Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

Cod: W01462001
Brand: Dentinox
Status:
Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival se utilizeaza pentru ameliorarea si calmarea durerilor gingivale cauzate de eruptii dentare.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

17,09 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival se utilizeaza pentru ameliorarea si calmarea durerilor gingivale cauzate de eruptii dentare.

Indicatii:

Dentinox-Gel N face parte din grupa: preparate pentru tratamentul oral local, combinatii.

Utilizat in mod traditional in tratamentul iritatiei, inflamatiei gingiilor si durerii provocate de eruptia dentara la copii in timpul aparitiei dentitiei primare.

Mod de administrare:

Cand apar primele semne ale eruptiei dentare, aplicati o mica cantitate de Dentinox – Gel N ( cat un bob de mazare) pe zona gingivala afectata cu ajutorul unui deget curat sau al unui betisor cu vata curat si masati usor.
Aplicarea se repeta de 2 – 3 ori pe zi, in special dupa mese si inainte de culcare. Dentinox-Gel N se aplica copiilor doar cand este cazul.

Medicamentul se foloseste ocazional; poate fi folosit la eruptia tuturor dintilor de lapte, precum si la eruptia molarilor.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizați Dentinox-Gel N daca sunteti alergic la tinctura de Matricaria chamomilla (musetel), clorhidrat de lidocaina sau anestezice similare de tip amidic si macrogol lauril eter sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte sa utilizati Dentinox-Gel N, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Se recomanda evitarea contactului gelului gingival cu ochii.

Reactii adverse posibile:

In cazul respectarii recomandarilor de utilizare nu este de asteptat sa apara reactii adverse.

Totusi, datele din literatura de specialitate au indicat ca musetelul, una dintre substantele active ale Dentinox-Gel N, poate determina reactii alergice. Reactiile de hipersensibilitate determinate de musetel se manifesta sub forma de dispnee (greutate in respiratie) la persoanele cu hipersensibilitate.

Sarcina si alaptarea:

Nu este cazul.

Compozitie:

 • Substantele active sunt: tinctura de Matricaria chamomilla (musetel) 1500 mg, clorhidrat de lidocaina 34 mg, polidocanol 600 32 mg.
 • Celelalte componente sunt: sorbitol solutie 70% (necristalizat)(Ph.Eur.), xilitol, propilenglicol, carbomer (974 P),hidroxid de sodiu solutie10%, polisorbat 20, edetat de sodiu (Ph.Eur.), levomentol, zaharina sodica, apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 10 g gel gingival.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

Mai multe informatii
Indicat pentru Dureri gingivale
Afectiune Inflamatii si dureri
Tip produs Fara zahar
Simptome Eruptie dentara
Indicat pentru Dureri gingivale
Functie produs Analgezic , Antiinflamator
adresabilitate Sugari
Forma prezentare Gel
Brand Dentinox
Zona corp Cavitatea bucala

Prospect Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

Prospect: Informații pentru utilizator

Dentinox – Gel 10 g gel gingival

tinctură de Matricaria chamomilla (muşeţel), clorhidrat de lidocaină monohidrat, lauromacrogol 400

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.
 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Dentinox – Gel și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Dentinox – Gel
 3. Cum să utilizați Dentinox – Gel
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Dentinox – Gel
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.                  Ce este Dentinox – Gel și pentru ce se utilizează 

Utilizat în mod tradiţional în tratamentul iritaţiei, inflamaţiei gingiilor şi durerii provocate de erupţia dentară la copii în timpul apariţiei dentiţiei primare. În cazul înroşirii sau umflării grave a gingiei sau în cazul unor complicaţii severe concomitente, vă rugăm să luați legătura cu medicul dumneavoastră. Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

2.                  Ce trebuie să știți înainte să utilizați Dentinox – Gel

Nu utilizați Dentinox – Gel:

- dacă sunteţi alergic la tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel), clorhidrat de lidocaină monohidrat sau anestezice similare de tip amidic şi lauromacrogol 400 sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Dentinox – Gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Se recomandă evitarea contactului gelului gingival cu ochii.

Dentinox – Gel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, cu toate că datorită căii de administrare este foarte puţin probabilă interacţiunea Dentinox – Gel cu alte medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Nu este cazul.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu este cazul.

Dentinox – Gel conţine sorbitol

Datorită conţinutului de sorbitol, acest medicament nu trebuie utilizat de pacienţii care suferă de intoleranţă rară congenitală la fructoză. (Fiecare 1 g de gel conţine 100 mg de sorbitol, echivalent cu mai puţin de 0,01 unităţi glucidice. Valoarea calorică este de 2,6 kcal / g sorbitol.)

Dentinox – Gel conţine Propilenglicol

După aplicarea locală la nivelul mucoasei orale, este posibilă apariţia iritațiilor locale datorită conținutului de propilenglicol.

 

3.                  Cum să utilizați Dentinox – Gel

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Vă rugăm să respectaţi recomandările următoare, altfel Dentinox – Gel nu va fi eficient.

Când apar primele semne ale erupţiei dentare, aplicaţi o mică cantitate de Dentinox – Gel (cât un bob de mazăre) pe zona gingivală afectată cu ajutorul unui deget curat sau al unui beţişor cu vată curat şi masaţi uşor.

Aplicarea se repetă de 2 – 3 ori pe zi, în special după mese şi înainte de culcare. Dentinox – Gel se aplică copiilor doar când este cazul.

Medicamentul se foloseşte ocazional; poate fi folosit la erupţia tuturor dinţilor de lapte, precum şi la erupţia molarilor.

Dacă utilizaţi mai mult Dentinox – Gel decât trebuie

Dacă aţi aplicat o cantitate mai mare de Dentinox – Gel, cresc şansele de apariţie a reacţiilor adverse (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”). În acest caz vă rugăm să opriţi administrarea Dentinox – Gel la copii şi să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dentinox – Gel

Nu aplicaţi copiilor o doză dublă de Dentinox – Gel pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

 

4.                  Reacții adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazul respectării recomandărilor de utilizare nu este de aşteptat să apară reacţii adverse.

Totuşi, datele din literatura de specialitate au indicat că muşeţelul, una dintre substanţele active ale Dentinox – Gel, poate determina reacţii alergice. Reacţiile de hipersensibilitate determinate de muşeţel se manifestă sub formă de dispnee (greutate în respirație) la persoanele cu hipersensibilitate.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare: Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

 

5.                  Cum se păstrează Dentinox – Gel 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentul ambalat pentru comercializare: 5 ani. Medicamentul după prima deschidere a tubului: 1 an.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.                  Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Dentinox – Gel

 • Substanţele active sunt: tinctura de Matricaria chamomilla (muşeţel) 1500 mg, clorhidrat de lidocaină monohidrat 34 mg, lauromacrogol 400 32
 • Celelalte componente sunt: sorbitol soluţie 70% (necristalizat) (Ph.Eur.), xilitol, propilenglicol, carbomer (974 P), hidroxid de sodiu (soluţie 10%), polisorbat 20, edetat de sodiu (Ph.Eur.), levomentol, zaharină sodică, apă purificată.

Cum arată Dentinox – Gel și conținutul ambalajului

Se prezintă sub formă de gel clar, de culoare maro deschis, cu miros caracteristic de mușețel și mentol. Este disponibil în cutii cu un tub din aluminiu, acoperit în interior cu un lac pe bază de rașină epoxi- fenolică, prevăzut cu membrană de sigilare și închis cu capac cu filet, din PEÎD, de culoare albă; tubul conține 10 g gel gingival.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

DENTINOX GESELLSCHAFT FÜR PHARMAZEUTISCHE P

RÄPARATE LENK&SCHUPPAN KG

Nunsdorfer Ring 19, D-12277 Berlin,

Germania

Acest prospect a fost revizuit în august 2019.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Daum-Exol lac de protectie pentru unghii

  Daum-Exol lac de protectie pentru unghii

  25,20 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Sun Wave - Endolex Complex 30caps.

  Sun Wave - Endolex Complex 30caps.

  65,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Hirudoid gel 40g

  Hirudoid gel 40g

  12,03 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Crevil - Crema de galbenele 250ml

  Crevil - Crema de galbenele 250ml

  26,92 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Dologel gel gingival 25ml

  Dologel gel gingival 25ml

  21,74 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. VivaNatura - Gennadent Junior capsuni pasta de dinti 50ml

  VivaNatura - Gennadent Junior capsuni pasta de din...

  9,19 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu