Facebook Pixel

Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml

Cod: W63764001
Brand: Sanofi
Status:
Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml este un medicament laxativ care se utilizeaza in caz de constipatie si pentru pregatirea investigatiilor medicale.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

18,40 Lei TVA inclus

Descriere Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml

Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml este un medicament laxativ care se utilizeaza in caz de constipatie si pentru pregatirea investigatiilor medicale.

Indicatii:

Dulcolax este un laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice intestinale si diminuarea consistentei fecalelor.

Deoarece este un laxativ care actioneaza in colon, bisacodil stimuleaza specific procesul natural de evacuare din zona inferioara a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifica nici digestia nici absorbtia caloriilor sau a nutrientilor esentiali la nivelul intestinului subtire.

Dulcolax se utilizeaza

 • la pacienti cu constipatie.
 • in pregatirea investigatiilor medicale, inainte si dupa operatii ca si in toate cazurile care necesita facilitarea evacuarii materiilor fecale.

Mod de administrare:

Doza recomandata este :

 • Adulti: doza recomandata este de 10 – 20 picaturi (5 – 10 mg) pe zi. Incepeti cu 10 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 20 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 20 de picaturi.
 • Copii cu varsta peste 10 ani: doza recomandata este de 10-20 picaturi (5 – 10 mg) pe zi. Incepeti cu 10 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 20 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 20 de picaturi.
 • Copii cu varsta de 4-10 ani: doza recomandata este de 5-10 picaturi (2.5-5 mg) pe zi. Incepeti cu 5 picaturi. Doza poate fi ajustata la pana la doza maxima de 10 de picaturi. Nu depasiti doza maxima zilnica de 10 de picaturi.
 • Copii cu varsta sub 4 ani : doza recomandata este de 1 picatura/2 kg corp pe zi.

Trebuie sa luati Dulcopic seara, pentru a se produce evacuarea in dimineata urmatoare. Efectul apare de obicei la 6-12 ore de la administrare.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Dulcolax daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • suferiti de ileus (oprire temporara a miscarilor peristaltice ale intestinului) sau obstructie intestinala;
 • suferiti de abdomen acut chirurgical, incluzand apendicita, boli inflamatorii intestinale acute;
 • aveti dureri abdominale severe asociate cu greata si varsaturi, care pot fi semne ale unei afectiuni severe;
 • aveti afectiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipientii produsului de intoleranta la unul dintre excipientii produsului.

Inainte sa utilizati Dulcolax, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 • daca dumneavoastra va este necesara administrarea zilnica de laxative sau pe perioade indelungate, atunci trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra pentru a investiga cauza constipatiei, deoarece administrarea excesiva perioade indelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic si valori scazute ale potasiului din sange (hipokaliemie).
 • daca observati aparitia senzatiei de sete sau scaderea cantitatii de urina, care pot fi semne ale deshidratarii datorate pierderii de lichide si pot fi periculoase pentru varstnici sau pentru pacienti cu probleme renale trebuie sa opriti administrarea Dulcolax si sa va contactati medicul.

Reactii adverse posibile:

 • Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane): diaree.
 • Frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane): crampe abdominale, durere abdominala, disconfort abdominal.
 • Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane): varsaturi, greata, ameteli.
 • Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): reactii cutanate cum sunt: o inflamarea rapida a pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultati în respiratie, (edem angioneurotic), o eruptie provocata de medicament (eruptii trecatoare sau pete pe piele provocate de medicament), urticarie, mancarimi, lesin.

Sarcina si alaptarea:

Ca toate celelalte medicamente, acest medicament trebuie administrat in timpul sarcinii numai la indicatia medicului.

Dulcopic poate fi utilizat in siguranta in perioada de alaptare.

Compozitie:

 • Substanta activa este picosulfatul de sodiu. Un mililitru picaturi orale, solutie contin picosulfat de sodiu 7,5 mg.
 • Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sorbitol lichid (necristalizabil), citrat de sodiu, acid citric monohidrat, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 15 ml picaturi orale, solutie.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml

Mai multe informatii
Indicat pentruInvestigatii sau operatii la nivel intestinal
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

DULCOPIC 7,5 mg/ml picături orale soluţie

Picosulfat de sodiu

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Luați întotdeauna acest medicament așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Dacă aveți o reacţie adversă vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aceasta include orice reacție adversă care nu este menționată în acest prospect. Vezi pct. 4.4.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc sau se înrăutăţesc

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Dulcopic şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Dulcopic

 3. Cum să utilizaţi Dulcopic

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Dulcopic

 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

1.                   CE ESTE DULCOPIC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Dulcopic este un laxativ cu acţiune locală care produce stimularea mişcărilor intestinului (a peristaltismului intestinal) şi înmoaie scaunul.

Fiind un laxativ ce acționează în colon, Dulcopic stimulează specific procesul natural de evacuare la nivelul zonei inferioare a tractului gastrointestinal. De aceea Dulcopic nu modifică digestia sau absorbția caloriilor sau a altor nutrienți la nivelul intestinului subțire.

Dulcopic se utilizează:

-la pacienţi care suferă de constipaţie

-în situaţii care necesită uşurarea defecaţiei.

2.                   CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DULCOPIC

Nu utilizaţi Dulcopic

-dacă sunteţi alergic la picosulfat de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6);

-dacă suferiţi de ileus (încetare temporară a mişcărilor intestinelor) sau ocluzie intestinală;

-dacă suferiţi de dureri abdominale severe și /sau afecțiuni acute febrile ale abdomenului (de exemplu apendicită) potențial asociate cu cu greață și vărsături;

-dacă suferiți de afecțiuni inflamatorii intestinale acute

-dacă corpul dumneavoastră a pierdut o cantitate mare de apă;

-dacă suferiți de afecțiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipienții medicamentului (vezi pct. Dulcopic conține sorbitol)

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Dulcopic,adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

-dacă dumneavoastră aveţi nevoie de laxative zilnic sau pe perioade îndelungate de timp – trebuie să vă contactaţi medicul dumneavoastră pentru o investigaţie a cauzei constipaţiei, deoarece utilizarea prelungită sau excesivă poate produce dezechilibre hidro-electrolitice şi concentraţii plasmatice scăzute ale potasiului (hipokaliemie).

Au fost raportate ameţeli şi/sau leșin la pacienţi trataţi cu Dulcopic. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia (eforturi/sforţări în timpul defecaţiei, dureri abdominale) şi nu neapărat cu administrarea de picosulfat.

Nu trebuie administrate laxative la copii fără recomandarea medicului.

Dulcopic împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau ați putea să luați orice alte medicamente.

Administrarea concomitentă de diuretice sau steroizi poate mări riscul dezechilibrului electrolitic dacă se administrază doze exagerate de Dulcopic.Dezechilibrul electrolitic poate duce la o creştere a sensibilităţii la glicozide cardiace (o clasă de medicamente utilizate la tratarea insuficienţei cardiace şi a bătăilor neregulate ale inimii, de exemplu digoxina).

Administrarea concomitentă de antibiotice (medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor bacteriene) poate reduce efectul laxativ al Dulcopic.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ca toate celelalte medicamente, acest medicament trebuie administrat în timpul sarcinii numai la indicaţia medicului.

Dulcopic poate fi utilizat în siguranţă în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii in legatura cu efectul Dulcopic asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cu toate acestea, din cauza constipaţiei (de exemplu ca o consecinţă a spasmului abdominal) puteţi prezenta ameţeli sau chiar leşin. De aceea, daca manifestaţi spasme abdominale trebuie să evitaţi să faceţi operaţiuni potenţial periculoase cum sunt conducerea sau folosirea utilajelor.

Dulcopic conține sorbitol

1 ml picături conţine 0,4 g sorbitol, rezultând 0,6 g sorbitol pe doza zilnică maximă recomandată pentru tratamentul adulţilor şi al copiilor cu varsta de peste 10 ani Dacă medicul dumneavoastră

v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3.                   CUM SĂ UTILIZAŢI DULCOPIC

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este :

Adulţi : doza recomandată este de 10 – 20 picături (5 – 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături..

Copii și adolescenți

Copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandată este de 10-20 picături (5 – 10 mg) pe zi. Începeți cu 10 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 20 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 20 de picături.

Copii cu vârsta de 4-10 ani: doza recomandată este de 5-10 picături (2.5-5 mg) pe zi. Începeți cu 5 picături. Doza poate fi ajustată la până la doza maximă de 10 de picături. Nu depășiți doza maximă zilnică de 10 de picături.

Copii cu vârsta sub 4 ani : doza recomandată este de 1 picătură/2 kg corp pe zi.

Mod de administrare:

Trebuie să luați Dulcopic seara,pentru a se produce evacuarea în dimineaţa următoare.Efectul apare de obicei la 6-12 ore de la administrare.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Dulcopic

Dacă luaţi mai mult Dulcopic decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă se administrează doze mari pot apare scaune apoase, crampe abdominale, pierdere de lichide, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului şi a altor electroliţi.

Mai mult, au fost raportate cazuri de afectare a mucoasei intestinului gros (ischemie a mucoasei intestinului) în asociere cu doze de Dulcopic considerabil mai mari decât cele recomandate pentru tratamentul de rutină al constipaţiei.

Similar altor laxative, atunci când este luat în mod constant în doze mari, Dulcopic poate produce diaree cronică, durere abdominală, scăderea concentraţiei plasmatice a potasiului, hiperaldosteronism secundar (o creştere a producţiei de aldosteron, un hormon care controlează concentraţiile de sodiu şi potasiu din sânge) şi pietre la rinichi

Asociate abuzului cronic de laxative au fost raportate afecţiuni ale tubilor renali (o formă de afectare a rinichiului), alcaloză metabolică (o afecţiune care apare atunci când corpul conţine mai multă bază decât acid în sânge) şi slăbiciune musculară ca o consecinţă a concentraţiei plasmatice scăzute a potasiului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dulcopic

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă aduceţi aminte, dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi apoi următoarea doză ca de obicei

Dacă încetaţi să utilizaţi Dulcopic

Dulcopic trebuie luat numai atunci când este nevoie şi administrarea trebuie întreruptă după apariţia efectului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.                   REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane)

 • Diaree

Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 persoane);

 • crampe abdominale

 • durere abdominală

 • disconfort abdominal

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 persoane)

 • vărsături

 • greaţă

 • ameţeli

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

 • -reacții cutanate cum sunt:

 • inflamarea rapidă a pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic)

 • erupție provocată de medicament (erupții trecătoare sau pete pe piele provocate de medicament)

 • urticarie

 • mâncărimi

 • leșin

Apariţia ameţelilor şi a leşinului după administrarea de picosulfat de sodiu par a fi legate de prezenţa constipaţiei (efort intens depus in procesul de defecaţie, dureri abdominale)

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                   CUM SE PĂSTREAZĂ DULCOPIC

Nu utilizaţi Dulcopic după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                   INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Dulcopic

-Substanţa activă este picosulfatul de sodiu. Un mililitru picături orale, soluţie conţin picosulfat de sodiu 7,5 mg.

-Celelalte componente sunt: benzoat de sodiu, sorbitol lichid (necristalizabil), citrat de sodiu, acid citric monohidrat, apă purificată.

Cum arată Dulcopic şi conţinutul ambalajului

Dulcopic se prezintă sub formă de soluţie uşor vâscoasă, limpede, incoloră până la gălbuie sau uşor brun-gălbuie, cu miros aproape imperceptibil.

Este disponibil în cutii cu un flacon din PEÎD de culoare albă, prevăzut cu picurător din PEJD, închis cu capac cu filet din polipropilenă, conţinând 15 ml picături orale, soluţie

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Producătorul

Istituto de Angeli S.R.L.

Loc. Prulli, 103/C, 50066 Reggello (FI), Italia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Opella Healthcare Romania S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36

{sigla Sanofi}

Acest prospect a fost aprobat în Iulie, 2021

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

Tratamentul supradozajului:

După ingerarea Dulcopic, absorbţia acestuia poate fi minimizată sau prevenită prin inducerea vărsaturilor sau a lavajului gastric. Poate fi necesară înlocuirea fluidelor sau corectarea dezechilibrului electrolotic. Acest aspect este important mai ales la vârstnici şi la tineri.

Poate fi utilă administrarea de medicamente antispastice.

AfectiuneConstipatie
SimptomeConstipatie
Indicat pentruInvestigatii sau operatii la nivel intestinal
Functie produsDetoxifiant intestinal, Laxativ
adresabilitateUz general
Forma prezentarePicaturi
BrandSanofi
Zona corpSistemic
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Dulcopic® 7,5 mg/ml picaturi orale, solutie x 15 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  21,58 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Buscopan® 10 mg drajeuri x 20 drajeuri

  Buscopan® 10 mg drajeuri x 20 drajeuri

  21,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g

  Finalgon® 4 mg/25 mg pe gram, unguent x 20 g

  19,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Mucosolvan® Junior 15 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Mucosolvan® Junior 15 mg/5 ml sirop x 100 ml

  21,58 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Sanofi Magnevie Express x 20 plicuri orodispersabile

  Sanofi Magnevie Express x 20 plicuri orodispersabi...

  28,90 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Hyllan - Supozitoare cu glicerina pentru adulti 12buc.

  Hyllan - Supozitoare cu glicerina pentru adulti 12...

  7,22 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Lejer 20caps.

  Lejer 20caps.

  11,89 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Plantextrakt - Polygemma Nr.15 (Intestin detoxifiere) 50ml

  Plantextrakt - Polygemma Nr.15 (Intestin detoxifie...

  27,05 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Laxaclean Miniclisme Cu Glicerina Pentru Adulti 6bucati

  Laxaclean Miniclisme Cu Glicerina Pentru Adulti 6b...

  18,86 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Cosmopharm - Herbolax 30 tb

  Cosmopharm - Herbolax 30 tb

  25,51 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu