Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

Cod: W62422001
Brand: Sanofi
Status:
Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule se recomanda pentru ameliorarea simptomelor cauzate de diverse afectiuni hepatice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

27,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule se recomanda pentru ameliorarea simptomelor cauzate de diverse afectiuni hepatice.

Indicatii:

Essentiale Forte contine fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia. Acest medicament este indicat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mancare si senzatia de presiune in partea dreapta a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de catre substante nocive sau malnutritie (afectarea toxico-nutritionala a ficatului) si in inflamarea cronica a ficatului (hepatita).

Mod de administrare:

Adolescenti si adulti:  2 capsule de 3 ori pe zi

Capsulele de Essentiale Forte se inghit intregi, in timpul mesei, cu o cantitate suficienta de lichid.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Essentiale Forte daca sunteti alergic la preparate din seminte de soia sau la oricare dintre celelalte componente.

Datorita continutului in ulei din semintele de soia acest medicament poate provoca reactii alergice severe.

Atentionari si precautii:

Administrarea acestui medicament nu inlocuieste necesitatea evitarii factorilor toxici, care determina afectarea ficatului (de exemplu alcoolul).
In hepatitele cronice (inflamatie cronica a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esentiale din seminte de soia este justificat numai daca observati ca simptomele dumneavoastra sunt ameliorate in cursul tratamentului.

Reactii adverse posibile:

 • Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): tulburari gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi si diareea.
 • Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane): reactii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau eruptia cutanata si urticaria.
 • Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): prurit (mancarime la nivelul pielii).

Sarcina si alaptarea:

Preparatele din seminte de soia sunt larg folosite in alimentatia omului si pana acum nu exista indicii care sa sugereze vreun risc in cazul utilizarii in timpul sarcinii si alaptarii. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomanda utilizarea Essentiale Forte in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa: fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia, continand 76% (3-sn-fosfatidil) colina (extractant: etanol 96% (v/v)), 300 mg.
 • Celelalte componente sunt: grasime solida (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, DL-α-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grasime solida (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilina, 4-metoxiacetofenona, gelatina, apa purificata, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid rosu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Mod de prezentare: cutie cu 3 blistere a cate 10 capsule.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruAfectiuni hepatice (ciroza, colica, hepatita)
AfectiuneHepatita acuta/hepatita cronica
Tip produsNaturiste
SimptomeSteatoza hepatica (ficat gras)
Indicat pentruAfectiuni hepatice (ciroza, colica, hepatita)
Compozitie produsFosfolipide
Functie produsDetoxifiant hepatic, Hepatoprotector, Hepatoregenerator
adresabilitateUz general
Forma prezentareCapsule
BrandSanofi
Zona corpSistemic
GamaEssentiale

Prospect Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Essentiale Forte 300 mg capsule 
Fosfolipide esenţiale 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Essentiale Forte şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Essentiale Forte 
 3. Cum să luaţi Essentiale Forte 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Essentiale Forte 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Essentiale Forte şi pentru ce se utilizează 

Essentiale Forte conţine fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia. Acest medicament este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de către substanţe nocive sau malnutriţie (afectarea toxico-nutriţională a ficatului) şi în inflamarea cronică a ficatului (hepatită). 

Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Essentiale Forte 

Nu luaţi Essentiale Forte: 
- dacă sunteţi alergic la preparate din seminţe de soia sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
Datorită conţinutului în ulei din seminţele de soia acest medicament poate provoca reacţii alergice severe.
Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul “Atenţionări şi precauţii”. 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să luaţi Essentiale Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă apar alte simptome a căror cauză nu o cunoaşteţi este important să spuneţi medicului dumneavoastră.

Administrarea acestui medicament nu înlocuieşte necesitatea evitării factorilor toxici, care determină afectarea ficatului (de exemplu alcoolul).
În hepatitele cronice (inflamaţie cronică a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale din seminţe de soia este justificat numai dacă observaţi că simptomele dumneavoastră sunt ameliorate în cursul tratamentului. 

Utilizare la copii
Deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale Forte, acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani. 

Essentiale Forte împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Nu este exclusă interacţiunea între Essentiale Forte şi anticoagulante. De aceea, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de anticoagulant. 

Essentiale Forte împreună cu alimente, băuturi şi alcool 
Nu există recomandări speciale. Acest medicament se administrează în timpul mesei. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Preparatele din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomandă utilizarea Essentiale Forte în timpul sarcinii şi alăptării. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Essentiale Forte conţine ulei de soia, alcool (etanol) şi ulei de ricin hidrogenat 
Acest medicament conţine ulei de soia. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament (vezi pct. 2).
Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool (etanol), mai puţin de 100 mg pe doză (6 capsule pe zi) şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca jenă gastrică şi diaree. 

3. Cum să luaţi Essentiale Forte 

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doza recomandată este: 

 Vârstă şi/sau greutate corporală

  Doza pentru o dată

  Doza zilnică 

Copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg)

Adolescenţi şi adulţi

 2 capsule

(600 mg fosfolipide din seminţe de soia)

 

2 capsule de 3 ori pe zi

(1800 mg fosfolipide din seminţe de soia)

Capsulele de Essentiale Forte se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (preferabil cu un pahar cu apă, 200 ml).
Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul “Atenţionări şi precauţii”.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Essentiale Forte este prea puternic sau prea slab. 

Dacă luaţi mai mult Essentiale Forte decât trebuie 
Nu au fost descrise reacţii ale supradozajului sau simptome ale intoxicaţiei cu Essentiale Forte. Totuşi, reacţiile adverse menţionate mai jos pot fi mai grave în cazul în care aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată. În această situaţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare. 

Dacă uitaţi să luaţi Essentiale Forte 
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la următoarea masă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentul o zi întreagă, reluaţi tratamentul în ziua următoare, cu aceleaşi doze ca de obicei. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): tulburări gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi şi diareea.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): reacţii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): prurit (mâncărime la nivelul pielii). 

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, în special reacţii alergice (de hipersensibilitate), întrerupeţi administrarea Essentiale Forte şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Essentiale Forte 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Essentiale Forte 
-  Substanţa activă: fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia, conţinând 76% (3-sn-fosfatidil) colină (extractant: etanol 96% (v/v)), 300 mg. 
-  Celelalte componente sunt: grăsime solidă (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, DL-α-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grăsime solidă (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilină, 4-metoxiacetofenonă, gelatină, apă purificată, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu. 

Cum arată Essentiale Forte şi conţinutul ambalajului 
Se prezintă sub formă de capsule tari, oblongi, opace, de culoare kaki, conținând o masă omogenă păstoasă, având aspectul mierii de albine.
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule
Cutie cu 5 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule 
Cutie cu 10 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
SANOFI ROMÂNIA S.R.L.
Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9
Sector 2, Bucureşti, România 

Fabricantul 
A. Nattermann & Cie. GmbH
Nattermannalee 1
50829 Köln
Germania 

Sanofi-Aventis Sp. z o.o. 
ul. Lubelska 52 
35-233 Rzeszów 
Polonia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: 

România 
Sanofi România S.R.L.
Tel: 021 317 31 36 

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie, 2017

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/ 

{sigla SANOFI}

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. GNC - Herbal Plus Liver Support 50cps

  GNC - Herbal Plus Liver Support 50cps

  Rating:
  0%
  299,00 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc furnizor
 2. Hepa-Merz® granulat, granule pentru solutie orala x 30 plicuri

  Hepa-Merz® granulat, granule pentru solutie orala...

  Rating:
  0%
  218,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fares - Ceai Hepatocol 50g

  Fares - Ceai Hepatocol 50g

  8,11 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Sanohepatic 40+ 40caps (33% Cadou)

  Zdrovit - Sanohepatic 40+ 40caps (33% Cadou)

  22,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Sargenor 1 g/5 ml solutie orala x 20 fiole a 5 ml solutie orala

  Sargenor 1 g/5 ml solutie orala x 20 fiole a 5 ml ...

  Rating:
  0%
  49,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Max 600 mg capsule x 30 capsule

  55,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Essentiale® Forte 300 mg capsule x 50 capsule

  Essentiale® Forte 300 mg capsule x 50 capsule

  47,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos