Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate

Cod: W03256003
Brand: Arena
Status:

Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate este un medicament antidiareic, care se administreaza in caz de diaree infectioasa.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

21,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate

Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate este un medicament antidiareic, care se administreaza in caz de diaree infectioasa.

Indicatii:

Enterite, enterocolite infectioase si toxiinfectii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidona, dizenterii bacilare, lambliaza.
Se poate indica in trichomoniaza, precum si in tratamentul holerei

Mod de administrare:

Pentru tratamentul holerei sau al altor infectii enterale: doza recomandata este de 100 mg furazolidona, administrata oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
In tratamentul lambliazei doza recomandata este de 100 mg furazolidona, administrata oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Precautii si contraindicatii:

Contraindicatii:

 • Hipersensibilitate la furazolidona, alti nitrofurani sau la oricare dintre excipienti.
 • Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza.
 • Ultimul trimestru de sarcina.
 • La femeile care alapteaza sugari cu varsta mai mica de 1 luna
 • Sugari cu varsta mai mica de 1 luna (risc de anemie hemolitica) Insuficienta renala severa.

Precautii:

In timpul tratamentului si 4 zile dupa oprirea acestuia nu se recomanda consumul de bauturi alcoolice (risc de reactii de tip disulfiram) si de alimente ce contin tiamina (risc de hipertensiune arteriala si alte fenomene toxice).

Reactii adverse posibile:

Furazolidona este bine tolerata. Reactiile adverse dispar la diminuarea dozei sau la intreruperea tratamentului.

Rareori, pot sa apara: cefalee, greata, varsaturi (la doze mari), reactii alergice: eruptii cutanate, febra, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitica, leucopenie, agranulocitoza ( mai ales la pacientii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza).

Furazolidona poate colora urina in galben-brun.

Sarcina si alaptarea:

Deoarece nu exista studii controlate la gravide, nu se recomanda administrarea furazolidonei in timpul sarcinii. Administrarea in ultimul trimestru de sarcina este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la fat.

Nu se stie daca furazolidona se excreta in laptele matern. De aceea, la femeile care alapteaza se va lua in considerare fie intreruperea tratamentului, fie intreruperea alaptarii. Administrarea la femeile care alapteaza copii cu varsta mai mica de 1 luna este contraindicata datorita riscului de anemie hemolitica la sugar.

Compozitie:

Un comprimat contine furazolidona 100 mg si excipienti: celuloza microcristalina. Polividona K 30, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu.

Mod de prezentare: cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDiaree
AfectiuneDiaree
Tip produsFara zahar
SimptomeDiaree acuta
Indicat pentruDiaree
Functie produsAntidiareic, Antimicrobian
adresabilitateUz general
Forma prezentareComprimate
BrandArena
Zona corpSistemic

Prospect Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate

FURAZOLIDONĂ ARENA 25 mg comprimate 
Furazolidonă 

FURAZOLIDONĂ FORTE ARENA 100 mg comprimate 
Furazolidonă 

Compoziţie 

Furazolidonă Arena 25 mg 
Un comprimat conţine furazolidonă 25 mg şi excipienţi: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ, talc, stearat de magneziu.
Furazolidonă Forte Arena 100 mg
Un comprimat conţine furazolidonă 100 mg şi excipienţi: celulozǎ microcristalinǎ. Polividonǎ K 30, croscarmelozǎ sodicǎ, talc, stearat de magneziu. 

Grupa farmacoterapeutică: antidiareice antiinflamatoare şi antiinfecţioase intestinale; alte antiinfecţioase intestinale. 

Indicaţii terapeutice 

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.
Se poate indica în trichomoniază, precum şi în tratamentul holerei 

Contraindicaţii 

Hipersensibilitate la furazolidonă, alţi nitrofurani sau la oricare dintre excipienţi. Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază.
Ultimul trimestru de sarcină.
La femeile care alăptează sugari cu vârsta mai mică de 1 lună 

Sugari cu vârsta mai mică de 1 lună (risc de anemie hemolitică) Insuficienţă renală severă. 

Precauţii 

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice (risc de reacţii de tip disulfiram) şi de alimente ce conţin tiamină (risc de hipertensiune arterială şi alte fenomene toxice). 

Interacţiuni 

Furazolidona nu se asociază cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (amfetamine, efedrină, fenilefrină), antidepresive triciclice, neuroleptice. Nu se recomandă asocierea furazolidonei cu săruri de bismut, antihistaminice. 

Atenţionări speciale 

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală.
Pacienţii alergici la nitrofurani pot prezenta reactivitate imunologică încrucişată la furazolidonă. 

La pacienţii trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni, datorită intoleranţei la lactoză; în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, se recomandă efectuarea a 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a evalua eficacitatea tratamentului. În infecţiile severe, poate fi necesară terapie asociată. 

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament. 

Sarcina şi alăptarea 

Studii efectuate la animale de laborator cu doze mult mai mari decât cele terapeutice recomandate la om, administrate timp îndelungat, nu au evidenţiat efecte fetotoxice. Deoarece nu există studii controlate la gravide, nu se recomandă administrarea furazolidonei în timpul sarcinii. Administrarea în ultimul trimestru de sarcină este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la făt. 

Nu se ştie dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, la femeile care alăptează se va lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării. Administrarea la femeile care alăptează copii cu vârstă mai mică de 1 lună este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la sugar. 

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje 

Furazolidona nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Doze şi mod de administrare 

Adulţi 
Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
În tratamentul lambliazei doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile. 

Copii 
Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.
În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile. Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani. 

Reacţii adverse 

Furazolidona este bine tolerată. Reacţiile adverse dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rareori, pot să apară: cefalee, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice: erupţii cutanate, febră, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză ( mai ales la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază). 

Furazolidona poate colora urina în galben-brun. 

Supradozaj 

Administrarea unor doze mari poate provoca cefalee, greaţă, vărsături, febră, artralgii, tahicardie, hipertensiune arterială, tahipnee. În caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric, administrare de cărbune activat, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale. 

Păstrare 

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. 

Ambalaj 

Furazolidonă Arena 25 mg 
Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate. 

Furazolidonă Forte Arena 100 mg 
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate. 

Fabricant 

ARENA GROUP S.A.
B-dul Dunării, Nr. 54, cod 077190, Oras Voluntari, Jud. Ilfov, România 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 

ARENA GROUP S.A,
Str. Ştefan Mihăileanu, Nr. 31, cod 024022, Sector 2, Bucureşti, România 

Data ultimei verificări a prospectului 

Iunie 2019 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Furazolidona Forte Arena 100 mg x 20 comprimate


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fares - Ceai Enterostop antidiareic 50g

  Fares - Ceai Enterostop antidiareic 50g

  8,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Aptamil Fara Lactoza Lapte Praf de Inceput 400g

  Aptamil Fara Lactoza Lapte Praf de Inceput 400g

  Rating:
  0%
  52,73 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Levurin x 10 plicuri

  Levurin x 10 plicuri

  20,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Tasectan 250mg pulbere pediatrica 20plicuri

  Tasectan 250mg pulbere pediatrica 20plicuri

  31,58 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fares - Ceai Enterostop antidiareic 20plicuri

  Fares - Ceai Enterostop antidiareic 20plicuri

  7,24 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos