Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Omnic Tocas 0.4mg 30compr.film

Cod: W43106001
Producator: Astellas Pharma International B.V. Olanda
Status:
Substanta activa a Omnic Tocas este clorhidratul de tamsulosin.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
33,08 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Omnic Tocas 0.4mg 30compr.film

Substanta activa a Omnic Tocas este clorhidratul de tamsulosin. Acesta este un blocant al adrenoreceptorilor alphai, care reduce tensiunea muschilor netezi ai prostatei si uretrei. El permite urinei sa treaca mai rapid prin uretra si faciliteaza urinarea. in plus, diminueaza senzatiile de mictiune imperioasa. Omnic Tocas se indica barbatilor cu simptome de tract urinar inferior asociate cu hiperplazia benigna de prostata, cum sunt: dificultatea de a urina (debit scazut), senzatia de mictiune imperioasa, mictiuni frecvente atat ziva cat si noaptea, ezitarea si modificarile de jet urinar (dribbling terminal).
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni genitale si urinare
Mod de administrareLuati intotdeauna Omnic Tocas exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de 1 comprimat pe zi. Puteti lua Omnic Tocas zilnic indiferent de mese, de preferat in aceeasi perioada a zilei.
Comprimatul trebuie inghitit intreg si nu sfaramat sau mestecat.
Omnic Tocas este un comprimat special conceput din care substanta activa este eliberata treptat,
odata ce comprimatul a fost inghitit. Este posibil sa observati fragmente de comprimat In scaun. Deoarece substanta activa a fost eliberata deja, nu exista niciun risc de scadere a eficacitafii medicamentului.
De obicei, Omnic Tocas se prescrie pe perioade lungi de timp. Efectele asupra vezicii si asupra urinarii sunt mentinute in timpul tratamentului de lunga durata cu Omnic Tocas.
Daca ati luat mai mult Omnic Tocas decat trebuie Daca ati luat prea multe comprimate de Omnic Tocas poate aparea o scadere nedorita a tensiunii arteriale si o crestere a frecvetei batailor inimii, cu senzatie de slabiciune.
Daca att luat prea mult Omnic Tocas contactafi imediat medicul sau farmacistul.
Daca ati uitat sa luati Omnic Tocas
Daca ati uitat sa luati o doza de Omnic Tocas, acesta poate fi administrat si mai tarziu in cursul aceleiasi zile. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata, ci doer doza zilnica recomandata.
Daca incetati sa luafi Omnic Tocas
In cazul in care tratamentul cu Omnic Tocas este oprit prematur, simptomele initiale pot reveni. De aceea folositi Omnic Tocas pe durata prescrisa de medic, chiar daca simptomele au disparut deja. In cazul In care considerati ca tratamentul trebuie incheiat, consultati intotdeauna medicul.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Substanta activaTAMSULOSINUM
SimptomeDificultate la urinare (mictiune dificila), Mictiuni frecvente (polakiurie)
Sarcina si alaptareNu este cazul pentru ca Omnic Tocas se administreaza exclusiv pacientilor barbati.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Omnic Tocas poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse frecvente (afecteaza mai pujin de 1 pacient din 10): in timpul tratamentului, poate aparea ameteala, In special Is ridicarea in picioare sau la asezare.
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza mai pu(in de 1 pacient din 100): dureri de cap, palpitatii (inima bate mai rapid deck in mod normal), presiune sangvina redusa la ridicarea rapida din pozitia culcata sau sezanda, asociata uneori cu oboseala, rinita, diaree, greata, varsaturi, constipatie, rash, prurit si iritatie (urticarie). Rar poste aparea fenomenul de ejaculare retrograda Acesta nu este un fenomen daunator. in aceste cazuri sperma nu se elibereaza In exterior, ci retrograd in vezica urinara.
Reactiii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 pacient din 1000): pot aparea lesin sau o inflamare brusca a tesuturilor moi ale organismului (de exemplu, gatului sau limbii), reactii alergice (angioedem), dificultati de respiratie si iritatii.
Reactit adverse foarte rare (afecteaza mai puJin de 1 pacient din 10000): poate aparea priapismul, o erectie nedorita, prelungita si dureroasa, care necesita tratament medical imediat.
De asemenea, pot aparea eruptii cutanate, inflamatii si aparitia de vezicule pe piele si/sau membranele mucoase ale buzelor, gurii, ochilor, nasului sau ale organelor genitale (sindromul Stevens-Johnson), ritm cardiac anormal, neregulat (fibrilatie atriala, aritmie, tahicardie), respiratie dificila (dispnee).
Daca urmeaza sa fiti operat Is ochi pentru vedere incefosata (cataracta) si luafi deja sau all lust inainte Omnic Tocas, pupilele se vor dilate mai putin iar irisul (partea colorata circulara a ochiului) poate deveni flasc in cursul operatiei.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati once reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
PrecautiiAveti grija deosebita cand utilizati Omnic Tocas
. Folosirea acestui produs pe termen lung necesita examinari medicale periodice.
. in cazuri rare poate aparea senzatie de usoara oboseala in timpul administrarii de Omnic Tocas. La primele semne de ameteala sau slabiciune trebuie sa va relaxati in pozitie culcata pana cand aceste semne dispar.
. daca suferiti de o afectare severa a rinichilor, spuneti-i medicului dumneavoastra.
. daca urmeaza sa fiti operat la ochi pentru vedere incetosata (cataracta).
. va rugam sa informati medicul specialist ca folositi sau all utilizat anterior Omnic Tocas. Medicul specialist poate lua masurile de precautie necesare referitoare la medicatia si tratamentul chirurgical care trebuie folosit. Intrebati medicul dumneavoastra daca trebuie sa amanati sau sa intrerupeti temporar tratamentul cand urmeaza a va opera la ochi din cauza vederii incetosate.
Copii
Nu utilizati acest medicament la copii sau adolescenti sub 18 ani, deoarece siguranta administrarii la acest segment de populatie nu a fost stabilita.
InteractiuniFolosirea Omnic Tocas, impreuna cu alte medicamente din aceeasi clasa (alfa 1- blocante), poate determina o scadere nedorita a tensiunii arteriale.
Este deosebit de important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati in acelasi timp medicamente care pot reduce eliminarea de Omnic din organism (de exemplu ketoconazol, eritromicina).
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent once alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicaid.
Indicatii terapeuticeSubstanta activa a Omnic Tocas este clorhidratul de tamsulosin. Acesta este un blocant al adrenoreceptorilor alphai, care reduce tensiunea muschilor netezi ai prostatei si uretrei. El permite urinei sa treaca mai rapid prin uretra si faciliteaza urinarea. in plus, diminueaza senzatiile de mictiune imperioasa. Omnic Tocas se indica barbatilor cu simptome de tract urinar inferior asociate cu hiperplazia benigna de prostata, cum sunt: dificultatea de a urina (debit scazut), senzatia de mictiune imperioasa, mictiuni frecvente atat ziva cat si noaptea, ezitarea si modificarile de jet urinar (dribbling terminal).
Grupa farmacoterapeuticaalfa 1-blocante
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentCutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate filmate.
Concentratie0.4mg
BrandAstellas
ContraindicatiiNu luati Omnic Tocas
. daca sunteti alergic (hipersensibil) la tamsulosin sau la oncare dintre celelalte componente ale Omnic Tocas. Hipersensibilitatea se poate manifesta ca o inflamare brusca a tesuturilor moi ale organismului (de exemplu, inflamarea gatului sau limbii), dificultati de respiratie si/sau mancarime si eruptii cutanate (angioedem).
. daca suferiti de o afectare severa a ficatului.
. daca suferiti de hipotensiune posturala (scaderea tensiunii arteriale atunci cand schimbati pozitia, va asezati sau va ridicati brusc).
Produs RXDA

Prospect Omnic Tocas 0.4mg 30compr.film

OMNIC TOCAS 0,4 mg comprimate cu eliberare prelungită

Clorhidrat de tamsulosin

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

-           Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-           Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-           Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-           Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1.              Ce este Omnic Tocas şi pentru ce se utilizează

2.              Înainte să luaţi Omnic Tocas

3.              Cum să luaţi Omnic Tocas

4.              Reacţii adverse posibile

5.              Cum se păstrează Omnic Tocas

6.              Informaţii suplimentare

 

1.         CE ESTE OMNIC TOCAS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Substanţa activă a Omnic Tocas este clorhidratul de tamsulosin. Acesta este un blocant al adrenoreceptorilor alfa1A/1D.Acesta reduce tensiunea muşchilor netezi ai prostatei şi uretrei, ceea ce permite urinei să treacă mai rapid prin uretră şi facilitează urinarea. În plus, diminuează senzaţiile de micţiune imperioasă.

Omnic Tocas se indică bărbaţilor cu simptome de tract urinar inferior asociate cu mărirea prostatei (hiperplazia benignă de prostată). Aceste simptome pot include: dificultatea de a urina (debit scăzut), pierderi urinare, senzaţia de micţiune imperioasă, micţiuni frecvente atât ziua cât şi noaptea.

2.         ÎNAINTE SĂ LUAŢI OMNIC TOCAS

Nu luaţi Omnic Tocas

-           dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tamsulosin sau la oricare dintre celelalte componente ale Omnic Tocas. Hipersensibilitatea se poate manifesta ca o inflamare bruscă a ţesuturilor moi ale organismului (de exemplu, inflamarea gâtului sau limbii), dificultăţi de respiraţie şi/sau mâncărime şi erupţii cutanate (angioedem).

-           dacă suferiţi de o afectare severă a ficatului.

-           dacă suferiţi de hipotensiune posturală (scăderea tensiunii arteriale atunci când schimbaţi poziţia, vă aşezaţi sau vă ridicaţi brusc).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Omnic Tocas

-           Folosirea acestui produs pe termen lung necesită examinări medicale periodice.

-           În cazuri rare poate apărea senzaţie de uşoară oboseală în timpul administrării de Omnic Tocas. La primele semne de ameţeală sau slăbiciune trebuie să vă relaxaţi în poziţie culcată până când aceste semne dispar.

-           dacă suferiţi de o afectare severă a rinichilor, spuneţi-i medicului dumneavoastră.

-           dacă urmează să fiţi operat la ochi pentru vedere înceţoşată (cataractă) sau tensiune intraoculară crescută (glaucom). Vă rugăm să informaţi medicul specialist că folosiţi sau aţi utilizat anterior Omnic Tocas. Medicul specialist poate lua măsurile de precauţie necesare referitoare la medicaţia şi tratamentul chirurgical care trebuie folosit. Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă trebuie să amânaţi sau să întrerupeţi temporar tratamentul când urmează a vă opera la ochi din cauza vederii înceţoşate (cataractă) sau tensiunii intraoculare crescută (glaucom).

Copii

Nu utilizaţi acest medicament la copii sau adolescenţi sub 18 ani, deoarece siguranţa administrării la acest segment de populaţie nu a fost stabilită.

Folosirea altor medicamente

Folosirea Omnic Tocas, împreună cu alte medicamente din aceeaşi clasă (blocante de alfa1- adrenoceptori), poate determina o scădere nedorită a tensiunii arteriale.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Este deosebit de important să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi în acelaşi timp medicamente care pot reduce eliminarea de Omnic din organism (de exemplu ketoconazol, eritromicină).

Folosirea Omnic Tocas împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi lua Omnic Tocas cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Omnic Tocas nu este indicat pentru utilizare la femei.

La bărbați au fost raportate cazuri de ejaculare anormală (tulburări de ejaculare). Aceasta înseamnă că, în loc ca sperma să se elimine prin uretră ajunge în vezica urinară (ejaculare retrogradă) sau volumul de spermă ejaculată este redus sau absent (lipsa ejaculării). Acest fenomen nu este periculos.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există dovezi că Omnic Tocas afectează capacitatea de a conduce şi opera maşini sau echipamente. Totuşi, reţineţi că poate apărea ameţeală, caz în care nu ar trebui să vă implicaţi în astfel de acţiuni care necesită atenţie.

3.         CUM SĂ LUAŢI OMNIC TOCAS

Luaţi întotdeauna Omnic Tocas exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este de 1 comprimat pe zi. Puteţi lua Omnic Tocas zilnic indiferent de mese, de preferat în aceeaşi perioadă a zilei.

Comprimatul trebuie înghiţit întreg şi nu sfărâmat sau mestecat.

Omnic Tocas este un comprimat special conceput din care substanţa activă este eliberată treptat, odată ce comprimatul a fost înghiţit. Este posibil să observaţi fragmente de comprimat în scaun. Deoarece substanţa activă a fost eliberată deja, nu există niciun risc de scădere a eficacităţii medicamentului.

De obicei, Omnic Tocas se prescrie pe perioade lungi de timp. Efectele asupra vezicii şi asupra urinării sunt menţinute în timpul tratamentului de lungă durată cu Omnic Tocas.

Dacă aţi luat mai mult Omnic Tocas decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate de Omnic Tocas poate apărea o scădere nedorită a tensiunii arteriale şi o creştere a frecveţei bătăilor inimii, cu senzaţie de slăbiciune. Dacă aţi luat prea mult Omnic Tocas contactaţi imediat medicul sau farmacistul.

Dacă aţi uitat să luaţi Omnic Tocas

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Omnic Tocas, acesta poate fi administrat şi mai târziu în cursul aceleiaşi zile. Dacă ați omis o doză zilnică, continuați să luați comprimatul zilnic așa cum v-a fost recomandat. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Omnic Tocas

În cazul în care tratamentul cu Omnic Tocas este oprit prematur, simptomele iniţiale pot reveni. De aceea folosiţi Omnic Tocas pe durata prescrisă de medic, chiar dacă simptomele au dispărut deja. În cazul în care consideraţi că tratamentul trebuie încheiat, consultaţi întotdeauna medicul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.         REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Omnic Tocas poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 pacient din 10, dar mai mult de 1 pacient din 100 (1-10%)): Ameţeală, în special la ridicarea în picioare sau la aşezare.

Ejaculare anormală (tulburări de ejaculare). Acest ultim termen înseamnă că sperma nu este eliminată prin uretră, ci ajunge în vezica urinară (ejaculare retrogradă) sau că volumul de spermă este redus sau absent (lipsa ejaculării). Acesta nu este un fenomen periculos.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai mult de 1 pacient din 1000, dar mai puţin de 1 pacient din 100 (0,1-1%)):

Dureri de cap, palpitaţii (inima bate mai rapid decât în mod normal), presiune sangvină redusă, de exemplu la ridicarea rapidă din poziţia culcată sau şezândă, asociată uneori cu amețeală; secreție nazală apoasă sau nas înfundat (rinită), diaree, greaţă șivărsături, constipaţie, slăbiciune (astenie), erupție trecătoare, prurit şi blânde (urticarie).

Reacţii adverse rare (afectează mai mult de 1 pacient din 10000, dar mai puţin de 1 pacient din 1000 (0,01-0,1%)): pLeșin sau o inflamare bruscă a ţesuturilor moi ale organismului (de exemplu, a gâtului sau limbii), dificultăţi de respiraţie şi/sau iritaţii, adesea ca o reacţie alergicăe (angioedem)..

Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 pacient din 10000 (<0,01%)): Priapism (erecție dureroasă, prelungită, nedorită, care necesită tratament medical imediat).

Erupţii cutanate trecătoare, inflamaţii şi apariţia de vezicule pe piele şi/sau membranele mucoase ale buzelor, gurii, ochilor, nasului sau ale organelor genitale (sindromul Stevens-Johnson).

Reacţii adverse cu frecvență necunoscută (frecvența de apariție nu poate fi estimată din datele disponibile):

-           vedere încețoșată

-           reducerea acuității vizuale

-           sângerare nazală (epistaxis)

-           erupții cutanate trecătoare la nivelul pielii, severe (eritem multiform, dermatită exfoliativă)

-           ritm cardiac anormal, neregulat (fibrilație atrială, aritmie, tahicardie), respirație dificilă (dispnee)

-           dacă urmează să fiți operat la ochi pentru opacifierea cristalinului (cataractă) sau tensiune intraoculară crescută (glaucom) și luați deja sau ați luat Omnic Tocas, pupilele se pot dilata mai puțin, iar irisul (partea circulară colorată a ochiului) poate deveni flasc în cursul operației.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         CUM SE PĂSTREAZĂ OMNIC TOCAS

Nu lăsați Omnic Tocas la îndemâna și vederea copiilor.

Nu utilizaţi Omnic Tocas după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie după EXP (lună și an). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Păstrați acest medicament în ambalajul original.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.         INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Omnic Tocas

Substanţa activă este clorhidrat de tamsulosin. Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine 0,4 mg clorhidrat de tamsulosin.

Celelalte componente sunt: nucleu: macrogol 7000000, macrogol 8000, stearat de magneziu (E470b), butilhidroxitoluen (E321), dioxid de siliciu coloidal (E551); film: hipromeloză (E464) și colorant oxid galben de fer (E172).

Cum arată Omnic Tocas şi conţinutul ambalajului

Comprimatele Omnic Tocas sunt rotunde, de culoare galbenă, filmate şi inscripţionate cu codul ,04’.

Comprimatele Omnic Tocas sunt disponibile în cutii cu 3 blistere din Al/Al a câte 10 comprimate cu eliberare prelungită.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V.

Sylviusweg 62, 2333 BE Leiden, Olanda

Fabricant

ASTELLAS PHARMA Europe B.V.

Hogemaat, 7942 JG Meppel, Olanda

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

S.C.Astellas Pharma SRL

Tel: +40 (0)21 361 0495/96/92

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2016

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Omnic Tocas 0.4mg 30compr.film


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos