituitare trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Mastodynon.

În caz de tumori ale glandei pituitare secretoare de prolactină utilizarea Vitex agnus castus poate masca simptomele determinate de tumoră.

Copii și adolescenți

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea Mastodynon la copii cu vârsta sub 12 ani, nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Mastodynon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

Din cauza efectelor dopaminergice şi estrogenice posibile ale Vitex agnus castus din compoziţia acestui medicament, nu poate fi exclusă interacţiunea Mastodynon cu agonişti şi antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni şi antiestrogeni.

Mastodynon împreună cu alimente, băuturi și alcool

Eficacitatea medicamentelor homeopate poate fi afectată de factori generali cu efect nociv asupra stilului de viaţă, precum şi de stimulente, alcool şi tutun.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu există indicaţii pentru utilizarea acestui medicament la gravide.

Studiile cu privire la toxicitatea asupra funcţiei de reproducere sugerează că Vitex agnus castus din compoziţia medicamentului poate afecta lactaţia.

Mastodynon nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mastodynon comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Notă pentru pacienţii cu diabet zaharat:

Un comprimat Mastodynon conţine aproximativ 0,02 unităţi glucidice de carbohidraţi. Nu conţine gluten.

 

3.          Cum să utilizaţi Mastodynon

 Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este prescris altfel de către medic, doza recomandată este de 1 comprimat Mastodynon de 2 ori pe zi (un comprimat dimineaţa şi unul seara). Comprimatele se înghit cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă). Durata tratamentului trebuie stabilită de către medic.

Pentru a obţine un efect terapeutic optim, se recomandă administrarea continuă de Mastodynon timp de 3 luni. Dacă simptomele persistă după 3 luni de tratament, este necesar consult medical.

Dacă simptomele revin după încetarea tratamentului cu Mastodynon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a relua tratamentul.

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani, Mastodynon nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Dacă utilizați mai mult Mastodynon decât trebuie

Până în prezent nu s-au raportat cazuri de supradozaj.

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât trebuie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă aţi luat în mod accidental mai multe comprimate Mastodynon decât ar trebui şi aveţi intoleranţă la lactoză, pot să apară tulburări gastro-intestinale sau diaree. În acest caz, întrerupeţi utilizarea Mastodynon şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitați să utilizaţi Mastodynon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă încetaţi să utilizaţi Mastodynon

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă aţi încetat să utilizaţi Mastodynon.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută:

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Frecvenţa următoarelor reacţii adverse nu poate fi estimată din datele disponibile:

 • reacţii alergice severe cu umflare a feţei, dificultăţi la respiraţie şi înghiţire
 • reacţii (alergice) pe piele (erupţii trecătoare, urticarie), acnee
 • dureri de cap, ameţeli
 • tulburări gastro-intestinale (cum sunt greaţă, dureri abdominale)
 • tulburări ale ciclului menstrual

În cazul apariţiei primelor semne de reacţii de hipersensibilitate, reacţii alergice sau altor reacţii adverse menţionate mai sus, opriți administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Administrarea medicamentelor homeopate poate duce la o înrăutăţire temporară a simptomelor preexistente (agravare iniţială). În acest caz întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Mastodynon

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conținutul ambalajului și alte informaţii Ce conţine Mastodynon

 • Substanţele active sunt: Vitex agnus castus, Caulophyllum thalictroides, Cyclamen purpurascens, Strychnos ignatii, Iris versicolor, Lilium tigrinum.

1 comprimat conţine: Vitex agnus castus Ø 162 mg, Caulophyllum thalictroides D4 81 mg, Cyclamen purpurascens D4 81 mg, Strychnos ignatii D6 81 mg, Iris versicolor D2 162 mg, Lilium tigrinum D3 81 mg.

 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de cartof, stearat de magneziu.

Cum arată Mastodynon şi conţinutul ambalajului

Mastodynon se prezintă sub formă de comprimate rotunde, aplatizate, de culoare bej, cu posibilă uşoară pigmentaţie.

Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 6 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 12 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 20 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

BIONORICA SE

Kerschensteinerstraße 11-15

92318 Neumarkt,

Germania

Tel.: +49 9181 / 231-90

Fax: +49 9181 / 231-265

e-mail: info@bionorica.de

Acest prospect a fost revizuit în martie 2017.

 

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Mastodynon® comprimate x 60 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  Canephron® forte drajeuri x 30 drajeuri

  56,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 100 ml

  71,85 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  Bronchipret® x 20 comprimate filmate

  26,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Bionorica Sinupret picaturi orale, solutie x 100ml

  Bionorica Sinupret picaturi orale, solutie x 100ml

  30,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  Mastodynon® picaturi orale solutie 50 ml

  46,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Inogest 30plicuri

  Inogest 30plicuri

  70,98 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Secom - Men Power 60caps

  Secom - Men Power 60caps

  87,22 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Himalaya - Evecare 30caps

  Himalaya - Evecare 30caps

  32,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Hyllan - Profecund Ino 30plicuri

  Hyllan - Profecund Ino 30plicuri

  188,28 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Femovita - Forte Day & Night 60caps

  Femovita - Forte Day & Night 60caps

  84,56 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos