Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Saridon® x 10 comprimate

Cod: W51390001
Brand: Bayer
Status:

Saridon® x 10 comprimate se administreaza pentru tratamentul simptomatic al durerii usor-moderate cu diferite localizari si pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

22,56 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Saridon® x 10 comprimate

Saridon® x 10 comprimate se administreaza pentru tratamentul simptomatic al durerii usor-moderate cu diferite localizari si pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

Indicatii:

Utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii de intensitate usoara pana la moderata:

 • dureri de cap
 • dureri de dinti
 • dureri in gat
 • dureri menstruale, dureri musculare si articulare
 • dureri de spate
 • dureri minore din artrita.

Este utilizat si pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

Mod de administrare:

Pentru adulti, doza zilnica unica este de 1-2 comprimate. Pentru adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12-16 ani, doza zilnica unica este de 1 comprimat.  Daca este necesar, puteti sa administrati doza recomandata de maximum 3 ori pe zi. Administrati comprimatele cu o cantitate suficienta de lichid. Nu administrati mai mult de 6 comprimate pe zi.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active: Fiecare comprimat contine paracetamol 250 mg, propifenazona 150 mg, cafeina 50 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu luati Saridon daca aveți: hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipientii enumerati la pct. 6.1, insuficiența hepatica severa (Child-Pugh> 9).

Pentru lista completa de atentionari si precautii va rugam sa consultati prospectul.

Acest medicament nu trebuie sa fie luat in doze mai mari sau mai mult timp decat este recomandat. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare.

Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu 10 comprimate

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri de muschi
AfectiuneFebra
Tip produsFara zahar
SimptomeDurere de spate
Indicat pentruDureri de muschi
Compozitie produsParacetamol, Cafeina
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandBayer
Zona corpSistemic

Prospect Saridon® x 10 comprimate

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Saridon comprimate 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4. 
 • Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Saridon şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Saridon 
 3. Cum să luaţi Saridon 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Saridon 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Saridon şi pentru ce se utilizează 

Saridon este utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii de intensitate uşoară până la moderată, de exemplu dureri de cap, dureri de dinți, dureri în gât, dureri menstruale, dureri musculare şi articulare, dureri de spate, dureri minore din artrită. 

Saridon este utilizat şi pentru tratamentul simptomatic al durerii şi febrei asociate cu răceala şi gripa. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Saridon 

Nu luaţi Saridon dacă aveți: 
• hipersensibilitate la paracetamol sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1
• insuficiență hepatică severă (Child-Pugh> 9) 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să luaţi Saridon, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă: 

 • luaţi Saridon în mod regulat de o perioadă mai lungă de timp 
 • luaţi fără întrerupere medicamente care calmează sau înlătură temporar durerea de cap, deoarece aceasta se poate croniciza.
 • luaţi Saridon sau oricare alt medicamente care calmează sau înlătură temporar durerea (analgezice) și care conţin paracetamol (acetaminofen) pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece puteţi să suferiţi  de leziuni renale şi, chiar, de insuficienţă renală. 
 • aveţi febră sau durere ce durează de mai mult de 1 săptămână. 
 • suferiţi de astm bronşic, rinită sau urticarie cronică sau dacă aveţi hipersensibilitate la alte medicamente care calmează sau înlătură temporar durerea sau la medicamente administrate contra reumatismului. La unii dintre pacienţii care utilizează medicamente ce conţin paracetamol (acetaminofen) sau propifenazonă, mai ales la cei cu sensibilitate crescută, au fost raportate tulburări respiratorii şi circulatorii.
 • suferiţi de vreo boală sau aveţi alergii sau dacă luaţi alte medicamente (chiar dintre cele ce pot fi obţinute fără prescripţie medicală). 

Saridon împreună cu alte medicamente
• Utilizarea concomitentă a medicamentelor care conduc la golirea gastrică întârziată, de exemplu după utilizarea de propantelină, poate duce la absorbția lentă de paracetamol și, astfel, la o întârziere în debutul acțiunii. 
• Utilizarea concomitentă a medicamentelor care conduc la golirea gastrică accelerată, de exemplu după utilizarea metoclopramidă, poate duce la absorbția mai rapidă de paracetamol și, astfel, la o accelerare în debutul acțiunii. 
• Utilizarea concomitentă a medicamentelor care determină inducție enzimatică hepatică, de exemplu, anumite hipnotice și antiepilepticele (glutetimidă, fenobarbital, fenitoină, carbamazepină etc.) sau rifampicină, poate duce la afecțiuni hepatice, chiar şi după administrarea de doze mici de paracetamol, doze care ar putea fi considerate ca fiind inofensive. În cazul consumului excesiv de alcool, administrarea de paracetamol, chiar și în doze terapeutice, poate avea ca rezultat apariția leziunilor hepatice. 
• Combinația paracetamol și cloramfenicol poate prelungi timpul de înjumătățire al cloramfenicol și, prin urmare, ar putea crește toxicitatea. 
• Paracetamol (sau metaboliții săi) interferă cu enzimele implicate în sinteza factorului de coagulare dependent de vitamina K. Interacțiunile între paracetamol și warfarină sau derivați de cumarină pot conduce la un INR (International Normalized Ratio) crescut și la creșterea riscului de sângerare. Prin urmare, pacienții tratați cu anticoagulante orale nu ar trebui sa ia paracetamol pentru perioade lungi de timp fără supraveghere medicală. 
• Tropisetron și granisetron, antagoniști de 5-hidroxitriptamină tip 3, pot inhiba total efectul analgezic al paracetamol printr-o interacțiune farmacodinamică. 
• Utilizarea simultană de paracetamol și AZT (zidovudină) crește tendința spre reducerea numărului de leucocite (neutropenie). Prin urmare, nu ar trebui să fie administrată combinația paracetamol și AZT, decât la recomandarea medicului. 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului daca luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Saridon împreună cu alcool
Se recomandă evitarea consumului concomitent cu băuturile alcoolice. Consumul de alcool moderat și administrarea concomitentă de paracetamol conduc probabil la un risc crescut de toxicitate a ficatului. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Nu a fost raportată cresterea riscului de malformații. Se poate administra paracetamol în timpul sarcinii, dar numai sub strictă supraveghere medicală. În timpul sarcinii, nu se recomandă administrarea de paracetamol pe o perioadă de timp prelungită, în doze mai mari sau în combinație cu alte medicamente, deoarece nu a fost confirmată utilizarea sigură în astfel de condiții 
Alăptarea 
Paracetamol trece în laptele matern în cantități mici. Chiar dacă, până în prezent, nu au fost obsevate reacții adverse, paracetamol ar trebui să fie utilizat în timpul alăptării numai după recomandarea medicului. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Unii pacienți pot prezenta amețeli sau somnolență în timpul utilizării de paracetamol. Se recomandă prudență în cazul desfășurării activităților care necesită vigilență. 

3. Cum să luaţi Saridon 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-au spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Pentru adulţi, doza zilnică unică este de 1-2 comprimate.
Pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12-16 ani, doza zilnică unică este de 1 comprimat. Dacă este necesar, puteţi să administraţi doza recomandată de maximum 3 ori pe zi. 

Administraţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Administraţi dozele aşa cum este indicat în acest prospect sau aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă vi se pare că efectul acestui medicament este prea slab sau prea intens, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Tulburări hematologice și limfatice 
Modificarea numărului de celule sanguine, inclusiv scăderea anormală a numărului de plachete (trombocite) circulante din sânge (trombocitopenie), un sindrom clinic datorat reducerii numărului de plachete (trombocite) circulante din sânge (purpură trombocitopenică), scăderea patologică a numărului globulelor albe din sânge (leucopenie) și reducerea numărului de elemente sanguine din sângele periferic (pancitopenie). 

Tulburări gastrointestinale 
Greață, vărsături, disconfort gastric, diaree și dureri abdominale. 

Tulburări hepatobiliare 
Deteriorarea severă a funcției ficatului (insuficiență hepatică), inflamarea ficatului (hepatită), deteriorarea severă a funcției ficatului (insuficiență hepatică) dependentă de doză, necroză hepatică (inclusiv cu evoluție spre deces). Utilizarea cronică neaprobată poate duce la fibroză hepatică, ciroză inclusiv cu evoluție spre deces. 

Tulburări ale sistemului imunitar 
Reacții alergice, reacții anafilactice și șoc anafilactic. 

Tulburări ale sistemului nervos 
Amețeli, somnolență. 

Tulburări renale și ale căilor urinare 
Afecţiuni renale, în special în caz de supradozaj. 

Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale 
Contracție a bronhiilor provocată de tuse, efort (bronhospasm) și greutate mare în respirație (astm), inclusiv sindromul de astm analgezic (un sindrom caracterizat prin greutate mare în respirație în asociere cu administrarea unor medicamente care calmează sau înlătură temporar durerea). 

Afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat 

Au fost raportate cazuri foarte rare de reacții grave la nivelul pielii.
Apariția pe piele a unor pete roșii (erupții cutanate), mâncărime, urticarie (boală alergică, manifestată prin erupția pe piele a unor bășicuțe însoțite de mâncărime), edem alergic și angioedem (boală alergică, manifestată prin erupția pe piele la nivelul feței, limbii, faringelui, laringelui, mâinilor, picioarelor și a organelor genitale externe a unor bășicuțe însoțite de mâncărime), pustuloză exantematică acută generalizată (afecțiune cutanată caracterizată prin prezenţa pustulelor ca urmare a administrării unor medicamente) apariția pe piele a unor pete roșii (erupție fixă) datorate medicamentului, eritem multiform (stare patologică manifestată prin apariția petelor roșii pe piele, având aspecte diferite), sindrom Stevens-Johnson (leziuni care afectează tegumentele și mucoasele, cu caracter acut, a căror apariție este legatã de administrarea unui medicament) și necroliză toxică epidermică - o afecțiune dermatologică gravă, caracterizată printr-o dezlipire a stratului superficial al pielii, care survine la adult, după administrarea anumitor medicamente (inclusiv cu evoluție către deces). 

Raportarea reacţiilor adverse suspectate 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Saridon 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 
Nu luaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. 
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 
- Substanţele active sunt: paracetamol, propifenazonă, cafeină. Fiecare comprimat conţine paracetamol 250 mg, propifenazonă 150 mg şi cafeină 50 mg
- Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, hipromeloză 3 Cp, formaldehid-cazeină, amidon din porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru. 

Cum arată Saridon şi conţinutul ambalajului 
Comprimate rotunde, biplane, de culoare albă, cu margini teşite pe ambele feţe, marcate cu “Saridon” pe una din feţe şi cu o linie mediană pe cealaltă faţă (nu are rol de divizare în două doze egale), cu diametrul de 13 mm. 

Cutie cu 1 blister din PVC/Al a câte 10 comprimate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
BAYER S.R.L.
Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1
Sector 1, 013681 București, România 

Fabricantul 
Delpharm Gaillard
33, rue de l’Industrie, 74240 Gailllard,
Franţa 

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2019.

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Saridon® x 10 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  12,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Parasinus® Penta x 24 comprimate

  Parasinus® Penta x 24 comprimate

  36,35 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Grippostad Hot 600mg/plic pulbere pentru solutie orala 10plicuri

  Grippostad Hot 600mg/plic pulbere pentru solutie o...

  21,73 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Thermoval Baby Termometru Non-Contact Frunte

  Thermoval Baby Termometru Non-Contact Frunte

  Rating:
  0%
  Pret special 178,51 Lei Pret cu TVA inclus Pret standard 198,35 Lei
  Economisesti 0,00 lei (0%)
  in stoc
 5. Thermoval Rapid Termometru Digital

  Thermoval Rapid Termometru Digital

  Pret special 30,96 Lei Pret cu TVA inclus Pret standard 34,40 Lei
  Economisesti 0,00 lei (0%)
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Canogel Gel Pentru Igiena Intima 200ml

  Canogel Gel Pentru Igiena Intima 200ml

  30,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  Canespor® 10mg/g crema x 20 g

  30,95 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Aspirin® plus C forte 800 mg/ 480 mg x 10 comprimate efervescente

  Aspirin® plus C forte 800 mg/ 480 mg x 10 comprim...

  25,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  Canesten® 10mg/g crema x 30 g

  32,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Afrin® mentol 0,5 mg/ml spray nazal, solutie 15 ml

  Afrin® mentol 0,5 mg/ml spray nazal, solutie 15 m...

  21,83 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos