Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Solpadeine® x 12 comprimate

Cod: W59779001
Brand: Perrigo
Status:

Solpadeine® x 12 comprimate se administreaza in tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor moderat-severe cu diferite localizari si in tratamentul simptomatic al febrei din raceala si gripa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

12,59 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Solpadeine® x 12 comprimate

Solpadeine® x 12 comprimate se administreaza in tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor moderat-severe cu diferite localizari si in tratamentul simptomatic al febrei din raceala si gripa.

Indicatii:

Solpadeine contine 3 substante active: paracetamol utilizat ca analgezic (calmeaza durerea) si antipiretic (scade febra), fosfat de codeina utilizat ca analgezic si cafeina, pentru calmarea rapida a durerilor de intensitate moderata pana la severa.

Actionand asupra organismului dumneavoastra in mod diferit, paracetamolul si codeina se combina pentru a inlatura durerea, iar cafeina creste efectul analgezic al paracetamolului.

Solpadeine este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate moderata pana la severa, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor, nevralgii, dureri din sfera ORL (dureri in gat, dureri ale sinusurilor) sau in caz de menstruatie dureroasa. De asemenea Solpadeine este indicat in tratamentul simptomatic al febrei din raceala si gripa.

Mod de administrare:

Administrare orala.

Adulti, pacienti varstnici (cu functie hepatica si renala normala) si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste : Doza recomandata este de 1-2 comprimate la fiecare 4-6 ore, daca este necesar. Nu se administreaza la un interval mai mic de 4 ore si nu se depasesc 4 doze pe zi (8 comprimate în 24 de ore).

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Solpadeine:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, cafeina, codeina, la alte analgezice opioide sau la oricare dintre celelalte componente;
 • daca aveti boli hemoragice sau alte boli cu risc de sangerare;
 • daca aveti afectiuni ale ficatului sau ale rinichilor;
 • daca aveti astm bronsic, secretii traheobronsice crescute sau probleme respiratorii severe (datorita prezentei codeinei),
 • daca aveti diaree acuta infectioasa;
 • daca stiti ca aveti deficit de enzima glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
 • in depresie respiratorie, constipatie cronica.

Deoarece contine cafeina: nu consumati cantitati excesive de cafea si ceai, in timpul tratamentului. Nu utilizati concomitent alte medicamente pe baza de paracetamol, cafeina si codeina. Nu va fi administrat pe o perioada mai mare de 3 zile, fara consult medical. Nu depasiti doza zilnica recomandata.

Sportivii trebuie atentionati ca acest medicament contine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping.

Reactii adverse posibile:

Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori): alergii.

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori): scaderea numarului de globule albe din sange responsabile de coagularea aceastuia; ingustarea cailor respiratorii (mai ales la pacientii care au alergie la acid acetilsalicilic sau la alte medicamente din clasa antiinflamatoarelor non-steroidiene); reactii alergice severe; tulburari hepatice; eruptii cutanate; transpiratii; reactie alergica severa caracterizata de umflarea extremitatilor, respiratie dificila și stare de rau; urina tulbure; nervozitate; ameteala.

Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): constipatie; greata; varsaturi; dispesie; uscaciunea gurii; pancreatita acuta (la pacientii cu colecistectomie in antecedente); dependenta apare la doze mari pe perioade prelungite; agravarea durerii de cap dupa utilizarea prelungita; somnolenta; mancarimea pielii.

Sarcina si alaptarea:

Solpadeine nu este recomandat in timpul sarcinii si alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt paracetamol 500 mg, cafeina anhidra 30 mg si fosfat de codeina hemihidrat 8 mg.
 • Celelalte componente sunt: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, sorbat de potasiu, povidona, talc purificat, stearat de magneziu, celuloza microcristalina, acid stearic, hipromeloza, carmoisina (E122), etanol, apa purificata.

Mod de prezentare: cutie cu 12 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri de oase
AfectiuneFebra
SimptomeDurere dentara
Indicat pentruDureri de oase
Compozitie produsParacetamol, Codeina, Cafeina
Functie produsAnalgezic , Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandPerrigo
Zona corpSistemic
GamaSolpadeine

Prospect Solpadeine® x 12 comprimate

Prospect: Informații pentru utilizator 

SOLPADEINE comprimate 
Paracetamol/Fosfat de codeină hemihidrat/Cafeină anhidră 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect: 

 1. Ce este Solpadeine şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Solpadeine 
 3. Cum să luaţi Solpadeine 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Solpadeine 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Solpadeine și pentru ce se utilizează 

Solpadeine comprimate conţine 3 substanţe active: paracetamol – utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină - utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată şi moderat-severă. 

Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul. 

Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure. 

Acţionând asupra organismului dumneavoastră în mod diferit, paracetamolul şi codeina se combină pentru a înlătura durerea, iar cafeina creşte efectul analgezic al paracetamolului. 

Solpadeine comprimate este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară spre moderată din reumatism, sciatică şi lumbago. 

Solpadeine comprimate este recomandat pentru ameliorarea rapidă a durerilor după luxaţii, a durerilor din artroză, a durerilor musculare, a durerii de cap, migrenelor şi nevralgiilor, a durerilor menstruale, a durerilor din sinuzite, a durerilor dentare post-chirurgicale sau după extracţii dentare, a durerilor de gât, a durerilor asociate simptomelor din răceală şi gripă şi pentru reducerea febrei. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Solpadeine 

Dacă luați un medicament pentru calmarea durerilor de cap mai mult de 3 zile, acesta le poate înrăutăţi. 

Nu utilizaţi Solpadeine 
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, cafeină, codeină, alte analgezice opioide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6), 
-  la copii cu vârsta sub 12 ani, 
-  dacă aveţi boli hemoragice sau alte boli cu risc de sângerare; 
-  dacă aveţi afecţiuni ale ficatului; 
-  dacă aveţi probleme severe ale rinichilor; 
-  dacă aveţi hemoragie digestivă, 
-  dacă aveţi astm bronşic, secreţii traheobronşice crescute sau probleme respiratorii severe (datorită prezenţei codeinei), 
-  în caz de leziuni la nivelul capului şi de tensiune intracraniană mare (de exemplu ca urmare a unei hemoragii cerebrale sau tumori cerebrale); 
-  dacă aveţi diaree acută infecţioasă; 
-  dacă suferiţi de subocluzie sau ocluzie intestinală (o situaţie în care musculatura intestinelor nu permite deplasarea mâncării prin ele, rezultând un blocaj intestinal); 
-  dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul ficatului, vezicii biliare sau ductului biliar (tract biliar); 
-  dacă luaţi medicamente pentru tratarea depresiei numite IMAO (inhibitori de monoaminooxidază – medicamente pentru tratarea depresiei) sau aţi luat astfel de medicamente în ultimele 2 săptămâni; 
-  în caz de alcoolism acut (datorită prezenţei codeinei); 
-  dacă pacientul este în comă (nu trebuie administrate analgezice opioide, de exemplu codeină); 
-  dacă ştiţi că aveţi deficit de enzimă glucozo-6-fosfat dehidrogenază; 
-  în sarcină sau dacă alăptaţi; 
-  în depresie respiratorie, constipaţie cronică; 
-  pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn; 
-  dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină; 

Atenţionări şi precauţii 
Vă rugăm să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului: 

Deoarece conţine paracetamol 
- dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului: insuficienţă hepatocelulară, Sindrom Gilbert (icter familial non-hemolitic) 
- dacă aveţi deficit de glutation 
- dacă obişnuiţi să consumaţi frecvent cantităţi mari de alcool etilic 
- dacă prezentaţi deshidratare, malnutriţie cronică 
- dacă sunteți o persoană în vârstă, adult sau adolescent cu o greutate mai mică de 50 kg 
- dacă aveţi insuficienţă renală (GFR ≤50ml/min) 
- dacă aveţi deficienţă de glucozo-6-fosfat dehidrogenază 
- dacă aveţi anemie hemolitică 
- dacă urmaţi un tratament concomitent cu medicamente care influenţează funcția hepatică 

Deoarece conţine codeină 
- dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare (bătăi neregulate ale inimii, tensiune arterială mare), 
- utilizată în doze mari şi timp îndelungat, poate dezvolta dependenţă şi apariţia unor simptome de tipul insomniei sau iritabilităţii la oprirea administrării medicamentului; acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea de rutină şi timp îndelungat, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică. 
- dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul colecistului, codeina poate determina un sindrom dureros abdominal acut, de tip biliar sau pancreatic; 
- dacă suferiţi de orice tulburări intestinale, inclusiv obstrucţie intestinală; dacă aveţi tuse productivă, codeina poate împiedica eliminarea secreţiilor traheo-bronşice. Se 
impune prudenţă la bolnavii cu limitarea funcţiei respiratorii, emfizem pulmonar, fibroză pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă, bronhoree, tuberculoză gravă, traumatisme toracice (codeina deprimă respiraţia şi interferă cu mecanismele compensatorii declanşate de deficitul ventilaţiei pulmonare). La astmatici poate agrava fenomenele obstructive (favorizează bronhospasmul).
- se impun precauţii în următoarele cazuri: la persoanele în vârstă sau cu debilitate fizică, cu leziuni craniene, presiune intracraniană crescută, insuficienţă suprarenaliană, miastenia gravis, abdomen acut, tensiune arterială mică, hipotiroidism, hipertrofie de prostată sau stricturi uretrale, constipaţie cronică. 
- nu este recomandată utilizarea la bolnavii cu colită ulceroasă (poate produce dilataţia toxică a colonului). Utilizarea trebuie evitată şi la pacienţii cu pancreatită. Hipovolemia, cordul pulmonar cronic, infarctul miocardic acut, starea de şoc favorizează accidentele hipotensive. Riscul convulsiv poate fi crescut când codeina se administrează la pacienţi cu edem cerebral şi la epileptici. Stările confuzive pot fi agravate. 

Codeina este transformată în morfină de către o enzimă de la nivelul ficatului. Morfina este o substanţă care determină ameliorarea durerii. Anumite persoane au o altă variantă a acestei enzime, iar acest fapt le poate afecta în diferite moduri. La unele persoane nu se produce morfină sau se produce în cantităţi foarte mici şi nu va apărea o ameliorare suficientă a durerii. Alte persoane sunt mai predispuse la apariţia de reacţii adverse grave, din cauză că se produce o cantitate foarte mare de morfină. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi administrarea acestui medicament şi să vă adresaţi imediat unui medic: frecvenţă scăzută a respiraţiilor sau respiraţie superficială, confuzie, somnolenţă, pupile mici, senzaţie sau stare de rău, constipaţie, lipsa poftei de mâncare. 

Copii şi adolescenţi 

Utilizarea la copii şi adolescenţi după intervenţii chirurgicale
Codeina nu trebuie utilizată pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi după îndepărtarea amigdalelor sau vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn. 

Utilizarea la copii cu probleme cu respiraţia
Codeina nu este recomandată la copiii cu probleme cu respiraţia, deoarece simptomele toxicităţii la morfină pot fi mai grave la aceşti copii. 

Acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea regulată prelungită, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică (adicţie).
Nu va fi administrat pe o perioadă mai mare de 3 zile, fără consult medical.

Deoarece conţine cafeină 
- nu consumaţi cantităţi excesive de cafea şi ceai, în timpul tratamentului (datorită prezenţei cafeinei). 

Legate de Solpadeine 
Nu utilizaţi concomitent alte medicamente pe bază de paracetamol, cafeină şi codeină.

Acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea regulată prelungită, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică (adicţie).
Nu va fi administrat pe o perioadă mai mare de 3 zile, fără consult medical.

Nu depăşiţi doza zilnică recomandată.
Sportivii trebuie atenţionaţi că acest medicament conţine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping. 

Solpadeine împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Solpadeine şi alte medicamente administrate concomitent se pot influenţa reciproc. 

Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol, codeină sau cafeină. 

Legate de paracetamol 
Deoarece conţine paracetamol efectul tratamentului poate fi influenţat în cazul în care este administrat concomitent cu: 
·  alte medicamente care conţin paracetamol; 
·  warfarină sau derivaţi de cumarină (medicamente numite anticoagulante care sunt utilizate ca să vi se subţieze sângele); 
·  medicamente cu efect inductor asupra enzimelor hepatice (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină, rifampicină); 
·  consum de alcool etilic (consum cronic); 
·  colestiramină (răşină fixatoare de acizi biliari utilizată pentru a trata valorile mari ale colesterolului din sânge); 
·  metoclopramidă şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale); 
·  zidovudină 
·  probenecid 
·  cloramfenicol (interacţiune posibilă în special la pacienții care suferă de malnutriție). 

Legate de cafeină 
·  barbiturice sau antihistaminice; 
·  decongestionante; 
·  contraceptive orale; 
·  cimetidina; 
·  disulfiram; 
·  efedrina; 
·  enoxacina, ciprofloxacina şi norfloxacina; 
·  ergotamina. 

Legate de codeină 
·  medicamente pentru tratamentul depresiei, hipnotice, sedative, antidepresive triciclice, IMAO, fenotiazine; 
·  metoclopramidă şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale); 
·  asocierea codeinei cu medicaţia expectorantă favorizează blocarea secreţiilor traheobronşice, astfel încât acestea nu mai pot fi eliminate. 

Dacă urmează să faceţi anumite investigaţii de laborator, informaţi-l pe medicul dumneavoastră că luaţi acest medicament, deoarece pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic. 

Creşteri ale timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică. 

Solpadeine împreună cu alimente şi băuturi 
Consumul excesiv de cafea, ceai sau alte băuturi energizante împreună cu utilizarea Solpadeine poate provoca senzaţia de tensiune şi iritare, de aceea e necesară prudenţă la administrarea medicamentului. Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului. 

Sarcina şi alăptarea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Sarcina
Studiile epidemiologice efectuate la gravide nu au evidențiat efecte toxice ale paracetamolului la dozele recomandate, totuşi codeina nu este recomandată în timpul sarcinii. De aceea, Solpadeine nu este recomandat în timpul sarcinii. 

Alăptarea
Paracetamolul și cafeina se excretă în laptele matern, dar nu în cantităţi semnificative clinic. Nu luaţi codeină în timpul alăptării. Codeina şi morfina trec în laptele matern. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Solpadeine comprimate poate provoca ameţeală sau somnolenţă. Nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până nu ştiţi în ce măsură vă afectează administrarea acestui medicament. 

3Cum să luați Solpadeine 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Administrare orală. 

Adulţi, pacienţi vârstnici (cu funcţie hepatică şi renală normală):
Doza recomandată este de 1-2 comprimate la fiecare 4-6 ore, dacă este necesar.
Nu se administrează la un interval mai mic de 4 ore şi nu se depăşesc 4 doze pe zi (8 comprimate în 24 de ore). 

Nu depăşiţi dozele recomandate. 

Nu luați mai mult de 8 comprimate în 24 de ore.

Vârstnici 
Pacienţii vârstnici cu fragilitate sau imobilizaţi pot necesita o doză redusă. 

Copii:
Solpadeine este contraindicată la copii cu vârsta sub 12 ani pentru tratamentul simptomatic al tusei şi/sau răcelii. Solpadeine nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariţie a problemelor severe cu respiraţia. 

Adolescenți cu vârsta de 12-15 ani:
Luaţi 1 comprimat la fiecare 6 ore. Nu depășiţi 4 doze, echivalent cu 4 comprimate. 

Adolescenți cu vârsta de 16-18 ani
Luaţi 1-2 comprimate la fiecare 6 ore. Nu depășiţi 4 doze, echivalent cu 8 comprimate. 

Adolescenți cu vârsta de 12-18 ani
Solpadeine nu este recomandat pentru utilizare la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani cu funcție respiratorie compromisă, pentru tratamentul simptomatic al tusei şi/sau răcelii (vezi pct. 4.4) 

Insuficiență renală:
Atunci când se administrează paracetamol la pacienţii cu insuficienţă renală, se recomandă să se reducă doza şi să se crească intervalul minim dintre fiecare administrare la cel puţin 6 ore. 

Insuficiență hepatică:
La pacienţii cu insuficienţă hepatică sau sindrom Gilbert, doza trebuie scăzută sau intervalul dintre doze trebuie prelungit. 

Evitaţi excesul de cafeină din băuturi cum sunt cafeaua şi ceaiul. Consumul crescut de cafeină poate provoca tulburări de somn, tremurături şi senzaţie de disconfort în piept. 

Durata tratamentului 
Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Dacă durerea nu se ameliorează după 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuit. 

Dacă luați mai mult Solpadeine decât trebuie 
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Este important să-i spuneţi medicului, chiar dacă vă simţiţi bine. În cazul unui supradozaj există riscul de afectare hepatică gravă întârziată şi de apariţie a tulburărilor respiratorii. 

Dacă uitați să luaţi Solpadeine 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Nu depăşiţi doza recomandată. Dacă aţi depăşit doza recomandată, adresaţi-vă medicului chiar dacă nu vă simţiţi rău. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Întrerupeţi administrarea acestui medicament: 
-  dacă nu mai aveţi bilă (în urma operaţiei de colecistectomie) şi suferiţi de durere severă abdominală, greaţă şi vărsături, 
-  dacă aveţi reacţii alergice, erupţii cutanate sau mâncărime, uneori însoţite de dificultăţi de respiraţie sau inflamaţia buzelor, a limbii, a gâtului sau a feţei, 
-  dacă aveţi senzaţia de mâncărime, descuamări ale pielii sau ulcere bucale, 
-  dacă aţi avut vreodată tulburări de respiraţie la administrarea de aspirină sau alte antiinflamatoare nesteroidiene şi acum aveţi o reacţie asemănătoare la folosirea acestui medicament,
-  dacă aveţi vânătăi sau sângerări inexplicabile. 

La administrarea combinaţiei paracetamol/cafeină/codeină, în dozele recomandate, cu alimente care conţin cafeină, supradozajul de cafeină rezultat poate creşte potenţialul de reacţii adverse datorate cafeinei (insomnie, agitaţie, frică nejustificată, iritabilitate, durere de cap, tulburări gastro-intestinale şi palpitaţii). 

Au fost raportate cazuri foarte rare de reacții cutanate grave. 

Următoarele reacții adverse au fost raportate: 

Rare (afectează mai puțin de 1 din 1000 utilizatori): 
· alergii 

Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori): 
·  scăderea numărului de globule albe din sânge responsabile de coagularea aceastuia, 
·  îngustarea căilor respiratorii (mai ales la pacienții care au alergie la acid acetilsalicilic sau la alte medicamente din clasa antiinflamatoarelor non-steroidiene), 
·  reacții alergice severe, 
·  tulburări hepatice, 
·  erupţii cutanate, 
·  mâncărimea pielii, 
·  transpirații, 
·  apariția de mici pete roșii pe piele, 
·  erupţie trecătoare pe piele, de culoare roșie însoțită sau nu de mâncărime, 
·  reacţie alergică severă caracterizată de umflarea extremităților, respirație dificilă și stare de rău,
·  urină tulbure, 
·  o reacţie a pielii severă numită necroliză epidermică toxică (NET), 
·  erupție cutanată determinată de medicament, 
·  o reacţie a pielii severă numită sindrom Stevens Johnson (SJS), 
·  nervozitate, 
·  amețeală. 

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): 
·  constipaţie, 
·  greaţă, 
·  vărsături, 
·  dispesie, 
·  uscăciunea gurii, 
·  pancreatită acută (la pacienţii cu colecistectomie în antecedente), 
·  dependența apare la doze mari pe perioade prelungite, 
·  agravarea durerii de cap după utilizarea prelungită, 
·  somnolenţă, 
·  mâncărimea pielii, 
·  transpirație abundentă, 
·  dificultăți la urinare. 

Consumul excesiv de cafea sau ceai în timpul tratamentului cu Solpadeine comprimate poate produce iritabilitate şi hipertensiune arterială. 

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale 
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 
e-mail: adr@anm.ro
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Solpadeine 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi Solpadeine comprimate după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Solpadeine 
-  Substanţele active sunt paracetamol 500 mg, cafeină anhidră 30 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 8 mg. 
-  Celelalte componente sunt: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, sorbat de potasiu, povidonă, talc purificat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, acid stearic. 

Cum arată Solpadeine şi conţinutul ambalajului 
Solpadeine se prezintă sub formă de comprimate albe, în formă de capsulă, plane pe ambele feţe. 

Mărimea ambalajelor
Cutie cu 1 blister Al/PVC a 12 comprimate. 
Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 8 comprimate. 
Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 12 comprimate. 
Cutie cu 4 blistere Al/PVC a câte 8 comprimate.
Cutie tip portofel cu un blister din Al/PVC a 12 comprimate. 
Cutie tip portofel cu 2 blistere din Al/PVC a câte 8 comprimate 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: 
HIPOCRATE 2000 S.R.L.
Str. Prahova, Nr. 6A, Sector 1, Bucureşti, 
România

{Sigla Perrigo} 

Fabricant 
Swiss Caps GmbH
Grassingerstrasse 9, Bad Aibling, Bayern, 83043,
Germania 

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2019.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Solpadeine® x 12 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Coldrex® MaxGrip lemon pulbere pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Coldrex® MaxGrip lemon pulbere pentru suspensie o...

  26,55 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Paracetamol TIS pentru copii 120mg/5ml sirop x 100 ml

  Paracetamol TIS pentru copii 120mg/5ml sirop x 100...

  12,55 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Acid acetilsalicilic Zentiva 500 mg x 20 comprimate

  Acid acetilsalicilic Zentiva 500 mg x 20 comprima...

  4,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Panadol® Rapid 500 mg x 12 comprimate filmate

  Panadol® Rapid 500 mg x 12 comprimate filmate

  4,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Caffetin Coldmax® 1000mg/12,2mg 10plicuri

  Caffetin Coldmax® 1000mg/12,2mg 10plicuri

  18,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Vitamax 15cps.moi

  Vitamax 15cps.moi

  42,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Coldrex® Junior Hotrem pulbere pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Coldrex® Junior Hotrem pulbere pentru suspensie o...

  24,15 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Vitamax - Q10 30caps.moi

  Vitamax - Q10 30caps.moi

  51,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Paranix pieptene pt paduchi

  Paranix pieptene pt paduchi

  Rating:
  0%
  16,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Paranix sampon 100ml

  Paranix sampon 100ml

  Rating:
  0%
  41,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos