Facebook Pixel

Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile

Cod: W65625001
Brand: McNeil
Status:

Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in caz de diaree.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

17,81 Lei TVA inclus

Descriere Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile

Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in caz de diaree.

Indicatii:

Imodium este indicat pentru controlul simptomatic al diareei acute si cronice.
Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

In caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. De asemenea, vi se poate recomanda Imodium daca vi s-a indepartat o parte din intestin, pentru ca aceasta poate produce frecvent diaree.

Mod de administrare:

Comprimatul orodispersabil trebuie pus pe limba.

Adulti (inclusiv varstnici), copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani

 • pentru diareea acuta (un episod brusc), administrati 2 comprimate orodispersabile Imodium (4 mg clorhidrat de loperamida) odata, apoi 1 comprimat Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
 • pentru diareea de lunga durata (cronica), doza initiala este de 2 comprimate orodispersabile (4 mg) pe zi pentru adulti si 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; aceasta doza initiala trebuie ajustata pana la obtinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doza de intretinere de 1-6 comprimate (2- 12 mg) pe zi.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Imodium:

 • daca aveti hiperersensibilitate la clorhidratul de loperamida sau la oricare dintre excipientii medicamentului:
 • copii cu varsta sub 6 ani;
 • daca aveti dizenterie acuta, exista sange in scaun sau daca aveti febra.
 • daca aveti o inflamatie a abdomenului inferior (de exemplu o colita ulcerativa sau colita pseudomembranoasa ca rezultat al utilizarii antibioticelor);
 • daca aveti enterocolita bacteriana produsa de microorganisme agresive, inclusiv Salmonella, Shigella si Campylobacter,
 • daca medicul v-a spus ca incetinirea activitatii intestinului trebuie evitata, de exemplu, daca sunteti constipat sau abdomenul dumneavoastra este balonat.

Desi Imodium opreste diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de cate ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratata.

Cand aveti diaree, pierdeti multe lichide. De aceea, trebuie sa inlocuiti lichidele pierdute (sa beti mai multe lichide ca de obicei). Acest lucru este important in special pentru copiii mici.

Reactii adverse posibile:

Reactii adverse frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane): ameteala, flatulenta, constipatie, greata.

Reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane): gura uscata, dureri abdominale, varsaturi, disconfort abdominal, dureri in partea superioara a abdomenului, distenie abdominala, inrosire pielii, durere de cap, dispepsie.

Reactii adverse foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 persoane): reactii de hipersensibilitate, reactii anafilactice si reactii anafilactoide, anomalii de coordonare, nivel scazut de constienta, hipertonie, pierderea constientei, somnolenta, micsorarea pupilei, ileus, megacolon, umflarea fetei, gurii, gatului, eruptii buloase, mancarimi, urticarie.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de lua Imodium.

Se recomanda sa nu utilizati Imodium daca alaptati, pentru ca in laptele dumneavoastra pot ajunge cantitati mici de Imodium.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de loperamida. Un comprimat orodispersabil contine 2 mg clorhidrat de loperamida.
 • Celelalte componente sunt gelatina, manitol, aspartam, aroma de menta, hidrogenocarbonat de sodiu.

Mod de prezentare: cutie cu 6 comprimate orodispersabile.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile

Mai multe informatii
Indicat pentruDiaree
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Imodium 2 mg comprimate orodispersabile

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice  reacţii  adverse,  adresaţi-vă  medicului  dumneavoastră  sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.4.

 • Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

 3. Cum să utilizaţi Imodium

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Imodium

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.          Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

Imodium 2 mg comprimate orodispersabile face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

În caz de diaree, Imodium 2 mg comprimate orodispersabile face scaunele mai consistente si mai puţin frecvente. Puteţi să utilizaţi Imodium 2 mg comprimate orodispersabile pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium 2 mg comprimate orodispersabile dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree.

Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2.          Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

Nu utilizaţi Imodium:

 • dacă sunteţi alergic la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

 • dacă administraţi la copii sub 2 ani;

 • dacă există sânge în scaun sau dacă aveţi febră;

 • dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită

 • pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

 • dacă aveţi enterocolită bacteriană produsă de microorganisme agresive, precum Salmonella, Shigella

 • şi Campylobacter 

 • dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat;

Atenţionări şi precauţii

Nu luați acest medicament decât pentru indicația aprobată (vezi pct. 1) și nu luați niciodată o cantitate mai mare decât cea recomandată (vezi pct. 3). La pacienții care au luat prea multă loperamidă, substanța activă din Imodium, au fost raportate probleme cardiace grave (simptome care includ bătăi rapide sau neregulate ale inimii).

Înainte să utilizaţi Imodium 2 mg comprimate orodispersabile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Deşi Imodium 2 mg comprimate orodispersabile opreşte diareea, nu va trata cauza Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.

 • Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide ca de obicei). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adaugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani Imodium se administrează numai cu prescripţia şi sub supravegherea medicului.

 • În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore.

Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

 • Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră. Au fost raportate cazuri izolate de de colită infecţioasă şi megacolon toxic, produs de microorganisme bacteriene şi virale tratate cu clorhidrat de loperamidă.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală atentă cât timp luaţi Imodium 2 mg comprimate orodispersabile.

Imodium împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau preparate din plante.

Spuneţi medicului în special dacă luaţi următoarele:

 • ritonavir (pentru tratamentul SIDA)

 • desmopresin administrat oral (pentru tratamentul urinării excesive)

 • itraconazol sau ketoconazol (pentru tratamentul infecţiilor fungice)

 • gemfibrozil (pentru tratamentul valoriilor crescute ale colesterolului)

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru că acestea pot potenţa efectul Imodium Dizolvare Rapidă 2 mg comprimate orodispersabile.

Imodium împreună cu alimente şi băuturi

Comprimatul se va dizolva și este înghițit cu salivă. Nu este nevoie de aportul de lichide pentru comprimatul orodispersabil.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să ramâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu se recomandă să utilizaţi Imodium 2 mg comprimate orodispersabile dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot să ajungă cantităţi mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Imodium 2 mg comprimate orodispersabile nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi insă diareea, de aceea este recomandabil sa fiţi precaut când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Imodium 2 mg comprimate orodispersabile conține aspartam (E 951), o sursă de fenilalanină. Acest lucru poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Medicamentul conţine sulfiţi. Poate provoca rar reacţii de hipersensibilitate grave şi bronhospasm.

Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) per doză, adică practic „nu conţine sodiu”.

3.          Cum să utilizaţi Imodium

 Utilizaţi întotdeauna acest medicament aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza de Imodium 2 mg comprimate orodispersabile pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree.

Comprimatul orodispersabil trebuie pus pe limbă.

Comprimatele orodispersabile sunt fragile şi nu trebuie împinse prin blister, deoarece acest lucru le-ar deteriora.

Pentru a scoate comprimatele orodispersabile din blister:

 • trageţi în sus marginea foliei

 • îndepărtaţi folia complet

 • apăsaţi pentru a împinge comprimatul

 • îndepărtaţi comprimatul

Adulţi (inclusiv vârstnici), copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani

 • pentru diareea acută (un episod brusc), administraţi 2 comprimate orodispersabile Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) odată, apoi 1 comprimat Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

 • pentru diareea de lungă durată (cronică), doza iniţială este de 2 comprimate orodispersabile (4 mg) pe zi pentru adulţi şi 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; această doză iniţială trebuie ajustată până la obţinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doză de întreţinere de 1-6 comprimate (2- 12 mg) pe

Dar: Nu administraţi mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră (3 comprimate orodispersabile/20 kg), care nu trebuie să depăşească un maxim de 8 comprimate orodispersabile pe zi).

Copii cu vârsta între 2 şi 5 ani

Comprimatele orodispersabile nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub 2 ani.

Copii cu vârsta sub 2 ani

Clorhidratul de loperamidă nu se utilizează la copii cu vârsta sub 2 ani.

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium.

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Imodium decât trebuie

Dacă aţi luat prea mult Imodium 2 mg comprimate orodispersabile, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru recomandări. Simptomele pot include: bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii, modificări ale ritmului bătăilor inimii (aceste simptome pot avea consecințe potențial grave, care vă pot pune în pericol viața), rigiditate musculară, mișcări necoordonate, somnolență, dificultăți de urinare sau respiraţie dificilă.

Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la cantităţi mari de Imodium. Dacă un copil ia o cantitate prea mare sau dacă prezintă oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat unui medic.

Abuzul, utilizarea greşită, și/sau supradozajul cu doze mari de loperamidă pot evolua spre sindrom Brugada.

Informaţii pentru medic în caz de supradozaj:

 • Se administrează naloxonă injectabil ca antidot

 • Se repetă administrarea naloxonei după 1-3 ore, dacă este necesar

 • Se impune o monitorizare de cel puţin 48 de ore.

Dacă uitaţi să utilizaţi Imodium

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Imodium

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Imodium să apară mai târziu.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane);

mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane);

rare (apar la mai puțin de 1 din 1000 persoane);

foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane);

cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

 • ameţeală

 • flatulenţă

 • constipaţie

 • greaţă

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

 • gură uscată

 • dureri abdominale

 • vărsături

 • disconfort abdominal

 • dureri în partea superioară a abdomenului

 • distensie abdominală

 • înroşire a pielii

 • durere de cap

 • indigestie

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane);

 • reacţii de hipersensibilitate

 • reacţii anafilactice (inclusiv şoc anafilactic) şi reacţii anafilactoide

 • anomalii de coordonare

 • nivel scăzut de conştienţă

 • hipertonie

 • pierderea conştienţei

 • somnolenţă

 • stupoare

 • micşorarea pupilei

 • ileus (inclusiv ileus paralitic)

 • megacolon (inclusiv megacolon toxic)

 • glosodinie (senzatie de arsură la nivelul gurii)

 • umflarea feţei, gurii, gâtului

 • erupţii buloase (inclusiv sindrom Steven-Johnson, necroliză toxică epidermică şi eritem polimorf)

 • mâncărimi

 • urticarie

 • retenţie urinară

 • oboseală

Reacţii adverse la copii şi adolescenţi cu vârsta de 6 -17 ani

 Reacţiile adverse care pot să apară la copii sunt în principal aceleaşi cu cele care apar la adulţi. În plus au fost observate următoarele reacţii adverse cu o incidenţă diferită de cea observată la adulţi:

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

 • vărsături

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

 • somnolenţă

 • ameţeală

 • greaţă

 • constipaţie

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe websiteul Agenţiei Naţionale a Medicamentului http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Imodium

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi ferit de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Imodium

 • Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. Un comprimat orodispersabil conține 2 mg clorhidrat de loperamidă.

 •  Celelalte componente sunt gelatină, manitol, aspartam, aromă de mentă, hidrogenocarbonat de sodiu.

Cum arată Imodium şi conţinutul ambalajului

Imodium 2 mg comprimate orodispersabile se prezintă sub formă de comprimate rotunde de culoare albă sau aproape albă.

Este disponibil în cutii cu un blister, respectiv 2, 3, 4 blistere din PVC/OPA/Alu/OPA/PVC - hârtie/PET/Alu, cu 6,12,18 şi 24 comprimate orodispersabile.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţǎ

MCNEIL HEALTHCARE (IRELAND) LIMITED

Airton Road, Tallaght, Dublin 24, Irlanda

Fabricanţii

JANSSEN-CILAG S.P.A

Via C. Janssen, Borgo San Michelle, 04010 Latina Italia

 

JANSSEN-CILAG

Domaine de Maigremont, 27100 Val-de-Reuil Franţa

 

Acest prospect a fost revizuit în Iunie 2021.

AfectiuneColon iritabil
tip_produsFara zahar
SimptomeDiaree cronica
Promo Iconpret redus
Indicat pentruDiaree
Compozitie produsLoperamid
Functie produsAntidiareic
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate masticabile
BrandMcNeil
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Imodium® 2 mg comprimate orodispersabile x 6 comprimate orodispersabile


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu