Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Faringosept® spray 3mg 30ml

Cod: W66847002
Brand: Terapia
Status:

Faringosept® spray 3mg 30ml este un medicament cu efect antiinflamator, ce se utilizeaza in tratamentul simptomatic al durerii si iritatiei de la nivelul gurii si gatului.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

23,93 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Faringosept® spray 3mg 30ml

Faringosept® spray 3mg 30ml este un medicament cu efect antiinflamator, ce se utilizeaza in tratamentul simptomatic al durerii si iritatiei de la nivelul gurii si gatului.

Indicatii:

Faringosept spray contine o substanta activa din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), denumita clorhidrat de benzidamina, ce actioneaza prin prin reducerea durerii si tumefierii (inflamatiei).

Se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic local al durerii si iritatiei de la nivelul gurii si gatului, la adulti, adolescenti si copii de peste 6 ani care pot coopera (de exemplu, pot sa isi tina respiratia in timpul pulverizarii).

Mod de administrare:

 • Faringosept spray este destinat pentru a fi administrat in interiorul gatului sau gurii. A nu se depasi doza recomandata. Tratamentul continuu nu trebuie sa depaseasca 7 zile.
 • Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: 2 pulverizari de fiecare data, de 2 pana la 6 ori pe zi (nu mai frecvent de o administrare la interval de 1,5 - 3 ore)
 • Adolescenti cu varsta peste 12 ani si adulti: 2 pana la 4 pulverizari de fiecare data, de 2 pana la 6 ori pe zi (nu mai frecvent de o administrare la interval de 1,5 - 3 ore)

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Faringosept daca sunteti alergic (hipersensibil) la oricare dintre componentele produsului.

Inainte de a utiliza Faringosept spray, discutati cu medicul sau cu farmacistul daca:

 • sunteti alergic la salicilati sau la alte medicamente pentru ameliorarea febrei, durerii si inflamatiei (denumite AINS).
 • aveti sau ati avut vreodata astm bronsic sau afectiuni alergice, deoarece este posibil sa aveti un risc crescut de aparitie a bronhospasmului sau alergiei.

Reactii adverse posibile:

 • Mai putin frecvente: fotosensibilitate.
 • Rare: mancarime si uscaciune la nivelul gurii, greata, varsaturi, gura si gat amortite
 • Foarte rare: dificultati la respiratie sau inghitire, angioedem

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidrat de benzidamina. 1 ml spray bucofaringian, solutie contine 3 mg de clorhidrat de benzidamina. O pulverizare contine 0,51 mg de clorhidrat de benzidamina.
 • Celelalte componente sunt: glicerol 85%, etanol 96%, hidroxistearat de macrogolglicerol, parahidroxibenzoat de metil (E 218), zaharina sodica (E 954), hidrogenocarbonat de sodiu (E 500) pentru ajustarea ph-ului, aroma de cirese, apa purificata.

Mod de prezentare: 

 • Flacon 30 ml prevazut cu pompa dozatoare.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneORL
PROMOTII ACTIVEEsentiale in gripa si COVID
Tip produsFara zahar
SimptomeDurere in gat (gat inflamat)
Indicat pentruGat inflamat
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator
adresabilitateUz general
Forma prezentareSpray oral
BrandTerapia
Zona corpCavitatea bucala

Prospect Faringosept® spray 3mg 30ml

FARINGOSEPT 3 mg/ml spray bucofaringian, soluție

Clorhidrat de benzidamină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament exact conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

 1. Ce este FARINGOSEPT 3 mg/ml și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml
 3. Cum să utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează FARINGOSEPT 3 mg/ml
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.        Ce este FARINGOSEPT 3 mg/ml și pentru ce se utilizează

 FARINGOSEPT 3 mg/ml conține substanța activă clorhidrat de benzidamină și aparține grupului de medicamente denumit medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acționează prin ameliorarea durerii și tumefierii (inflamației).

FARINGOSEPT 3 mg/ml este indicat pentru tratamentul simptomatic local al durerii și iritației de la nivelul gurii și gâtului, la adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani care sunt capabili să coopereze (de exemplu, să își țină respirația în timpul pulverizării).

2            Ce trebuie să știți înainte să utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml

Nu utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml

 • dacă sunteți alergic la clorhidrat de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Dacă sunteți alergic la salicilați (de exemplu, acid acetilsalicilic și acid salicilic) sau la alte medicamente pentru ameliorarea febrei, durerii și inflamației (denumite AINS).
  • Dacă aveți sau ați avut vreodată astm bronșic sau afecțiuni alergice, întrucât este posibil să aveți un risc crescut de apariție a bronhospasmului sau alergiei.

Dacă apare o reacție alergică, trebuie să încetați utilizarea medicamentului și să vă adresați unui medic sau unei unități de primiri urgențe.

Ulcerele din interiorul gurii și de la nivelul gâtului pot reprezenta simptome ale unor patologii mai grave. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează sau vă simțiți mai rău după 3 zile, dacă aveți febră sau alte simptome, trebuie să vă adresați unui medic.

Utilizarea prelungită a medicamentului poate fi dăunătoare pentru flora bacteriană de la nivelul gurii și poate cauza sensibilizare, caz în care poate fi necesar să suspendați temporar utilizarea și să vă adresați unui medic.

Durata tratamentului nu trebuie să depășească 7 zile. Evitați contactul medicamentului cu ochii.

Copii

FARINGOSEPT 3 mg/ml nu este recomandat pentru administrare la copiii care nu sunt capabili să își țină respirația în timpul pulverizării.

FARINGOSEPT 3 mg/ml împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați/utilizați, ați luat/utilizat recent sau s-ar putea să luați/utilizați orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

FARINGOSEPT 3 mg/ml nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

FARINGOSEPT 3 mg/ml nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

FARINGOSEPT 3 mg/ml conține etanol:

Acest medicament conține o cantitate mică de alcool etilic (etanol) mai puţin de 100 mg per 0,5 ml de medicament.

FARINGOSEPT 3 mg/ml conține parahidroxibenzoat de metil:

Poate provoca reacții alergice (chiar întârziate) și, în mod excepțional, bronhospasm.

FARINGOSEPT 3 mg/ml conține hidroxistearat de macrogolglicerol (ulei de ricin):

Poate provoca disconfort la nivelul stomacului și diaree.

3            Cum să utilizați FARINGOSEPT 3 mg/ml

 Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

FARINGOSEPT 3 mg/ml spray bucofaringian, soluție este destinat pentru a fi administrat în interiorul gâtului sau gurii. A nu se depăși doza recomandată. Tratamentul continuu nu trebuie să depășească 7 zile.

Doza recomandată este:

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani

Administrați 2 până la 4 pulverizări de fiecare dată, de 2 până la 6 ori pe zi (nu mai frecvent de o administrare la interval de 1,5 - 3 ore)

Copii

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani: administrați 2 pulverizări de fiecare dată, de 2 până la 6 ori pe zi (nu mai frecvent de o administrare la interval de 1,5 - 3 ore).

A nu se utiliza la copii care nu sunt capabili să își țină respirația în timpul pulverizării.

Copii cu vârsta sub 6 ani

Acest medicament nu este destinat utilizării la copii cu vârsta sub 6 ani.

Vârstnici

Cu excepția cazului în care medicul sau stomatologul prescrie doze diferite, vor fi administrate dozele recomandate pentru adulți.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Ridicați tubul atașat de spray.
 2. Introduceți tubul în gură și direcționați pulverizatorul înspre zona tratată. Apăsați capul pulverizatorului folosind degetul arătător.

Înainte de prima utilizare a FARINGOSEPT 3 mg/ml, trebuie să apăsați butonul de mai multe ori, până când pulverizarea este uniformă.

În timpul pulverizării, trebuie să vă țineți respirația.

Medicamentul nu trebuie utilizat imediat înainte de consumul de alimente sau băuturi.

Dacă după 3 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Dacă utilizați mai mult FARINGOSEPT 3 mg/ml decât trebuie

Dacă utilizați prea mult sau înghițiți accidental cantități mari de FARINGOSEPT 3 mg/ml, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări. În caz de supradozaj, declanșarea vărsăturilor poate fi prima măsură de tratament.

Dacă uitați să luați FARINGOSEPT 3 mg/ml

Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

 • Fotosensibilitate (pielea dumneavoastră devine mai sensibilă decât în mod normal la lumina soarelui, cauzând o erupție roșie, solzoasă, uneori cu vezicule, însoțită de mâncărimi).

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

 • Mâncărime și uscăciune la nivelul
 • Gură și gât amorțite (acest efect face parte din sfera de acțiune a medicamentului și dispare rapid).
 • Greață.
 • Vărsături.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

 • Dificultăți la respirație sau înghițire (laringospasm sau bronhospasm).
 • Inflamație subcutanată dureroasă a mucoaselor (angioedem).

Cu frecvență necunoscută

 • Reacții alergice (hipersensibilitate)
 • Dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse menționate mai jos, solicitați imediat asistență medicală - Reacție alergică gravă (șoc anafilactic), ale cărei semne pot include dificultăți la respirație, durere în piept sau senzație de apăsare în piept și/sau senzație de amețeală/leșin, mâncărimi severe ale pielii sau umflături apărute pe piele, umflare a feței, buzelor, limbii și/sau gâtului și care poate pune viața în pericol.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect.

De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare,

ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor

Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

5.            Cum se păstrează FARINGOSEPT 3 mg/ml

 Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon după EXP. Data de expirare (EXP) se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare. După prima deschidere, acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 4 săptămâni.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.            Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține FARINGOSEPT 3 mg/ml:

Substanța activă este clorhidrat de benzidamină.

1 ml spray bucofaringian, soluție conține 3,0 mg de clorhidrat de benzidamină.

O pulverizare conține 0,51 mg de clorhidrat de benzidamină.

Celelalte componente sunt:

Glicerol 85%

Etanol 96%

Hidroxistearat de macrogolglicerol Parahidroxibenzoat de metil (E 218) Zaharină sodică (E 954)

Hidrogenocarbonat de sodiu (E 500) pentru ajustarea pH-ului Aromă de cireșe

Apă purificată

Cum arată FARINGOSEPT 3 mg/ml și conținutul ambalajului

FARINGOSEPT 3 mg/ml spray bucofaringian, soluție este ambalat în flacoane din PEÎD, cu o pompă dozatoare din PEÎD și PEJD.

Este o soluție limpede și incoloră, cu aromă de cireșe.

Mărimi de ambalaj: 88 pulverizări (15 ml), 176 pulverizări (30 ml)

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

Terapia SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca România

Fabricanții

Laboratorium Sanitatis S.L., Parque Tecnológico de Álava c/ Leonardo Da Vinci 11 01510 Miñano (Álava) Spania

Laboratorios Bohm SA. Calle de Molinaseca, 23, 28947 Fuenlabrada, Madrid Spania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spațiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria          Biramine 3 mg/ml Spray zur Anwendung in der Mundhöhle, Lösung

Suedia           Bensydamin 3 mg/ml Apofri

Spania           Bencidamina GeiserPharma 0.51 mg/actuation.Solución para pulverización bucal

Portugalia      Orovox Spray 3 mg/ml Solução para pulverização bucal

Ungaria         Lolisept Forte 3 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray

România        FARINGOSEPT 3 mg/ml spray bucofaringian, soluţie

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2020.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Faringosept® spray 3mg 30ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Amniocen - Decasept Spray 20ml.

  Amniocen - Decasept Spray 20ml.

  15,76 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Plantextrakt - Nasirus Sinus sirop 100ml

  Plantextrakt - Nasirus Sinus sirop 100ml

  31,06 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Strepsils® Lemon fara zahar x 24 pastile

  Strepsils® Lemon fara zahar x 24 pastile

  23,64 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Faringosept® Rapid Menta x 12 pastile

  Faringosept® Rapid Menta x 12 pastile

  14,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Otipax® picaturi auriculare, solutie 16 g

  Otipax® picaturi auriculare, solutie 16 g

  23,11 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Coldact - Sinus 500mg/30mg 20compr.film

  Coldact - Sinus 500mg/30mg 20compr.film

  5,35 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Faringosept® Lamaie 10mg x 10 comprimate de supt

  Faringosept® Lamaie 10mg x 10 comprimate de supt

  12,91 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fortifikat - Maxx Protekt 30caps

  Fortifikat - Maxx Protekt 30caps

  34,77 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fiterman - Uractiv Mami 21Caps

  Fiterman - Uractiv Mami 21Caps

  18,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fiterman - Uractiv Forte 10caps.

  Fiterman - Uractiv Forte 10caps.

  30,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos