Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

Cod: W61470001
Brand: McNeil
Status:
Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

63,37 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.

Indicatii:

Nicorette Clear este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.

Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependenta de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) si simptome de sevraj de nicotina, care ajuta fumatorii motivati sa renunte la fumat.

Cand va opriti de fumat si nu mai furnizati corpului dumneavoastra nicotina din tutun, puteti experimenta sentimente neplacute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Clear puteti preveni sau reduce aceste sentimente neplacute - prin utilizarea sa, Nicorette Clear va continua sa ofere corpului dumneavoastra o cantitate mica de nicotina in forma sa pura, care nu aduce riscuri pentru sanatate asociate cu fumatul.

Riscurile pentru sanatate asociate cu fumatul sunt cauzate de toxinele continute in tutun. Consilierea si sprijinul, de obicei imbunatatesc sansele de a renunta la fumat.
Daca este posibil, utilizati medicament ca parte a unui program de renuntare la fumat.

Daca este utilizat asa cum se recomanda, Nicorette Clear va ajuta la controlul potentialei cresteri a greutatii dumneavoastra dupa ce renuntati la fumat.

Nicorette Clear nu trebuie utilizat de catre nefumatori.

Mod de administrare:

Nicorette Clear plasturi poate fi utilizat individual sau in combinatie, fie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila sau Nicorette 1mg/ml spray, spray bucofaringian solutie.

Tratamentul individual cu plasturi:

Tratamentul cu Nicorette Clear dureaza, de obicei, 12 saptamani. Cantitatea de nicotina dintr-un plasture este de obicei ridicata la inceput si mai mica in timpul tratamentului, ceea ce inseamna scaderea treptata a nicotinei necesare si eventuala oprire a fumatului.
Tratamentul cu Nicorette Clear imita fluctuatia nivelului de nicotina din plasma observata la fumatori, fara aport de nicotina in timpul somnului. Nicotina excretata de plasturii Nicorette, care sunt utilizati numai in timpul partii active a unei zile (efectul dureaza 16 ore), nu provoca tulburari de somn observate la pacientii care primesc nicotina in timpul somnului.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Nicorette Clear daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Inainte de a incepe sa utilizati Nicorette Clear consultati medicul dumneavoastra daca:

 • ati suferit vreodata un eveniment cardiovascular serios sau ati fost spitalizat in ultimele 4 saptamani datorita unor conditii anormale ale inimii;
 • ati facut o operatie cardio-vasculara de bypass sau angioplastie (operatie a arterelor);
 • aveti tensiune arteriala crescuta care nu este controlata de medicamente;
 • suferiti de boli severe ale ficatului/rinichilor;
 • aveti diabet, si s-ar putea sa fie nevoie sa reduceti doza de insulina atunci cand renuntati la fumat;
 • aveti glanda tiroida superactiva (hipertiroidism) sau o tumora a glandei suprarenale (feocromocitom);
 • aveti ulcer stomacal sau duodenal.

Reactii adverse posibile:

Efecte corelate cu renuntarea la fumat (sevraj nicotinic)

Unele dintre efectele nedorite pe care le veti resimti atunci cand va lasati de fumat pot fi simptome de sevraj determinate de scaderea aportului de nicotina.

Aceste efecte includ: iritabilitate, agresivitate, nerabdare sau frustrare; stare de neliniste, agitatie sau dificultati de concentrare; trezire in timpul noptii sau dereglari ale somnului; crestere a poftei de mancare sau crestere in greutate; stare de deprimare; impulsul de a fuma (nevoie); scadere a frecventei batailor inimii; sangerare a gingiilor sau ulceratii la nivelul gurii; ameteli sau stare de confuzie; tuse, dureri in gat, nas infundat sau care curge; constipatie.

Sarcina si alaptarea:

Deoarece fumatul poate provoca leziuni grave la fat sau copil, ar trebui sa renuntati la fumat in timpul sarcinii si alaptarii, daca este posibil, ar trebui sa faceti acest lucru fara a folosi medicamente care contin nicotina.

Nicotina este excretata in laptele matern in cantitati care pot dauna sugarilor. Nu utilizati Nicorette Clear in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa este nicotina. Un plasture de 15 mg cu suprafata de 13,5 cm2 contine 23,62 mg nicotina. Continutul de nicotina din fiecare plasture este de 1,75 mg/cm .
 • Celelalte componente sunt: Stratul de nicotina: pelicula de polietilentereftalat (PET), trigliceride cu catena medie, baza de copolimer butilmetacrilat. Strat de acrilat: solutie adeziv acrilic, hidroxid de potasiu, croscarmeloza sodica, acetilacetonat de aluminiu. Stratul de eliberare: Polietilentereftalat (PET), o parte de aluminiu, ambele parti siliconate.

Mod de prezentare: cutie cu 7 plasturi transdermici.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruSuplinirea nicotinei
AfectiuneTabagism (dependenta de tutun)
Indicat pentruSuplinirea nicotinei
Functie produsAntifumat/Antitabac
adresabilitateUz general
Forma prezentarePlasturi
BrandMcNeil
Zona corpPiele

Prospect Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Nicorette Clear 25 mg/16 ore plasture transdermic 
Nicorette Clear 15 mg/16 ore plasture transdermic 
Nicorette Clear 10 mg/16 ore plasture transdermic 
Nicotină 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
-  Dacă aveţi orice reacţie adversă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4 
-  Dacă nu reuşiti să renunţaţi la fumat după 6 luni de tratament cu Nicorette Clear, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce gãsiţi în acest prospect : 

 1. Ce este Nicorette Clear şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nicorette Clear 
 3. Cum să utilizaţi Nicorette Clear 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Nicorette Clear 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Nicorette Clear şi pentru ce se utilizează 

Nicorette Clear este un medicament care vă ajută să renunţaţi la fumat. 

Nicorette Clear este utilizat pentru a trata dependența de tutun, pentru a calma pofta de fumat (nicotina) și simptome de sevraj de nicotină, care ajuta fumătorii motivaţi să renunţe la fumat. 

Când vă opriţi de fumat și nu mai furnizaţi corpului dumneavoastră nicotina din tutun, puteți experimenta sentimente neplăcute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Clear puteți preveni sau reduce aceste sentimente neplăcute - prin utilizarea sa, Nicorette Clear va continua să ofere corpului dumneavoastră o cantitate mică de nicotină în forma sa pură, care nu aduce riscuri pentru sănătate asociate cu fumatul. 

Riscurile pentru sănătate asociate cu fumatul sunt cauzate de toxinele conținute în tutun. Consilierea și sprijinul, de obicei îmbunătăţesc șansele de a renunţa la fumat.
Dacă este posibil, utilizaţi medicament ca parte a unui program de renunţare la fumat. 

Dacă este utilizat așa cum se recomandă, Nicorette Clear vă ajută la controlul potențialei creșteri a greutăţii dumneavoastră după ce renunţaţi la fumat. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nicorette Clear

Nu utilizaţi Nicorette Clear 

-  Dacă sunteţi alergic la nicotină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). 
-  Dacă aveți vârsta sub 18 ani. 
-  Dacă sunteți nefumător 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte de a începe să utilizaţi Nicorette Clear adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistul dacă: 
-  aţi avut vreodată un eveniment cardiovascular serios sau aţi fost spitalizat în ultimele 4 săptămâni din cauza unor afecțiuni ale inimii (de ex. accident vascular cerebral, infarct miocardic, aritmie (tulburări ale ritmului inimii), angină pectorală instabilă); 
-  v-a fost efectuată o intervenție chirurgicală cardio-vasculară de bypass sau angioplastie (operaţie a arterelor); 
-  aveţi tensiune arterială mare care nu este controlată de medicamente; 
-  aveți boli severe ale ficatului/rinichilor; 
-  aveţi diabet zaharat, şi s-ar putea să fie nevoie să reduceţi doza de insulină atunci când renunţaţi la fumat; 
- aveţi glanda tiroidă superactivă (hipertiroidism) sau o tumoră a glandei suprarenale (feocromocitom);
- aveţi ulcer la nivelul stomacului sau duodenului. 

Copii şi adolescenţi 
Nicorette Clear nu trebuie utilizat de către pacienţii cu vârsta sub 18 ani. 

Dozele de nicotină, care sunt bine tolerate de fumătorii adulţi in timpul tratamentului pot determina simptome grave de intoxicație la copii și adolescenți și pot fi letale. Chiar dacă sunt folosiţi deja, plasturii conțin suficientă nicotină pentru a face rău copiilor. Nu păstrați plasturii utilizaţi și neutilizaţi la vederea și îndemâna copiilor. 

Nicorette Clear împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru are o importanţă deosebită în special dacă luaţi medicamente care conţin: 

teofilină pentru a trata astmul bronșic 
tacrină pentru boala Alzheimer
clozapină pentru schizofrenie
ropinirol pentru tratamentul bolii Parkinson 

Nicorette Clear împreună cu alimente şi băuturi 
Consumul de mâncare şi băuturi nu au influenţă asupra acestui medicament. 

Sarcina şi alăptarea 
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament. 

Deoarece fumatul poate provoca leziuni grave la făt sau copil, ar trebui să renunțaţi la fumat în timpul sarcinii și alăptării, dacă este posibil, ar trebui să faceţi acest lucru fără a folosi medicamente care conțin nicotină. 

Nicotina este excretată în laptele matern în cantități care pot dăuna sugarilor. Nu utilizați Nicorette Clear în timpul alăptării. 

Dacă nu puteţi renunţa la fumat fără a utiliza medicamente care conțin nicotină, folosiți Nicorette numai după ce discutați cu medicul dumneavoastră. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Nu s-au observat efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizaţi Nicorette Clear 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Nu depășiți doza maximă recomandată.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Trebuie să încercaţi tot ce este posibil pentru a renunţa complet la fumat în timpul tratamentului cu Nicorette Clear. 

Nicorette Clear plasturi poate fi utilizat individual sau în combinație, fie cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/ml spray, spray bucofaringian soluție. 

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Siguranţa şi eficacitatea medicamentului la copii şi adolescenţi nu a fost studiată. Nicorette Clear nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani. 

Adulţi (inclusiv vârstnici) 

Tratamentul individual cu plasturi: 

Tratamentul cu Nicorette Clear durează, de obicei, 12 săptămâni. Cantitatea de nicotină dintr-un plasture este de obicei ridicată la început și mai mică în timpul tratamentului, ceea ce înseamnă scăderea treptată a nicotinei necesare și eventuala oprire a fumatului.
Tratamentul cu Nicorette Clear imită fluctuația nivelului de nicotină din plasmă observată la fumători, fără aport de nicotină în timpul somnului. Nicotina excretată de plasturii Nicorette, care sunt utilizaţi numai în timpul părții active a unei zile (efectul durează 16 ore), nu provocă tulburări de somn observate la pacienții care primesc nicotină în timpul somnului. 

Fumătorii cu nivel ridicat de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină care corespunde sau este mai mare de 6 sau celor care fumează mai mult de 20 țigări pe zi) se recomandă să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear 25 mg /16 ore (un plasture pe zi) a se vedea tabelul 1
Tratamentul inițial trebuie să dureze opt săptămâni. 

După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută în plasture trebuie redusă treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 15 mg/16 h timp de 2 săptămâni (un plasture pe zi)., urmat de Nicorette Clear 10 mg/16 h utilizat timp de 2 săptămâni 

Fumătorii cu nivel scăzut de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină care corespunde sau este mai mică de 6 sau celor care fumează mai puţin de 20 țigări pe zi) se recomandă să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear 15 mg /16 ore (un plasture pe zi) a se vedea tabelul 2

Tratamentul inițial trebuie să dureze opt săptămâni. 

După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută în plasture trebuie redusă treptat. Prin urmare, trebuie utilizat Nicorette Clear 10 mg / 16 h timp de 4 săptămâni (un plasture pe zi – pasul 3, vezi Tabelul 2). 

Tabelul 1) Schema de dozare la pacienţii cu un nivel ridicat de dependenţă de nicotină  

Doze

 

Perioada de tratament

Pasul 1 

Nicorette Clear 25 mg /16 ore un plasture pe zi 

Primele 8 săptămâni – faza iniţială

Pasul 2

Nicorette Clear 15 mg /16 ore un plasture pe zi 

Următoarele 2 săptămâni 

Pasul 3

Nicorette Clear 10 mg /16 ore un plasture pe zi 

Ultimele 2 săptămâni 

Tabelul 2) Schema de dozare la pacienţii cu un nivel scăzut de dependenţă de nicotină 

Doze

 

Perioada de tratament

Pasul 1 

Nicorette Clear 15 mg /16 ore un plasture pe zi 

Primele 8 săptămâni – faza iniţială

Pasul 2

Nicorette Clear 10mg /16 ore un plasture pe zi 

Următoarele 4 săptămâni 

În general, nu este recomandată utilizarea plasturilor mai mult de 6 luni. Dacă aveți nevoie să folosiţi produsul mai mult decât este recomandat pentru a preveni accesul la fumat din nou, adresați-vă medicului dumneavoastră. 

Tratamentul cu plasture în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție. 

Dacă simțiți că nevoia de nicotină apare cu toate că utilizați tratament medicamentos pe bază de nicotină, puteți folosi Nicorette Clear plasturi în combinație, cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție. 

Înainte de utilizare, citiți prospectul produsului Nicorette pe care îl folosiți împreună cu plasturele. Prospectul se află în fiecare formă de ambalare. 

Fumătorilor cu nivel ridicat de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină corespunzând unui scor egal sau mai mare decât 6 sau celor care fumează mai mult de 20 de țigări pe zi) le este recomandat să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 25 mg/16 h (un plasture pe zi) în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție așa cum este descris în Tabelul 3. Tratamentul initial ar trebui să dureze 8 săptămâni. 

După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută de plasturi trebuie scăzută treptat. Astfel, trebuie utilizat Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h pentru 2 săptămâni (un plasture pe zi), urmat de Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h care ar trebui de asemenea utilizat pentru 2 săptămâni (un plasture pe zi). Doza de Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție ce ar trebui utilizată în combinație cu plasturii este descrisă în Tabelul 3. 

Fumătorilor cu nivel scăzut de dependență de nicotină (testul Fagerström pentru dependența de nicotină corespunzând unui scor de 6 sau mai mic sau celor care fumează mai puțin de 20 de țigări pe zi) le este recomandat să înceapă tratamentul cu Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h (un plasture pe zi) în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau cu Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție așa cum este descris în Tabelul 4. Tratamentul initial ar trebui să dureze 8 săptămâni. 

După 8 săptămâni, doza de nicotină conținută de plasturi ar trebui scăzută treptat. Astfel, ar trebui utilizat Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h pentru 4 săptămâni (un plasture pe zi), vezi Tabelul 4. Dozele de Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție ce ar trebui utilizată în combinație cu plasturii este descrisă în Tabelul 4. 

Tabelul 3) Schema de dozaj pentru terapia combinată la fumătorii cu nivel ridicat de dependență de nicotină  

Perioada de tratament 

Doza de Nicorette Clear plasturi 

Formatul flexibil 

Unul dintre următoarele produse pot fi utilizate la un moment dat 

Doza zilnică a formatului flexibil în combinație cu plasturele 

Pasul 1: primele 8 săptămâni – faza inițială 

Nicorette Clear plasturi 25 mg/16 h un plasture pe zi 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

La nevoie.
În mod obișnuit, 5 până la 6 gume pe zi (max: 16 gume pe zi) 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

La nevoie.
Utilizați o pulverizare o dată și dacă nevoia nu dispare în câteva minute utilizați o a doua pulverizare. Dacă sunt necesare 2 pulverizări, următoarele doze pot fi furnizate sub forma a două pulverizări succesive.
Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 32 de pulverizări în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. Începeți reducerea numărului de pulverizări pe zi începând cu săptămâna 7. 

Pasul 2: următoarele 2 săptămâni 

Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h un plasture pe zi 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

La nevoie. (max: 16 gume pe zi). 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

La nevoie dar continuați să reduceți doza
Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 32 de pulverizări în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. 

Pasul 3: ultimele 2 săptămâni 

Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h un plasture pe zi 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

La nevoie. (max: 16 gume pe zi). 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

La nevoie dar continuați să reduceți doza
Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 32 de pulverizări 

 

Tabelul 4) Schema de dozaj pentru terapia combinată la fumătorii cu nivel scăzut de dependență de nicotină 

în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. 

După 12 săptămâni

Utilizarea plasturilor pentru o perioadă mai mare de 6 luni nu este în general recomandată. Dacă trebuie să utilizați produsul pentru o perioadă mai îndelungată decât este recomandat pentru a preveni să fumați din nou, adresați-vă medicului dumneavoastră. 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

Dacă este necesar dar reduceți numărul de gume. Tratamentul ar trebui oprit atunci când doza este redusă la 1-2 gume masticabile pe zi. Nu luați mai mult de 16 gume pe zi. 

Adresați-vă medicului dacă trebuie să utilizați Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă pentru mai mult de 12 luni. 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

Adresați-vă medicului dacă trebuie să utilizați Nicorette 1mg/spray, spray bucofaringian soluție pentru mai mult de 6 luni 

Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 32 de pulverizări în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. 

 

Perioada de tratament 

Doza de Nicorette Clear plasturi 

Formatul flexibil 

Unul dintre următoarele produse pot fi utilizate la un moment dat 

Doza zilnică a formatului flexibil în combinație cu plasturele 

Pasul 2: primele 8 săptămâni – faza inițială 

Nicorette Clear plasturi 15 mg/16 h un plasture pe zi 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

La nevoie .
În mod obișnuit, 5 până la 6 gume pe zi (max: 16 gume pe zi) 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

La nevoie .
Utilizați o pulverizare o dată și dacă nevoia nu dispare în câteva minute utilizați o a doua pulverizare. Dacă sunt necesare 2 pulverizări, următoarele doze pot fi furnizate sub forma a două pulverizări succesive.
Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă 

 

este de 32 de pulverizări în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. Începeți reducerea numărului de pulverizări pe zi începând cu săptămâna 7. 

Pasul 3: următoarele 2 săptămâni 

Nicorette Clear plasturi 10 mg/16 h un plasture pe zi 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

La nevoie . (max: 16 gume pe zi). 

Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție 

La nevoie dar continuați să reduceți doza
Nu utilizați mai mult de 2 pulverizări odată sau 2 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 32 de pulverizări în 16 ore pentru o perioadă de 24 de ore. 

După 12 săptămâni 

Utilizarea plasturilor pentru o perioadă mai mare de 6 luni nu este în general recomandată. Dacă trebuie să utilizați produsul pentru o perioadă mai îndelungată decât este recomandat pentru a preveni să fumați din nou, adresați-vă medicului dumneavoastră. 

Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă 

Dacă este necesar dar reduceți numărul de gume. Tratamentul ar trebui oprit atunci când doza este redusă la 1-2 gume masticabile pe zi. Nu luați mai mult de 16 gume pe zi. Consultați-vă medicul dacă trebuie să utilizați Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă pentru mai mult de 12 luni. 

Mod de administrare: 
Aplicaţi, în fiecare zi, numai un plasture pe pielea curată și uscată, fără fire de păr (de exemplu, șold, umăr, piept, etc), astfel încât să puteți schimba locul de aplicare în fiecare zi și pentru a preveni eventualele iritaţii ale pielii. Pentru o aderenţă perfectă, evitaţi folosirea produselor cosmetice, loțiuni și pulberi la locurile de aplicare. În cel mai bun caz, plasturele trebuie aplicat imediat după trezire, dimineața și îndepărtat înainte de a merge la culcare, astfel încât să poată acţiona 16 ore, ceea ce îndeplineşte nevoile fumătorilor şi nu tulbură somnul. 

1. Spălați-vă mâinile înainte de a aplica un plasture.
2. Pentru a deschide plicul, utilizaţi o foarfecă și tăiaţi după cum este indicat. Aplicaţi plasturele pe 
pielea curată și uscată, fără fire de păr (de exemplu, șold, umăr, piept, etc).
3. Scoateți o parte din stratul argintiu de aluminiu, pe cât posibil, dar evitați să atingeți partea de lipire a plasturelui cu degetele.
4. Puneți partea de lipire a plasturelui pe piele și îndepărtați în totalitate stratul argintiu de aluminiu.
5. Apăsați plasturele cu fermitate pe piele, folosind degetele sau palma.
6. Neteziţi tot plasturele cu vârfurile degetelor pentru a asigura aderenţa perfectă. 

Dacă este aplicat greşit sau blocat, utilizați un nou plasture. A nu se folosi pe timp de noapte, adică nu mai mult de 16 ore!
Plasturii folosiți trebuie eliminaţi în condiții de siguranță. 

Dacă uitați, din păcate, să eliminaţi un plasture seara, puteți să-l scoateţi dimineața și continuaţi tratamentul ca de obicei, folosind un nou plasture. 

Dacă utilizaţi mai mult Nicorette Clear decât trebuie 
Supradozajul cu nicotină poate să apară dacă fumaţi și utilizaţi Nicorette Clear în același timp și/sau folosiţi alte forme de terapie de substituţie a nicotinei sau dacă aveţi o dependenţă slabă de nicotină. 

Dacă utilizați mai mulți plasturi decât este recomandat, sau dacă din păcate un copil folosește sau înghite un plasture, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital. Dozele de nicotină, care sunt tolerate de fumătorii adulţi în timpul tratamentului pot produce simptome severe de intoxicaţie la copii şi se pot dovedi letale

Simptomele supradozajului sunt greață, vărsături, prea multă salivă, dureri de stomac, diaree, transpiraţii, dureri de cap, amețeli, schimbări de auz și stare de slăbiciune. La doze mari, aceste simptome pot fi urmate de scăderea tensiunii arteriale, puls slab și neregulat, dificultăți de respirație, oboseală extremă, colaps circulator și convulsii. 

Dacă apar oricare dintre simptomele supradozajului, opriţi utilizarea acestui medicament şi adresați-vă medicului sau farmacistului. Suprafaţa pielii unde a fost aplicat plasturele ar trebui spălată cu apă şi uscată (nu trebuie folosit săpun). 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Nicorette Clear poate avea aceleaşi reacţii adverse ca şi alte forme de nicotină. Aceste reacţii adverse depind în general de doza administrată. 

Efecte corelate cu renunţarea la fumat (sevraj nicotinic) 

Unele dintre efectele nedorite pe care le veţi resimţi atunci când vă lăsaţi de fumat pot fi simptome de sevraj determinate de scăderea aportului de nicotină. 

Aceste efecte includ: 

 • Iritabilitate, agresivitate, nerăbdare sau frustrare 
 • Stare de nelinişte, agitaţie sau dificultăţi de concentrare 
 • Trezire în timpul nopţii sau dereglări ale somnului 
 • Creştere a poftei de mâncare sau creştere în greutate 
 • Stare de deprimare 
 • Impulsul de a fuma (nevoie
 • Scădere a frecvenței bătăilor inimii 
 • Sângerare a gingiilor sau ulceraţii la nivelul gurii 
 • Ameţeli sau stare de confuzie 
 • Tuse, dureri în gât, nas înfundat sau care curge 
 • Constipaţie 

Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave rare, nu mai luaţi Nicorette Clear plasturi şi adresaţi-vă imediat medicului (semne de angioedem): 

 • Umflare a feţei, a limbii sau a faringelui 
 • Dificultăţi la înghiţire
 • Urticarie şi dificultăţi la respiraţie

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane 
- Mâncărime la nivelul pielii 

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane 
-Ameţeli, dureri de cap, urticarie, dureri de stomac, vărsături, greață, erupție trecătoare pe piele cu aspect de piele înroşită 

Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
- Vise anormale, reacţii la nivelul locului de aplicare, durere şi disconfort toracic, stare de epuizare (oboseală), stare de rău, palpitaţii, hipersensibilitate, hipertensiune arterială, creşterea frecvenței de bătăie a inimii, creşterea transpiraţiei, durere musculară, durere la nivelul mâinii sau piciorului, înroşirea pielii, furnicături, slăbiciune, senzaţie că respiraţia necesită mai mult efort decât în mod obişnuit (dispnee). 

Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
-Bătăi ale inimii neregulate temporare 

Cu frecvenţă necunoscută: a căror frecvenţă nu poate fi estimată din datele disponibile:
- Reacţii alergice inclusiv umflarea feţei şi a gurii (angioedem sau anafilaxie), înroşirea pielii 

Terapia combinată:
Înainte de a utiliza Nicorette Clear plasturi în combinație cu Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă și Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție, citiți cu atenție secţiunea privind reacțiile adverse ale prospectului pentru Nicorette Freshfruit/Icemint 2 mg gumă medicamentoasă masticabilă sau Nicorette Freshmint 1mg/spray, spray bucofaringian soluție. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la 
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259 
Fax: +4 0213 163 497 
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Nicorette Clear 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, a se ţine punga bine închisă pentru a fi protejată de umiditate. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Nicorette Clear 
- Substanţa activă este nicotina. Un plasture de 10 mg cu suprafaţa de 9,0 cm2 conţine nicotină 15,75 mg , un plasture de 15 mg cu suprafaţa de 13,5 cm2 conţine nicotină 23,62 mg , un plasture de 25 mg cu suprafaţa de 22,5 cm2 conţine nicotină 39,37 mg .
- Conţinutul de nicotină din fiecare plasture este de 1,75 mg/cm . 
Celelalte componente sunt: 
Stratul de nicotină: peliculă de polietilentereftalat (PET), trigliceride cu catenă medie, bază de copolimer butilmetacrilat.
Strat de acrilat: soluție adeziv acrilic, hidroxid de potasiu, croscarmeloză sodică, acetilacetonat de aluminiu. 
Stratul de eliberare: Polietilentereftalat (PET), o parte de aluminiu, ambele părți siliconate. 

Cum arată Nicorette Clear şi conţinutul ambalajului 

Plasturi rectangulari, cu colţuri rotunjite, de culoare bej, semitransparenţi, inscripţionaţi maro-deschis cu "Nicorette", formaţi dintr-un strat care conţine nicotină și un strat adeziv acrilat, care sunt plasaţi pe un strat ușor de îndepărtat, acoperit cu aluminiu și silicon. 

Plasturii sunt sigilaţi în pungi multistrat. Pungile sunt ambalate în cutie. 

Conţinutul ambalajului 
Nicorette Clear 25 mg/16 ore: 7, 14, 28 plasturi
Nicorette Clear 15 mg/16 ore: 7, 14, 28 plasturi
Nicorette Clear 10 mg/16 ore: 7, 14 plasturi 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
McNeil AB
Norrbroplatsen 2, SE-251 09 Helsingborg,
Suedia 

Fabricantul 
LTS Lohman Therapie-Systeme AG
Lohmannstr. 2, Andernach, D-56626
Germania 

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale: 

Republica Cehă, Republica Slovacia: Nicorette invisipatch
Bulgaria, România:                              Nicorette Clear 

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019.

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa ma...

  35,19 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Nicorette Icemint 4 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette Icemint 4 mg guma medicamentoasa mastica...

  35,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa ma...

  Rating:
  0%
  35,19 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Defumoxan 1,5 mg x 100 comprimate

  Defumoxan 1,5 mg x 100 comprimate

  113,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa ma...

  Rating:
  0%
  35,19 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi

  Reactin® 10 mg capsule moi x 7 capsule moi

  18,72 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa ma...

  35,19 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Nicorette Icemint 4 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette Icemint 4 mg guma medicamentoasa mastica...

  35,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Olygrip Zi 500/60mg, 12 comprimate + Olygrip Noapte 500/25mg, 4 comprimate filmate, McNeil

  Olygrip Zi 500/60mg, 12 comprimate + Olygrip Noapt...

  11,12 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos