Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema

Cod: W05705001
Brand: Sandoz
Status:

Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema are efect antibacterian si se indica in profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de arsuri.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

31,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema

Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema are efect antibacterian si se indica in profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de arsuri.

Indicatii:

Dermazin contine substanta activa sulfadiazina de argint. Aceasta actioneaza prin distrugerea bacteriilor sau stoparea dezvoltarii acestora.
Dermazin este indicat in principal in tratamentul si profilaxia infectiilor cauzate de arsuri la pacientii cu arsuri.

Dermazin este destinat, de asemenea, tratamentului si profilaxiei infectiilor in ulcerele de presiune, ulcerele varicoase, escoriatii, rani traumatice minore, in incizii si alte rani curate pe portiunile de pe care s-au prelevat grefe de piele.

Mod de administrare:

Dermazin este destinat doar utilizarii cutanate (topice).

Inainte de aplicare, curatati si indepartati tesutul mort.
Aplicati apoi Dermazin in strat subtire de 2-4 mm grosime; este de preferat sa aplicati crema pe o fasa sterila, pe care o plasati apoi pe leziune.

Crema se aplica o data pe zi, cu o spatula sterila sau cu manusi de unica folosinta. In general, crema trebuie reaplicata la interval de 24 de ore.Inainte de fiecare aplicare a cremei, leziunea se spala sub jet de solutie antiseptica sau apa pentru inlaturarea resturilor de crema si a exsudatului cu aspect de puroi dupa culoare, dar aseptic in realitate, care apare din abundenta dupa aplicarea Dermazin.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Dermazin:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament cum sunt alcool cetilic si propilenglicol.
 • la prematuri si nou-nascuti in primele luni de viata. Deoarece sulfoamidele pot cauza icter nuclear, sulfadiazina de argint nu trebuie utilizata in ultimul trimestru de sarcina, la prematuri sau sau la sugari cu vârsta mai mica de 2 luni, decat daca beneficiul asteptat depaseste riscul.

Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a utiliza Demazin:

 • daca apare iritatie sau sensibilizare in timpul utilizarii Dermazin, trebuie sa opriti utilizarea si sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
 • daca stiti ca sunteti alergic la sulfadiazina;
 • daca aveti probleme cu rinichii sau ficatul;
 • daca suferiti de o deficienta a enzimei cunoscute ca glucozo-6-fosfat dehidrogenaza;
 • daca sunt observate semne de leucopenie sau daca sunteti hipersensibil la sulfonamide, se recomanda determinarea numarului de celule albe din sânge.

Reactii adverse posibile:

Foarte rar s-au raportat eruptii pe piele care pot pune viata in pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica).

Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori): scaderea numarului de celule albe responsabile de apararea impotriva infectiilor (leucopenie).

Cu frecventa necunoscuta: (care nu poate fi estimata din datele disponibile): cresterea concentratiei osmolare a serului, hipersensibilitate, reactii alergice cum sunt eruptii cutanate, prurit, dermatita de contact, colorarea in gri a pielii sub influenta luminii solare, senzatie de arsura sau durere.

Sarcina si alaptarea:

Tratamentul cu Dermazin in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii trebuie initiat numai la recomandarea medicului dumneavoastra. 

Nu se cunoaste daca sulfadiazina de argint este excretata in laptele matern.

Compozitie:

 • Substanta activa este sulfadiazina de argint. Un gram crema contine sulfadiazina de argint 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: alcool cetilic, ulei de arahide hidrogenat, polisorbat 60 (Tween 60), propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 50 g crema.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTratamentul sau prevenirea infectiilor
Stil de viataNormal
AfectiuneRani superficiale
SimptomePiele lezata
SexUnisex
Indicat pentruTratamentul sau prevenirea infectiilor
Functie produsAntiinfectios, Antimicrobian
adresabilitateUz general
Forma prezentareCrema
Varsta>6ani
Concentratiefara concentratie
BrandSandoz
Zona corpPiele

Prospect Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Dermazin 10 mg/g cremă 
Sulfadiazină de argint 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă după 14 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.
-  Dacă manifestați orice reacţii adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Dermazin şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Dermazin 
 3. Cum să utilizaţi Dermazin 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Dermazin 
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. Ce este Dermazin și pentru ce se utilizează 

Dermazin conține substanța activă sulfadiazina de argint. Aceasta acționează prin distrugerea bacteriilor sau stoparea dezvoltării acestora.
Dermazin este indicat în principal în tratamentul și profilaxia infecțiilor cauzate de arsuri la pacienții cu arsuri. 

Dermazin este destinat, de asemenea, tratamentului și profilaxiei infecțiilor în ulcerele de presiune, ulcerele varicoase, escoriații, răni traumatice minore, în incizii și alte răni curate pe porțiunile de pe care s-au prelevat grefe de piele. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Dermazin 

Nu utilizaţi Dermazin 
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament cum sunt alcool cetilic și propilenglicol (enumerate la punctul 6); 
-  la prematuri şi nou-născuţi în primele luni de viață. Deoarece sulfoamidele pot cauza icter nuclear, sulfadiazina de argint nu trebuie utilizată în ultimul trimestru de sarcină, la prematuri sau sau la sugari cu vârsta mai mică de 2 luni, decît dacă beneficiul așteptat depășește riscul; 

Atenționări și precauții 
Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Demazin:
- dacă apare iritație sau sensibilizare în timpul utilizării Dermazin, trebuie să opriți utilizarea și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.
- dacă știți că sunteți alergic la sulfadiazină
- dacă aveți probleme cu rinichii sau ficatul 
- dacă suferiți de o deficiență a enzimei cunoscute ca glucozo-6-fosfat dehidrogenază
- dacă sunt observate semne de leucopenie sau dacă sunteți hipersensibil la sulfonamide, se recomandă determinarea numărului de celule albe din sânge. 

La utilizarea sulfadiazină au fost raportate erupţii pe piele care pot pune viaţa în pericol (sindromul Stevens-Johnson (SJS), necroliza epidermică toxică (NET), care apar iniţial pe corp sub formă de pete roşiatice sau circulare, de multe ori cu vezicule în mijloc.
Alte semne de urmărit includ ulcerații la nivelul gurii, gâtului, nasului, organelor genitale şi conjunctivită (ochi roşii şi umflaţi).
Aceste erupţii pe piele care pot pune viaţa în pericol sunt adesea însoţite de simptome asemănătoare gripei. Erupția poate progresa către extinderea veziculelor sau descuamarea pielii.
Cel mai mare risc de apariţie a reacţiilor cutanate grave se înregistrează în primele săptămâni de tratament.
Dacă manifestați sindromul Stevens-Johnson sau necroliza epidermică toxică, în cursul tratamentului cu sulfadiazină, administrarea nu trebuie reluați tratamentul cu sulfadiazină niciodată. 

Dacă a apărut erupţia sau aceste semne pe piele, adresați-vă de urgență unui medic și informați-l că luați acest medicament. 

Dermazin împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau orice alte remedii sau suplimente alimentare cum sunt vitaminele. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. 

Deoarece argintul poate inactiva produsele enzimatice pentru curățarea rănilor, nu se recomandă folosirea concomitentă cu asemenea produse. 

Pentru arsuri pe suprafețe mari în care concentrațiile serice ale sulfadiazinei de argint ating valorile terapeutice, trebuie precizat ca că efectul medicamentelor administrate sistemic poate fi modificat. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Tratamentul cu Dermazin în timpul sarcinii sau în timpul alăptării trebuie inițiat numai la recomandarea medicului dumneavoastră.
Având în vedere experiența limitată și riscurile menționate anterior sulfadiazina de argint trebuie utilizată cu precauție la femeile gravide sau la femeile care intenționează să rămână gravide. 

Nu se cunoaște dacă sulfadiazina de argint este excretată în laptele matern. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Nu s-au efectuat studii privind efectele Dermazin asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Dermazin conţine: 
-  Propilenglicol care poate cauza iritații ale pielii. 
-  ulei de arahide hidrogenat (dacă sunteți alergic la arahide sau soia, nu folosiți acest medicament).
-  alcool cetiliccare poate determina reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).
-  p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216), care pot determina reacţii alergice (posibil întârziate). 

3. Cum să utilizați Dermazin 

Utilizaţi întotdeauna Dermazin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Dermazin este destinat doar utilizării cutanate (topice). 

Înainte de aplicare, curăţaţi şi îndepărtaţi ţesutul mort.
Aplicaţi apoi Dermazin în strat subţire de 2-4 mm grosime; este de preferat să aplicaţi crema pe o faşă sterilă, pe care o plasaţi apoi pe leziune. 

Crema se aplică o dată pe zi, cu o spatulă sterilă sau cu mănuşi de unică folosinţă. În general, crema trebuie reaplicată la interval de 24 de ore. Înainte de fiecare aplicare a cremei, leziunea se spală sub jet de soluţie antiseptică sau apă pentru înlăturarea resturilor de cremă şi a exsudatului cu aspect de puroi după culoare, dar aseptic în realitate, care apare din abundenţă după aplicarea Dermazin. 

Tuburile de Dermazin sunt destinate aplicării repetate pentru un singur pacient. Aplicare a cremei nu este dureroasă. Dermazin nu pătează hainele şi lenjeria de pat. 

Dacă utilizaţi mai mult decât Dermazin trebuie 
Supradozajul este puțin probabil în condițiile utilizării conform recomandărilor. Nu utilizați medicamentul pentru o perioadă mai lungă decât cea recomandată de medicul dumneavoastră. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Dermazin 
În cazul în care ați uitat să aplicați tratamentul , adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Important: Conținutul unui tub trebuie folosit de către o singură persoană.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Foarte rar s-au raportat erupții pe piele care pot pune viața în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică) – vezi pct. 2. 

Alte reacții adverse 

Mai puțin frecvente (afectează mai puțin de 1 din 100 utilizatori): 
·  Scăderea numărului de celule albe responsabile de apărarea împotriva infecțiilor (leucopenie). 

Cu frecvență necunoscută: (care nu poate fi estimată din datele disponibile): 
·  Creșterea concentrației osmolare a serului 
·  Hipersensibilitate
·  Reacții alergice cum sunt erupții cutanate, prurit, dermatită de contact 
·  Colorarea în gri a pielii sub influența luminii solare 
·  Senzație de arsură sau durere 

Absorbția sistemică a sulfadiazinei de argint poate cauza foarte rar reacții adverse asociate cu terapia cu sulfonamide sistemice. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Dermazin 

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Nu utilizaţi Dermazin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Dermazin 
-  Substanţa activă este sulfadiazină de argint. Un gram cremă conţine sulfadiazină de argint 10 mg.
-  Celelalte componente sunt: alcool cetilic, ulei de arahide hidrogenat, polisorbat 60 (Tween 60), propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată. 

Cum arată Dermazin şi conţinutul ambalajului 
Medicamentul este ambalat în cutii cu un tub conţinând 25 g sau 50 g cremă. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Lek Pharmaceuticals d.d.
Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia 

Fabricant 
SALUTAS PHARMA GmbH
Lange Göhren 3
39171 Sülzetal, OT Osterweddingen, Germania 

Acest prospect a fost aprobat în noiembrie 2018.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Dermazin® 10 mg/g, crema x 50 g crema


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Strataderm Gel 5g

  Strataderm Gel 5g

  118,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Cosmopor - Advance plasture steril 10x8cm 25buc

  Cosmopor - Advance plasture steril 10x8cm 25buc

  49,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. SVR - Cicavit+ balsam protector buze 10g

  SVR - Cicavit+ balsam protector buze 10g

  26,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Zdrovit - Raniseptol Arsuri spuma 150ml

  Zdrovit - Raniseptol Arsuri spuma 150ml

  31,99 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Cosmos - Aqua plasturi 3 marimi 20buc

  Cosmos - Aqua plasturi 3 marimi 20buc

  16,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos