Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

Cod: W65949001
Brand: Sanofi
Status:
Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule se recomanda pentru ameliorarea simptomelor cauzate de diverse afectiuni hepatice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

51,89 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule se recomanda pentru ameliorarea simptomelor cauzate de diverse afectiuni hepatice.

Indicatii:

Essentiale MAX contine fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia. Acest medicament este indicat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mancare si senzatia de presiune in partea dreapta a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de catre substante toxice sau alimentatie nesanatoasa (afectarea toxico- nutritionala a ficatului) si in inflamarea cronica a ficatului (hepatita).

Mod de administrare:

Adolescenti si adulti:  1 capsula de 3 ori pe zi

Capsulele de Essentiale MAX se inghit intregi, in timpul mesei, cu o cantitate suficienta de lichid.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Essentiale MAX: daca sunteti alergic la fosfatidilcolina (din compozitia fosfolipidelor esentiale), preparate din seminte de soia, arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa utilizati Essentiale MAX, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Administrarea acestui medicament nu inlocuieste necesitatea evitarii factorilor toxici, care determina afectarea ficatului (de exemplu alcoolul). In hepatitele cronice (inflamatie cronica a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esentiale din seminte de soia este justificat numai daca observati ca simptomele dumneavoastra sunt ameliorate in cursul tratamentului.

Reactii adverse posibile:

 • Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): tulburari gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi si diareea.
 • Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau eruptia cutanata si urticaria.
 • Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): prurit (mancarime la nivelul pielii).

Sarcina si alaptarea:

Preparatele din seminte de soia sunt larg folosite in alimentatia omului si pana acum nu exista indicii care sa sugereze vreun risc in cazul utilizarii in timpul sarcinii si alaptarii. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomanda utilizarea Essentiale MAX in timpul sarcinii fara supraveghere medicala, precum si in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa: fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia 600 mg. Fosfolipidele esentiale contin 76% (3-sn-fosfatidil) colina (extractant: etanol 96% (v/v)).
 • Celelalte componente sunt: grasime solida (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, alfa-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grasime solida (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilina, 4-metoxiacetofenona, gelatina, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid rosu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Mod de prezentare: cutie cu 5 blistere a cate 6 capsule.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

Mai multe informatii
Indicat pentru Afectiuni hepatice (ciroza, colica, hepatita)
Afectiune Hepatita acuta/hepatita cronica
Tip produs Naturiste
Simptome Steatoza hepatica (ficat gras)
Indicat pentru Afectiuni hepatice (ciroza, colica, hepatita)
Compozitie produs Fosfolipide
Functie produs Detoxifiant hepatic, Hepatoprotector, Hepatoregenerator
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Capsule
Brand Sanofi
Zona corp Sistemic

Prospect Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

Prospect: Informații pentru utilizator

Essentiale MAX 600 mg capsule

Fosfolipide esenţiale

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 30 de zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX

 3. Cum să utilizați Essentiale MAX

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Essentiale MAX

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.          Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

Essentiale MAX conţine fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia. Acest medicament este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de către substanţe toxice sau alimentație nesănătoasă (afectarea toxico- nutriţională a ficatului) şi în inflamarea cronică a ficatului (hepatită).

Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX

Nu utilizați Essentiale MAX:

 • dacă sunteți alergic la fosfatidilcolină (din compoziţia fosfolipidelor esenţiale), preparate din seminţe de soia, arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Essentiale MAX, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă apar alte simptome a căror cauză nu o cunoaşteţi este important să spuneţi medicului dumneavoastră.

Administrarea acestui medicament nu înlocuieşte necesitatea evitării factorilor toxici, care determină afectarea ficatului (de exemplu alcoolul).

În hepatitele cronice (inflamaţie cronică a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale din seminţe de soia este justificat numai dacă observaţi că simptomele dumneavoastră sunt ameliorate în cursul tratamentului.

Utilizare la copii

Deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale MAX, acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Essentiale MAX împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu este exclusă interacţiunea între Essentiale MAX şi anticoagulante. De aceea, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de anticoagulant.

Essentiale MAX împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu există recomandări speciale. Acest medicament se administrează în timpul mesei.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Preparatele din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomandă utilizarea Essentiale MAX în timpul sarcinii fără supraveghere medicală, precum şi în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Essentiale MAX conține ulei de soia, alcool (etanol) şi ulei de ricin hidrogenat

Acest medicament conţine ulei de soia. Dacă sunteți alergic la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament. Datorită conţinutului în ulei din seminţe de soia acest medicament poate provoca reacţii alergice severe.

Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool (etanol), mai puţin de 100 mg pe doză (3 capsule pe zi) şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca disconfort la nivelul stomacului şi diaree.

3.          Cum să utilizați Essentiale MAX 

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată este:

Vârstă şi/sau greutate corporală

Doza pentru o dată

Doza zilnică

 

Copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg)

 

Adolescenţi şi adulţi

 

1 capsulă

 

(600 mg fosfolipide esențiale din seminţe de soia)

 

1 capsulă de 3 ori pe zi

 

(1800 mg fosfolipide esențiale din seminţe de soia)

Capsulele de Essentiale MAX se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (preferabil cu un pahar cu apă, 200 ml).

În general, durata tratamentului este nelimitată.

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Essentiale MAX este prea puternic sau prea slab.

Dacă utilizați mai mult Essentiale MAX decât trebuie

Nu au fost descrise reacţii ale supradozajului sau simptome ale intoxicaţiei cu Essentiale MAX. Totuşi, reacţiile adverse menţionate mai jos pot fi mai grave în cazul în care aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată. În această situaţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

Dacă uitați să utilizați Essentiale MAX

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la următoarea masă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentul o zi întreagă, reluaţi tratamentul în ziua următoare, cu aceleaşi doze ca de obicei.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): tulburări gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi şi diareea.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): reacţii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): prurit (mâncărime la nivelul pielii).

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, în special reacţii alergice (de hipersensibilitate), întrerupeţi administrarea Essentiale MAX şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Essentiale MAX

 Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Essentiale MAX

 • Substanţa activă: fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia 600 Fosfolipidele esenţiale conţin 76% (3-sn-fosfatidil) colină (extractant: etanol 96% (v/v)).

 • Celelalte componente sunt: grăsime solidă (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, alfa-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grăsime solidă (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilină, 4-metoxiacetofenonă, gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Cum arată Essentiale MAX și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de capsule tari, de formă oblongă, opace, de culoarea mahonului; conținând o masă omogenă, păstoasă, ce are aspectul mierii de albine.

Este disponibil în cutii cu 5 blistere formate din film PVC-PVdC transparent și folie din Aluminiu a câte 6 capsule și cutii cu 7 blistere formate din film PVC-PVdC transparent și folie din Aluminiu a câte 6 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

OPELLA HEALTHCARE   ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Fabricantul

A. Nattermann & Cie. GmbH

Nattermannalee 1

50829 Köln Germania

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Opella Healthcare Romania S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2021.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Buscopan® 10 mg drajeuri x 20 drajeuri

  Buscopan® 10 mg drajeuri x 20 drajeuri

  22,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  23,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie ...

  20,40 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Sanofi Novanight x 20compr.film

  Sanofi Novanight x 20compr.film

  28,03 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml

  Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ...

  21,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Plantextrakt - Extract din mladite de caprifoi 50ml

  Plantextrakt - Extract din mladite de caprifoi 50m...

  23,75 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Farmaclass - Hepamix 50caps.

  Farmaclass - Hepamix 50caps.

  29,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fiterman - Alinan Sirop Stoptoxin 150ml

  Fiterman - Alinan Sirop Stoptoxin 150ml

  25,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Secom - Echinaceea Complex 100caps

  Secom - Echinaceea Complex 100caps

  64,96 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  23,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu