Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

Cod: W53019001
Brand: Zambon
Status:

Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente este un medicament mucolitic, ce fluidifica secretia bronsica vascoasa si favorizeaza eliminarea acesteia.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

27,94 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente este un medicament mucolitic, ce fluidifica secretia bronsica vascoasa si favorizeaza eliminarea acesteia.

Indicatii:

Acetilcisteina apartine unei clase de medicamente denumite mucolitice si are proprietati mucolitice, de a actiona asupra secretiei mucoase, diminuand vascozitatea acesteia.
Acetilcisteina este indicata ca terapie mucolitica in afectiuni respiratorii (bronsita acuta, bronsita cronica si acutizarile acesteia, bronsiectazii si mucoviscidoza), caracterizate de hipersecretie densa si vascoasa.

Mod de administrare:

Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 12 ani

Doza uzuala este de 1 comprimat Fluimucil 600 o data pe zi (maxim 600 mg acetilcisteina pe zi).
Un usor miros de sulf care se simte de la medicament nu indica alterarea acestuia, ci se datoreaza substantei active.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Fluimucil 600:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluimucil 600;
 • daca aveti ulcer peptic activ;
 • pentru copii sau adolescenti cu varsta sub 12 ani.

Atentionari si precautii

Inainte sa utilizati Fluimucil 600 adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Se administreaza cu prudenta in cazul utilizarii produsului la pacientii cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic in special in cazul administrarii concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut in ceea ce priveste iritarea mucoasei gastrice.

Reactii adverse posibile:

Mai putin frecvente: hipersensibilitate, durere de cap, tiuituri in urechi (tinitus), tahicardie, varsaturi, greata, diaree, stomatita, durere abdominala, prurit, urticarie, angioedem, eruptii cutanate tranzitorii, febra, scaderea tensiunii arteriale.

Reactiile de natura gastrointestinala sunt mai des intalnite.

Rare: bronhospasm (ingustarea cailor respiratorii), dispnee (respiratie dificila), indigestie.

Foarte rare: soc anafilactic (manifestare alergica severa caracterizata prin greutate in respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, inrosirea pielii), reactii anafilactice/anafilactoide, sangerari.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina:  Ca masura de precautie este preferabil sa se evite utilizarea Fluimucil 600 in timpul sarcinii. Acetilcisteina nu trebuie utilizata in timpul sarcinii decat dupa evaluarea stricta a raportului risc-beneficiu.

Alaptarea: Nu sunt disponibile date referitoare la excretia acetilcisteinei in laptele matern. Riscul la copilul alaptat nu poate fi exclus. Acetilcisteina nu trebuie utilizata in timpul alaptarii decat dupa o evaluare stricta a raportului beneficiile alaptarii pentru copil si beneficiile tratamentului pentru mama.

Compozitie:

 • Substanta activa este acetilcisteina. Fiecare comprimat efervescent contine acetilcisteina 600 mg.
 • Celelalte componente sunt: aspartam, acid citric anhidru, aroma de lamaie, hidrogenocarbonat de sodiu.

Mod de prezentare: cutie cu 5 blistere a cate 2 comprimate efervescente.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

Mai multe informatii
Indicat pentru Tuse plina, productiva
Afectiune Tuse
Tip produs Fara zahar
Simptome Hipersecretie bronsica
Indicat pentru Tuse plina, productiva
Compozitie produs Acetilcisteina
Functie produs Antibronsic, Protector al sistemului respirator, Expectorant
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Comprimate efervescente
Brand Zambon
Zona corp Sistemic

Prospect Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 Fluimucil 600 comprimate efervescente 600 mg

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului sau farmacistului dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice  reacţii  adverse,  adresați-vă  medicului  dumneavoastră  sau  farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct.4.

 • Dacă după 5 zile vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este Fluimucil 600 şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Fluimucil 600

 3. Cum să utilizaţi Fluimucil 600

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Fluimucil 600

 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1.          CE ESTE FLUIMUCIL 600 ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Acetilcisteina aparține unei clase de medicamente denumite mucolitice și are proprietăți mucolitice, de a acționa asupra secreției mucoase, diminuând vâscozitatea acesteia.

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecțiuni respiratorii (bronșită acută, bronșită cronică și acutizările acesteia, bronșiectazii și mucoviscidoză), caracterizate de hipersecreție densă și vâscoasă.

2.          CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAȚI FLUIMUCIL 600

Nu utilizaţi Fluimucil 600:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluimucil 600 (enumerate la 6);

 • dacă aveți ulcer peptic activ;

 • pentru copii sau adolescenți cu vârsta sub 12 ani.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizați Fluimucil 600 adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Agenții mucolitici pot induce obstrucția căilor respiratorii la copii sub 2 ani.

Datorită caracteristicilor fiziologice ale căilor respiratorii la această grupă de vârstă abilitatea de a expectora poate fi limitată. De aceea agenții mucolitici nu trebuie utilizați la copii sub 2 ani (vezi pct. Nu utilizaţi Fluimucil 600).

Se administrează cu prudență în cazul utilizării produsului la pacienții cu ulcer peptic sau cu antecedente de ulcer peptic în special în cazul administrării concomitente cu alte medicamente care au un efect cunoscut în ceea ce privește iritarea mucoasei gastrice.

Pacienții care suferă de astm bronșic trebuie atent monitorizați pe perioada administrării tratamentului. Dacă apare bronhospasmul acetilcisteina trebuie întreruptă imediat și aplicate măsurile terapeutice corespunzătoare.

Administrarea acetilcisteinei mai ales la începutul tratamentului, poate fluidifica și crește volumul secrețiilor bronșice. Dacă pacientul este incapabil să expectoreze trebuie făcut drenaj postural și bronhoaspirație.

Acetilcisteina poate afecta ușor metabolismul histaminei, de aceea trebuie utilizată cu precauție atunci când se administrează pe termen lung la pacienții cu intoleranță la histamină deoarece pot apărea simptome de intoleranță (dureri de cap, rinite vasomotorii, prurit).

Fluimucil 600 împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, în special următoarele:

 • medicamentele sau antibioticele trebuie luate pentru siguranță la un interval de cel puţin 2 ore faţă de acetilcisteină;

 • medicamentele împotriva tusei, nu trebuie luate împreună cu acetilcisteina întrucât reducerea reflexului de tuse poate conduce la acumularea secrețiilor bronșice cu posibil risc de bronhospasm;

 • administrarea concomitentă a nitroglicerinei și derivaților săi cu acetilcisteina poate determina hipotensiune arterială care poate fi severă și poate duce la apariția durerilor de cap.

Cărbunele activ poate reduce efectul acetilcisteinei.

Utilizarea concomitentă a acetilcisteinei cu carbamazepină poate duce la niveluri subterapeutice de carbamazepină.

Dizolvarea acetilcisteinei concomitent cu alte medicamente nu este recomandată.

Fluimucil 600 împreună cu alimente şi băuturi

Efectul mucolitic al acetilcisteinei este crescut de aportul de lichide. Fluimucil 600 se poate utiliza împreună cu alimente și băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Ca măsură de precauție este preferabil să se evite utilizarea Fluimucil 600 în timpul sarcinii. Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii decât după evaluarea strictă a raportului risc-beneficiu.

Alăptarea

Nu sunt disponibile date referitoare la excreţia acetilcisteinei în laptele matern. Riscul la copilul alăptat nu poate fi exclus.

Acetilcisteina nu trebuie utilizată în timpul alăptării decât după o evaluare strictă a raportului beneficiile alăptării pentru copil și beneficiile tratamentului pentru mamă.

Fertilitatea

Nu sunt disponibile date privind efectul acetilcisteinei asupra fertilității la om.

Utilizare la copii

Acest produs nu este pentru utilizare la copii cu vârsta sub 12 ani.

Sunt disponibile alte forme de Fluimucil pentru astfel de pacienți: Fluimucil 100 granule pentru soluție orală, Fluimucil 200 granule pentru soluție orală, Fluimucil 20 mg/ml pediatric, soluție orală.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acetilcisteina nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Fluimucil 600 conține aspartam, o sursă de fenilalanină. Poate dăuna persoanelor cu fenilcetonurie.

Fluimucil 600 conține 6,82 mmoli (156,74 mg) sodiu pe doză. Trebuie luat în considerație de pacienții cu dietă de sodiu controlată.

3.          CUM SĂ UTILIZAŢI FLUIMUCIL 600

Utilizați întotdeauna Fluimucil 600 exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată:

Adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 12 ani

Doza uzuală este de 1 comprimat Fluimucil 600 o dată pe zi (maxim 600 mg acetilcisteină pe zi).

Un ușor miros de sulf care se simte de la medicament nu indică alterarea acestuia, ci se datorează substanței active.

Durata tratamentului trebuie să fie de 5 până la 10 zile.

Se recomandă utilizarea de Fluimucil în concentrații adecvate vârstei.

Mod de administrare

Nu au fost raportate interacțiuni la administrarea împreună cu alimente; nu există indicații privind administrarea produsului înainte sau după mese.

Un comprimat efervescent se dizolvă într-o cantitate mică de apă: soluția obținută astfel fiind gata pentru utilizare.

Dacă după 5 zile de tratament simptomele dumneavoastră nu se îmbunătățesc sau se înrăutățesc trebuie să vă prezentați la medic.

Dacă utilizați mai mult Fluimucil 600 decât trebuie

Dacă ați utilizat o doză mai mare de medicament trebuie să îl contactați imediat pe medicul sau farmacistul dumneavoastră.

În cazul în care ați utilizat Fluimucil 600 mai mult decât trebuie puteți prezenta greață, vărsături, diaree. La copii se poate produce hipersecreție bronșică.

În acest caz anunțați imediat medicul, farmacistul sau mergeți la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă ați uitat să utilizaţi Fluimucil 600

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4.          REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacțiile adverse menționate mai jos sunt clasificate conform clasei sistemelor de organe și frecvenței: foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 pacienți), frecvente (1 din 100 până la 1 din 10 pacienți), mai puțin frecvente (1 din 1000 până la 1 din 100 pacienți), rare (1 din 10000 până la 1 din 1000 pacienți), foarte rare (mai puțin de 1 din 10000 pacienți) și cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele existente).

În cadrul fiecărei grupe de frecvență reacțiile adverse sunt prezentate în ordinea descreșterii gravității lor.

Mai puţin frecvente:

 • hipersensibilitate,

 • durere de cap,

 • țiuituri în urechi (tinitus),

 • tahicardie (bătăi rapide ale inimii),

 • vărsături,

 • greață,

 • diaree,

 • stomatită (inflamație a mucoasei bucale),

 • durere abdominală,

 • prurit (mâncărimea pielii),

 • urticarie (erupție cutanată roșie, sub formă de pete, însoțită sau nu de mâncărime),

 • angioedem (reacție alergică caracterizată prin erupție cutanată și umflarea extremităților),

 • erupţii cutanate tranzitorii,

 • febră,

 • scăderea tensiunii arteriale.

Reacțiile de natură gastrointestinală sunt mai des întâlnite.

Rare:

 • bronhospasm (îngustarea căilor respiratorii),

 • dispnee (respirație dificilă),

 • indigestie.

Foarte rare:

 • şoc anafilactic (manifestare alergică severă caracterizată prin greutate în respiraţie, umflarea buzelor, a limbii sau a feței, înroșirea pielii),

 • reacţii anafilactice/anafilactoide,

 • sângerări.

Cu frecvență necunoscută:

 • umflarea feței.

A fost raportată foarte rar apariţia unor reacţii cutanate severe, cum ar fi sindromul Stevens Johnson şi sindromul Lyell în legătură cu administrarea acetilcisteinei. Din această cauză trebuie solicitat avizul medicului dacă apar noi schimbări la nivelul pielii sau membranelor mucoasei și trebuie întreruptă imediat administrarea acetilcisteinei.

Unele studii confirmă reducerea agregării plachetare în timpul administrării acetilcisteinei.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          CUM SE PĂSTREAZĂ FLUIMUCIL 600

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30o C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Fluimucil 600 după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Fluimucil 600

 • Substanţa activă este Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600 mg.

 • Celelalte componente sunt: aspartam, acid citric anhidru, aromă de lămâie, hidrogenocarbonat de

Cum arată Fluimucil 600 şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de comprimate rotunde, cu aromă caracteristică de lămâie și ușor miros de sulf.

Cutie cu 5 blistere din PA-AI-PE/AI-PE a câte 2 comprimate efervescente.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

ZAMBON S.p.A.

Via Lillo del Duca, 10

20091 Bresso (Milano), Italia

Fabricantul

ZAMBON S.p.A.

Via della Chimica, 9 36100 Vincenza, Italia

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2016.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Fluimucil® 600 mg x 10 comprimate efervescente


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Poate ai vrea sa incerci

 1. Fares - Ulei de pin 10ml

  Fares - Ulei de pin 10ml

  13,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Hapciu elimina disconfortul respirator (R31) 50g

  Fares - Hapciu elimina disconfortul respirator (R3...

  7,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Albeena - Miere de salcam 500g

  Albeena - Miere de salcam 500g

  33,33 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Meltus - Expectolin sirop pentru adulti 100ml

  Meltus - Expectolin sirop pentru adulti 100ml

  23,50 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Amniocen - Decasept Junior spray 20ml

  Amniocen - Decasept Junior spray 20ml

  15,61 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu