Facebook Pixel

Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile

Cod: W66077002
Brand: Reckitt Benckiser
Status:
Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile prezinta efect antiseptic si se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul infectiilor de la nivelul gatului.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

23,82 Lei TVA inclus

Descriere Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile

Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile prezinta efect antiseptic si se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul infectiilor de la nivelul gatului.

Indicatii:

Strepsils Miere si Lamaie apartine unei grupe de medicamente denumite antiseptice.

Strepsils Miere si Lamaie se utilizeaza ca adjuvant in tratamentul infectiilor oro-faringiene, favorizand ameliorarea simptomelor provocate de acestea.
Calmare rapida (in 5 minute) si de lunga durata (de pana la 2 ore) a durerii in gat. Efect antibacterian, antifungic si antiviral.

Mod de administrare:

Adultii: Doza recomandata este de o pastila Strepsils Miere si Lamaie la 2-3 ore; a nu se depasi 12 pastile intr-un interval de 24 de ore.

Copii cu varsta peste 6 ani: doza recomandata este similara cu cea pentru adulti.

Pentru administrare bucofaringiana.
Pastilele se tin in cavitatea bucala pana la dizolvare;nu se mesteca si nici nu se inghit intregi; se administreaza intre mese.

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Strepsils Miere si Lamaie daca sunteti alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol si alcool 2,4 diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente.

Strepsils Miere si Lamaie contine glucoza si zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Strepsil Miere si Lamaie contine 1441 mg zahar si 976,2 mg glucoza/pastila. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii cu diabet zaharat.

Reactii adverse posibile:

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii de hipersensibilitate, greata, senzatie de disconfort la nivelul gurii, diaree, eruptii pe piele.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Compozitie:

 • Substantele active sunt amilmetacrezol 0,6 mg si alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2 mg pentru o pastila.
 • Celelalte componente sunt: acid tartric, ulei de lamaie, ulei de menta, galben de chinolina (E 104), miere, zahar, glucoza.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 12 pastile.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile

Mai multe informatii
Indicat pentruGat inflamat
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

STREPSILS MIERE ŞI LĂMÂIE pastile

Amilmetacrezol/Alcool 2,4 diclorbenzilic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări .

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau recomandări. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Strepsils Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

 3. Cum să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Strepsils Miere şi Lămâie

 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1.          Ce este Strepsils Miere şi Lămâie şi pentru ce se utilizează

Strepsils Miere şi Lămâie aparţine unei grupe de medicamente denumite antiseptice

Strepsils Miere şi Lămâie se utilizează ca adjuvant în tratamentul infecţiilor oro-faringiene, favorizând ameliorarea simptomelor provocate de acestea.

Calmare rapidă (în 5 minute) şi de lungă durată (de până la 2 ore) a durerii în gât. Efect antibacterian, antifungic şi antiviral.

2.              Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Nu luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amilmetacrezol şi alcool 2,4 diclorbenzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Atenționări și precauții

 • dacă aveţi diabet zaharat - vezi pct. Informaţii importante privind unele componente ale Strepsils Miere şi Lămâie

Strepsils Miere şi Lămâie împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Utilizarea Strepsils Miere şi Lămâie împreună cu alimente, bǎuturi şi alcool

Strepsils Miere şi Lămâie nu se administrează concomitent cu alimente sau băuturi ci între mese.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Strepsils Miere şi Lămâie nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Strepsils Miere şi Lămâie conţine glucoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Strepsil Miere şi Lămâie conţine 1441 mg zahăr şi 976,2 mg glucoză/pastilă.Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii cu diabet zaharat.

3.          Cum să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Luaţi întotdeauna Strepsils Miere şi Lămâie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze 

Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace necesare pentru a controla simptomele, pentru cea mai scurtă durată posibilă (vezi pct. 4.4).

Durata tratamentului nu trebuie sǎ depǎşeascǎ 5 zile deoarece pot apare dezechilibre ale florei microbiene de la nivelul cavităţii bucale cu risc de producere a unor infecţii bacteriene sau fungice.

Adulţii

Doza recomandată este de o pastilă Strepsils Miere şi Lămâie la 2-3 ore; a nu se depăși 12 pastile într-un interval de 24 de ore.

Populația pediatrică

Copii cu vârsta peste 6 ani: doza recomandată este similară cu cea pentru adulți.

Copii cu vârsta sub 6 ani

Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Vâstnici

Nu este necesarǎ ajustarea dozei la aceastǎ categorie de pacienţi.

Mod de administrare 

Pentru administrare bucofaringiană.

Pastilele se ţin în cavitatea bucalǎ pânǎ la dizolvare;nu se mestecǎ şi nici nu se înghit întregi; se administreazǎ între mese.

La fel ca în cazul altor pastile, pentru a evita riscul apariţiei iritaţiilor locale, trebuie sǎ schimbaţi poziţia pastilei în gurǎ pânǎ la dizolvare.

Pentru a evita pericolul de sufocare, Strepsils Miere şi Lămâie va fi administrat numai copiilor care pot păstra pastila în gură până când aceasta se dizolvă lent, fără a fi supravegheaţi.

Dacă aţi luat mai mult Strepsils Miere şi Lămâie decât trebuie

Poate apare disconfort gastro-intestinal; se întrerupe tratamentul şi se iau mǎsurile de tratament simptomatic – pentru aceasta adresaţi –vǎ medicului dumneavoastrǎ sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă aţi uitat să luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi sǎ luaţi Strepsils Miere şi Lămâie

Întreruperea prematurǎ a tratamentului nu vǎ afecteazǎ.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Strepsils Miere şi Lămâie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • reacţii de hipersensibilitate, greață, senzaţie de disconfort la nivelul gurii, diaree, erupții pe

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          CUM SE PĂSTREAZĂ Strepsils Miere şi Lămâie

A se pǎstra la temperaturi sub 25º C, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Strepsils Miere şi Lămâie după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Strepsils Miere şi Lămâie

 • Substanţele active sunt amilmetacrezol 0,6 mg şi alcool 2,4 diclorbenzilic 1,2 mg pentru o pastilă.

 • Celelalte componente sunt: acid tartric, ulei de lămâie, ulei de mentă, galben de chinolină (E 104), miere, zahăr, glucoză.

Cum arată Strepsils Miere şi Lămâie şi conţinutul ambalajului

Strepsils Miere şi Lămâie se prezintă sub formă rotundă, de pastile de culoare galbenă, cu miros predominant de miere şi lămâie şi logo S ştanţat.

Este disponibil în

Cutie cu 1 blister din Al/PVC-PVDC cu 12 pastile

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 12 pastile

Cutie metalică din staniu cu 1 blister din Al/PVC-PVDC cu 12 pastile

Cutie cu 3 blistere din Al/PVC-PVDC a câte 12 pastile

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricanţii

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL

Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Corpul A Etaj 5,

sector 1, București, România

Fabricanţii

Reckitt Benckiser Healthcare International Limited

Thane Road, Nottingham NG90 2DB, Marea Britanie

RB NL Brands B.V.

Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Reckitt Benckiser România SRL

Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97

Corpul A, Etaj 5, Sector 1, Bucureşti, România

Tel: +4021 529 67 00

office-romania@rb.com

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie, 2019.

AfectiuneInfectii respiratorii
SimptomeDificultate la inghitit (disfagie)
Indicat pentruGat inflamat
Compozitie produsAntiseptice, Miere de albine
Functie produsAntimicrobian , Antiseptice
adresabilitateUz general
Forma prezentarePastile
BrandReckitt Benckiser
Zona corpCavitatea bucala
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Strepsils® Miere si Lamaie x 24 pastile


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicuri

  Gaviscon Mentol suspensie orala in plic x 12 plicu...

  21,91 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  Strepsils® Miere si Lamaie x 36 pastile

  32,74 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Nurofen® Immedia Ultra 400 mg drajeuri x 24 drajeuri

  Nurofen® Immedia Ultra 400 mg drajeuri x 24 draje...

  34,40 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Nurofen® pentru copii 3 luni+ 60 mg supozitoare x 10 supozitoare

  Nurofen® pentru copii 3 luni+ 60 mg supozitoare x...

  14,89 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 5. Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni suspensie orala x 100 ml

  Nurofen® pentru copii 3 luni+ cu aroma de capsuni...

  20,83 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Baneocin® 250 UI/5000 UI pe gram unguent x 20 g

  Baneocin® 250 UI/5000 UI pe gram unguent x 20 g

  32,82 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Dr Phyto - Virodep 30compr. de supt

  Dr Phyto - Virodep 30compr. de supt

  34,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Dacia Plant - Biseptol apa de gura 480ml

  Dacia Plant - Biseptol apa de gura 480ml

  15,35 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Canespor® 10mg/ml solutie cutanata x 15 ml

  Canespor® 10mg/ml solutie cutanata x 15 ml

  31,38 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

  Dermobacter® solutie cutanata 125 ml

  26,42 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu