Facebook Pixel

Sindolor® gel x un tub a 100 g

Cod: W54975003
Brand: Fiterman
Status:
Sindolor® gel x un tub a 100 g se aplica local in tratamentul afectiunilor inflamatorii sau posttraumatice de la nivelul articulatiilor, muschilor si tesuturilor moi.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

25,83 Lei TVA inclus

Descriere Sindolor® gel x un tub a 100 g

Sindolor® gel x un tub a 100 g se aplica local in tratamentul afectiunilor inflamatorii sau posttraumatice de la nivelul articulatiilor, muschilor si tesuturilor moi.

Indicatii:

Sindolor este un medicament care amelioreza inflamatia si durerea.
Este util in tratamentul afectiunilor inflamatorii sau posttraumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi, luxatiilor, entorselor, contuziilor, intinderilor musculare, afectiunilor meniscului, tenosinovitelor, contracturilor, hematoamelor.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 15 ani

Sindolor gel se aplica la nivelul suprafetei dureroase. Doza recomandata este de 0,5 g - 1 g gel (aproximativ 3 – 4 cm) de 2 ori pe zi; masati usor pana la patrunderea completa in piele. Durata tratamentului depinde de tipul afectiunii si de evolutia clinica. Daca dupa 7 zile de la inceperea tratamentului simptomatologia nu se amelioreaza, adresati-va medicului, care va reevalua tratamentul.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Sindolor daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la piroxicam, acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de ciclobenzaprina, lidocaina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
 • ati avut in trecut crize de astm bronsic, polipoza nazala, umflarea tesuturilor de la nivelul fetei sau gatului sau urticarie induse de administrarea de acid acetilsalicilic sau de alte antiinflamatoare nesteroidiene.

Sindolor gel nu trebuie aplicat la nivelul mucoaselor, ochilor (in caz de aplicare accidentala spalati zona cu apa din abundenta), la nivelul unor suprafete mari de piele sau a zonelor pielii cu leziuni sau acoperite cu un pansament sau cu imbracaminte stransa pe corp.

Reactii adverse posibile:

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Rare: la locul de aplicare pot apare eruptii pe piele, mancarime, roseata, reactii de fotosensibilizare sau inchiderea la culoare.

Tulburari gastro-intestinale
Mai putin frecvente: greata si discomfort gastric;
Rare: dureri abdominale si gastrita;
Foarte rare: bronhospasm si senzatie de lipsa de aer.

Sarcina si alaptarea:

Sindolor gel nu este recomandat la gravide in primele doua trimestre de sarcina si este contraindicat in trimestrul al treilea.
Datorita excretiei in lapte a piroxicamului si lidocainei si probabil si a ciclobenzaprinei, Sindolor gel nu este recomandat in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substantele active sunt piroxicamul, clorhidratul de ciclobenzaprina si lidocaina. Un gram gel contine piroxicam 5 mg, clorhidrat de ciclobenzaprina 5 mg si lidocaina 20 mg.
 • Celelalte componente sunt: carbopol 980, trietanolamina, d-pantenol, etanol 95%, propilenglicol p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 100 g gel.

 

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Sindolor® gel x un tub a 100 g

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

SINDOLOR 5 mg/5 mg/20 mg/g gel

Piroxicam/Clorhidrat de ciclobenzaprină/Lidocaină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4

 • Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Sindolor gel şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Sindolor gel
 3. Cum să utilizaţi Sindolor gel
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Sindolor gel
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.                            Ce este Sindolor gel şi pentru ce se utilizează

Sindolor gel este un medicament care ameliorează inflamaţia şi durerea.

Sindolor gel este indicat la adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani în tratamentul afecţiunilor inflamatorii sau posttraumatice ale articulaţiilor şi ţesuturilor moi, luxaţiilor, entorselor, contuziilor, întinderilor musculare, afecţiunilor meniscului, tenosinovitelor, contracturilor, hematoamelor (vânătăilor).

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

2.                            Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Sindolor gel

Nu utilizaţi Sindolor gel

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piroxicam, acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene, clorhidrat de ciclobenzaprină, lidocaină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
 • dacă aţi avut în trecut crize alergice induse de administrarea de acid acetilsalicilic sau de alte antiinflamatoare nesteroidiene;
 • dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru de sarcină.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Sindolor gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

 • dacă utilizaţi doze mai mari de Sindolor gel şi:
  • aveţi sau aţi avut afecţiuni ale stomacului sau intestinelor precum iritaţii, ulcer gastric sau duodenal şi hemoragii la nivelul stomacului;
  • aveţi sau aţi avut tulburări ale inimii, rinichilor sau tulburări legate de coagularea sângelui;
  • sunteţi deshidratat, dacă aţi pierdut lichide sau dacă aveţi tensiunea arterială mică, deoarece aveţi un risc de creştere a toxicităţii asupra rinichilor atunci când utilizaţi Sindolor gel;
  • aveţi sau aţi avut glaucom (presiune crescută în interiorul globului ocular) sau retenţie urinară.
 • dacă aveţi sau aţi avut astm bronşic, rinită alergică (alergie cu manifestări nazale), polipoză nazală, sinuzită cronică (inflamarea cronică a membranei ce căptuşeşte sinusurile nazale).

Sindolor gel nu trebuie aplicat la nivelul mucoaselor, ochilor (în caz de aplicare accidentală, spălaţi zona cu apă din abundenţă), la nivelul unor suprafeţe mari de piele sau al zonelor pielii cu leziuni sau acoperite cu un pansament sau cu îmbrăcăminte strânsă pe corp.

Sindolor gel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul în care Sindolor gel este utilizat conform recomandărilor, interacţiunile medicamentoase sunt puţin probabile.

În cazul în care există condiţii pentru o absorbţie în sânge marcată a medicamentului (administrarea la nivelul pielii lezate sau sub pansament ocluziv) pot să apară interacţiuni de tipul celor raportate pentru medicamentele cu administrare orală care conţin substanţele active din compoziţia medicamentului:

 • între lidocaină şi medicamentele antiaritmice din clasa 1b de tipul tocainidei (folosite în prevenirea şi tratamentul infarctului de miocard, aritmiilor şi fibrilaţiei);
 • între ciclobenzaprină şi antidepresive tricliclice (folosite în tratamentul depresiilor, psihozelor sau durerilor cronice rebele);
 • între ciclobenzaprină şi inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO) (folosite în tratamentul depresiei, anxietăţii şi bolii Parkinson);
 • între ciclobenzaprină şi sedative, tranchilizante, antialergice (folosite în tratamentul stărilor de nelinişte şi alergiilor);
 • între piroxicam şi anticoagulante sau acid acetilsalicilic (folosite în tulburări de coagulare a sângelui);
 • între piroxicam şi diuretice (folosite pentru a elimina excesul de lichide din organism prin urină). Studii privind interacţiunile au fost efectuate numai la adulţi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Până în prezent, nu sunt disponibile date epidemiologice relevante privind administrarea Sindolor gel în timpul sarcinii.

Administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene (piroxicam) prezintă un risc pentru făt – apariţia de malformaţii, în special în ultimul trimestru de sarcină. În plus, nu există suficiente date privind utilizarea ciclobenzaprinei în timpul sarcinii. De aceea, Sindolor gel nu este recomandat la gravide în primele două trimestre de sarcină şi este contraindicat în trimestrul al treilea.

Din cauza excreţiei în lapte a piroxicamului şi lidocainei, şi probabil şi a ciclobenzaprinei, Sindolor gel nu este recomandat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Administrat conform recomandărilor, Sindolor gel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Totuşi în cazul în care există condiţii care cresc absorbţia în sânge a substanţelor active din Sindolor gel (de exemplu administrarea la nivelul unor zone ale pielii cu leziuni sau acoperite cu un pansament sau cu îmbrăcăminte strânsă pe corp), mai ales în cazul unor doze mai mari, poate să apară somnolenţă, stare de confuzie, halucinaţii, nelinişte, ameţeli sau vedere înceţoşată care poate afecta capacitatea de atenţie şi concentrare şi capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sindolor gel conţine parahidroxibenzoaţi care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Sindolor gel conţine propilenglicol care poate provoca iritaţie cutanată.

 

3.                            Cum să utilizaţi Sindolor gel

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea la adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani

Sindolor gel se aplică la nivelul suprafeţei dureroase. Efectul acestuia se instalează în 15 minute, iar durerea se ameliorează pentru o perioadă îndelungată, de până la 12 ore. Doza recomandată este de 0,5 g - 1 g gel (aproximativ 3 – 4 cm) de 2 ori pe zi; masaţi uşor până la pătrunderea completă în piele.

Durata tratamentului depinde de tipul afecţiunii şi de evoluţia clinică. Dacă după 7 zile de la începerea tratamentului simptomatologia nu se ameliorează, adresaţi-vă medicului, care va reevalua tratamentul.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 15 ani

Sindolor gel nu este recomandat pentru utilizare la aceste grupe de vârstă, din cauza lipsei datelor privind siguranţa şi eficacitatea.

Dacă utilizaţi mai mult Sindolor gel decât trebuie

În cazul în care există condiţii ce cresc absorbţia sistemică (de exemplu administrare la nivelul unor zone ale pielii cu leziuni sau acoperite cu un pansament sau cu îmbrăcăminte strânsă pe corp) sau dacă se utilizează cantităţi mult prea mari de gel, pot să apară următoarele reacţii adverse: ameţeli, stare de confuzie, halucinaţii, nelinişte, vedere înceţoşată, somnolenţă sau uscăciunea gurii (cauzate de ciclobenzaprină) sau umflături, dureri la nivelul abdomenului (cauzate de piroxicam). În aceste situaţii, zona pe care a fost aplicat gelul se spală cu săpun şi apă din abundenţă, iar tratamentul se întrerupe până la dispariţia simptomelor. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe.

Dacă uitaţi să utilizaţi Sindolor gel

Dacă aţi uitat să administraţi o doză, administraţi-o imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru administrarea următoarei doze, utilizaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Sindolor gel

Întreruperea tratamentului nu vă afectează.

Sindolor gel se utilizează numai la nevoie. Puteţi opri tratamentul imediat ce vă simţiţi bine.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.                            Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

Foarte rare (care pot afecta mai puţin de 1 din 10000 persoane): spasme ale bronhiilor şi senzaţie de lipsă de aer.

Tulburări gastro-intestinale

Mai puţin frecvente (care pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane): greaţă şi disconfort gastric; Rare (care pot afecta mai puţin de 1 din 1000 persoane): dureri la nivelul abdomenului şi inflamaţii la nivelul stomacului.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Rare (care pot afecta mai puţin de 1 din 1000 persoane): la locul de aplicare pot apărea erupţii pe piele, mâncărime, roşeaţă, reacţii de fotosensibilizare sau închiderea la culoare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare,

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.                            Cum se păstrează Sindolor gel

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.                            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sindolor gel

 • Substanţele active sunt: piroxicamul, clorhidratul de ciclobenzaprină şi lidocaina. Un gram de gel conţine piroxicam 5 mg, clorhidrat de ciclobenzaprină 5 mg şi lidocaină 20
 • Celelalte componente sunt: carbomer 980, trolamină, d-pantenol, etanol 96%, propilenglicol, p- hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), apă purificată.

Cum arată Sindolor gel şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de masă semisolidă omogenă, cu aspect clar, lipsită de particule, de culoare galbenă.

Cutie cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, sigilat cu membrană din Al și închis cu capac cu filet din PE sau PP, conținând 25 g gel.

Cutie cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, sigilat cu membrană din Al și închis cu capac cu filet din PE sau PP, conținând 45 g gel.

Cutie cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, sigilat cu membrană din Al și închis cu capac cu filet din PE sau PP, conținând 50 g gel.

Cutie cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, sigilat cu membrană din Al și închis cu capac cu filet din PE sau PP, conținând 100 g gel.

Cutie cu un tub din Al, acoperit la interior cu lac epoxifenolic, sigilat cu membrană din Al și închis cu capac cu filet din PE sau PP, conținând 170 g gel.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Fiterman Pharma S.R.L.

Str. Moara de Foc nr. 35, 700520, Iaşi, România

Fabricantul

Fiterman Pharma S.R.L.

DJ 249E Km 0900, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, România

Acest prospect a fost revizuit în Iulie 2021.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

AfectiuneInflamatii si dureri
SimptomeDurere la nivelul genunchiului
Indicat pentruDureri osteo-articulare (artroze)
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
BrandFiterman
Zona corpMuschi
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sindolor® gel x un tub a 100 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Hexisept - Gel antibacterian pentru maini 100ml

  Hexisept - Gel antibacterian pentru maini 100ml

  5,47 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fiterman - Fleximobil Hot gel emulsionant 100g

  Fiterman - Fleximobil Hot gel emulsionant 100g

  27,58 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Fiterman - Mastrelle Irigator Vaginal

  Fiterman - Mastrelle Irigator Vaginal

  30,38 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fiterman Diclofenac 1% crema 35g

  Fiterman Diclofenac 1% crema 35g

  13,82 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 5. Diflex® gel 50 mg/g x 170 g

  Diflex® gel 50 mg/g x 170 g

  31,02 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Amniocen - Decasept lamaie 24compr.

  Amniocen - Decasept lamaie 24compr.

  7,46 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule p...

  21,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comprimate filmate

  Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comp...

  12,98 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Ceai coada soricelului 50g

  Fares - Ceai coada soricelului 50g

  4,33 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Celadrin unguent 40g

  Celadrin unguent 40g

  42,58 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu