Facebook Pixel

Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

Cod: W41598001
Brand: Sandoz
Status:
Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema este un medicament antifungic care se administreaza in infectii de la nivelul pielii.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

24,22 Lei TVA inclus

Descriere Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema este un medicament antifungic care se administreaza in infectii de la nivelul pielii.

Indicatii:

Exoderil este un medicament folosit impotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii.
Este recomandat in tratamentul urmatoarelor infectii:

 • infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor pielii (tinea corporis, tinea inghinalis);
 • infectii micotice ale piciorului, in special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul mainilor;
 • infectii micotice ale unghiilor (onicomicoze);
 • infectii ale pielii cu Candida;
 • Pitiriasis versicolor;
 • dermatomicoze inflamatorii (cu sau fara mancarime).

Mod de administrare:

Exoderil se utilizeaza o data pe zi, in strat subtire, pe zona de piele afectata (in prealabil curatata si uscata) si se maseaza usor.

Chiar daca simptomatologia infectiei de la nivelul pielii (mancarime, arsuri) a disparut rapid, este important sa continuati tratamentul inca doua saptamani dupa disparitia simptomelor infectiei, pentru a se asigura o vindecare permanenta a infectiilor fungice.

Inainte sau in timpul tratamentului infectiilor unghiilor, unghia afectata trebuie taiata cat de scurt posibil si suprafata ei protejata. Infectiile fungice ale unghiilor trebuie tratate mai multe luni, pana cand o alta unghie a crescut.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Exoderil daca sunteti alergic (hipersensibil) la naftifina, alcool benzilic sau la oricare dintre celelalte componente.

Aveti grija deosebita cand utilizati Exoderil. Exoderil nu trebuie sa vina in contact cu ochii.

Reactii adverse posibile:

In cazuri izolate pot sa apara: iritatie locala, de exemplu uscaciune, inrosire si senzatie de arsura. Reactiile adverse sunt total reversibile si, de regula, nu necesita intreruperea tratamentului.

Sarcina si alaptarea:

Daca este utilizat corespunzator, Exoderil nu are niciun efect asupra fatului sau asupra nou nascutului. Studiile teratologice nu au evidentiat niciun efect embriotoxic al naftifinei.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidrat de naftifina 10 mg. 1 g crema contine clorhidrat de naftifina 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, alcool benzilic, sorbitan stearat, cetilpalmitat, alcool cetilic, alcool stearic, polisorbat 60, isopropil miristat, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 15 g crema.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema

Mai multe informatii
Indicat pentruTratamentul micozelor
Stil de viataNormal
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Exoderil 10 mg/g cremă

Clorhidrat de naftifină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Exoderil cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 14 zile.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Exoderil şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Exoderil

 3. Cum să utilizaţi Exoderil

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Exoderil

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.  Ce este Exoderil şi pentru ce se utilizează

Exoderil este un medicament folosit împotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii. Este recomandat în tratamentul următoarelor infecţii:

 • infecţii micotice ale pielii sau ale pliurilor pielii (tinea corporis, tinea inghinalis);

 • infecţii micotice ale piciorului, în special la nivel interdigital, la nivelul tălpii şi la nivelul unghiilor (oncomicoze);

 • infecţii micotice ale mâinii, localizate la nivel interdigital şi la nivelul unghiilor (onicomicoze);

 • infecţii ale pielii cu Candida;

 • Pitiriasis versicolor;

 • dermatomicoze inflamatorii (cu sau fără mâncărime).

Exoderil are, suplimentar faţă de efectul antimicotic şi o activitate antibacteriană asupra diferitelor microorganisme gram-pozitiv şi gram-negativ, care pot să apară frecvent asociate infecţiilor fungice.

Suplimentar, în cursul utilizării clinice apare efect antiinflamator; acest efect conduce la ameliorarea rapidă a semnelor inflamatorii, în particular a mâncărimii.

2.    Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Exoderil

Nu utilizaţi Exoderil

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la naftifină, alcool benzilic sau la oricare dintre celelalte componente ale Exoderil.

Atenţionări şi precauţii

Exoderil nu trebuie să vină în contact cu ochii.

Exoderil împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu s-au efectuat studii privind interacţiunile Exoderil.

Exoderil împreună cu alimente şi băuturi

Nu se cunosc interacţiuni între Exoderil şi alimente sau băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului  pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă este utilizat corespunzător, Exoderil nu are niciun efect asupra fătului sau asupra nou născutului. Studiile teratologice nu au evidenţiat niciun efect embriotoxic al naftifinei.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt relevante.

Exoderil conţine alcool cetilic şi poate provoca reacţii adverse locale la nivelul pielii (de exemplu dermatită de contact).

3.  Cum să utilizaţi Exoderil 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Exoderil se utilizează o dată pe zi, în strat subţire, pe zona de piele afectată (în prealabil curăţată şi uscată) şi se masează uşor.

Chiar dacă simptomatologia infecţiei de la nivelul pielii (mâncărime, arsuri) a dispărut rapid, este important să continuaţi tratamentul încă două săptămâni după dispariţia simptomelor infecţiei, pentru a se asigura o vindecare permanentă a infecţiilor fungice.

Înainte sau în timpul tratamentului infecţiilor unghiilor, unghia afectată trebuie tăiată cât de scurt posibil şi suprafaţa ei protejată. Infecţiile fungice ale unghiilor trebuie tratate mai multe luni, până când o altă unghie a crescut.

În vederea vindecării infecţiei fungice (micoză) cât mai curând posibil vă rugăm să luaţi în considerare următoarele aspecte:

 1. Microbii pot adera la materialul textil realizând un contact cu aria cutanată infectată. De aceea, este necesară schimbarea zilnică a hainelor.

 2. O piele normală şi în mod particular uscată, asigură o protecţie bună în cazul infecţiilor fungice. Se recomandă să evitaţi acoperirea zonei de piele infectate cu îmbrăcaminte strâmtă sau obiecte de îmbrăcăminte care permit o ventilaţie limitată sau care nu permit ventilaţia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale purtaţi în pantofi strâmţi). De asemenea, după spălare, trebuie să uscaţi bine zona infectată. Orice prosop sau îmbrăcăminte trebuie schimbate zilnic.

 3. În cazul piciorului de atlet nu trebuie să mergeţi descălţaţi acasă, în baie sau, de exemplu în hotel. Aceasta reprezintă calea prin care puteţi preveni să fiţi reinfectaţi şi să preveniţi răspândirea ulterioară a microbilor patogeni.

 4. Sauna sau băile cu aburi trebuie frecventate numai după ce infecţia fungică a fost vindecată definitiv.

Dacă utilizaţi mai mult Exoderil decât trebuie

Dacă utilizaţi o doză mai mare de Exoderil trebuie să contactaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Exoderil

Dacă aţi uitat să aplicaţi crema o dată, aplicaţi-o imediat ce vă amintiţi. Nu aplicaţi o cantitate dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Exoderil

Întrerupeţi tratamentul cu Exoderil doar la recomandarea medicului. În general tratamentul cu Exoderil se continuă încă două săptămâni după dispariţia semnelor clinice.

Dacă aveţi întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.  Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Exoderil poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

În cazuri izolate pot să apară: iritaţie locală, de exemplu uscăciune, înroşire şi senzaţie de arsură. Reacţiile adverse sunt total reversibile şi, de regulă, nu necesită întreruperea tratamentului.

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.  CUM SE PĂSTREAZĂ EXODERIL

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Exoderil cremă după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eruncați medicamentele pe care nu le mai utilizați. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 1. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Exoderil

 • Substanţa activă este clorhidrat de naftifină. 1 g cremă conţine clorhidrat de naftifină 10

 • Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, alcool benzilic, sorbitan stearat, cetilpalmitat, alcool cetilic, alcool stearic, polisorbat 60, isopropil miristat, apă purificată.

Cum arată Exoderil şi conţinutul ambalajului

Exoderil se prezintă sub formă de cremă albă omogenă sau uşor granulată, strălucitoare.

Medicamentul este ambalat în cutii cu un tub din aluminiu prevăzut cu capac filetat din polietilenă, a 15 g cremă.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Sandoz GmbH,

Biochemiestrasse 10, A- 6250 Kundl, Austria

Fabricanţii

Sandoz GmbH,

Biochemiestrasse 10, A- 6250 Kundl, Austria

Salutas Pharma GmbH

Lange Göhren 3, 39171 Sülzetal, OT Osterweddingen, Germania

Lek Pharmaceuticals d.d.

Verovškova ulica 57, Ljubljana, 1526, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat în Iunie, 2019.

AfectiuneInfectii si micoze
SimptomeInfectii ale pielii
SexUnisex
Indicat pentruTratamentul micozelor
Functie produsAntiinfectios, Antimicotic, Antimicrobian
adresabilitateUz general
Forma prezentareCrema
Varsta>18ani
Concentratiefara concentratie
BrandSandoz
Zona corpPiele
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Exoderil® 10 mg/g crema x 15 g crema


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 plicuri unidoza

  ACC® 200 mg pulbere pentru solutie orala x 20 pli...

  27,39 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Linex Baby Picaturi Orale X 8 ml

  Linex Baby Picaturi Orale X 8 ml

  49,87 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Sandoz - Exinailer Lac de unghii 2 in 1, 5 ml

  Sandoz - Exinailer Lac de unghii 2 in 1, 5 ml

  Rating:
  0%
  87,38 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Sandoz - Linex Forte 60 Mg 14caps

  Sandoz - Linex Forte 60 Mg 14caps

  29,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel

  Diclac® 50 mg/g, gel x 100 g gel

  32,90 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x...

  27,82 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Furazolidon 100 mg x 20 comprimate

  Furazolidon 100 mg x 20 comprimate

  19,27 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Oximed® spray cutanat, suspensie x 59,5 g

  Oximed® spray cutanat, suspensie x 59,5 g

  34,90 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
  Lipsa stoc
 4. Dermosan - Unguent cu sulf 10% 70g

  Dermosan - Unguent cu sulf 10% 70g

  14,66 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  20,33 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu