Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Antinevralgic - Forte 20compr

Cod: W68538002
Brand: Sanofi
Status:

Antinevralgic - Forte 20compr este un analgezic, reduce febra si este un medicament cu efect antiinflamator (antiinflamator nesteroidian/analgezic); indicat pentru durerea de cap acuta de intensitate usoara pana la moderata din atacurile de migrena cu sau fara aura, durerea de cap de tip tensional.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

16,90 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Antinevralgic - Forte 20compr

Antinevralgic - Forte 20compr este un analgezic, reduce febra si este un medicament cu efect antiinflamator (antiinflamator nesteroidian/analgezic); indicat pentru durerea de cap acuta de intensitate usoara pana la moderata din atacurile de migrena cu sau fara aura, durerea de cap de tip tensional.

Indicatii:

Antinevralgic Forte contine trei substante active: paracetamol, acid acetilsalicilic si cafeina.

 • Paracetamolul amelioreaza durerea si reduce febra
 • Acidul acetilsalicilic amelioreaza durerea, reduce febra si are efecte antiinflamatorii
 • Cafeina contracareaza simptomele de oboseala, promoveaza motivatia si performanta mentala. Scurteaza timpul pana la inceputul actiunii acidului acetilsalicilic si paracetamolului si, de asemenea, potenteaza efectele lor.

Antinevralgic Forte este destinat utilizarii la adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste, pentru a trata durerea de cap acuta de intensitate usoara pana la moderata din atacurile de migrena cu sau fara aura, si durerea de cap de tip tensional.
O durere de cap de tip migrena poate fi insotita de alte simptome, cum sunt greata sau varsaturi, si sensibilitate la lumina si sunete. Atacurile de migrena pot fi „anuntate” de aura (o senzatie de avertizare care implica, de obicei, distorsiuni vizuale, cum sunt lumina puternica intermitenta, linii in zig-zag, puncte luminoase sau valuri).

O durere de cap de tip tensional este cel mai comun tip de durere de cap. Durerea este adesea descrisa ca o presiune constanta, ca si cum capul ar fi strans intr-o menghina si este prezenta frecvent, in acelasi timp, pe ambele parti ale capului.

Mod de administrare:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Cu exceptia cazului in care v-a fost altfel prescris de catre medicul dumneavoastra, doza recomandata pentru adulti si adolescenti cu varsta de 12 ani si peste este de 1-2 comprimate luate la intervale de cel putin 4 ore, pana la de trei ori pe zi, daca este necesar.
Doza maxima zilnica nu trebuie sa depasească 6 comprimate in orice perioada de 24 ore. Comprimatele trebuie dizolvate intr-o cantitate mica de lichid sau inghitite intregi (fara a le mesteca) cu o cantitate suficienta de lichid.

Nu luati acest medicament pentru mai mult de 3-4 zile, cu exceptia cazului in care v-a fost recomandat de catre medicul dumneavoastra sau de catre farmacist.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii speciale:

Daca observati reactii adverse precum ameteala sau somnolenta, nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra cat mai curand posibil pentru a fi sfatuit.

Contraindicatii:

Nu luati Antinevralgic Forte daca sunteti alergic la acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Antinevralgic Forte nu trebuie administrat in timpul primului si celui de-al doilea trimestru de sarcina, cu exceptia cazului in care este absolut necesar si numai la recomandarea medicului. Este deosebit de important sa nu utilizati Antinevralgic Forte in ultimele 3 luni de sarcina, deoarece poate dauna fatului sau poate determina probleme la nastere. Medicul dumneavoastra va va recomanda cea mai mica doza care va reduce durerea sau febra, pentru o perioada de timp cat mai scurta posibil si cu o frecventa cat se poate de mica.
Nu utilizati Antinevralgic Forte daca alaptati deoarece poate fi daunator pentru sugar.
Antinevralgic Forte apartine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) care pot sa scada fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrarii medicamentului. 

Compozitie:

Substantele active sunt acid acetilsalicilic, paracetamol si cafeina. Fiecare comprimat contine acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 250 mg si cafeina 50 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru si acid stearic. 

Mod de prezentare: 20 comprimate

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri de cap
Stil de viataNormal
AfectiuneAnti-inflamatoare, analgezice, antipiretice, Sistem osteo-articular, Migrena (durere de cap moderat-severa), Inflamatii si dureri
SimptomeDurere, Febra acuta (sindrom febril acut), Inflamatii, Durere dentara, Durere lombara
SexUnisex
Indicat pentruDureri de muschi, Dureri osteo-articulare (artroze)
Functie produsCalmare, Analgezic , Antiinflamator
adresabilitateUz general
Varsta>12ani
Forma farmaceuticaComprimate
BrandSanofi
Zona corpSistemic
GamaAntinevralgic

Prospect Antinevralgic - Forte 20compr

Prospect: Informaţii pentru utilizator Antinevralgic Forte comprimate

acid acetilsalicilic/paracetamol/cafeină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Antinevralgic Forte şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Antinevralgic Forte
 3. Cum să luaţi Antinevralgic Forte
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Antinevralgic Forte
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1. Ce este Antinevralgic Forte şi pentru ce se utilizează

Antinevralgic Forte este un analgezic, reduce febra şi este un medicament cu efect antiinflamator (antiinflamator nesteroidian/analgezic).

Antinevralgic Forte conţine trei substanţe active: paracetamol, acid acetilsalicilic şi cafeină. Paracetamolul ameliorează durerea şi reduce febra. Acidul acetilsalicilic ameliorează durerea, reduce febra şi are efecte antiinflamatorii. Cafeina contracarează simptomele de oboseală, promovează motivaţia şi performanţa mentală. Scurtează timpul până la începutul acţiunii acidului acetilsalicilic şi paracetamolului şi, de asemenea, potenţează efectele lor.

Această combinaţie de substanţe active are efect aditiv ca analgezic şi ca medicament care reduce febra. Prin urmare, această combinaţie scade cantitatea de analgezice necesară.

Antinevralgic Forte este destinat utilizării la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste, pentru a trata:

 • durerea de cap acută de intensitate ușoară până la moderată din atacurile de migrenă cu sau fără aură
 • durerea de cap de tip tensional.

O durere de cap de tip migrenă poate fi însoţită de alte simptome, cum sunt greaţă sau vărsături, şi sensibilitate la lumină şi sunete. Atacurile de migrenă pot fi „anunţate” de aură (o senzaţie de avertizare care implică, de obicei, distorsiuni vizuale, cum sunt lumină puternică intermitentă, linii în zig-zag, puncte luminoase sau valuri).

O durere de cap de tip tensional este cel mai comun tip de durere de cap. Durerea este adesea descrisă ca o presiune constantă, ca şi cum capul ar fi strâns într-o menghină şi este prezentă frecvent, în acelaşi timp, pe ambele părţi ale capului.

Dacă după 3-4 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Antinevralgic Forte Nu luaţi Antinevralgic Forte dacă dumneavoastră

 • sunteţi alergic la paracetamol, acid acetilsalicilic, cafeină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),
 • sunteţi alergic la salicilaţi sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (medicamente utilizate pentru reducerea durerii, a febrei sau a inflamaţiei), care se poate manifesta ca astm bronșic, umflarea mucoasei nazale (polipi nazali), umflarea feței, limbii, laringelui (angioedem) sau erupție trecătoare pe piele (urticarie),
 • aveţi ulcer gastric sau intestinal,
 • aveţi probleme severe cu ficatul, cu rinichii sau cu inima,
 • aveţi predispoziţie crescută la sângerări (de exemplu, hemofilie),
 • utilizaţi metotrexat (un medicament folosit la tratarea poliartritei reumatoide, psoriazisului sau diferitelor tipuri de cancer), în doze de 15 mg sau mai mult pe săptămână,
 • sunteţi în ultimele trei luni de sarcină,
 • copilul dumneavoastră are vârsta sub 12 ani,
 • aveţi vârsta sub 17 ani şi aveţi în acelaşi timp o boală virală însoțită de febră (vezi 3, „Utilizarea la copii şi adolescenţi”).

 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Antinevralgic Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:

 • aveţi astm bronşic (dificultăţi la respiraţie), „febra fânului”, umflare a mucoasei nazale (polipi nazali) sau aveţi alte simptome alergice,
 • aţi avut vreodată ulcer gastric sau intestinal,
 • aveţi sau aţi avut probleme gastrice sau intestinale, sângerări (aţi avut vărsături şi acestea au conţinut sânge sau particule care seamănă cu zaţul de cafea, aţi avut scaune cu sânge sau scaune moi de culoare neagră) sau perforaţii (găuri în intestin),
 • aveţi tulburări ale funcţiei rinichilor, inimii sau ficatului (de exemplu consum cronic de alcool etilic sau inflamare a ficatului),
 • aveţi o afecţiune ereditară denumită deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază sau sindromul Gilbert,
 • aveţi o glandă tiroidă prea activă (hipertiroidism),
 • urmează să vi se efectueze o operaţie sau o altă intervenţie chirurgicală (incluzând de exemplu extracția unui dinte),
 • aveţi gută (la unii pacienţi folosirea de acid acetilsalicilic poate declanşa o criză de gută),
 • aveți mastocitoză (tulburare a sistemului imunitar).

Dacă în timp ce luaţi acest medicament reapar sau se agravează semnele unei infecţii, adresaţi-vă imediat unui medic.

Administrarea analgezicelor cu regularitate poate duce la scăderea permanentă a funcţiei rinichilor, cu riscul de insuficienţă a rinichilor (nefropatie analgezică).

Antinevralgic Forte poate afecta rezultatele unor analize. Dacă efectuaţi analize de sânge, urină sau alte analize de laborator, spuneţi personalului medical că luaţi Antinevralgic Forte.

Trebuie să evitaţi să luaţi deseori analgezice dacă suferiţi de:

 • diabet zaharat (diabet),
 • alcoolism,
 • deshidratare (de exemplu provocată de diaree, vreme foarte caldă, antrenamente fizice excesive cu transpiraţii severe),
 • scăderea cronică a tensiunii arteriale,
 • leziuni severe,
 • dacă luaţi un tratament pentru reumatism.

Utilizarea de lungă durată/utilizare necorespunzătoare

Utilizarea de lungă durată, în doze mari, a Antinevralgic Forte, fără a fi în concordanţă cu recomandările, poate cauza dureri de cap, care nu pot fi tratate cu doze crescute din acest medicament. Dacă sunteţi în această situaţie, trebuie să opriți administrarea acestui medicament și să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Antinevralgic Forte împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu luaţi Antinevralgic Forte dacă utilizaţi şi alte analgezice sau medicamente pentru scăderea febrei care conţin paracetamol sau acid acetilsalicilic.

Adresaţi-vă medicului înainte să luaţi acest medicament, în special dacă utilizaţi/vi se administrează oricare dintre următoarele medicamente:

 • metotrexat (utilizat pentru tratamentul poliartritei reumatoide, psoriasisului sau anumitor tipuri de cancer, vezi pct. 2, „Nu luaţi Antinevralgic Forte dacă dumneavoastră”).
 • medicamente asociate cu risc de sângerare, de exemplu medicamentele utilizate pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (de exemplu derivaţi cumarinici – warfarină, heparină), medicamente antiagregante plachetare cum este ticlopidina, medicamente care dizolvă cheagurile de sânge (medicamente trombolitice).
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (utilizate pentru a reduce durerea, a scădea febra sau inflamaţia) cum este ibuprofenul.
 • medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului
 • medicamente care vă ajută să dormiţi.
 • medicamente utilizate pentru tratamentul epilepsiei (de exemplu acid valproic, lamotrigină, fenobarbital, fenitoină, carbamazepină, topiramat).
 • medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al altor probleme psihice (fluvoxamină sau alţi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, litiu, clozapină).
 • medicamente pentru tratarea gutei (probenecid, sulfinpirazonă, benzbromaronă).
 • medicamente diuretice (pentru creşterea eliminării de urină).
 • medicamente pentru tratamentul problemelor inimii (digoxină).
 • medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari.
 • unele antibiotice sau medicamente antifungice (cloramfenicol, rifampicină, antibiotice de tip chinolone cum sunt ciprofloxacină sau norfloxacină, flucloxacilină).
 • hormoni steroidieni (corticosteroizi).
 • medicamente pentru tratamentul unei glande tiroide mai puțin activă (levotiroxină).
 • medicamente care scad golirea stomacului (propantelină).
 • medicamente utilizate pentru a trata greaţa şi vărsăturile (metoclopramid, domperidonă).
 • decongestionante, medicamente pentru răceală şi gripă care conţin fenilpropanolamină sau substanţe din grupul efedrinei.
 • medicamente utilizate pentru tratamentul astmului bronşic şi al dificultăţilor de respiraţie (teofilină).
 • medicamente anti-ulceroase (cimetidină).
 • simpatomimetice.
 • contraceptive orale.
 • medicamente utilizate pentru tratamentul alcoolismului (disulfiram).
 • zidovudină (utilizată în tratamentul infecţiei cu HIV).
 • izoniazidă (utilizată pentru tratamentul tuberculozei).
 • medicamente utilizate pentru scăderea concentraţiei colesterolului din sânge (colestiramină).
 • medicamente utilizate pentru a preveni respingerea organului transplantat, după transplant (ciclosporină, tacrolimus).
 • alte medicamente care pot avea efect toxic asupra ficatului.
 • vaccinul împotriva varicelei (vărsatului de vânt), pe o perioadă de 6 săptămâni după administrarea acestuia.
 • medicamente utilizate pentru tratamentul glaucomului (acetazolamidă).
 • nicorandil (medicament utilizat pentru tratamentul durerilor în piept (angină pectorală)).
 • tenofovir (medicament utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV sau a hepatitei B cronice).

Antinevralgic Forte împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Dacă în timpul administrării de Antinevralgic Forte aveţi indigestie, luaţi doza în timpul meselor. Consumul de alcool trebuie evitat pe durata tratamentului cu acest medicament.

Scădeţi administrarea de medicamente şi consumul de alimente sau băuturi care conţin cafeină în timp ce utilizaţi Antinevralgic Forte. Prea multă cafeină poate determina nervozitate, iritabilitate şi ritm crescut al bătăilor inimii.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu trebuie să utilizați Antinevralgic Forte dacă sunteți în ultimele trei luni de sarcină.

Dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină, adresaţi-vă medicului înainte de a lua acest medicament. Nu utilizaţi acest medicament, decât dacă vă recomandă explicit medicul dumneavoastră.

Antinevralgic Forte nu trebuie să fie utilizat în timpul alăptării pentru o perioadă lungă de timp sau în doze mari.

Medicamentul aparţine unei clase de medicamente care pot să scadă fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje dacă aveți reacții adverse cum sunt somnolență, tulburări de vedere, amețeli sau tulburări de echilibru.

Antinevralgic Forte conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

3. Cum să luaţi Antinevralgic Forte

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Cu excepţia cazului în care v-a fost altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza recomandată pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste este de 1-2 comprimate luate la intervale de cel puţin 4 ore, până la de trei ori pe zi, dacă este necesar.

 • Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 6 comprimate în orice perioadă de 24 de ore.
 • Comprimatele trebuie dizolvate într-o cantitate mică de lichid sau înghiţite întregi (fără a le mesteca) cu o cantitate suficientă de lichid.
 • Nu luaţi acest medicament pentru mai mult de 3 - 4 zile, cu excepţia cazului în care v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră sau de către farmacist.

Utilizarea la pacienţii cu funcţie alterată a rinichilor sau ficatului

Adresaţi-vă unui medic pentru ajustarea dozei înainte de a începe să luaţi acest medicament. După examinarea stării sănătăţii dumneavoastră, medicul vă poate recomanda reducerea dozei sau mărirea la mai mult de 4 ore a intervalului dintre dozele individuale.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Acest medicament este destinat pentru utilizare la adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste. Antinevralgic Forte nu trebuie utilizat pentru a trata copiii şi adolescenţii cu vârsta sub 17 ani, având boli virale însoțite de febră (de exemplu vărsat de vânt).

Dacă un copil sau adolescent prezintă următoarele simptome în acelaşi timp cu o boală febrilă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la un spital:

 • vărsături
 • dureri de cap
 • pierderea stării de conştienţă.

Acestea pot fi semne ale sindromului Reye, o boală foarte rară, dar, în unele cazuri letală, care necesită tratament medical imediat.

Dacă luaţi mai mult Antinevralgic Forte decât trebuie

Cereţi asistenţă medicală de urgenţă imediat ce aţi luat mai mult Antinevralgic Forte decât v-a fost prescris sau dacă un copil a luat accidental acest medicament. Cereţi asistenţă medicală de urgenţă chiar dacă dumneavoastră (sau copilul dumneavoastră) vă simţiţi bine, deoarece există riscul unei afectări întârziate grave a ficatului.

Dacă uitaţi să luaţi Antinevralgic Forte

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză imediat ce vă aduceţi aminte, dar păstraţi un interval de administrare de cel puţin 4 ore între doze. Nu luaţi mai mult de 6 comprimate într-un interval de 24 ore.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. Reacţii adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Solicitaţi asistenţă medicală de urgenţă dacă prezentaţi una dintre următoare reacţii adverse:

 • şoc anafilactic (o reacţie alergică foarte gravă cu simptome cum sunt ameţeli, pierderea stării de conştienţă, probleme cu respiraţia, umflarea limbii sau căilor respiratorii, colorarea în albastru a pielii etc.)
 • angioedem (umflare bruscă a ţesutului de sub suprafaţa pielii).
 • reapariţia sau agravarea semnelor unei infecţii.
 • foarte rar au fost raportate reacţii grave pe piele (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, pustuloză exantematică generalizată acută). Aceste reacţii pot implica ulcere la nivelul gurii, gâtului, nasului, organelor genitale şi conjunctivită (ochi roşii şi umflaţi). Erupţiile grave pe piele sunt adesea precedate de febră, dureri de cap, dureri la nivelul corpului (simptome asemănătoare gripei). Erupţia poate progresa până la apariţia de vezicule şi descuamare a pielii pe suprafeţe extinse.
 • sângerare din tractul gastrointestinal (cum sunt vărsături cu sânge, scaune de culoare neagră cu aspect gudronat sau dureri abdominale).

Următoarea listă de reacţii adverse include, de asemenea şi reacţiile adverse întâlnite la pacienţii care au luat tratament cu doze mari, de lungă durată, cu acid acetilsalicilic (una din componentele active ale Antinevralgic Forte) pentru a trata simptomele de reumatism. Probabilitatea de apariţie a tulburărilor gastro-intestinale este mai mare la administrarea de doze mai mari de Antinevralgic Forte.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

 • nervozitate, ameţeli;
 • durere abdominală, durere de stomac, indigestie, greaţă, vărsături, arsuri la nivelul pieptului;
 • sângerări ascunse (sânge prezent în materiile fecale, care nu este vizibil cu ochiul liber, dar care este detectat prin teste de laborator).

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

 • ritm crescut şi neregulat al inimii (palpitaţii);
 • reacţii alergice pe piele (hipersensibilitate) (cum sunt mâncărimi sau urticarie);
 • diaree.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

 • senzaţie de nelinişte (agitaţie), tremurături (tremor), senzaţie de ameţeală sau de „învârtire" (vertij), stare de rău (stare generală de rău);
 • accelerarea bătăilor inimii (tahicardie);
 • reacţie de hipersensibilitate, care poate include scurtarea respiraţiei, tensiunie arterială mică, şoc, umflare, roşeaţă a pielii sau reacţii grave pe piele, inclusiv eritem polimorf;
 • inflamaţie a esofagului, ulcere la nivelul stomacului sau intestinului;
 • transpiraţie excesivă (hiperhidroză);
 • sângerare care poate duce, eventual, la anemie (o scădere a numărului normal de celule roşii din sânge, cu simptome, cum sunt stare generală de rău, culoare albă a pielii, somnolenţă, etc);
 • modificare a funcţiei ficatului, care poate duce la modificări ale analizelor de sânge.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

 • senzaţie de nervozitate, tremurături sau transpiraţie, acestea pot fi semne de scădere a concentraţiei zahărului din sânge (hipoglicemie);
 • perforaţie (gaură) sau ruptură în tractul digestiv;
 • insuficienţă a funcţionării rinichilor;
 • modificări ale numărului de celule ale sângelui (semnele includ pete de culoare violet, rotunde, fără durere, de mărimea unui vârf de ac pe piele, uneori grupate pe zone mai mari, sângerare a gingiilor, sângerări nazale sau vânătăi, la traumatisme minore, stare generală de rău, slăbiciune sau risc crescut de infecţie);
 • urticarie, dificultăţi la respiraţie sau respiraţie şuierătoare (bronhospasm), la pacienţii care au reacţii alergice la medicamente pentru tratarea durerii, febrei şi inflamaţiei.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

 • tulburări ale sângelui (modificări ale numărului de globule din sânge, de exemplu număr scăzut de globule roşii şi albe sau de plachete. Tulburările sângelui pot să se manifeste sub formă de sângerări în piele - pete de culoare violet, punctiforme, rotunde şi nedureroase pe piele, care uneori se unesc în pete mai mari, sângerări ale gingiilor, sângerări nazale sau apariţia de vânătăi după traumatisme minore, creştere a susceptibilităţii la infecţii, oboseală, dureri de cap, timp de sângerare prelungit), care pot persista mai mult de 4 – 8 zile de la administrarea Antinevralgic Forte, producţie scăzută de celule sanguine la nivelul măduvei osoase;
 • dureri de cap, somnolenţă, confuzie;
 • afectare a vederii, afectare a auzului sau apariţia de zgomote în urechi;
 • inflamaţie la nivelul stomacului, intestinului subțire sau gros;
 • inflamație a ficatului, care poate duce la insuficiență acută a funcțiilor ficatului, leziuni ale ficatului;
 • inflamaţia de lungă durată a ficatului, care provoacă îngălbenirea pielii şi ochilor (hepatită cronică),
 • insuficienţă renală;
 • erupţie fixă la nivelul pielii;
 • sângerare în interiorul craniului care poate fi letală, în special la vârstnici;
 • inflamaţia vaselor de sânge (vasculită);
 • sângerare care poate fi letală în cazuri izolate;
 • inflamaţia acută a pancreasului în contextul unei reacţii alergice;
 • lichid în plămâni (la utilizarea de lungă durată a Antinevralgic Forte și în condițiile unei reacții de hipersensibilitate).

În anumite cazuri, a fost descrisă o agravare a inflamaţiilor (umflării) cauzate de infecţii ca fiind în strânsă legătură cu folosirea unor medicamente împotriva durerii, febrei şi inflamaţiei (AINS, un grup care include, de asemenea şi Antinevralgic Forte).

Cafeina din acest medicament poate determina insomnie.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478 - RO Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5. Cum se păstrează Antinevralgic Forte

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Antinevralgic Forte

 • Substanţele active sunt acid acetilsalicilic, paracetamol şi cafeină. Fiecare comprimat conţine acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 250 mg şi cafeină 50 mg.
 • Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi acid stearic.

Cum arată Antinevralgic Forte şi conţinutul ambalajului

Comprimatele de Antinevralgic Forte sunt oblongi, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu dimensiunile 16 x 8 mm, fără linie mediană.

Comprimatele sunt ambalate în blister opac din PVC-PVdC/Al sau în blister opac din PVC-PVdC/Al- hârtie. Ambalajul secundar este o cutie din carton.

Mărimi de ambalaj: 10, 12, 20, 24 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Opella Healthcare Romania S.R.L.

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9 Sector 2, Bucureşti, România

Fabricantul

Zentiva S.A.

B-dul Theodor Pallady, nr. 50, sector 3, 032266 Bucureşti, România

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

 

Republica Cehă, Republica Slovacă                           Migralgin

Germania                                                                       Doloversa

România                                                                         Antinevralgic Forte

Norvegia                                                                        Paralen

Slovenia                                                                         Ibuem

 

Acest prospect a fost revizuit în august 2021.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Antinevralgic - Forte 20compr


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 11,90 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 12 comprimate filmate

  Nurofen® Raceala si Gripa 200mg/30mg x 12 compri...

  19,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. DVR Pharm - Thermo crema tamaie extract Boswelia 50ml

  DVR Pharm - Thermo crema tamaie extract Boswelia 5...

  24,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Cartimix Forte 60compr.film.

  Cartimix Forte 60compr.film.

  56,63 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

  Dentinox®-Gel N 10 g, gel gingival

  31,84 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Voltaren® 11.6mg/g gel x 50 g gel

  Voltaren® 11.6mg/g gel x 50 g gel

  16,46 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comprimate filmate

  Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comp...

  13,78 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Antinevralgic P 20compr

  Antinevralgic P 20compr

  13,89 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos