Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Hepathrombin 500 UI/g gel 40g

Cod: W51644001
Brand: Stada
Status:

Hepathrombin 500 UI/g gel 40g se administreaza ca adjuvant in tromboza, tromboflebita si diverse leziuni posttraumatice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

26,79 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Hepathrombin 500 UI/g gel 40g

Hepathrombin 500 UI/g gel 40g se administreaza ca adjuvant in tromboza, tromboflebita si diverse leziuni posttraumatice.

Indicatii:

Este un medicament care contine heparina naturala sub forma de gel. In compozitia acestui medicament, pe langa heparina, s-au adaugat alantoina si dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbtia heparinei prin piele este foarte rapida si se depune in stratul granulos al epidermei manifestand astfel o actiune exclusiv locala. Alantoina si dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea si regenerarea tisulara. 

Hepathrombin gel este indicat ca adjuvant in:

 • tromboza venoasa superficiala, tromboflebita, flebita, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gamba;
 • leziuni posttraumatice (hematoame, contuzii, luxatii);
 • bursita, tenosinovita.

Mod de administrare:

Tratamentul se incepe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului si preventiv se utilizeaza Hepathrombin 300 UI/g.
Gelul se aplica la nivelul ariei cutanate afectate si in jurul acesteia, de 2-3 ori pe zi si se maseaza usor. In caz de inflamatie a venelor, zona nu se maseaza, ci doar se aplica medicamentul intr-un strat subtire, pe suprafata afectata, apoi se acopera cu pansament ocluziv sau elastic. in caz de ulceratie varicoasa, gelul se aplica pe marginea ulceratiei, sub forma unui inel cu latimea de 4 cm. Gelul se aplica numai pe tegumente fara leziuni.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Hepathrombin:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la heparina sodica, alantoina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
 • daca aveti ulcer de gamba sangerand.

Medicamentul nu se aplica pe rani deschise, incluzand ulcer varicos sangerand si zone suprainfectate.
Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare mainile trebuie spalate.

Reactii adverse posibile:

Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo.

Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului.

Sarcina si alaptarea:

Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Compozitie:

 • Un gram gel contine heparina sodica 500 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg.
 • Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamina, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lamaie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 40 g gel.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruInflamatii supeficiale ale venelor
AfectiuneInflamatii si dureri
SimptomePicioare grele si dureroase
Indicat pentruInflamatii supeficiale ale venelor
Compozitie produsHeparina
Functie produsAntiinflamator, Antitrombotic
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
BrandStada
Zona corpPicioare
GamaHepathrombin

Prospect Hepathrombin 500 UI/g gel 40g

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Hepathrombin 300 UI/g gel 
Hepathrombin 500 UI/g gel 
Heparină sodică/Alantoină/Dexpantenol 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. 
-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 
-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 4-5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

În acest prospect găsiţi: 

 1. Ce este Hepathrombin și pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Hepathrombin 
 3. Cum să utilizați Hepathrombin 
 4. Reacții adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Hepathrombin 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. CE ESTE HEPATHROMBIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Este un medicament care conţine heparină naturală sub formă de gel. În compoziţia acestui medicament, pe lângă heparină, s-au adăugat alantoină şi dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbţia heparinei prin piele este foarte rapidă şi se depune în stratul granulos al epidermei manifestând astfel o acţiune exclusiv locală. Alantoina şi dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară. Baza de gel favorizează penetrarea componentelor active prin piele. 

Hepathrombin gel este indicat ca adjuvant în: 
-  tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă; 
-  leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxaţii; 
-  bursită, tenosinovită. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați HEPATHROMBIN 

Nu utilizaţi Hepathrombin 
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparina sodică, alantoină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
- dacă aveţi ulcer de gambă sângerând. 

Atenționări și precauții 
Medicamentul nu se aplică pe răni deschise, incluzând ulcer varicos sângerând şi zone suprainfectate.
În caz de ulceraţii varicoase, gelul se aplică sub forma unui inel, cu lăţimea de 4 cm.
Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare mâinile trebuie spălate. În cazul în care gelul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie. 

Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 4-5 zile trebuie să vă adresaţi medicului. Nu se vor depăşi dozele recomandate. 

Hepathrombin împreună cu alte medicamente 
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicamentul poate fi utilizat în sarcină şi alăptare numai pe perioade scurte şi la indicaţia medicului. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Hepathrombin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI HEPATHROMBIN 

Utilizaţi întotdeauna Hepathrombin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Tratamentul se începe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului şi preventiv se întrebuinţează Hepathrombin 300 UI/g.
Gelul se aplică la nivelul ariei cutanate afectate şi în jur, de 2-3 ori pe zi, şi se masează uşor. În caz de inflamaţie a venelor, zona nu se masează, ci doar se aplică medicamentul într-un strat subţire, pe suprafaţa afectată, apoi se acoperă cu pansament ocluziv sau elastic. În caz de ulceraţie varicoasă, gelul se aplică sub forma unui inel cu lăţimea de 4 cm. Gelul se aplică numai pe tegumentele fără leziuni. 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hepathrombin 
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin. 

Dacă aţi uitat să utilizaţi Hepathrombin 
Aplicaţi gelul imediat ce vă amintiţi. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Reacţiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate şi frecvenţă cu placebo. Foarte rar, a fost raportată apariţia de erupţii cutanate în urma aplicării medicamentului. 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Raportarea reacţiilor adverse 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ HEPATHROMBIN 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Hepathrombin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păsta la temperatura sub 25°C, în ambalajul original.
După prima deschidere, se va păstra tubul bine închis şi se poate utiliza în decurs de 12 luni.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri pot ajuta la protejarea mediului. 

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE 

Ce conţine Hepathrombin 

- Substanţele active sunt: heparină sodică, alantoină şi dexpantenol 

Hepathrombin 300 UI/g gel
Un gram gel conţine heparină sodică 300 UI, alantoină 2,5 mg şi dexpantenol 2,5 mg. 

Hepathrombin 500 UI/g gel 
Un gram gel conţine heparină sodică 500 UI, alantoină 2,5 mg şi dexpantenol 2,5 mg. 

- Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamină, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lămâie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apă purificată. 

Cum arată Hepathrombin şi conţinutul ambalajului 
Gel transparent incolor, cu miros caracteristic de pin şi alcool izopropilic. 

Cutie cu un tub din Al a 40 g gel 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă: 
STADA HEMOFARM S.R.L.
Calea Torontalului, km. 6, Timişoara,
România 

Fabricant
STADA M&D S.R.L.
Sat Sânandrei, Comuna Sânandrei,
str. Sfântul Andrei nr. 23, cod poştal 307375, Judeţul Timiş 

Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Hepathrombin 500 UI/g gel 40g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Perozin Crema 100ml

  Perozin Crema 100ml

  62,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Plasturi cu pelin pentru dureri lombare, 6 bucati, Smart Touch

  Plasturi cu pelin pentru dureri lombare, 6 bucati,...

  25,63 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. DVR Pharm - Aspirina Naturala pachet 60caps + 30caps

  DVR Pharm - Aspirina Naturala pachet 60caps + 30ca...

  28,57 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Fitodolor 30caps

  Fares - Fitodolor 30caps

  32,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g

  Walmark - Etrixenal gel 100mg/g 55g

  22,94 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Hepathrombin 300UI/g crema 40g

  Hepathrombin 300UI/g crema 40g

  24,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Hepathrombin 500UI/g crema 40g

  Hepathrombin 500UI/g crema 40g

  30,54 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Hepathrombin 300UI/g gel 40g

  Hepathrombin 300UI/g gel 40g

  24,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos