Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri

Cod: W60420003
Brand: Bayer
Status:

Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri este un medicament antiinflamator nesteroidian, ce actioneaza pe reducerea febrei, durerii si inflamatiei.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

18,39 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri

Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri este un medicament antiinflamator nesteroidian, ce actioneaza pe reducerea febrei, durerii si inflamatiei.

Ce este Aspirin si pentru ce se utilizeaza:

Aspirin contine acid acetilsalicilic.

Acidul acetilsalicilic este un analgezic (scade durerea) si antipiretic (scade febra). 

Aspirin este utilizat pentru tratamentul simptomatic al febrei si/sau durerii de intensitate usoara pana la moderata, cum sunt durerea de cap, sindromul gripal, durerea dentara, durerea musculara.

Mod de administrare:

Administrare orala.

Adulti si adolescenti (cu varsta peste 16 ani): doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore. Pentru dureri mai intense sau febra mai mare, doza unica recomandata este de 2 drajeuri si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore.

Doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 6 drajeuri.

Pentru pacienti varstnici (cu varsta de 65 de ani si peste) doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore, iar doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 4 drajeuri.

Pentru adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani (cu greutatea corporala 40 – 50 kg) doza depinde de greutatea corporala a adolescentului, varsta precizata fiind doar cu scop informativ; doza unica recomandata este de 1 drajeu si poate fi repetata la un interval de cel putin 4 ore, iar doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca 6 drajeuri. Luati drajeul/drajeurile cu o cantitate mare de lichid.

Nu luati acest medicament timp de mai mult de 3 zile (pentru febra), respectiv timp de mai mult de 3-4 zile (pentru durere), decat daca medicul recomanda astfel.

Acest medicament se administreaza conform prospectului si conform recomandarilor medicului si farmacistului.

Ingrediente active: Fiecare drajeu contine acid acetilsalicilic 500 mg.

Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul.

Precautii:

Nu utilizati drajeurile Aspirin:

 • daca sunteti alergic la acidul acetilsalicilic sau la alti salicilati sau la oricare dintre componentele acestui medicament sau a unui medicament inrudit
 • daca aveti ulcer gastric sau intestinal (inclusiv ulcer duodenal)
 • daca aveti o afectiune hemoragica sau un risc de sangerare
 • daca aveti insuficienta renala, insuficienta hepatica sau insuficienta cardiaca severa.

Consultati medicul inainte de utilizare: daca utilizati alte medicamente care contin acid acetilsalicilic, daca utilizati cu regularitate analgezice, daca aveti antecedente de ulcer sau sangerari la nivelul stomacului sau al intestinelor, sau inflamatii ale mucoasei stomacului (gastrita), daca aveti afectiuni hepatice, renale, la nivelul inimii sau circulatiei sangelui, daca aveti astm bronsic, diverse reactii alergice ori daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala ori daca efectuati in acelasi timp un tratament cu alte medicamente.

Acest medicament nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor cu varsta sub 16 ani, fara recomandarea medicului.

In primele cinci luni de sarcina trebuie sa cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament sau alte medicamente care contin acid acetilsalicilic. Incepand din luna a sasea de sarcina (mai mult de 24 de saptamani de amenoree), nu trebuie sa luati acest medicament, deoarece va poate cauza probleme grave dumneavoastra sau copilului dumneavoastra.

Daca ati luat acest medicament in timpul sarcinii, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Nu utilizati doze mari de ASPIRIN pentru perioade mari de timp fara recomandarea medicului. Acest medicament contine sodiu 71,7 mg in fiecare drajeu.

Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Mod de prezentare:

Cutie cu 8 drajeuri.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruFebra
AfectiuneInflamatii si dureri
Tip produsFara conservanti
SimptomeDurere
Indicat pentruFebra
Compozitie produsAcid acetilsalicilic
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antipiretic
adresabilitateUz general
Forma prezentareDrajeuri
BrandBayer
Zona corpSistemic
GamaAspirin

Prospect Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

ASPIRIN 500 mg comprimate 
Acid acetilsalicilic 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect 

 1. Ce este ASPIRIN şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ASPIRIN Cum să utilizaţi ASPIRIN
 3. Reacţii adverse posibile
 4. Cum se păstrează ASPIRIN
 5. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este ASPIRIN şi pentru ce se utilizează 

ASPIRIN este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de cap, dentare, faringiene, menstruale, musculare şi articulare, durerilor de spate şi artritice minore.
Este indicat, de asemenea, pentru tratamentul simptomatic al durerilor şi febrei din guturaiul comun şi gripă. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați ASPIRIN 

Nu utilizaţi ASPIRIN: 
-  dacă sunteţi alergic la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); 
-  dacă aveţi ulcer gastric sau duodenal activ; 
-  dacă aveţi o tendinţă crescută de sângerare (diateză hemoragică); 
-  dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală severă;
-  dacă aţi avut crize de astm bronşic după administrarea de salicilaţi sau de substanţe cu acţiune similară, în special antiinflamatoare nesteroidiene; 
-  dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă, decompensată; 
-  dacă folosiţi concomitent 15 mg de metotrexat sau mai mult, în decursul unei săptămâni; 
-  dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină. 

Atenţionări şi precauţii 

Înainte să utilizați ASPIRIN, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului: 
-  dacă sunteţi alergic la analgezice, antiinflamatoare sau antireumatice datorită riscului atacurilor de astm bronşic (intoleranţă la analgezice/astm indus de analgezice); 
-  dacă sunteţi alergic la polen sau la alţi alergeni (manifestată sub formă de reacţii cutanate, prurit sau urticarie), aveţi rinită alergică sau polipi nazali; 
-  dacă aveţi infecţii cronice ale tractului respirator (în special dacă sunt însoţite de simptome ale alergiei la polen); 
-  dacă aveți insuficiență cardio-vasculară; 
-  dacă aveţi deficit congenital de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază; 
-  dacă utilizaţi anticoagulante, de exemplu derivaţi cumarinici, heparină (cu excepţia heparinei în doză mică), în acelaşi timp cu acidul acetilsalicilic; 
-  dacă suferiţi de astm bronşic; 
-  dacă aveţi afecţiuni cronice sau recurente gastrice sau duodenale; 
-  dacă aveţi tulburări renale grave pre-existente; 
-  dacă aveţi funcţia hepatică grav afectată. 

Medicamentul trebuie administrat la copii şi adolescenți cu boli febrile numai la recomandarea medicului și numai dacă alte măsuri terapeutice au fost ineficiente, datorită posibilității apariției sindromului Reye. 

ASPIRIN nu trebuie administrat timp îndelungat sau în doze mari fără recomandarea medicului. 

ASPIRIN împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 

Efectele medicamentelor sau grupelor de substanţe menţionate mai jos pot fi afectate de utilizarea concomitentă a ASPIRIN. 

ASPIRIN creşte: 
-  riscul hemoragic în cazul utilizării concomitente cu trombolitice sau alte antiagregant plachetare, de exemplu ticlopidina; 
-  efectul anticoagulantelor (de exemplu, derivaţi cumarinici şi heparină); 
-  riscul hemoragiilor gastro-intestinale dacă se administrează concomitent cu medicamente care conţin corticosteroizi (cu excepţia produselor care se aplică topic sau terapiei cortizonice de substituţie în maladia Addison) sau cu alcoolul; 
-  efectul sulfonilureelor şi al medicamentelor care reduc valoarea glucozei sanguine; 
-  efectul metotrexatului; 
-  concentraţiile sanguine ale digoxinei, barbituricelor şi litiului; 
-  efectele unui grup specific de analgezice, antiinflamatoare şi antireumatice (analgezice nesteroidiene) şi antireumatice, în general (la doze de 3 g acid acetilsalicilic, echivalent la 6 comprimate pe zi, sau mai mult); 
-  efectul anumitor antibiotice (sulfamide şi combinaţii sulfonamidice, de exemplu sulfametoxazol, trimetoprim); 
-  toxicitatea acidului valproic; 
-  efectul triiodotironinei, un medicament pentru tratarea hipotiroidiei; 
-  efectul inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS): risc ridicat de hemoragie gastrointestinală superioară din cauza efectului sinergic. 

ASPIRIN scade: 
-  acțiunea anumitor medicamente care cresc volumul de urină eliminat (antagonişti aldosteronici, de exemplu, spironolactona şi canrenona, diuretice de ansă, de exemplu, furosemidul) în cazul unor doze de acid acetilsalicilic de 3 g, echivalent cu 6 comprimate zilnic, sau mai mult; 
-  acțiunea medicamentelor care scad tensiunea arterială (la doze de 3 g de acid acetilsalicilic, echivalent cu 6 comprimate zilnic, sau mai mult); 
-  acțiunea antigutoaselor care favorizează excreţia acidului uric (probenecid, sulfinpirazona). 

De aceea, pacienţii nu trebuie să utilizeze ASPIRIN în asociere cu nici unul dintre medicamentele menţionate mai sus decât dacă medicul recomandă acest lucru. 

ASPIRIN împreună cu alimente, băuturi şi alcool 
Deoarece pacienţii cărora li se administrează zilnic acid acetilsalicilic prezintă un risc crescut de sângerare gastrointestinală după ingestia de alcool etilic, se recomandă evitarea consumului acestuia în timpul tratamentului. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Datorită posibilității creșterii riscului de avort spontan și apariției malformațiilor cardiace și a gastroschizisului la făt, ASPIRIN nu trebuie utilizat în primul şi al doilea trimestru de sarcină fără recomandarea medicului. ASPIRIN nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină (ultimul trimestru) datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi făt în timpul naşterii. 

Mici cantităţi de acid acetilsalicilic şi de metaboliţi ai acestuia se excretă în laptele matern. Utilizarea acidului acetilsalicilic de către mamele care alăptează trebuie evitată datorită posibilului risc de apariție a sindromului Reye la sugar. Deoarece după administrare ocazională la mamă nu s-au observat reacţii adverse la sugar, întreruperea alăptării în aceste cazuri nu este necesară. Totuşi, în cazul utilizării regulate sau a administrării de doze mari, alăptarea trebuie să fie întreruptă cât mai curând. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
ASPIRIN nu are nicio influență asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. Cum să utilizaţi ASPIRIN 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Adulţi și copii peste 12 ani 
Doza recomandată este de 1-2 comprimate ASPIRIN (500-1000 mg acid acetilsalicilic), la nevoie, administrată oral; dacă este necesar, administrarea se poate repeta la intervale de 4-8 ore. Doza zilnică maximă este de 8 comprimate ASPIRIN (4 g acid acetilsalicilic). 

Acidul acetilsalicilic nu trebuie administrat mai mult de 3-4 zile fără a consulta medicul. 

ASPIRIN se administrează după mese, cu mult lichid. 

Dacă utilizaţi mai mult ASPIRIN decât trebuie
Ameţelile şi ţiuitul în urechi (tinitusul), în special la copii şi vârstnici, pot indica o intoxicaţie gravă.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă bănuiţi un supradozaj cu ASPIRINMedicul va decide ce măsuri sunt necesare în funcţie de gravitatea supradozajului/intoxicaţiei. 

Dacă uitaţi să utilizaţi ASPIRIN 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

ASPIRIN poate determina tulburări gastrointestinale, mici hemoragii (sângerări) gastrointestinale, ocazional reacții alergice (bronhospasm, erupții cutanate)sau foarte rar scăderea numărului trombocitelor (trombocitopenie).
Administrarea frecventă și prelungită a acidului acetilsalicilic poate provoca hemoragii gastrointestinale. În cazul apariției melenei (materii fecale de culoare neagră) anuntați urgent medicul. 
În cazuri excepționale, după administrarea timp îndelungat a medicamentului, poate să apară anemie, datorită microhemoragiilor gastrointestinale. 

Raportarea reacţiilor adverse 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează ASPIRIN 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine ASPIRIN 
-  Substanţa activă este acidul acetilsalicilic. Fiecare comprimat conţine acid acetilsalicilic 500 mg. 
-  Celelalte componente sunt: celuloză pulbere, amidon de porumb. 

Cum arată ASPIRIN şi conţinutul ambalajului 
ASPIRIN se prezintă sub formă de comprimate albe, rotunde, cu diametrul de 12 mm, inscripţionate cu „Aspirin 0,5“ pe una din feţe şi cruce „Bayer“ pe cealaltă faţă. 

ASPIRIN este disponibil în cutii cu 2 sau 10 blistere din PP/Al a câte 10 comprimate. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: 
BAYER S.R.L.
Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1
Sector 1, 013681 București, România 

Fabricantul: 
BAYER BITTERFELD GmbH
Salegaster Chaussee 1, D-06803 Greppin, Germania 

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă. 

Acest prospect a fost revizuit în Iulie, 2019.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Aspirin® 500 mg x 20 drajeuri


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Herbagetica - Inflanat + Curcumin 95 30 caps.

  Herbagetica - Inflanat + Curcumin 95 30 caps.

  22,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Hirudoid crema 40g

  Hirudoid crema 40g

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

  Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

  31,84 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Optimart crema 100ml

  Optimart crema 100ml

  32,02 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Urigood Forte 30compr

  Urigood Forte 30compr

  47,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Aspirin® plus C forte 800 mg/ 480 mg x 10 comprimate efervescente

  Aspirin® plus C forte 800 mg/ 480 mg x 10 comprim...

  27,24 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Aspirin® plus C 400 mg/ 240 mg x 20 comprimate efervescente

  Aspirin® plus C 400 mg/ 240 mg x 20 comprimate ef...

  33,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Aspirin® cardio 100 mg x 28 comprimate gastrorezistente

  Aspirin® cardio 100 mg x 28 comprimate gastrorezi...

  10,39 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos