Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Canesten® 10mg/g crema x 30 g

Cod: W51386002
Brand: Bayer
Status:

Canesten crema 10mg/g tub a 30 g are efect antifungic si se foloseste in tratamentul infectiilor fungice cutanate.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

35,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Canesten® 10mg/g crema x 30 g

Canesten® 10mg/g crema x 30 g are efect antifungic si se foloseste in tratamentul infectiilor fungice cutanate.

Descriere:

Canesten crema este indicat in tratamentul micozelor cutanate si ale mucoaselor determinate de dermatofiti, fungi, levuri si microorganisme cum este Malassezia furfur si infectii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum.

Acestea pot sa apara, de exemplu, sub urmatoarele forme:

 • infectii fungice ale piciorului (piciorul atletului),
 • infectii interdigitale la nivelul mainilor sau piciorului,
 • infectii periunghiale (paronichie) care apar in asociere cu infectiile unghiilor;
 • suprainfectii cu germeni patogeni sensibili la clotrimazol;
 • infectii fungice ale pielii si pliurilor cutanate, candidoze cutanate, pitiriazis versicolor (Tinea versicolor, eritrasma), dermatita seboreica suprainfectata microbian cu germeni sensibili la clotrimazol;
 • infectii labiale si ale ariei genitale determinate de fungi (vulvita candidozica);
 • inflamatii ale glandului penian si infectii ale tegumentului glandului penian determinate de fungi (balanita candidozica).

Clotrimazolul, substanta activa a cremei Canesten, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor si inhibitia cresterii acestora.

Mod de administrare: Crema Canesten se administreaza cutanat. Aplicati crema de 2-3 ori pe zi, in strat subtire si masati usor pana cand crema patrunde in piele. In general, aproximativ ½ cm de crema este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei  palme.

Pentru infectiile labiilor (vulvita candidozica) si ale zonelor adiacente, balanita candidozica si inflamatia glandului penian, se aplica crema pe zona afectata a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi.

Pentru infectiile picioarelor, se recomanda spalarea si uscarea picioarelor, in special interdigital, inainte de aplicarea cremei. Durata tratamentului variaza in functie de severitatea infectiei si localizarea acesteia: micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului, 3-4 saptamani; eritrasma, 2-4 saptamani; pitiriazis versicolor, 1-3 saptamani; vulvita si balanita candidozica, 1-2 saptamani.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active: Fiecare gram de crema contine clotrimazol 10 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii: Nu utilizati crema Canesten daca sunteti alergic la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament fie daca ati avut reactii alergice la alte medicamente care contineau clotrimazol. Nu utilizati pentru tratamentul infectiilor pielii capului sau ale unghiilor. Crema este destinata numai administrarii cutanate. Conţine alcool cetostearilic, poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). Ca o masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea clotrimazolului in timpul primului trimestru de sarcina. Alaptarea trebuie intrerupta in timpul tratamentului cu clotrimazol. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu un tub a 30 g crema

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruTratamentul micozelor
AfectiuneInfectii si micoze
SimptomeInfectii ale pielii
Indicat pentruTratamentul micozelor
Compozitie produsClotrimazol
Functie produsAntiinfectios, Antimicotic, Antimicrobian
adresabilitateUz general
Forma prezentareCrema
BrandBayer
Zona corpPiele
GamaCanesten

Prospect Canesten® 10mg/g crema x 30 g

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Canesten 10 mg/g cremă 
Clotrimazol 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Canesten şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten 
 3. Cum să utilizaţi Canesten 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Canesten 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Canesten şi pentru ce se utilizează

Clotrimazolul, substanţa activă a cremei Canesten, penetrează straturile afectate ale pielii şi atacă fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor şi inhibiţia creşterii acestora.
Canesten cremă este indicat în tratamentul micozelor cutanate şi mucoase determinate de dermatofiţi, fungi, levuri şi microorganisme cum este Malassezia furfur şi infecţii cutanate determinate de Corynebacterium minutissimum

Acestea pot să apară, de exemplu, sub următoarele forme:
- infecţii fungice ale piciorului (piciorul atletului), infecţii interdigitale la nivelul mâinilor sau piciorului, infecţii periunghiale (paronichie) care apar în asociere cu infecţiile unghiilor;
- suprainfecţii cu germeni patogeni sensibili la clotrimazol;
- infecţii fungice ale pielii şi pliurilor cutanate, candidoze cutanate, pitiriazis versicolor (Tinea versicolor, eritrasmă), dermatită seboreică suprainfectată microbian cu germeni sensibili la clotrimazol;
- infecţii labiale şi ale ariei genitale determinate de fungi (vulvită candidozică);
- inflamaţii ale glandului penian şi infecţii ale tegumentului glandului penian determinate de fungi (balanita candidozică). 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Canesten 

Nu utilizaţi Canesten 
- dacă sunteţi alergic la clotrimazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6); 
- dacă aţi avut reacţii alergice la alte medicamente care conţineau clotrimazol. 1 

Atenţionări şi precauţii 
Nu utilizaţi Crema Canesten pentru tratamentul infecţiilor pielii capului sau ale unghiilor.
Crema este destinată numai administrării cutanate.
Dacă utilizaţi crema Canesten aşa cum este precizat la pct. 3 ′′Cum să utilizaţi Canesten′′ sau aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră, cantităţi foarte mici de clotrimazol pot fi absorbite în organism. Clotrimazolul nu are efecte sistemice (efecte asupra altor organe). 

Canesten împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Excipienţii cremei Canesten (în special stearaţii) pot afecta integritatea produselor din latex (de exemplu prezervative,diafragme) şi pot diminua siguranţa acestor produse în cazul în care sunt utilizate în acelaşi timp. Eficacitatea spermicidelor vaginale poate fi, de asemenea, scăzută. Se recomandă utilizarea altor măsuri contraceptive pe durata tratamentului şi încă 5 zile după întreruperea acestuia. 

Fertilitatea, sarcina și alăptarea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

La om, nu există studii privind efectele clotrimazolului asupra fertilității; cu toate acestea, la animal, studiile efectuate nu au demonstrat nici un efect al clotrimazolului asupra fertilității. 

Sarcina
Ca o măsură de precauție, este de preferat să se evite utilizarea clotrimazolului în timpul primului trimestru de sarcină. 

Alăptarea
Alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului cu clotrimazol. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Canesten nu are sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Canesten conţine alcool cetostearilic. 
Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). 

3. Cum să utilizaţi Canesten 

Utilizaţi întotdeauna Canesten exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Crema Canesten se administrează cutanat. Aplicaţi crema de 2-3 ori pe zi, în strat subţire şi masaţi uşor până când crema pătrunde în piele. În general, aproximativ 1⁄2 cm de cremă este suficient pentru tratamentul unei zone de dimensiunea unei palme.
Pentru infecţiile labiilor (vulvită candidozică) şi ale zonelor adiacente, balanita candidozică şi inflamaţia glandului penian, se aplică crema pe zona afectată a pielii (de exemplu de la vagin spre anus), de 1-3 ori pe zi. 

Pentru infecţiile picioarelor, se recomandă spălarea şi uscarea picioarelor, în special interdigital, înainte de aplicarea cremei. 

Durata tratamentului variază în funcţie de severitatea infecţiei şi localizarea acesteia.
Pentru a asigura o vindecare completă, tratamentul trebuie continuat conform indicaţiilor de mai jos :durata tratamentului este:
- micoze cutanate, inclusiv piciorul atletului: 3-4 săptămâni. 

- eritrasma: 2-4 săptămâni.
- pitiriazis versicolor: 1-3 săptămâni.
- vulvita şi balanita candidozică: 1-2 săptămâni. 

Pacienţii trebuie să se adreseze medicului dacă simptomatologia nu se ameliorează după 4 săptămâni de tratament . 

Prosoapele, îmbrăcămintea, şosetele care vin în contact cu zonele de piele afectată trebuie schimbate zilnic. Aceste măsuri simple vor îmbunătăţi evoluţia pozitivă a tratamentului şi previn transmiterea infecţiei la alte zone de piele de pe corp şi la alţi oameni.
Pacienții trebuie să înștiințeze medicul în cazul în care simptomele nu se ameliorează după 4 săptămâni de tratament. 

Dacă utilizaţi mai mult Canesten decât trebuie 
Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj, după administrare cutanată. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Canesten 
Nu aplicaţi o cantitate dublă de cremă pentru a compensa aplicarea uitată. Continuaţi schema de tratament de mai sus sau cea recomandată de medicul dumneavoastră. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Canesten 

Pentru a asigura o vindecare completă şi a preveni reapariţia infecţiei, nu întrerupeţi tratamentul mai devreme decât trebuie, fără a discuta cu medicul dumneavoastră. Dacă doriţi să întrerupeţi tratamentul fără a discuta cu medicul dumneavoastră, este posibil ca infecţia să nu fie complet vindecată.
Nu întrerupeţi tratamentul imediat ce simptomele se remit, ci continuaţi-l conform indicaţiilor, în funcţie de afecţiunea pe care o aveţi. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, Canesten poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Pot apărea: 

Tulburări ale sistemului imunitar
- reacții alergice (sincope, tensiune arterială mică, dificultate în respiraţie, urticarie). 

Afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat 

 • -  vezicule, 
 • -  jenă/durere, 
 • -  edem, 
 • -  iritație, 
 • -  descuamare, 
 • -  mâncărimi, 
 • -  înroșire, 
 • -  înțepături, 
 • -  arsură. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. 

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Canesten 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Canesten 
-  Substanţa activă este clotrimazolul. Un gram cremă conţine clotrimazol 10 mg. 
-  Celelalte componente sunt: octododecanol, alcool cetostearilic, cetilpalmitat, stearat de sorbitan, polisorbat 60, alcool benzilic, apă purificată. 

Cum arată Canesten şi conţinutul ambalajului 

Canesten se prezintă sub formă de cremă de culoare albă. 

Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 20 g cremă
Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g cremă 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Bayer S.R.L.
Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1
Sector 1, 013681 București, România 

Fabricantul 
Kern Pharma S.L.
Poligono Industrial Colon II Venus, 72
08228 Terrassa, Barcelona, Spania 

GP Grenzach Produktions GmbH 
Emil-Barell-Strasse 7 
79639 Grenzach-Wyhlen, Germania 

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă. 

Acest prospect a fost aprobat în August, 2019. 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Canesten® 10mg/g crema x 30 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Papilocare® - Gel vaginal 5ml 7 canule

  Papilocare® - Gel vaginal 5ml 7 canule

  111,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Ulei esential pur scortisoara 10ml

  Fares - Ulei esential pur scortisoara 10ml

  61,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  Betadine® solutie cutanata, 100 mg/ml x 30 ml

  26,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Anaftin Gel 8ml

  Anaftin Gel 8ml

  27,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Dacia Plant - Tinctura De Propolis 20ml

  Dacia Plant - Tinctura De Propolis 20ml

  15,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

  Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x...

  44,38 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos