Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Acetazolamida Arena 250mg 20compr.

Cod: W51718001
Producator: Arena Group SA Romania
Status:
Acetazolamida Arena comprimate a 250 mg

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

 • nu se poate comanda online
 • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
33,60 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Acetazolamida Arena 250mg 20compr.

Indicatii terapeutice:
Glaucom; epilepsie (ca tratament adjuvant, mai ales pentru petit mal la copil, epilepsie catameniala, epilepsie posttraumatica); insuficienta cardiaca congestiva; edem indus medicamentos; obezitate; disgravidie tardiva, preeclampsie; sindrom Meniere; rau de munte.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni oftalmologice
Mod de administrareTratamentul cu Acetazolamida Arena comprimate se efectueaza per os, strict individualizat in functie de starea bolnavului si de raspunsul acestuia la tratament.
Glaucom (congestiv acut si secundar): adulti - 250-1000 mg/zi, in 3-4 prize; copii mai mari de 5 ani - 125-750 mg/zi (5-10 mg/kg corp/zi), in 3-4 prize.
Insuficienta cardiaca congestiva, edem medicamentos, obezitate (numai pentru adulti) 250-375mg/zi, priza unica administrata dimineata, timp de doua zile, urmate de o zi pauza, dupa care ciclul se repeta.
Epilepsie: adulti - 250-1000mg/zi si copii - 125-750mg/zi in 3 - 4 prize.
Rau de munte: 500 - 1000 mg/zi in 2 - 3 prize, incepand cu 24 - 48 ore inainte de ascensiune si se continua inca 48 ore la altitudine.
Substanta activaACETAZOLAMIDUM
SimptomeDurere la nivelul globului ocular, Vedere neclara (in ceata)
Sarcina si alaptareNu se recomanda
Reactii adverseDozele mari provoaca hipokaliemie (se recomanda administrarea de saruri de potasiu), somnolenta, parestezii ale fetei si extremitatilor, mai rar oboseala, nervozitate, tremor, depresie, dezorientare, ataxie, sete, tulburari digestive (anorexie, voma), uneori eruptii cutanate alergice.
Foarte rar: agranulocitoza, trombocitopenie, leziuni renale, surditate si miopie trecatoare (situatii in care se intrerupe medicatia).
Tratamentul indelungat poate cauza: acidoza hipokaliemica (se impune asocierea clorurii de potasiu), calculoza renala (indeosebi calcica), hiperglicemie, hiperuricemie.
PrecautiiSe recomanda prudenta la administrarea in diabet, afectiuni renale si hepatice, guta sau in conditii de dezechilibru electrolitic sever. Acetazolamida nu se administreaza timp indelungat in glaucomul cronic congestiv cu unghi inchis, deoarece permite inchiderea organica a unghiului, agravarea glaucomului fiind mascata de scaderea presiunii intraoculare.
InteractiuniAsemenea altor inhibitori ai anhidrazei carbonice, acetazolamida
- reduce eficienta antidiabeticelor orale (ducand la hiperglicemie) si a litiului (crescand rata de eliminare a acestuia);
- mareste riscul toxic al salicilatilor prin cresterea concentratiei lor la nivel plasmatic si creier;
- creste riscul de hipokaliemie prin asocierea cu digitalice, glucocorticoizi, alte diuretice (tiazide, furosemid) sau laxative iritante;
- favorizeaza aparitia aritmiilor in caz de hipokaliemie si asociere cu bepridil, antiaritmice chinidinice, sotalol, amiodarona, prenilamrna, vincamina;
- prelungeste timpul de injumatatire al procainei la nivel seric, indeosebi in cazul insuficientei renale sau hepatice;
- sporeste riscul de cristalizare in urina prin asociere cu metenamina.
Indicatii terapeuticeIndicatii terapeutice:
Glaucom; epilepsie (ca tratament adjuvant, mai ales pentru petit mal la copil, epilepsie catameniala, epilepsie posttraumatica); insuficienta cardiaca congestiva; edem indus medicamentos; obezitate; disgravidie tardiva, preeclampsie; sindrom Meniere; rau de munte.
Grupa farmacoterapeuticaAntiglucomatoase ÅŸi miotice, inhibitori ai anhidrozei carbonice
Forma farmaceuticaComprimate
Forma ambalare medicamentProdusul Acetazolamida Arena 250 mg comprimate se conditioneaza in blister Al/PVC, a cate 10 comprimate 20 de comprimate (2 blistere x 10 comprimate) se introduc intr-o cutie individuala din carton, plianta, inscriptionata.
Concentratie250
BrandArena
ContraindicatiiHipersensibilitate la acetazolamida si sulfamide sau la oricare dintre componentii produsului; ciroza hepatica, insuficienta renala cu anurie, stari de hiponatriemie si hipokaliemie, boala Addison, acidoza, coma sau precoma diabetica, litiaza renala.
Produs RXDA

Prospect Acetazolamida Arena 250mg 20compr.

ACETAZOLAMIDA ARENA 250 mg

Comprimate, 250 mg

Compoziţie

Un comprimat de ACETAZOLAMIDA ARENA 250 mg conţine 250 mg acetazolamidă.

Grupa farmacoterapeutică: antiglaucomatos şi miotic, inhibitor al anhidrazei carbonice.

Indicaţii terapeutice

 • glaucom;
 • epilepsie (ca tratament adjuvant, mai ales pentru petit mal la copil, epilepsie catamenială, epilepsie posttraumatică);
 • insuficienţă cardiacă congestivă;
 • tratamentul simptomatic al hipercapniei în cursul episoadelor acute de cord pulmonar cronic;
 • edeme induse medicamentos;
 • obezitate;
 • disgravidie tardivă, preeclampsie;
 • sindrom Menière;
 • rău de munte.

Contraindicaţii

 • hipersensibilitate la acetazolamidă sau la oricare dintre componenţii produsului;
 • hipersensibilitate la sulfamide;
 • ciroză hepatică;
 • insuficienţă renală cu anurie;
 • boală Addison;
 • acidoză, stări de hiponatriemie şi hipokaliemie;
 • comă sau precomă diabetică;
 • litiază renală.

Precauţii

Acetazolamida nu se administrează timp îndelungat în glaucomul cronic congestiv cu unghi închis, deoarece permite închiderea organică a unghiului, agravarea glaucomului fiind mascată de scăderea presiunii intraoculare.

Se recomandă prudenţă în administrarea în diabet, afecţiuni renale şi hepatice, gută sau în condiţii de dezechilibru electrolitic sever.

La sportivi poate induce pozitivarea unor reacţii în cadrul testelor antidoping.

Interacţiuni

Asemenea altor inhibitori ai anhidrazei carbonice, acetazolamida produce hiperglicemie, reducând eficienţa antidiabeticelor orale.

Asocierea cu litiul duce la scăderea efectului acestuia, prin creşterea ratei de eliminare a lui. Creşte riscul toxic al salicilaţilor, mai ales la nivelul sistemului nervos central, prin creşterea concentraţiei plasmatice şi în creier.

Creşte riscul de hipokaliemie prin asocierea cu digitalice, glucocorticoizi, alte diuretice (tiazide sau de ansă) sau laxative iritante. Astfel, se măreşte riscul apariţiei torsadei vârfurilor în asociere cu medicamente antiaritmice, de tip bepridil, chinidinice (clasa Ia), sotalol şi amiodaronă sau neantiaritmice: prenilamină, vincamină.

Prelungeşte timpul de înjumătăţire plasmatică a procainei, îndeosebi în cazul insuficienţei renale sau hepatice.

Creşte riscul de precipitare cristalină în urină prin asociere cu metenamina.

Atenţionări speciale

Copii

Produsul nu se va administra la copii sub 6 ani.

Vârstnici

Când se administrează la pacienţi cu risc crescut – vârstnici – se recomandă monotorizarea ionogramei sanguine, glicemiei, uricemiei şi formulei sanguine.

Aceleaşi recomandări sunt valabile şi pentru diabetici, stări de acidoză sau în cazul administrării timp îndelungat.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina:

Acetazolamida, administrată oral sau parenteral, a demonstrat un potenţial teratogen la animale (şoareci, şobolani, hamsteri şi iepuri). Nu există însă studii corespunzătoare la femei gravide, motiv pentru care produsul nu se va administra în timpul sarcinii (îndeosebi în primul trimestru), decât dacă efectul benefic potenţial justifică riscul potenţial al tratamentului asupra fătului.

Alăptarea:

Datorită riscului de apariţie a fenomenelor secundare la copil, se va decide de către medic dacă se va sista alăptarea sau tratamentul cu acetazolamidă, ţinând cont de importanţa tratamentului pentru mamă.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pacienţii care utilizează doze mari de acetazolamidă trebuie atenţionaţi asupra posibilităţii apariţiei somnolenţei (rareori).

Doze şi mod de administrare

Tratamentul cu acetazolamidă va fi strict individualizat, în funcţie de starea bolnavului şi de răspunsul acestuia la tratament. Acest produs este rezervat adulţilor şi copiilor peste 6 ani.

Adulţi: doza uzuală este de 1-2 comprimate pe zi, repartizate la mese, putând fi crescută până la 4 comprimate pe zi.

Copii mai mari de 6 ani: 5-10 mg/kg şi zi.

Glaucom (congestiv acut şi secundar):

 • adulţi - 250-1000 mg/zi, în 3-4 prize;
 • copii mai mari de 6 ani - 125-750 mg/zi, în 3-4 prize.

Insuficienţa cardiacă congestivă, edem medicamentos, obezitate:

 • numai pentru adulţi, 250-375 mg/zi, priză unică administrată dimineaţa, timp de două zile, urmate de o zi pauză, după care ciclul se repetă.

Epilepsie:

- adulţi - 250-1000 mg/zi;

 • copii - 125-750 mg/zi în 3-4 prize.

Rău de munte:

 • 500 – 1000 mg/zi în 2-3 prize, începând cu 24-48 ore înainte de ascensiune şi se continuă încă 48 ore la altitudine.

Reacţii adverse

Dozele mari provoacă hipokaliemie (se recomandă administrarea de săruri de potasiu), somnolenţă, parestezii ale feţei şi extremităţilor, mai rar oboseală, nervozitate, tremor, depresie, dezorientare, ataxie, sete, tulburări digestive (anorexie, vomă), uneori erupţii cutanate alergice.

Poate determina comă hepatică la pacienţii cirotici.

Foarte rar: agranulocitoză, trombocitopenie, aplazie medulară, probabil prin hipersensibilizare la sulfamide; de asemenea, leziuni renale, surditate şi miopie trecătoare (situaţii în care se întrerupe medicaţia).

Tratamentul îndelungat poate cauza: acidoză hipokaliemică (se impune asocierea clorurii de potasiu), calculoză renală (îndeosebi calcică), hiperglicemie, hiperuricemie cu criză acută de gută.

Supradozaj

Nu există un antidot specific pentru acetazolamidă. Tratamentul supradozării este simptomatic şi suportiv. Se impune monitorizarea şi corectarea balanţei hidro-electrolitice. Deşi este distribuită intraeritrocitic şi puternic legată de proteinele plasmatice, acetazolamida este dializabilă, fapt deosebit de important în prezenţa insuficienţei renale.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi între 15-25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate.

Producător

S.C. ARENA GROUP S.A. B-dul Dunării nr. 54 Comuna Voluntari, Jud. Ilfov

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

S.C. ARENA GROUP S.A. Str. Ştefan Mihăileanu nr. 31, Sector 2, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului

Februarie, 2007

 

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Acetazolamida Arena 250mg 20compr.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos