Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

Cod: W12088001
Brand: Egis
Status:

Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g este un antiseptic ce se utilizeaza pentru tratamentul local sau pentru prevenirea infectiilor cutanate.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,75 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g este un antiseptic ce se utilizeaza pentru tratamentul local sau pentru prevenirea infectiilor cutanate.

Indicatii:

Betadine contine ca substanta activa iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi si unele protozoare.

Betadine este un antiseptic cu spectru larg utilizat pentru tratamentul local sau pentru prevenirea infectiilor ranilor minore, arsurilor pe suprafete mici si interventiilor chirurgicale minore.

Este recomandat pentru tratamentul infectiilor fungice si bacteriene de la nivelul pielii si al ulcerelor de staza si decubit.

Mod de administrare:

Este destinat pentru administrare locala.

Pentru tratamentul infectiilor: se aplica unguentul de 1-2 ori pe zi. Durata maxima a tratamentului este de 14 zile.

Pentru prevenirea infectiilor: se aplica unguentul de 1-2 ori pe saptamana atat timp cat este necesar. Pielea afectata trebuie sa fie curata si uscata.
Aplicati Betadine pe zona afectata, pe care o puteti acoperi apoi cu un pansament sau bandaj.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Betadine:

 • daca sunteti alergic la povidona, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • daca aveti hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide)
 • alte afectiuni tiroidiene acute
 • inainte si dupa tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie;
 • dezinfectarea materialului medico-chirurgical;
 • in inflamatii ale pielii asemanatoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring).

Atentionari si precautii:

inainte sa utilizati Betadine, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
intrerupeti tratamentul in cazul aparitiei de iritatii pe piele, dermatite de contact sau reactiilor de hipersensibilitate. Nu incalziti medicamentul inainte de utilizare. Nu lasati la indemana copiilor.

La administrarea unor cantitati mari de iod, pacientii cu gusa, noduli tiroidieni, sau alte afectiuni non acute ale tiroidei prezinta risc de a dezvolta hiperactivitate a functiei tiroidei (hipertiroidism).

In lipsa unor indicatii stricte, la aceasta categorie de pacienti aplicarea iod povidonei nu trebuie sa se faca pentru o perioada lunga de timp si pe o suprafata mare a pielii. Chiar si dupa terminarea tratamentului trebuie urmarita o posibila aparitie a unor simptome de hipertiroidism si daca este necesar trebuie monitorizata functia tiroidei.

Tratamentul nu trebuie utilizat inainte sau dupa scintigrafie cu iod radioactiv sau tratament cu iod radioactiv pentru tratamentul carcinomului tiroidian.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse rare:

 • Reactii de hipersensibilitate, dermatite de contact (cu simptome cum sunt roseata, vezicule mici si mancarimi). Tratamentul trebuie intrerupt daca apar asemenea reactii adverse.

Reactii adverse foarte rare:

 • Reactie anafilactica, (reactie alergica grava care poate determina dificultati la respiratie, ameteli, scaderea brusca a tensiunii arteriale)
 • Hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide care poate determina cresterea poftei de mancare, pierdere a greutatii corporale, transpiratii, batai rapide ale inimii sau stare de neliniste) la pacientii cu boli tiroidiene in trecut;
 • Angioedem (reactie alergica grava care poate determina umflarea fetei si a gatului)
 • Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
 • Hipotiroidism (activitate redusa a glandei tiroide care poate determina oboseala, crestere a greutatii corporale, batai rare ale inimii), care poate sa apara dupa o utilizare prelungita sau extensiva a iod povidonei;
 • Tulburari la nivelul rinichilor;
 • Arsura chimica a pielii (poate sa apara prin contactul prelungit la pregatirea preoperatorie cu solutie de uz extern)
 • Dezechilibru electrolitic, acidoza metabolica, insuficienta renala acuta, osmolaritate anormala a sangelui (poate sa apara la asimilarea unor cantitati mari de iod povidona).

Iod-povidona coloreaza pielea in brun, culoare care se elimina usor prin spalare cu apa.

Sarcina si alaptarea:

In timpul sarcinii si alaptarii iod povidona trebuie utilizata numai daca este strict indicata si pe o perioada minima de timp.
Deoarece iodul traverseaza placenta si se excreta in laptele matern si din cauza cresterii sensibilitatii fatului sau nou-nascutului la iod, in timpul sarcinii si alaptarii utilizarea iod povidonei trebuie sa se faca in cantitati cat mai reduse. Mai mult, concentratia de iod este mai mare in laptele matern comparativ cu concentratia din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecator (activitate redusa a glandei tiroide) cu valori ridicate ale TSH (hormon de stimulare tiroidiana) la fat sau nou nascut. Poate fi necesar un control al functiei glandei tiroide a copilului. Trebuie neaparat evitata o posibila ingestie orala a solutiei de catre sugar.

Compozitie:

 • Substanta activa este iod povidona. Un gram unguent contine iod activ 10 mg sub forma de iod povidona 100 mg.
 • Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu, macrogol 400, macrogol 1000, macrogol 1500, macrogol 4000, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 20 g unguent.

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTaieturi, zgarieturi
AfectiuneInfectii si micoze
Tip produsFara alcool
SimptomeInfectii ale pielii
Indicat pentruTaieturi, zgarieturi
Compozitie produsIod
Functie produsAntibacterian, Antimicotic, Antiseptice
adresabilitateUz general
Forma prezentareSolutie cutanata
BrandEgis
Zona corpPiele
GamaBetadine

Prospect Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Betadine 100 mg/g unguent 
Iod povidonă 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
Dacă după 7zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect: 
1. Ce este Betadine şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Betadine
3. Cum să utilizaţi Betadine
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Betadine
6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. Ce este Betadine şi pentru ce se utilizează 

Betadine conţine ca substanţă activă iodul liber. Acesta este un antiseptic care distruge bacterii, fungi şi unele protozoare. 

Betadine este un antiseptic cu spectru larg utilizat pentru tratamentul local sau pentru prevenirea infecţiilor rănilor minore, arsurilor pe suprafeţe mici şi intervenţiilor chirurgicale minore. 

Este recomandat pentru tratamentul infecţiilor fungice şi bacteriene de la nivelul pielii şi al ulcerelor de stază şi decubit. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Betadine

Nu utilizaţi Betadine 
- dacă sunteţi alergic la povidonă, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aveți hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide) 
- alte afecţiuni tiroidiene acute
- înainte şi după tratamentul cu iod radioactiv, scintigrafie;
- dezinfectarea materialului medico-chirurgical;
- în inflamaţii ale pielii asemănătoare herpesului (dermatite herpetiforme Duhring); 

Atenționări și precauții 
Înainte să utilizaţi Betadine, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Întrerupeți tratamentul în cazul apariției de iritații pe piele, dermatite de contact sau reacțiilor de hipersensibilitate. Nu încălziți medicamentul înainte de utilizare. Nu lăsați la îndemâna copiilor.
La administrarea unor cantități mari de iod, pacienții cu gușă, noduli tiroidieni, sau alte afecțiuni non acute ale tiroidei prezintă risc de a dezvolta hiperactivitate a funcției tiroidei (hipertiroidism).
În lipsa unor indicații stricte, la această categorie de pacienți aplicarea iod povidonei nu trebuie să se facă pentru o perioadă lungă de timp și pe o suprafață mare a pielii. Chiar și după terminarea tratamentului trebuie urmărită o posibilă apariție a unor simptome de hipertiroidism și dacă este necesar trebuie monitorizată funcția tiroidei. 
Tratamentul nu trebuie utilizat înainte sau după scintigrafie cu iod radioactiv sau tratament cu iod radioactiv pentru tratamentul carcinomului tiroidian. 

Copii și adolescenți 
Nou născuții și sugarii prezintă un risc crescut de a dezvolta hipotiroidism (activitate redusă a glandei tiroide) prin administrarea unei cantități mari de iod. Utilizarea iod povidonei trebuie să se facă în cantități minime la nou născuți și sugari din cauza permeabilității crescute a pielii acestora și a sensibilității crescute la iod. Poate fi necesar un control al funcției tiroidei la copii. Trebuie evitată orice posibilă ingestie orală de iod povidonă la sugari. 

Betadine împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.
Complexul iod-PVP este eficace la valori ale pH-ului cuprinse între 2,0 și 7,0. Este de așteptat ca acest complex să reacționeze cu proteinele și alți compuși organici nesaturați, conducând la afectarea eficacității sale. 

Evitaţi utilizarea în același timp cu litiu. 

Utilizarea în același timp a medicamentelor pentru tratamentul rănilor, pe bază de enzime duce la o scădere a efectelor terapeutice a ambelor substanțe. 

Medicamentele antiseptice care conţin mercur, săruri de argint, taurolidină sau peroxid de hidrogen şi soluţie alcoolică de acid benzoic pot reduce efectul terapeutic al ambelor substanţe; de aceea nu trebuie utilizate în același timp. 

Medicamentele care conțin iod povidonă atunci când sunt utilizate în același timp sau imediat după aplicarea pe aceeași suprafață sau pe suprafețe apropiate, a antisepticelor care conțin octenidină pot determina decolorări întunecate trecătoare în zonele implicate. 

Iodul absorbit prin pielea intactă sau rănită poate să interacționeze cu rezultatele unor teste ale funcţiei tiroidiene.
În timpul utilizării iod povidonei cantitatea captată de iod de către glanda tiroidă poate fi mai mică; acest lucru poate duce la interferențe cu diverse investigații (scintigrafia tiroidiană, determinarea PBI [iod legat de proteine], proceduri de diagnosticare cu substanțe de contrast pe bază de iod) și pot face imposibilă o schemă de tratament cu iod radioactiv a tiroidei (radioterapie cu iod). După terminarea tratamentului, trebuie să treacă o perioadă determinată de timp pentru a putea efectua o nouă scintigrafie. 

Iod povidona poate determina rezultate fals pozitive la anumite teste diagnostice cum sunt: detectarea sângerărilor fecale oculte, sângelui în urină şi determinarea glucozei în urină. 

Sarcina şi alăptarea 
În timpul sarcinii și alăptării iod povidona trebuie utilizată numai dacă este strict indicată și pe o perioadă minimă de timp.
Deoarece iodul traversează placenta şi se excretă în laptele matern și din cauza creșterii sensibilității fătului sau nou-născutului la iod, în timpul sarcinii și alăptării utilizarea iod povidonei trebuie să se facă în cantități cât mai reduse. Mai mult, concentrația de iod este mai mare în laptele matern comparativ cu concentrația din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecător (activitate redusă a glandei tiroide) cu valori ridicate ale TSH (hormon de stimulare tiroidiană) la făt sau nou născut. Poate fi necesar un control al funcției glandei tiroide a copilului. Trebuie neapărat evitată o posibilă ingestie orală a soluției de către sugar. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Betadine nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizaţi Betadine 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Este destinat pentru administrare locală. 

Pentru tratamentul infecţiilor: se aplică unguentul de 1-2 ori pe zi. Durata maximă a tratamentului este de 14 zile. 

Pentru prevenirea infecţiilor: se aplică unguentul de 1-2 ori pe săptămână atât timp cât este necesar. Pielea afectată trebuie să fie curată şi uscată.
Aplicaţi Betadine pe zona afectată, pe care o puteţi acoperi apoi cu un pansament sau bandaj. 

Dacă utilizaţi mai mult Betadine decât trebuie 
Dacă aţi utilizat mai mult Betadine decât trebuie pot să apară: 
-  gust metalic, secreţie salivară crescută, senzaţie de arsură sau durere la nivelul gâtului sau cavităţii bucale, 
-  iritaţii şi inflamaţii la nivelul ochiului, 
-  rinită acută şi simptome asemănătoare răcelii; 
-  reacţii la nivelul pielii, 
-  tulburări digestive, în special: greaţă, vărsături, diaree, 
-  insuficienţă renală, încetare patologică a urinării, 
-  colaps circulator, 
-  depresie, insomnie, impotenţă, dureri de cap, 
-  umflături la nivelul gâtului cu sufocare, edem pulmonar, dificultate la respiraţie, anormalități metabolice (acidoză metabolică, valori mari ale sodiului în sânge) şi insuficienţă renală. 

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă suspectaţi un supradozaj. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Betadine 
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Evaluarea reacțiilor adverse se face având la bază următoarele frecvențe: 

Reacții adverse rare (afectează 10 utilizatori din 10000): 
Reacţii de hipersensibilitate, dermatite de contact (cu simptome cum sunt roșeață, vezicule mici și mâncărimi). Tratamentul trebuie întrerupt dacă apar asemenea reacții adverse. 

Reacții adverse foarte rare (afectează mai puțin de 1 utilizator din 10000): 
Reacție anafilactică, (reacție alergică gravă care poate determina dificultăți la respirație, amețeli, scăderea bruscă a tensiunii arteriale)
Hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide care poate determina creșterea poftei de mâncare, pierdere a greutății corporale, transpirații, bătăi rapide ale inimii sau stare de neliniște) la pacienții cu boli tiroidiene în trecut; 
Angioedem (reacție alergică gravă care poate determina umflarea feței și a gâtului)

Reacții adverse cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): 
Hipotiroidism (activitate redusă a glandei tiroide care poate determina oboseală, creștere a greutății corporale, bătăi rare ale inimii), care poate să apară după o utilizare prelungită sau extensivă a iod povidonei;
Tulburări la nivelul rinichilor; 
Arsură chimică a pielii (poate să apară prin contactul prelungit la pregătirea preoperatorie cu soluție de uz extern)
Dezechilibru electrolitic, acidoză metabolică, insuficiență renală acută, osmolaritate anormală a sângelui (poate să apară la asimilarea unor cantități mari de iod povidonă). 

Iod-povidona colorează pielea în brun, culoare care se elimină uşor prin spălare cu apă. 

Tratamentul îndelungat sau aplicarea iod povidonei pe suprafeţe întinse de răni şi arsuri severe poate să determine apariţia simptomelor supradozajului (vezi punctul Dacă utilizaţi mai mult Betadine decât trebuie). 

Raportarea reacțiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Betadine 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

Ce conţine Betadine 
-  Substanţa activă este iod povidona. Un gram unguent conţine iod activ 10 mg sub formă de iod povidonă 100 mg. 
-  Celelalte componente sunt: hidrogenocarbonat de sodiu, macrogol 400, macrogol 1000, macrogol 1500, macrogol 4000, apă purificată. 

Cum arată Betadine şi conţinutul ambalajului 
Betadine se prezintă sub formă de unguent omogen, de culoare brun închis, cu miros slab de iod. 

Este ambalat în cutii cu un tub din Al conţinând 20 g unguent. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Egis Pharmaceuticals PLC
Keresztúri út 30-38
H-1106 Budapesta, Ungaria 

Fabricantul 
Egis Pharmaceuticals PLC,
Mátyás király út 65 Körmend H-9900, Ungaria
(sub licenţă MUNDIPHARMA AG, Basel, Elveţia) 

Acest prospect a fost revizuit în Martie 2015 

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Betadine® 100 mg/g unguent x 20 g 


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

  Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

  33,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Hyalo4 - Control crema 100g

  Hyalo4 - Control crema 100g

  64,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Dacia Plant - Propolis Cu Argint Coloidal Fara Alcool Spray 20ml

  Dacia Plant - Propolis Cu Argint Coloidal Fara Alc...

  23,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Baneocin® 250 UI/5000 UI pe gram unguent x 20 g

  Baneocin® 250 UI/5000 UI pe gram unguent x 20 g

  35,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Anaftin Apa De Gura 120ml

  Anaftin Apa De Gura 120ml

  28,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 120 ml 

  38,76 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  26,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 1000ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 1000ml

  79,55 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos